Valt dat jullie ook op?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ..

honden foto van .

Mij valt de laatste tijd op dat zoveel honden niet meer met elkaar op kunnen schieten. En dat mensen die honden hebben en de honden met elkaar spelen vaak zo hysterisch reageren als het iets wilds gaat.

Ik heb echt het idee dat ik jaren terug veel ontspannender in het bos kon lopen. Kwam je een hond tegen dan was het gewoon langs lopen ,hoi zeggen en dat was het.
Soms snuffelde de honden aan elkaar in voorbijgaan en soms snauwde ze ook wel eens tegen elkaar. Maar dan liep je gewoon door en over.

Nu maak ik steeds vaker mee dat als een hond tegen een andere hond gromt, dat de baasjes meteen bijna ruzie met elkaar krijgen.Alsof ze persoonlijk aangevallen worden.Zelf gelukkig nog nooit meegemaakt maar heb dat nou al een paar keer zien gebeuren.

Of net zoals vanmiddag dat je van de verte al word toegeroepen....hou je hond bij je...hou je hond bij je.... de mijne bijt!!
En in die zelfde wandeling zien we mensen in de verte met een hond lopen,die zien ons staan stil en draaien zich weer om.
Of het voorbeeld wat ik ook wel eens heb verteld dat mensen zich op hun hondje wierpen omdat ze Raya ( die keurig in volg liep) zagen.


Zou het aantal honden zo gegroeid zijn en de mensen die honden nemen gewoon geen idee hebben hoe met een hond om te gaan, of verbeeld ik het me.

Groetjes Marianne

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Valt dat jullie ook op?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel 3 doggies

persoonlijk vind ik niet dat er echt veel mensen zijn waarbij ik kan zeggen dat het goed doen met hun hond.
Ik ben al blij als mensen proberen en om hulp vragen.
Soms vraag ik mezelf af of ik wel geschikt ben voor een hond.

honden page profiel ..

honden foto van .

Waarom zou je niet geschikt zijn?

Groetjes Marianne

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

haha, nou, ik zie er zeker een kern van waarheid in hoor! zie dit ook steeds vaker. ook als max losloopt, en een andere hond ook, gaat max meteen naar die hond toe om te spelen en te snuffelen.

de andere hond rent naar max toe, allebei kwispelent.
de baasjes van die hond roepen dan meteen hun hond terug, terwijl ik max lekker laat gaan.
als zij hun hond terugroepen, roep ik max niet, want ik weet dat hij dan toch niet luisterd. de andere hond luisterd ook niet, en het gaat altijd goed samen!

snap ook niet waarom mensen honden zo willen afzonderen van andere honden. waarom ga je dan naar een bos? en waarom laat je je hond dan los? waarom heb je dan een hond eigenlijk? snap dat niet helemaal. een hond moet toch lekker kunnen spelen met andere honden?

ach.. mensen moeten nog veel leren.. de honden vinden het alleen maar leuk om lekker met een ander te spelen! jammer vind ik het, want max is ook weleens weggeschopt door een baasje die er niet van gedient was. terwijl zijn hond stond te kwispelen toen max eraan kwam en naar hem toe rende! ze waren lekker aan het spelen, toen die man opeens max wegschopte uit het niets. ja, hij vond dat het spelen weleens afgelopen moest zijn.. pardon? het is wel even mijn hond die je schopt! heb die man dan ook even aangevallen, klein als ik ben O-)
en hij is samen met zijn hond hard weggerend, hihi.
wie aan mijn maxje komt, komt aan mij, en zal het dan ook bezuren! hij heeft heet mogen ervaren, lekker puuh!

honden page profiel 3 doggies

Omdat ik weet dat ik fouten maak met mijn hond waarbij ik achteraf mezelf afvraag wat doe ik nu toch?
Mishandeling natuurlijk niet zou ik nooit doen,
vind het al erg als een spin sterft-.-.
Ik zou later graag een groenendaeler nemen maar ja zolang
ik die twijfels heb is dat natuurlijk geen goed idee.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

laatste zin klopt niet..

