Vals?????

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel José • Rover José • Rover 3 doggies

honden foto van José • Rover

Rover heeft net voor vaatwasser gespeeld en het restant van de pan met boerenkool stampot weggewerkt.
Lekker vegatarisch prutje dus...

Hoop dat ik morgenochtend zonder kleerscheuren de keuken kan bereiken haha! ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vals?????" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel PumbaPumba 3 doggies

honden foto van Pumba

Ik hoor ook wel eens van dat soort dingen.. Ik lach er altijd maar om!

honden page profiel D&GD&G 3 doggies

honden foto van D&G

" Ik ben daarnet nog achterna gezeten door 3 hondsdolle kadavervreters..... "


  dan had je vast een lekker stukkie vlees bij je;-);-)

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 3 doggies

honden foto van Landseer ect

" Laatst op mijn werk, een islamitisch meisje die het had over het adres waar ze vlees afneemt, vroeg ik waar dat was enzo. Ik zei dat ik het niet raar bedoelde, maar dat ik het vroeg ivm de hond.
Kreeg ik ook als reactie dat ze dacht dat ze daar agressief van worden. "


Nouja....wil niet generaliserend overkomen.
Maar op Rotterdam zuid waar ik ons vlees wel eens haal is de sfeer op straat nou niet echt om over naar huis te schrijven..
Mocht je je auto daar even lastig geparkeerd hebben heb ik het nu al 3 keer meegemaakt dat er direct wat "straatjongeren"je auto staan te bewaken als je terug komt lopen.
Noem het toeval.
Maar is meestal dan ook wel weer de bevolkingsgroep die bij onze slager z'n vlees haalt..
Dus of het er mee te maken heeft??
Ik zeg niks...

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

"

  dan had je vast een lekker stukkie vlees bij je;-);-) "


Neuhh....ze hadden al gegeten...moet ik me nu zorgen gaan maken?

honden page profiel EvaEva 3 doggies

honden foto van Eva

Hihihihihi, jazeker ken ik die opmerking :-D. Ik moet altijd enorm grijnzen als ik zoiets hoor. Volgens mij is dat al stap 1 waardoor een ander al minder zeker wordt van zijn/haar standpunt.

"Want dan hebben ze bloed geproefd en dat haalt het jachtinstinct naar boven." Wat een pure onzin is dit. Waarom? Als je geslacht vlees koopt, is al het bloed er uit. Dit wordt als eerste afgevloeid na de slacht. Alles wat overblijft en als sap uit het vlees komt, is vleesvocht. Meestal laat ik dit verhaal achterwege en vertel ik het volgende:

Kauwen maakt een rustgevend stofje aan bij de hond. Dat verklaart waarom ze in stressvolle situaties kunnen gaan slopen. Bij het geven van vlees, moet de hond kauwen op het vlees. Hij moet er moeite voor doen om er stukken vanaf te halen en het weg te kauwen. Meestal neemt het eten een tijd in beslag. Geen hyper hond die me na het eten wil kapot scheuren hier, maar een tevreden hond die even bij me komt om te laten weten dat hij klaar is met eten en die daarna lekker op z'n plek ligt uit te buiken.

Dan komt de ja maar... als reactie: na het eten is hij dan wel agressief buiten. Het is waar dat een hond optimaal energie haalt uit een eiwitrijk dieet zoals vers voeren. Dat betekent dus ook dat je genoeg tijd moet steken in de energie die je hond heeft. Dat moet sowieso altijd. Genoeg wandelen, trainen, spelen en rust. En vooral je eigen hond kennen, de signalen kennen en eventueel fout gedrag daarmee voorkomen. Elke onoplettende hondeneigenaar die zijn hond gewoon laat gaan, krijgt een agressieve hond. Dat heeft maar heel weinig met voer te maken.

Blijven lachen om dit soort mensen, helemaal als ze er geen goed verhaal bij hebben.

honden page profiel KK 3 doggies

honden foto van K

diego moest ik in laten slapen omdat hij ineens mijn man aanviel, en fortuna omdat ze ineens iedereen aanviel die ze kende. hier zat amper een jaar tussen.

de da constateerde in beide gevallen iets in de hersenen, en toen heb ik wel getwijfeld of het aan de kvv zou kunnen liggen.
niet dat ze vals worden ervan, maar of sommige honden, die misschien al aanleg hebben, iets in de hersenen kunnen krijgen, door bv antibiotica of hormonen in het vlees.

honden page profiel EvaEva 3 doggies

honden foto van Eva

Gat wat een naar verhaal Karin :'(. Wat erg om mee te maken zo kort op elkaar. Was je toen net overgeschakeld op kvv dat je de link legt?

