Welk ras past bij ons?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Hallo allemaal, 

ik en mijn vriend zijn van plan binnenkort naar een groter huisje met tuin te verhuizen. Dat betekend dat we straks de ruimte hebben om Nyx te laten ravotten in de tuin. Maar we willen ontzettend graag een maatje voor Nyx. Nou wou ik aan jullie vragen, wat volgens jullie een geschikte hond voor ons zou zijn, om een beetje een idee te krijgen wat we erbij zouden kunnen nemen.
We gaan hem/haar pas halen als we verhuisd zijn :-) en ik zal al jullie tips, commentaar en suggesties meenemen als we een hond gaan halen.

Nyx in het kort
Reu, husky x duitse staande, niet gecastreerd, 3 jaar oud, 61 cm (dus redelijk grote hond), dominant.
vrolijke speelse hond met energie. Sociaal, kan goed met onderdanigere reutjes en de meeste teefjes.
5x per dag uitgelaten, ongeveer 20 minuten per keer.

Wat we graag willen
liever geen schoothondje, molosser, pincher
vanaf 40 cm ongeveer 
geen extreem actieve hond (lees:border collie en dergelijke)
1 a 2x per week borstelen is oke, maar liever niet
beetje apart ras, eentje die je niet vaak ziet (of kruising)

alvast bedankt allemaal!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welk ras past bij ons?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ~~

honden foto van ~

Julllie willen een vriendje voor nyx maar komt het ook wel voor jullie uit? Vergeet niet dat allekosten dubbel gaan worden en dat het veel werk is(mocht je voor een pup gaan)

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas 2 doggies

honden foto van Kobus & Cas

Ik zou sowieso voor een teefje gaan, dat geeft toch meer zekerheid in jullie geval :-) Willen jullie een pup of een asielhond? In het asiel zitten ook heel veel leuke zieltjes die nog een fijn huisje zoeken :-D

Jullie zoeken dus iets in rasgroep 2? Maar van wat voor soort hond houden jullie? Kort-, ruw- of langharig? Flaporen/rechtopstaande oren? Platte snuit of lange snuit? Breed en krachtig gebouwd (à la Molossers) of juist vrij slank en sportief (Pinschers)?
Mogen rassen uit andere rasgroepen, die wel aan jullie omschrijving voldoen, ook?

Je schrijft geen extreem actieve hond. Zoek je dan meer iets rustigs en relaxed of wil je wel een beetje een speelse hond die graag mee gaat op (lange) wandelingen?

Veel vragen O-)

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word 3 doggies

honden foto van Love is a four-legged word

Volgens mij bedoelt ze dat ze juist geen molosser of pinscher wil. :-)

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word 3 doggies

honden foto van Love is a four-legged word

Vergeet niet dat jullie voor een tweede hond kiezen, en niet Nyx. Sommige honden vinden het zelfs helemaal niet prettig om 'hun' baasje te moeten delen. ;-)

Ik ga je een aantal vragen stellen.
- Wat verwachten jullie van de hond?
- Wil je graag een hond die altijd vriendelijk is naar vreemde mensen en kinderen, of juist een waakse en wantrouwende hond?
- Wil je een hond die gemakkelijk los kan lopen tijdens het wandelen, of kun je een (flink) jachtinstinct hanteren?
- Wil je een hond die zich sociaal opstelt ten opzichte van andere honden (oftewel de mogelijkheid de hond mee naar het bos of park te nemen waar veel mensen met honden wandelen, evt. spelen met andere honden), of vind je het niet erg dat jullie hond niet met andere honden overweg kan?
- Wil je een hond die zeer baasgericht is en gemakkelijk te trainen, of kan je ook dealen met een meer eigenwijze en koppige hond?
- Wil je een hond die erg onafhankelijk en zelfstandig is, of juist een hond die erg aan de baas hangt?
- Wil je een pup of een volwassen hond?

En ook niet onbelangrijk: wat kunnen jullie de hond bieden? Dat is namelijk heel belangrijk bij de keuze van een ras.
- Wat ben je van plan met de hond te ondernemen? Enkel wandelen of meer? Verdere activiteiten?
- Hoe lang zal de hond alleen moeten zijn (iedere dag)?