'hij heeft HET mogen ervaren, lekker puuh!'

extra info:
heb 6 jaar lang taekwondo gedaan,dus ik weet wel hoe en wat ik moet doen! leuk is dat O-)

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Misschien zijn er ook wel meer honden en meer bijtincidenten. Iedere hond heeft dat wel eens meegemaakt en dan wordt je als baasje voorzichtig.
Er zijn veel onverantwoordelijke eigenaren, maar het lijkt me dat die er vroeger ook wel waren. Ik vind het wel steeds drukker worden in het bos. Vroeger kon je heerlijk alleen wandelen, nu kom je een heleboel mensen tegen. Ik loop ook wel eens de andere kant uit als ik het niet vertrouw.

Laatst nog een situatie meegemaakt met Raki. Zien we ineens een Heidewachtel stil staan, geen baas te bekennen. Raki keek me aan, ik dacht doorlopen maar. Tis tenminste geen enorm grote hond die Raki niet aan zou kunnen. Ineens stuift die Heidewachtel op Raki af en het was knok. Ik probeerde me rustig te houden (ik vind dat wel eng hoor dat geknok hihi) en door te lopen. Ik riep Raki en hij kwam. Ik zei tegen die Heidewachtel: ga maar terug naar je baasje. Eerst liep hij weg, maar kwam daarna weer aangerend. Toen was het even gebrom en toen was het ineens oke. De rangen waren blijkbaar bevestigd en ze liepen kwispelend naast elkaar. Komt ineens het baasje aangelopen, sjok sjok (oude vent). Je laat je hond toch niet zover vooruit lopen? :'(

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels 3 doggies

honden foto van caro en de teckels

weet je hoe het volgens mij komt ze hebben het harstike druk allemaal stress als het niet volgens hun boekje gaat gaat het helemaal mis.
hond uit laten hup nogen dit nog even zo.
alles moet gehaast mensen zijn net robots.
ja en dan krijgt je spanning.
en dit soort traferelen.
honden en medenmens zijn de dupe :'(

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

wordt=word

En trouwens, wat ik gevaarlijk vind, is dat sommige mensen met meerdere honden lopen (reutjes). Raki is al een paar keer door 2 of 3 reutjes aangevallen. Die mensen komen dan nog eens aansjokken een paar minuten later (die kletsen met de andere eigenaren). Vaak durven ze ook niets te doen :'(.

honden page profiel ..

honden foto van .

Zo he ,kan me voorstellen dat je dan goed kwaad bent Iris.Waar haalt die lef vandaan om Max te schoppen.

Volgens mij maakt elk mens wel fouten hoor Annabella. De kunst is juist dat je dat van je zelf weet en dat je er dus van leert.
Als ik nu kijk hoe ik nu ben met mijn honden en hoe ik vroeger was,heb ik heel veel geleerd.Eigenlijk leer ik bij elke hond weer iets bij.
Denk dat het pas liink word als je van jezelf denkt dat je het perfect doet, want dan denk je niet meer na en blijf je altijd zelfde "fouten" maken.

Mooi een groenendaeler, gaat je vast lukken. Maar je hebt wel gelijk, je moet er wel zeker van zijn. Maar ik denk dat als je altijd zo kritisch naar jezelf blijft kijken en hoe je met je honden omgaat, lukt je dat zeker wel :-D

Groetjes Marianne

honden page profiel ..

honden foto van .

Mooi Iris dat je taekwondo doet. Kan zo mooi van pas komen dus.Denk niet dat die man dat verwacht had toen hij je zag.

Daar kan je best eens gelijk in hebben Cocoflanel, alles is haasten en dan is er idd minder tijd voor opvoeden van honden.
En het word ook steeds meer een maatschappij van ik wil dit hebben dus koop ik het,maar ik wil er niets voor doen,heb ik het idee.