Antibiotica kunnen honden, net als mensen, allergisch voor zijn. Dat moet andere uitwerkingen geven dan aanvallen. De hormonen zijn de meningen over verdeeld. Als de hormonen al achter blijven in het vlees, dan zijn het groeihormonen.

Geef je nu wel kvv aan je honden of brokken? Hoe kijk je er nu tegenaan?

honden page profiel sandrasandra 3 doggies

honden foto van sandra

ik zou dan zeggen dat ze echt gepantserd over straat moet gaan ,omdat er veel valse honden rond lopen omdat die vers vlees krijgen

honden page profiel KK 3 doggies

honden foto van K

" Gat wat een naar verhaal Karin :'(. Wat erg om mee te maken zo kort op elkaar. Was je toen net overgeschakeld op kvv dat je de link legt?

Antibiotica kunnen honden, net als mensen, allergisch voor zijn. Dat moet andere uitwerkingen geven dan aanvallen. De hormonen zijn de meningen over verdeeld. Als de hormonen al achter blijven in het vlees, dan zijn het groeihormonen.

Geef je nu wel kvv aan je honden of brokken? Hoe kijk je er nu tegenaan? "

beide honden zaten idd niet zo lang aan de kvv, maar beiden waren ook geopereerd ongeveer een jaar van tevoren, dus ik heb ook aan de narcose zitten denken.
in het begin kregen max en faith brokken, maar vooral de ontlasting van max was niet goed. faith kreeg moeite met brokken eten omdat ze hele slechte tanden heeft. ik geef dus toch weer kvv, maar als deze honden weer doordraaien, is dat voor mij een teken dat het toch daaraan lag.
bij diego was de kans wel groot, omdat hij al 5 eigenaars had gehad toen hij hier kwam met 1,5 jaar, en hij was zwaar mishandeld.
maar fortuna had nooit iets meegemaakt, en was de perfecte hond. eerst liep ze ineens weg, van het bos naar huis, toen viel ze mijn vriend ineens aan, daarna liet ze haar tanden zien aan de kids, en daarna viel ze de overbuurvrouw aan, die haar altijd koekjes gaf. het was eng om te zien hoe ze eerst kwispelend naar die vrouw liep, en ineens begon te borstelen, staren met rode ogen, grommen vanuit haar tenen, en tenslotte aan wilde vallen.ik had haar nog net op tijd vast.
toen ze begon te wankelen en bijna omviel, wist ik dat er iets heel erg fout zat.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Hier kreeg ik dat ook te horen toen ik vertelde dat ik mijn hond vers wil geven, de hond zou ook ineens onze kippen gaan aanvallen en opeten.

De hond van mijn vriends moeder krijgt Aldi brokken, want die kwamen een paar jaar geleden als beste hondenvoer uit een of andere test....O-)

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna 3 doggies

honden foto van Eefje • Yuna

Oja zeker hoor, sinds Yuna vers vlees eet heeft ze al 3 kinderen hier in de buurt opgegeten.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy 3 doggies

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Hier ook hoor die opmerking.

Dan kijken ze naar mijn honden en zie je de radertjes in hun hoofd werken.
Ze snappen dan niet hoe ze er niet agressief van zijn geworden want immers alle honden worden agressief van vlees.O-)

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

Misschien is deze fabel ooit wel de wereld in geholpen ter promotie van brokken? O-)

Haha, ik weet het ook niet hoor.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nou, die van mij bijt wel eens zomaar in mijn bil......eet vers vlees. :-D

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers 3 doggies

honden foto van Patricia & de Musketiers

nee hier eten ze alle 3 vers. Vals zijn ze absoluut niet

honden page profiel Anoukk - Mandark !Anoukk - Mandark ! 3 doggies

honden foto van Anoukk - Mandark !

Toen wij vrienden van ons vertelde dat we Mandark hond op KVV wilde zetten kregen we te horen dat dat slecht is: 'zit amper wat van voedingsstoffen in wat ze nodig hebben. En Mandark is nog een pup, gaat binnenkort wisselen, hij heeft iets hartigs nodig voor zijn tanden!'. Zo hebben wij op onze beurt hun geprobeerd duidelijk te maken dat KVV juist beter is, dat in de meeste brok granen zitten die een hond helemaal niet nodig heeft en dat er genoeg alternatieven zijn voor zijn tandjes!. Sowieso laat Mandark brokken staan, sinds hij op KVV zit eet hij beter, is hij veel zachter en glanst zijn vacht ook veel meer, ook heb ik het idee dat hij veel lekkerder in zijn vel zit. En agressief?! Meneer is totaal niet agressief, zelfs wanneer ik hem stoor tijdens het eten kijkt hij me kwispelend aan en eet (smakt) rustig verder ;-)

honden page profiel Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest. 3 doggies

