Fokker bekend???

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ben niet meer actief helaasben niet meer actief helaas 3 doggies

honden foto van ben niet meer actief helaas

o maroesja vergeet je dat wij bij de plantenhal hier bij bp een heel groot park hebben daar kun je de hond wel een half uur laten rond draven hoor zoals ik al zei een veilig park met veel lieve honden
je moet niet denken dat mensen bedoelen dat je uren moet gaan lopen met de hond hoor als jij 2 x per dag lekker even dat park inloop voor 30 min kan het hondje goed bewegen hoor er is geen weg daar dus wel veilig je kunt ook 1 x per dag gaan voor 45 min
het is heus niet de bedoeling dat je 2 uur in het park staat dat vind de hond ook te lang denk ik

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Fokker bekend???" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ben niet meer actief helaasben niet meer actief helaas 3 doggies

honden foto van ben niet meer actief helaas

zpalsmensen vast gewend van me zijn ik druk altijd snel op reageren en wil dan nog iets zeggen vandaar mijn vele reactie's sorry

en ik vind de border terrier ok wel iets voor jullie inderdaad is een stoer hondje hoor en toch lief

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Precies tanja, dat is beweging genoeg. Even 2 wandelingen met wat rennen erbij of spelen met andere honden. En dan 2 korte wandelingen. Als pup zijn het sowieso kleine wandelingen omdat hij nog niet veel mag wandelen.

honden page profiel Maroesja van EttenMaroesja van Etten

Bedankt weer voor al jullie reacties. Angela bedankt voor de tip, weg zijn ons ook eens gaan verdiepen in de Border terrier. Alleen vraag ik me af welke aaibaarheids faktor zijn vacht heeft.

De verzorging is vrij eenvoudig. Af en toe borstelbeurten volstaan. En verder 2x per jaar wordt de ruwharige vacht geplukt. Dan haalt u alle oude en harde haren eruit en blijft de ondervacht over.

Sommige eigenaren kiezen ervoor de vacht niet 2x per jaar in zijn geheel te doen, maar het hele jaar gewoon bij te houden.


Is het dan zo als je het het hele jaar bijhoudt dat het dan zachter is?

honden page profiel ben niet meer actief helaasben niet meer actief helaas 3 doggies

honden foto van ben niet meer actief helaas

hoi is wel lekker aaibaar hoor kun je lekker door de haren kriebelen /friemelen is ruw harig maar niet zo dat het niet lekker aaien is

honden page profiel maaike maaike 3 doggies

honden foto van maaike

Ik vind dat aaibaarheid meer zegt over het karakter van de hond dan over de vacht.
Wij hebben 2 terriers met eenruwharige vacht en die zijn zeer aaibaar. heerlijk kroelen vinden ze geweldig en ik ook ;-).
Hier voor hadden we een kerry blue terrier met een zijde zachte vacht en die was dus totaal niet aaibaar.

honden page profiel maaike maaike 3 doggies

honden foto van maaike

ehm nog even over de verzorging van een ruw harige hond. Je plukt er inderdaad de haren uit maar zeker ook die van de ondervacht.
Na de grote trimbeurt volgt vaak nog een natrim om na een week of 6 de ondervacht nog eens te trimmen. Deze groeit wat harder dan de boven vacht en op die manier krijgt de bovenvacht de kans om goed door te komen bovendien is het beter voor de huid zodat die kan ademen.
Dus bij een ruwharige hond is het niet goed als hij zacht aanvoelt. Dan is er iets mis met de vacht of hij is slecht getrimd.

honden page profiel ben niet meer actief helaasben niet meer actief helaas 3 doggies

honden foto van ben niet meer actief helaas

het plukken kun je ook door de kapper laten doen hoor en dat is ook niet zo duur
mijn ras heeft inprincipe alleen een borstel beurt per week nodig maar ik zal toch wel 2x per jaar naar de kapper gaan om de tevvel aan haren bij te laten knippen vind ik mooier staan