Daar hou ik ook niet van Angela om honden alleen tegen te komen.
En groepen honden ben ik ook niet echt gek op. Heb al wat slechte ervaringen met uitlaatservises. Word je opeens omsingeld door een horde honden.

Zelf houden we altijd rekening dat we meer honden hebben. Zien we mensen aan komen dan is het volg. Zijn we voorbij dan is het weer vrij.

Vroeger had je natuurlijk ook incidenten, maar het verbaasde me vanmiddag opeens zo dat ik in 1 wandeling 2 dingen mee maak ,terwijl ik dat soort dingen in verleden misschien op een hand kan tellen.

Groetjes Marianne

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Hoi Marianne, grappig dat je dit schrijft want ik zat van de week net aan hetzelfde te denken.

Moest er toen ook aan denken dat er zoveel verschillende rassen zijn, van heel kleine hondjes tot de stoere indrukwekkende exemplaren, het lijkt erop of ze elkaars taal niet meer verstaan...maar ook de baasjes lijken soms heel weinig vertrouwen in vreemde honden te hebben.

Maarja die verschillen waren er toch al langer.......heb eigenlijk niet echt een verklaring, maar het is mij idd ook opgevallen.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

annabella,

ik ben het eens met marianne hoor! je blijft tenminste nadenken bij wat je doet, en onzeker ben ik ook! heel erg! daarom ben ik ook op dit forum :-D daar haal ik zoooveel vandaan en dan hoop ik maar dat die adviezen kloppen. O-)

dat is eigenlijk nog altijd zo geweest, en dan krijg ik weer een beetje meer zekerheid in wat ik doe en wat ik wil bereiken. en hoe meer je bereikt met je trainingen, hoe zekerder je wordt van jezelf! :-D

denk niet dat ik ooit ga denken dat ik alles perfect doe, want dat kan gewoon niet. en ik vind dat ook helemaal niet nodig. als de hond maar is zoals ik wil dat hij is! en dat is te bereiken met heeeeeeeeeeel veel geduld en training! en dat besef ik ook.

bij jou zal het precies zo zijn, en ik denk dat die groenendaeler er zeker komt voor jou als je zo door blijft gaan!

Liefs, iris

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

marianne, ik kan me goed vinden in jouw verhaal.

met bamse ondervind ik het dagelijks, ik heb een heerlijke beer, een onstuimige beer, maar nooit heeft bamse mogen spelen met anderen honden, ze vonden ze doodeng, en veel te lomp. dat is inderdaad een verschijnsel van de laatste jaren, heus ik beeld het me echt niet in. mijn vorige honden hebben altijd met vele honden kunnen spelen.

bamse was klein , en dan stonden ze inderdaad van verre te gillen en te blerren, nee die hond wil ik niet bij mijn honden hebben, dus deed ik bamse snel aan de lijn, want ruzie wil niemand toch ?

nu is bamse twee jaar inmiddels, en vaak denk ik , doei bamse doet echt niets, ik laat ze maar.

afgelopen gisteren nog even doorgedraaide mensen tegen gekomen, jack russel liep los onder aan de trap. bleef daar lekker staan, wachtend op bamse, geen eigenaar te zien, in de verste verte niet.

dat was mijn kans :-D dus boven aan de trap, is zo,n trap naar het loslaat gebied. om me heen gekeken, en bamse een seintje gegeven, je gaat maar lekker je gang meis.

en bamse ? leve de lol. maar nog niet aan het eind van de trap, zag ik de eigenaar met rode wangen aan komen vliegen, en gillend tegen bamse schreeuwen , gaat weg, vervelende hond. dikke pad. nou ja.