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

komt toch mooi uit. als je van dieetterbakkies heb rondlopen laat je je hond ze opvreten. dat verhaal van honden die vals worden van vlees is al zo oud als methusalem . heb overigens nog nooit een hap van lobke gekregen / en Willemijn die billen van jou zijn gewoon heel aantrekkelijk geen wonder dat Bamse daar in hapt groeten Hein.

honden page profiel Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" De hond van mijn vriends moeder krijgt Aldi brokken, want die kwamen een paar jaar geleden als beste hondenvoer uit een of andere test....O-) "

Maar die hond heeft dan vást nog nooit een andere hond aangevallen, dus van Aldi brokken worden honden niet vals.
Beter kán niet toch? ;-)

honden page profiel Hilde Hilde

honden foto van Hilde

" nou, die van mij bijt wel eens zomaar in mijn bil......eet vers vlees.  :-D "

Ah kijk vandaar.....dus toch....doet Kamaz ook!!haha

honden page profiel Hilde Hilde

honden foto van Hilde

Maar toch......Kamaz is een ras wat mij en andere die ze kent ontzettend beschermd  zo af en toe haalt ze wel eens uit naar iemand, niet bijten, maar toch iets om in de gaten te houden, zeg ook altijd dat ze niet zomaar geaaid kan worden.Maar wat ik hier mee wil zeggen is dat je dan krijgt:zie je komt door vers!


Heb tegen haar ook wel gezegd dat het ras zo is,maar ja in beide heeft ze zich niet verdiept....dus wat kan ik nog meer doen......niets!

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Ik zeg het wel eens als gijntje..


"Die eet zeker wel veul." wordt regelmatig gezegd..
Jazeker, vanmorgen nog een heel een konijn..

Huh? 
Laat ze daar maar even over nadenken..

honden page profiel Hilde Hilde

honden foto van Hilde

" Ik zeg het wel eens als gijntje..


"Die eet zeker wel veul." wordt regelmatig gezegd..
Jazeker, vanmorgen nog een heel een konijn..

Huh? 
Laat ze daar maar even over nadenken.. "
Das een goeie,die ga ik ook gebruiken!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik ook. krijg ook altijd die opmerking. :-D

honden page profiel LinseyLinsey 3 doggies

honden foto van Linsey

Eigenlijk is dat nog niet zo vreemd dat dat beweerd word. Toen ze hier brok kregen, stond de brok gewoon in huis de hele dag, geen problemen niets. Maar ze kregen wel af en toe een rauw kauwbot en met dat rauw kauwbot was Kai erg voer agressief. Nu krijgen ze al jaren vers en geen brok en Kai heeft nog altijd wat voer agressie, wat hij dus op brok niet had. Die bewering is dus niet volledig onwaar. Maar agressief in het algemeen word hij er niet van.
Kai is dus wel een hond waar dit als pup al heel erg inzat, bij een meer middelmatige hond zal je dat niet hebben.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Is het dan niet meer voernijd, ipv dat de oorzaak letterlijk in het verse vlees ligt?
Als de brok de hele dag in huis stond, was er misschien geen reden voor voernijd?

honden page profiel Hilde Hilde

honden foto van Hilde

" Is het dan niet meer voernijd, ipv dat de oorzaak letterlijk in het verse vlees ligt?
Als de brok de hele dag in huis stond, was er misschien geen reden voor voernijd? "

Denk het wel, ik kan gewoon het eten afpakken van Kamaz en mijn kids ook.
Als ik het eten in de bak heb moet ze eerst zitten en als ik zeg "eten" dan pas mag ze aanvallen(op het voer dan he)

honden page profiel SjoerdSjoerd

honden foto van Sjoerd

" Eigenlijk is dat nog niet zo vreemd dat dat beweerd word. Toen ze hier brok kregen, stond de brok gewoon in huis de hele dag, geen problemen niets. Maar ze kregen wel af en toe een rauw kauwbot en met dat rauw kauwbot was Kai erg voer agressief. Nu krijgen ze al jaren vers en geen brok en Kai heeft nog altijd wat voer agressie, wat hij dus op brok niet had. Die bewering is dus niet volledig onwaar. Maar agressief in het algemeen word hij er niet van.
Kai is dus wel een hond waar dit als pup al heel erg inzat, bij een meer middelmatige hond zal je dat niet hebben. "


Volgens mij vind hij het vlees gewoon veel lekkerder dan de brokken.. Hetzelfde als bij bij mij iemand spruitjes zou afpakken maakt het mij niet uit.. maar blijf van mijn biefstuk af!! :-)

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea 3 doggies

honden foto van Christien&Chelsea

Had ik al gezegd dat bij sommige smaken je echt het dier ruikt wat erin zit? Bij paard en konijn en haas ruik ik dat echt wel, maar theoretisch zouden ze die link niet leggen..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vals?????" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: runderstrot
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^