Door deze vragen te beantwoorden kan iedereen hier je een gerichter advies geven, en het is sowieso nuttig om goed na te gaan welke eigenschappen je in een hond prettig vindt.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Hoi Marloes,

Is de reden voor een 2e hond, een maatje voor Nyx, de enige reden?
Anders, wat willen jullie gaan ondernemen met de hond?
Wat kunnen jullie een 2e hond bieden?
En hoe willen jullie dat gaan organiseren, 2 honden?
2 honden klinkt leuk en makkelijk,de honden hebben elkaar, houden elkaar gezelschap en elkaar bezig, maar daar is niet alles mee gedaan!
Je moet ook tijd vrij maken om met ieder apart tijd door te brengen, dingen te doen als wandelen en trainen!
Honden hebben ook behoefte aan individuele tijd en aandacht namelijk!

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Qua hond zijn we heel makkelijk, we hebben maar weinig eisen, zolang het maar een hond is. Of het nou een waterhond is of een windhond, zolang het maar klikt. En zolang het voor ons mogelijk is om hem in de stad te bieden wat hij nodig heeft.
We hoeven alleen geen echte waakhond, hij is voor in huis bedoeld :-)
Alleen is ie trouwens zeer weinig, Nyx is in principe nooit langer dan een half uur alleen en dat niet eens dagelijks.

Een 2e hond kost meer, kost meer tijd enzo. Dat hebben we allemaal doorgenomen en besproken met elkaar. Naast een maatje voor Nyx, nemen we een 2e hond inderdaad ook voor ons zelf. Ik vind het fijn om leven om me heen te hebben. Om dingen samen met mijn hond en hopelijk strax honden te ondernemen. We zijn met z'n 2en, dus individuele aandacht is ook geen probleem, nemen we allebei een hond mee om er wat leuks mee te doen. 


persoonlijk liever geen pup, maar het is niet uit te sluiten natuurlijk :-) misschien komen we wel de liefste pup tegen. Maar mijn voorkeur gaat naar een herplaatser :-) dan kan ik weer een beestje een goed leven bieden (Nyx komt ook uit het asiel). Als we voor een bepaald ras kiezen, kunnen we ook bij de rasclub mogelijk een herplaatser nemen :-)

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Maar zo blijven er natuurlijk honderden rassen over, variërend van poolhond tot terriër. Wat zien jullie graag in een hond? Kan je niet proberen de vragen te beantwoorden? Anders valt er niet zoveel te adviseren, dan zou in principe bijna iedere hond 'passen' en dat is natuurlijk niet bepaald realistisch.

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

" Maar zo blijven er natuurlijk honderden rassen over, variërend van poolhond tot terriër. Wat zien jullie graag in een hond? Kan je niet proberen de vragen te beantwoorden? Anders valt er niet zoveel te adviseren, dan zou in principe bijna iedere hond 'passen' en dat is natuurlijk niet bepaald realistisch. "
Haha, ja maar dat is nou ook net mijn probleem XD
Maar ik zal je vragen beantwoorden.


- Wil je graag een hond die altijd vriendelijk is naar vreemde mensen en kinderen, of juist een waakse en wantrouwende hond? Vriendelijk is wel fijn, er komen regelmatig vrienden langs en als we over een aantal jaren kinderen nemen, is het ook wel fijn als dat in theorie goed zou moeten gaan.
- Wil je een hond die gemakkelijk los kan lopen tijdens het wandelen, of kun je een (flink) jachtinstinct hanteren? Nyx moet aan de lijn, anders zijn we hem kwijt. Aan de lijn is dus geen probleem, maar los is natuurlijk ook wel fijn.
- Wil je een hond die zich sociaal opstelt ten opzichte van andere honden (oftewel de mogelijkheid de hond mee naar het bos of park te nemen waar veel mensen met honden wandelen, evt. spelen met andere honden), of vind je het niet erg dat jullie hond niet met andere honden overweg kan? Liever natuurlijk dat ie met andere honden kan omgaan, maar Nyx heeft ook een gebruiksaanwijzing wat dat betreft (dominante reutjes..oehjoejoej) dus liever natuurlijk vriendelijk naar honden, maar eentje met gebruiksaanwijzing is geen issue.
- Wil je een hond die zeer baasgericht is en gemakkelijk te trainen, of kan je ook dealen met een meer eigenwijze en koppige hond? Huskys en kruisingen ervan zijn niet makkelijk, we  hebben Nyx. Maar een makkelijke hond is natuurlijk wel fijn :-) misschien kan Nyx er nog van leren, dus doe maar baasgericht als ik moet kiezen.
- Wil je een hond die erg onafhankelijk en zelfstandig is, of juist een hond die erg aan de baas hangt? Er tussen in het liefst, ik hoef geen kont plakker, maar ook niet eentje die zo ongeveer langs me af leeft.
- Wil je een pup of een volwassen hond? Volwassen hond heeft de voorkeur, maar pup is ook mogelijk.