heb die vrouw gegrepen. en even gevraagd of ze wel helemaal wijs was ? die vrouw stond echt te trillen op haar benen, haar hondje was losgelopen van de boot die daar lag. heb haar haarfijn uitgelegd dat er niets kon gebeuren zolang ze daar losliepen, en dat mijn hond net gegeten had. en echt haar hondje niets zou doen.

ze zag dat bamse en haar hondje lekker aan het spelen waren, een jack russel is niet zo gauw uit het lood te slaan, en was helemaal niet bang voor bamse.

na even lekker gedold te hebben, heb ik bamse bij me geroepen , ze kwam gelukkig :-D aangelijnd, en tegen die persoon gezegd , zie je nu ? niets aan de hand, ze hebben lekker gespeeld. die vrouw vond het toch maar niks. jammer hoor. maar bamse heeft lekker even gesocialiseerd met een andere hond, vind ik zo belangrijk, maar de kans krijg ik dus niet vaak.

dus marianne je hebt helemaal gelijk, dat was vroeger anders hoor, de parken waren wat toegankelijke voor honden onderling. daar werd smorgens door vele honden eigenaren gretig gebruik van gemaakt, zelfs afgesproken op een bepaalde tijd, en er werd een flinke wandeling gemaakt door schollenbos en prinsenland. in rotterdam, dat is hier ver te zoeken. jammer.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nog even, hier in het noorden in de dorpjes hebben de mensen die hier wonen een erf. dat is groot van oppervlakte, de honden worden daar op uitgelaten, en ik :-D :-D
stadskind, ben het gewend om smorgens en meerderen keren per dag een goeie wandeling te maken met bamse, en echt soms kom ik geen kip,hond tegen. dat is ook het probleem van hier wonen.
geen wonder dat er dan niet gesocialiseerd wordt.

en smorgens als ik met bamse zwemt , dan zie ik vaak mensen kijken die langs lopen, dat mens is knettergek. die zwemt smorgens vroeg met haar hond in het windschoten diep :-D en dat gaat in een dorp al heel gauw de ronde he :-D

honden page profiel Martina en ChinookMartina en Chinook 3 doggies

honden foto van Martina en Chinook

Ik had het laatst met Chinook.
Die vind alle honden leuk en nu woont er een grote boxer in de buurt, genaamd Kick. Een schat van een beest en dat vindt Chinook ook. Die kunnen heel leuk spelen samen maar Chinook kan zo lekker bijten met die voortandjes als hij aan het spelen is. Nu kwam ik Kick en zijn baas laatst weer tegen en die honden gingen gelijk weer spelen en Chinook was weer met z'n tandjes bezig en toen riep ze gelijk "Chinook, stop daar mee" en ze trok hem van Kick af (voorzichtig hoor) Nu vertelde ze dat Kick allemaal wondjes had onder zijn nek, blijkbaar van Chinook.
Nu durf ik Chinook niet meer te laten spelen met Kick en ik heb het idee dat zij ons ook ontwijkt.

Vinden jullie dat ik Chinook moet remmen in zijn spelen of moet ik het laten gaan.

honden page profiel LiesbethLiesbeth 3 doggies

honden foto van Liesbeth

Ikzelf heb de indruk dat voor veel mensen een bepaald type hond bij hun status hoort. Baasjes zijn niet meer geinteresseerd in wat hun hond leuk vindt, maar ze lopen je hautain voorbij van zie mij met deze bijzondere hond.

Wat cocoflanel zegt mensen hebben het druk, druk, druk, geen tijd, honden mogen niet vuil worden.

Ik vind ook dat er hier ontzettend veel gestoorde honden lopen en heb de indruk dat het erger is dan vroeger, maar misschien komt dat wel doordat ik nu een reu heb en toen een teefje had.

Ook ik neem een andere afslag als ik het niet vertrouw Teveel bijtende honden hier.
Vroeger nam ik voor mezelf een andere afslag als ik niet vertrouwde wat er aan kwam in het bos en nu doe ik het als ik de honden die er aankomen niet vertrouw. Jammer!

