Wordt mijn teefje loops?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel nevdsalmnevdsalm

honden foto van nevdsalm

Hallo allemaal!!
Hier even een vraag. Volgens mij wordt mijn hondje (labrador 7mnd) loops. Ik heb hier zelf nooit eerder ervaring mee gehad, daarom graag jullie ervaringen hier mee. Ze doet de laatste dagen een beetje vreemd. Ze is erg onrustig en kan niet echt haar rust vinden in huis. Ze moppert ook af en toe (grommen of piepen) en ligt veel bij de deur naar buiten toe (het lijkt ook wel of ze de hele tijd naar buiten wil). Daarnaast luisterde ze slecht wanneer we buiten zijn. Voor de rest heeft ze wel genoeg energie en eet&drinkt goed. Nu dacht ik zelf dat dit gedrag verklaart zou kunnen worden door het feit dat ze loops kan worden, alleen nu heb ik nog geen bloed kunnen vinden (ze likt zichzelf ook niet overdreven vaak schoon). Kan het zijn dat ze loops gaat worden en nu al dit gedrag vertoont? Iemand hier ervaring mee? Alvast dank!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wordt mijn teefje loops?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Deborah, Chula & BowserDeborah, Chula & Bowser

honden foto van Deborah, Chula & Bowser

Hallo,
Mijn hondje deed ook zo toen ze voor het eerst loops werd, dus maak je geen zorgen!
Ook zwelt het geslachtsorgaan ontzettend op, wel 2x zo groot als normaal en een paar dagen later komt er een bloederige afscheiding uit. Ik zou haar niet teveel los laten lopen als ze daadwerkelijk loops is want door de drang om voort te planten (wat later in de cyclus) kunnen ze ook weglopen. En je wilt natuurlijk niet dat ze gedekt word, hier is ze zelf nog veel te jong voor!

Is het ook zo dat de vulva gegroeid is?

Groetjes,
Deborah

honden page profiel nevdsalmnevdsalm

honden foto van nevdsalm

Nee, ik ga nu extra opletten, zeker op plekken waar veel andere hondjes lopen. De vulva is (nog) niet opgezwollen, ik houd het wel in de gaten nu, maar naast het vreemde gedrag is er niets te zien.

honden page profiel Deborah, Chula & BowserDeborah, Chula & Bowser

honden foto van Deborah, Chula & Bowser

Goedzo ;-), het is wel slechts mijn ervaring he, nog even afwachten wat andere HP'ers ervan zeggen!

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ja, hier merk je het ook steeds aan het gedrag. Hoewel het bij Nukka eerst een 'vals alarm' was. Ze deed net hetzelfde als jouw hond, gedurende een aantal dagen, toen was het over. Pas een maand later werd ze dan echt loops. Bij mijn beide honden was er eerst het bloed, pas een paar dagen later zwol dan de vulva op. Het scheelt echt een beetje van hond tot hond. 
Nu is het bij mij een beetje routine geworden om tijdens het aaien, het kroelen, het spelen of het borstelen steeds even hun kontje te bekijken (zowel aars als vulva). Dan merk je dingen als loopsheid, maar ook vaginitis of ontstoken anaalklieren heel snel op.

Dus ja, het kan best dat je kleine meisje een echte dame gaat worden ':-)

honden page profiel nevdsalmnevdsalm

honden foto van nevdsalm

Nou ik ben benieuwd.....ik houd het gewoon goed in de gaten....laat haar lekker een beetje haar gang gaan...maar vind haar wel een beetje zielig zo. Blijf het zo wie zo een stom idee vinden van moeder natuur, dat loops worden...voor zowel hond als mens haha

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Het zou inderdaad zo kunnen zijn , en ik raad je aan om regelmatig op een dag, de vulva te controleren. zodat je de eerste dag te pakken hebt, dan kun je tenminste inschatten wanneer ze eventueel dekrijp zou zijn, als je geen nest wil hebben.

Zelf pak ik altijd een stuk keukenpapier of papierenzakdoek om dit te controleren. Zou ze loops worden schrijf dit dan op, met datum, handig om de volgende loopsheid uit te rekeken of een eventueel daarop volgende schijnzwangerschap.

Staar je niet blind op alléén de komende loopsheid, er kunnen ook andere dingen een rol spelen waarom de hond zich anders gedraagt.

Weeg alle omstandigheden af, die nu kunnen gebeuren. Een ervan is dat als er sneeuw ligt en wegen worden gepekeld, dat ze last heeft van haar pootjes of door likken te veel zout binnen krijgt. Is maar een suggestie, ook hierdoor gaan honden zich anders gedragen en ze kunnen er echt doodziek van worden.

Teven kunnen al 2 maanden van te voren aangeven dat er iets aan het veranderen is in hun lijf, de hormonen slaan op hol en dit uit zich in gedrag, wat we misschien nog niet zo goed kunnen plaatsen.

Let ook op het gedrag van eventuele reuen, die ze ontmoet, hun neus zegt meestal meer , dan dat wij mensen ons kunnen voorstellen. Spel verandert, in hofmakerij, spel wordt intensiever , en er zit vaak meer opwinding in als normaal, ...... allemaal kleine tekentjes dat met je teefje iets staat te gebeuren!

honden page profiel nevdsalmnevdsalm

honden foto van nevdsalm

Daar heb je gelijk in, en ik staar me er niet blind op. Heb eerst zelf alle belangrijke "controles"gedaan. Ze eet goed&drinkt goed, is speels, poept&plast goed, mag haar overal aanraken en ze heeft geen verhoging of koorts. Ze is recent nog ontwormt en ik heb ook nog met de DA-assinstente gesproken omdat ze onlangs medicatie heeft gehad ivm een parasiet, maar dit gedrag hoort niet bij de bijwerkingen. Strooizout is in ons geval erg onwaarschijnlijk want bij ons in de wijk en de gebieden waar ze uit gelaten wordt, wordt er niet gestrooid. Ik heb zelf nooit een loops teefje in huis gehad, dus had ik wel een vermoeden dat het loopsheid zou kunnen zijn, maar zeker weten doe ik het niet. Ik houd het allemaal extra goed in de gaten komende dagen, mocht ik het als nog niet vertrouwen dan ga ik wel langs de DA, daar ben ik nooit zo moeilijk in. Maar ik heb het vermoeden dat de DA op dit moment tot de zelfde conclusie zal komen. In ieder geval bedankt voor jullie reacties tot zover. Wellicht zijn er nog meer personen die hier ervaring mee hebben?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wordt mijn teefje loops?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Leuke honden namen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^