En ook niet onbelangrijk: wat kunnen jullie de hond bieden? Dat is namelijk heel belangrijk bij de keuze van een ras. 
- Wat ben je van plan met de hond te ondernemen? Enkel wandelen of meer? Verdere activiteiten? Wandelen, sowieso 5x per dag, en als de hond sporten leuk vind, dan ben ik bereidt daar mee te beginnen. Zolang het in de stad maar mogelijk is (veel op plattelands wegen fietsen is dus wat lastig, haha)
- Hoe lang zal de hond alleen moeten zijn (iedere dag)? Nyx is ongeveer 2x per week een half uurtje alleen. Het is wel fijn als we de hond af en toe alleen kunnen laten, maar het hoeft geen hele dagen.

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Volgens mij kunnen heel veel honden wel met jullie matchen. Dan denk ik dat het het prettigst is om tegen die tijd het asiel te bezoeken en puur zoeken naar 'de klik', ongeacht ras of kruising.

Als ik het zo lees kunnen bepaalde Herderachtigen (zoals de Schotse herdershond), Retrievers, Spaniëls, Waterhonden, bepaalde Staande honden (zoals de Vizsla), en bepaalde windhonden (zoals de Whippet, Silken Windhound of de Deerhound) prima bij jullie passen.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Zijn er rassen die je uberhaupt aanspreken??

Je zegt dat je best een sport zou willem doen als de hond dat leuk vind..
Alle rashonden zijn met een bepaald doel gefokt, het is dan ook goed en leuk voor de hond om hier ook echt wat mee te gaan doen.
Bv met een Retriever en Staande honden kan je jachttraining doen, met lopende honden als Beagle, Basset Hound etc kun je gaan speuren (eigenlijk is speuren voor iedere hond goed!), met een ras uit de Herder/Veedrijver groep kun je gaan veedrijven of Treibballen, etc..

Daarnaast hebben de meeste honden dagelijks ook uitdaging nodig, dus niet enkel de uitlaatrondes maar ook mentale uitdaging, de hersenen laten kraken zeg maar.
Er bestaan heel veel verschillende manieren van een hond moe en voldaan te maken, dmv hersenwerk/denkwerk in de vorm van allerlei soorten spelletjes.
Zijn jullie bereid ook hier tijd voor vrij te maken?

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

persoonlijk vind ik honden uit de groep herders en veedrijvers leuk, alleen mijn vriend wil geen duitse herder of andere herder, maar een veedrijver zou ok zijn (tatra's vind ik geweldig mooi, net grote schaapjes, haha). Alleen schaapjes opdrijven gaat wat lastig midden in de stad. :-)
Daarnaast vinden we oertype en spitsen ook leuk, maar ze zijn vaak moeilijker in de omgang en met trainen. Al heeft mijn vriend daar 0,0 problemen mee, een akita of husky zou hij gretig aannemen.Mijn vriend simply loves beagles, alleen ook dit zijn vaak behoorlijke pittige hondjes en ik weet niet of ik het leuk vind dat mijn hond zijn neus op de grond zet en weg is, om het even grof te zeggen. ik wil er toch wel enigzins relaxed mee kunnen lopen (niet alle beagles zijn zo, i know ;-) maar mijn vriend heeft me een beetje te veel verteld over zijn vorige beagles, regelmatig weglopen en daarna terug komen. ik zou daar panisch van worden, een weggelopen hond).

Mijn vriend is veel meer ervaren met honden dan ik. Nyx is mijn eerste hond, maar voor mijn vriend z'n 12e ofzo, hij is haast in een hondenmand opgegroeid, haha.


ts te moeilijk, we nemen wel een kruising uit het asiel XD haha

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

" Volgens mij bedoelt ze dat ze juist geen molosser of pinscher wil.  :-) "


Hihi, ik las het als: liever geen schoothondje, máár een Molosser/Pinscher... Maar nu lees ik het nog eens en dat klopt inderdaad niet!

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

"

Hihi, ik las het als: liever geen schoothondje, máár een Molosser/Pinscher... Maar nu lees ik het nog eens en dat klopt inderdaad niet! "

maakt niet uit hoor ;-) kan gebeuren!

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

Ik weet niet waarom maar ik moest ook aan een Viszla denken.misschien omdat ik lang getwijfeld hb tussen weer husky of een Viszla. (Een husky lijkt met lastig me konijn en kitten bij je ouders).
Hier heb ik toen naar een hond gekeken:
http://vizsla-in-not.eu/index.php/huendinnen/130-nanook.html

Veel plezier met zoeken

Mireille

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welk ras past bij ons?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: kiezenbrink
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^