Liefs,

honden page profiel Ingrid en ChakkaIngrid en Chakka 3 doggies

honden foto van Ingrid en Chakka

Hoi Martina ,ik zoiets van ja dat gebeurd nou eenmaal ,Toen Rex nog pup was had onze Benji ook wel eens een klein wondje( nog maar niet te spreken van mij zelf)ja en allemaal wondjes of 1 of 2 ,maar ja een jonge hond heeft ook zulke scherpe tandjes dus zouden ze niet meer mogen spelen met ander honden.Mij lijkt het niet zo heel erg,wondjes in de gaten houden ,beetje ontsmetten.Even met die vrouw in gesprek en zelf even kijken naar de wondjes als het super veel pijn zou doen zou je het ook wel merken aan de hond,Ik kan het mis hebben maar zie het probleem niet of zijn nek moet open liggen.
Wat een prachtige hond trouwens en een lieve kop.
Ja en wat het uitlaten betreft ik herken hier helemaal niets van echt niet,gebeurd natuurlijk wel eens dat mensen hun hond oppakken of aan de ander kant gaan lopen,maar meestal word er wel een praatje gemaakt en op het strand zijn veel duitsers die zijn ook heel relexd wat betreft hun honden ,ik kijk altijd even als iemand zijn hond vast maakt roep ik hem ook ,en soms vragen ze is hij goed naar andere honden dan laat ik hem los en gaat het prima,trouwens aan de lijn zijn ze soms feller tegen elkaar weten we allemaal,dus een vrouwtje zei eens oh onze hond is dominant hoor ik zei laat maar eens los toen ik haar weer tegen kwam en ja hoor gaat prima,maar ja dat weten we allemaal,maar dat mensen gaan gillen roepen ,heb ik nooit meegemaakt.En al helemaal geen grote mond.Zal wel de vakantie sfeer zijn die hier heerst hahaha.Maar dat is wel balen en niet leuk.
Maar soms ook zo lief een man met een Jack russeltje zei oh wat leuk kan hij wennen aan grote honden en liet hem er zo bij gaaf vind ik dat.
Maar ja sommige mensen............

honden page profiel denisedenise 3 doggies

honden foto van denise

het klopt wel. ik heb mijn hond ook wel eens los lopen. ik zelf lijn hem meestal wel aan als ik een andere hond zie omdat hij dan uit enthousiasme niet meer naar mij luistert.

hier lopen veel herdershonden rond en op de een of andere manier begint Quey bij elke herdershond die hij zit te grommen en laat hij zijn tanden zien. sommige andere honden doet hij dit ook mee. meestal begint hij pas als de andere hond ook begint. er zijn hondjes bij waar hij heel goed mee kan spelen en als we ze onder weg tegen komen stoppen we altijd even.

quey en vele andere honden zijn niet meer gesocialiseerd met andere honden. op latere leeftijd zien ze honden niet als leuk maar meer uit angst of wat moet je. ze hebben nooit leren spelen met andere honden die ze niet kennen of hoe ze om moeten gaan met nieuwe honden. dit vind ik wel jammer.
en bij quey is het nu heel lastig om het als nog goed te krijgen. ik probeer het altijd wel maar hij springt gelijk in zijn riem. ik probeer zo veel mogelijk hem aan andere honden te laten wennen en op een normale manier er langs te kunnen lopen. maar dat is lastig want mensen lopen al snel een andere straat in als ze hem zien. sommige riepen zelfs het lijkt wel een wolf en doken een andere staat in O-) :-D
ze riepen aan het begin ook altijd doe die riem vast. dan deed ik hem vast en dat springt hij in zijn lijn en gromt hij. maar als ik hem los heb dan snuffelt hij alleen of speelt en als hij het niks vind loopt hij verder of soms komt hij niet eens in de buurt en let hij niet eens op die hond. maar als hij vast is reageert hij altijd. denk omdat hij bang is en dat als zijn afweer gebruikt omdat hij nu de vrijheid niet heeft of weg te lopen.