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Ja de vacht zal wat ruwer aanvoelen dan bij een gladde langharige vacht. Ik denk een beetje een vacht zoals een jack russel of een herdershond.
Maar als je het borstelt en verzorgt, zal het wel lekker aanvoelen denk ik hoor. Ik vond het rasje een echt vagebondje, dus dat zou je man wel leuk vinden dacht ik zo Maroesja. En ik las van zijn vriendelijke karakter, dus dat vond ik goed bij het gezin passen.
Maar als jullie echt een langharige vacht willen, dan zul je niet gauw een stoer hondje vinden. Dat zijn meestal de wat "lievere" snoetjes.

honden page profiel ukkieukkie 3 doggies

honden foto van ukkie

Hoi Maroesja,

Wat fijn dat je je er zo in verdiept. Wij hebben cavaliers gehad en het zijn echt heel fijne honden! Ze zijn ook erg lief met kinderen. Zoals al gezegd is het belangrijk een goede fokker te vinden.
Kooikertjes zijn actiever en hebben ook een wat dominanter karakter. Ik ken er een paar uit de broodfok en die hebben een moeilijk karakter. Die ene die wel van een goede fokker komt is veel liever.
Wat noem jij een blokje om? 5 minuten een kwartier? Ik vind persoonlijk dat een hond, elke hond, minstens een uur per dag uit zou moeten. En sommige soorten honden langer. Houd er rekening mee dat sommige honden ook vier keer per dag uit moeten omdat met drie keer de tijd tussen wandelingen te groot wordt.
Als ik om mij heen kijk denk ik dat 1,5 uur per dag uit ong. gemiddeld is.
Wat vinden jullie?
Misschien is het markiesje ook wat voor jullie, ook een spanielachtig hondje.

honden page profiel Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara*** 3 doggies

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Ik heb de reactie's verder nog niet gelezen, heb even geen tijd. Maar ik zag dat je wilt gaan kijken in Huissen. Ik ken deze fokker, vrienden van mij woonden er praktisch naast. Dit is een echte broodfokker, heeft ook vaak zieke hondjes gehad. Koop er dus aub geen pup!!!

honden page profiel JorichJorich 3 doggies

honden foto van Jorich

Hoi maroesja,
Wij zijn ook een keer gaan kijken in Huissen voor een hondje, en als het dezelfde is ( en volgens mij is er daar maar 1) dan zou ik het nooit doen het is wel een paar jaar geleden maar het is er zeker niet beter op geworden. Wij wonen daar een paar kilometer vandaan en heb nog niet 1 goed bericht erover gehoord, en volgens mij( hou mij even ten goede) zijn ze zelfs een keer op tv geweest en niet om een goede reden.

Het blijft altijd spannend met een nieuw hondje!
Suc 6 met je keuze en laat even weten wat het uiteindelijk geworden is ben heel benieuwd!
Groetjes Jolanda

honden page profiel maaike maaike 3 doggies

honden foto van maaike

Tanja

Een trimmer is natuurlijk heel professioneel maar weet ook zijn prijzen hoor. Als ik mijn honden bij een trimmer moet laten trimmen dan kost me dat rond de 80 tot 100 euro per hond per keer. Hangt er van af of ie gewassen moet worden.
Ik weet ook wel dat elke trimmer zijn eigen prijzen bepaald maar niet alle trimmers kunnen alle honden goed trimmen. Zeker als je een hond hebt die niet zo vaak voorkomt heb je soms een probleem. Hier in de omgeving is het moeilijk om een trimsalon te vinden waar ze een airedale goed kunnen trimmen en dan kost het me ook veel geld.
Maar ja een airedale is tegenwoordig ook niet zo'n gangbaar ras. ;-)

Anoniem (Gast)

HEY MENSEN ZOVEEL HONDEN HOEFT GEEN FOKKER TE ZIJN IK WIL ZELF DAAR EEN HOND HALEN MAAR ZE ZEGEN DAT ZE EEN PRIVE KENNEL ZIJN MISSCHIEN ZIEN WIJ HET FOUT EN IS HET EEN PRIVE KENNEL

honden page profiel wybrichwybrich

honden foto van wybrich

annoniem dat moet je zelf weten ik zou er geen hond vandaan halen

en maroesja ik ben blij dat je hier even na gevraagd hebt

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Als het geen fokker is, is het een hondenhandelaar.. Die zijn even erg!! :'(

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Beste anoniem, ze zeggen zo veel. Al die fokkers die tegenwoordig in het nieuws zijn in consumentenprogramma's zeggen ook dat ze gezonde honden verkopen. :'(
Een privé kennel? Geen idee wat dat in moet houden. Maar een kennel is meestal een plek waar heel veel pupjes tegelijk zijn. Waar de hondjes niet gesocialiseerd worden en in schuren opgroeien. De vraag is of je uit zo'n kennel een pup wilt halen.