onze pup die socialiseer ik zo veel mogelijk met andere honden en dit gaat wel goed. maar de mensen komen niet in de buurt ook niet als ik haar alleen mee heb. ze zullen wel denken o heb je dat gekke mens weer met die rot honden:'( O-)

honden page profiel Felien & BuddyFelien & Buddy 3 doggies

honden foto van Felien & Buddy

Bij mij was het een keer ook heel raar een vrouw had der hond loslopen ik buddy aan de lijn want het was gewoon een pad en buddy wil niet altijd even goed luisteren. was dus gewoon voor mij en buddy een korte wandeling. we wandelden daar dus en komt een vrouw aan met een loslopende hond en die hond komt op mij af zegt ze kijk uit mijn hond bijt. gelukkig ging die hond snel weg maar vond het wel een beetje raar van die vrouw en wat jij zegt heb ik gelukkig nog niet meegemaakt maar lijkt me wel heel erg rottig. en ook heel erg stom. gelukkig heb jij het zelf ook nog nooit echt meegemaakt. en veel anderen mensen hier op de hondenpage ook niet.

Groetjes,

Buddy en Felien

honden page profiel Monique & Jaro & RonjaMonique & Jaro & Ronja 3 doggies

honden foto van Monique & Jaro & Ronja

wat te denken aan vooroordelen van rassen. Ik denk dat hierdoor vele honden van hun baasjes niet met andere honden mogen spelen. Neem nu de topics/verhalen van hier over de staffords. Sommige hebben 1 keer een naar incident meegemaakt of niet eens maar hebben erover gehoord en bij het zien van een stafford slaat de angst al toe. Voorheen waren dit de rottweilers maar door de opkomst van de staffords is dat wel wat weggeebt.
Het is denk ik een kombi van alles, wel jammer want er is niets leukers als je je hond met een andere hond ziet spelen, tenminste dat vind ik.

honden page profiel mischa, esha & fitziemischa, esha & fitzie 3 doggies

honden foto van mischa, esha & fitzie

Hi Marianne,

Gelukkig is dit niet mijn ervaring. Ik woon in het centrum van Utrecht, relatief veel honden in het losloopgebied in de stad. Je komt dus iedere wandeling wel een aantal honden+baasjes tegen. En dan gebeurt er wel eens wat. Maar over het algemeen vind ik dat de eigenaren hier heel ontspannen met hun honden omgaan. Het zijn vooral de niet-hondeneigenaren met kleine kinderen die hysterisch kunnen reageren, maar dat snap ik dan ook wel weer (als een hond keihard blaffend op je kind af komt...).

Misschien val ik zelf wel onder de categorie mensen waar jij het over hebt: ik weet van Esha dat ze bij bepaalde honden (oud, ziek, zwak, soms andere honden aan de lijn) even "haar punt wil maken". Het gaat altijd op een typische herdermanier: even snel pakken als de andere hond al voorbij is. Dit vind ik niet te tolereren; als ik dit toe zou staan, zou het kunnen gebeuren dat de andere hond in het vervolg ook (angst)agressief gaat reageren op bijvoorbeeld herderachtigen. En dan kom je in een agressiespiraal te zitten, waarbij het gedrag van de een op de ander doorgegeven wordt.
Vaak zie ik van te voren al aan Esha's houding hoe d'r pet staat. Dus als ik dan zie dat de kans groot is dat ze uit gaat vallen, roep ik haar ook bij me en draai om, leidt haar af of iets dergelijks.
Ik vind het dan vaak juist heel vervelend als de eigenaar van de andere hond in zo'n geval mij nog even nagilt dat ik mijn hond gewoon los moet laten...ik doe juist deze moeite om te voorkomen dat zijn hond met dezelfde problemen opgezadeld wordt als Esha... O-) .