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Anoniem, Ik weet zeker dat ik het niet verkeerd zie! Een kennis van mij heeft daar een pup gekocht en die pup was binnen een jaar wel dood en de fokker was nergens meer te bekennen. Zo ken ik meer dode pups van deze fokker.
Maar als jij graag een ziek hondje wilt en een hondje wilt dat je niet langer dan een jaar hoeft te verzorgen dan moet je die zeker daar gaan halen.

Inge & Jessy (Gast)

een border terrier is idd erg leuk. ik heb er ook 1. ze is al bijna nederlands kampioen. ze komt van een goede fokker waar wij nogsteeds contact mee hebben. de site is www.ofsangregor.nl .

honden page profiel SproetSproet

honden foto van Sproet

oud topic ;-)

honden page profiel Nicky_The (niet meer actief)Nicky_The (niet meer actief)

honden foto van Nicky_The (niet meer actief)

Ik zou hier niet voor gaan!! Wij hebben dit ook gedaan en veel ellende aan beleefd. Koop een hond met stamboom en controleer op de stamboom of 1 of meerdere namen niet 2 of meerdere keren erop staan. Als dit namelijk wel zo is dan heb je inteelt en worden de hondjes 9 van de 10 keren ziek, zoals bij ons dus gebeurd is..

Let erop dat ze lid zijn van de rasvereniging en van de raad van beheer.

honden page profiel GeenZinMeerGeenZinMeer

honden foto van GeenZinMeer

Zeg MODERATORTEAM...

Heb ik niet zojuist gelezen dat je gegevens van derden niet mag delen op hondenpage??

honden page profiel Erika & Faya  ?BRL?Erika & Faya ?BRL?goedgekeurde fokker

honden foto van Erika & Faya  ?BRL?

@ gerard
je kan beter en PB sturen naar het moderatorteam als je het erngens niet mee eens bent....
ipv hier in het topic

Ze lezen echt niet alles hoor ;-)

honden page profiel GeenZinMeerGeenZinMeer

honden foto van GeenZinMeer

@ Erika

En dat is mijn probleem met het moderatorteam ook. Topics worden op slot gezet, forummers worden geblokkeerd omdat ze zich niet aan de regels hebben gehouden. Maar gebeurd dit ook consequent?

Afgelopen week heb ik goed opgelet en mensen worden beledigd, de namen van derden worden gebruikt en zwart gemaakt terwijl dit allemaal tegen de regels in gaan van deze site. En waar is dat team dan?
Nu kun je zeggen: stap zelf op ze af... maar dat is niet ons werk ;-)

honden page profiel Erika & Faya  ?BRL?Erika & Faya ?BRL?goedgekeurde fokker

honden foto van Erika & Faya  ?BRL?

Modje zijn is ook geen werk O-)
Dit doen ze vrijwillig naast hun andere baan....
en zitten dus niet heel de dag achter de PC om heel HP uit te spitten
dus een beetje hulp zou wel fijn zijn toch??

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Bedankt voor je berichtje Erika, en de uitleg dat modereren vrijwillig gebeurd, we zijn dan ook blij met de hulp van forummers.

Dit oude topic gaat na opschoning op slot.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

De zwakke schakel in een forum zijn altijd de moderators. Ze zijn altijd relatief beperkt in aantal, vrijwilligers, en nooit 24/7 online (raar hè, als vrijwilliger?). Je kunt niet alles op ze afschuiven, want ze lezen niet alles, en zijn niet altijd online.

Daarom: een goed bezoeker rapporteert dingen aan de moderators. Ik heb al een aantal keer berichtjes gerapporteerd en daar kwam razendsnel antwoord op.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Fokker bekend???" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^