Groetjes, Mischa

honden page profiel DianaDiana 3 doggies

honden foto van Diana

Amber is als pup op cursus vanuit het niets gebeten door een grote hond. Iedereen - de leiding ook- deed net of ze niets zagen.
Sindsdien is mijn hond bang van andere, vooral grotere honden.
Ik woon in een kleine gemeenschap en laat haar overal los meelopen (en dat voor een cocker!)
Je kent immers al de andere honden uit je buurt, en bovendien de enkele die niet betrouwbaar zijn worden door hun baasje altijd keurig aangelijnd gehouden!

Amber past een strategie toe; als ze door een ander besnuffeld word, gaat ze als een puppy piepen. De andere honden reageren door direct erg voorzichtig te doen, waarop madam ze snel in een poot bijt, en keihard wegrent......

honden page profiel ..

honden foto van .

hahahaha Diana ,wat een donder :-D Ik vind dat altijd wel grappig dat ondeugende.

Wel leuk dat er meer zijn die het herkennen.

Dat lijkt me ook irritant Mischa als mensen je dan naschreeuwen. Misschien was dat gister bij ons ook wel zo dat ze juist hun eigen hond niet vertrouwde of die gewoon bang is voor andere honden.
Was zo maf gezicht.

Wat sneu Willemijn, dat Bamse niet met andere mag spelen.Gelukkig maar dat hij zich met jou ook heel goed vermaakt dus :-D

Ik vind zelf Martina als de andere hond het accepteerd en je ziet niet dat hij het vervelend vind of het hem pijn doet.... waarom zou je er dan iets aan doen. Honden zijn echt niet van suikergoed hoor. Ik denk dat honden dat onderling goed kunnen regelen.
Merk het ook aan Shyra en Raya, als Raya iets te onbenullig is met Shyra ( door groteverschil ) dan maakt Shyra dat heel duidelijk aan Raya en dan doet Raya het rustiger aan.

Groetjes Marianne

honden page profiel Ramona, BenjiRamona, Benji 3 doggies

honden foto van Ramona, Benji

Ik geef je helemaal gelijk Marianne. Alleen is het anders als je eigen hond soms "aggressief" uit de bocht komt.

Als ik een loslopende hond zie dan hoop ik meestal maar dat Randy even normaal doet en niet gaat grommen.
Nu is dat niet prettig lopen. En dan laten ze hun hond los lopen ook waar het niet mag!
Ik weet nu dat Randy bij sommige honden wat grommerig is, we lopen daarom ook niet zo vaak bij los loop gebieden..
Gelukkig komen we wel veel mensen tegen die we wel kennen en Randy ook, die mag hij gelukkig wel.

Groetjes, Ramona

honden page profiel JessicaJessica 3 doggies

honden foto van Jessica

Eerst woonde ik in een dorp, nooit problemen in de wijk lopen de honden vast en in het bos lopen de honden vast. Mensen die met een moeilijke hond in het bos liepen waren gesprek van de dag en kozen al snel voor een veiliger alternatief. Het ging altijd goed onderling met de honden iedereen wist dat de honden het onderling wel zouden oplossen en liep ontspannen zijn rondje. Ook toen mijn oudste veel vast liep nooit problemen want eigenlijk reageerde geen een hond op haar er liep immers nog zo'n exemplaar speelslachtofer te wezen...
Toen verhuisde ik naar hier en omdat de dames van mij nog al veel ruimte menen als ze los lopen had ik ze vast in het parkje. Er is geen vaste regel de een laat zijn hond los en de ander houd zijn hond vast. Het kan toeval zijn maar nog geen twee weken nadat mijn honden overgekomen waren en mijn oudste had bonje met een Visla. Nog niets ernstigs maar haren overeind en verstarren ik had dit nog maar zelden meegemaakt met haar. Poosje later stond het baasje vrolijk te kletsen met een andere baas en de Visla gooide zich op mijn oudste dus ik stuur de hond weg. Baasje draait om ziet haar hond haar richting uit komen en kletst verder maar de Visla kwam terug naar mijn honden. Misschien was mijn reactie overtroffen maar ik heb hem weggestuurd en daarna ontstond er een heel drama.. Mijn oudste bleek later twee ini-mini bijtwondjes te hebben maar ik had meteen een naam. Haar hond verdedigde zich alleen (tegen twee honden aan de lijn waar ze vrijwillig op af kwam) en dus het bestond niet dat het gegaan was zoals ik zij. Verder had ik haar hond geschopt (op 10 meter afstand) door met mijn voet op de grond te stampen.
Erg vervelend mijn jongste durft verder aangelijnd wel eens te blaffen en grommen op andere honden maar ik probeer dit echt aan te pakken. De Visla zijn we niet meer vaak tegen gekomen afgelopen tijd maar pff wat een ophef. Het is gewoon lastig als er geen gedragsregels zijn in een park. Baasjes weten niet waar ze aan toe zijn en honden ook niet. Nou ja ik houd het er maar op dat het vaker baasjes zijn die een probleem hebben dan de honden onderling...

honden page profiel ..

honden foto van .

Dat lijkt me ook heel vervelend hoor.
Wij kijken in het bos ook altijd heel goed als er mensen aan komen of de hond los is en of hoe de mensen reageren.

Loopt een hond vast of doen de mensen hun hond vast, dan gaan die van ons ook gelijk vast. En straks als ze echt volwassen zijn en goed luisteren meteen in volg.
Vind het ook vervelend als mijn honden een overlast zijn voor andere.
Dat wil ik dus niet.

Groetjes Marianne

honden page profiel ..

honden foto van .

Dat ben ik met je eens Jessica.Het probleem is echt vaak de honden.
Honden geven elkaar soms een snauw en zijn het allemaal al weer vergeten als ze bij de volgende boom snuffelen. Ondertussen zitten de baasjes elkaar de huid nog vol te schelden.

Vind ik zo jammer. En ook zo onnodig. Honden zijn nu eenmaal honden en als een hond mijn honden afsnauwt op een hondse manier maakt het me echt niet uit.
Ik word er niets onvriendelijker van naar de baasjes.

Kijk als ze echt vals zijn dan is het anders. 1 keer meegemaakt en dan zit ik behoorlijk in de stress. Maar ja dat is logisch.

Groetjes Marianne

honden page profiel Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara*** 3 doggies

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Ben het wel met je eens hoor.

Ik zie hier bij mij in de wijk een mentaliteit met honden waar ik heel vaak verdrietig van wordt.

Wij wonen hier naast een groot park met beekjes, vijvers, stukje bos enz enz... echt heerlijk.
Ik loop hier dus minstens 2 x per dag ongeveer een uur per x. Dan zie ik al die hondenbezitters hun huisje uit komen met hun hond en even naar het grasveldje naast de deur en hup weer naar binnen. Dan heb ik het ook over onder andere border collie's, aussie's enz enz...

9 van de 10 x zien wij geen enkele hond in het park, terwijl er hier zoveel mensen met honden zijn.

Als er wel een x mensen met een hond het park in komen, dan zijn ze of verschrikkelijk vals net zoals hun baasjes, of ze zijn ontzettend angstig net zoals hun baasjes, of ze lopen keihard overal voorbij en zitten ondertussen alleen maar te schreeuwen tegen hun hond :'(

Zo loopt er hier een man rond met een stafford die altijd gelijk roept als er een hond ergens in de omgeving is: als mijn hond bijt is het niet mijn probleem hoor, ik heb je nu gewaarschuwd :'(

honden page profiel 3 doggies

LOL!
Ik heb je nu gewaarschuwd!
Op wat trekt dat nu weer?:s
ach zo'n mensen waarom hebben die een hond..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Valt dat jullie ook op?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^