Kan iemand ons helpen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Cassandra & MilaCassandra & Mila

honden foto van Cassandra & Mila

Hallo allemaal!
sinds 3dagen hebben we onze pup van bij andere mensen. zij verzekerden ons dat we een "zogoed als" zindelijke pup kregenNu blijkt dat Mila, onze puppy helemaal niet zo zindelijk blijkt te zijn als ze zeggen.
Zo net liet ik haar buiten maar steeds als ik haar buiten laat wil ze naar de boomschors die in onze tuin ligt en deze opeten. met als resultaat dat ze moet overgeven...
Ook zo net toen ik haar wakker wou maken om nog een laatste plasje moest ze weer zo nodig naar de boomschors. Weer begon ze er van te eten en hoe vaak ik haar ook helemaal de andere kant op het gras zetten en het haar verbad, steeds ging ze terug naar die boomschors. omdat ze na 20minuten nog steeds niet wou plassen buiten nam ik haar terug mee naar binnen en stopte ze in de bench. Het deurtje was nog niet toe of ze plaste er al in.. De hond buiten even, deken verversen en terug in de bench. Ze was even aan het janken maar ik dacht dat dit eerder kwam door het dekentje dat niet meer hetzelfde is en ze niet gewoon is, ik vertrouwde het niet en liet haar nog even buiten want mss volgde er nog een grote boodschap maar neen terug naar de schors... en alles begint opnieuw..
Iemand tips over hoe ik dit het beste kan aanpakken?

Groetjes 
Cassandra & Mila

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kan iemand ons helpen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel TamaraTamaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara

Een pup kan bij de fokker heel erg zindelijk zijn maar als deze in een nieuwe situatie komt kan dat dus ook weer heel anders zijn, dat is normaal.

Ik zou zeggen toch met de pup buiten blijven en wachten tot hij plast.
Als hij plast natuurlijk uitgebreid belonen!!
Dan pas maar binnen gaan.

Wat betreft de boomschors, kun je dat tijdelijk weg halen of even afzetten?
Anders echt afleiden met een speeltje, na even druk spelen moeten pups vaak ook plassen.

honden page profiel Wil KettmannWil Kettmann 3 doggies

honden foto van Wil Kettmann

Aan je vraag stelling zie ik eigelijk al dat je on ervaren bent en warschijnlijk iets op de mouw hebt laten spelden door de pup verkoper.Vertel eerst een om wat voor een ras het gaat hoe groot je bench is en hoe vaak je met je pup naar buiten gaat.Een hond heeft een hekel om zijn eigen slaap plek te vervuilen dus je kan de bench verkleinen dan zal hij minder snel een plekje in zijn bench zoeken voor zijn behoefte.
Het is niet erg om je hond eerst te wennen aan een vast plekje in de tuin om zijn behoefte te doen.. Natuurlijk is het beter om direct naar de uitlaat plek te gaan maar vaak heb je die mogelijkheid niet direct bij de hand.
Is dit jullie eerste hondje?

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn 3 doggies

honden foto van Simone, Cody en Flynn

Wat ook kan is dat het hondje bij de andere mensen inderdaad zindelijk was (voor zover dat mogelijk is voor zo'n jong hondje. Maar onder die bepaalde omstandigheden.
Flynn doet hier ook amper wat in huis. Hij weet de gang van zaken hier in huis heel goed. Waar de tuin is, waar hij moet aangeven dat hij moet, welke reactie hij dan van zijn baas krijgt.

Maar als ik hem mee op bezoek naar mijn zus neem zal hij echt niet zindelijk zijn en gewoon alles in huis doen. Het moet wennen, totaal andere mensen, totaal andere situatie.

Ik zou ook het boomschors weghalen of met een hekje af gaan zetten zodat de pup er niet meer bij kan.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een pup , gefeliciteerd met je pupje, dat tie niet echt zinderlijk is is normaal, andere omgeving, andere geurtjes, andere mensen, de pup let daar in het geheel niet op. en zinderlijk zijn pupjes nog niet op deze leeftijd, wel dat er ongelukjes kunnen voorkomen door de zinderlijkheids training.

ga daar weer mooi aan beginnen, eten slapen spelen, hoppa eruit.
en dan ieder uur, zodat de pup op een gegevenmoment weet , dat tie buiten moet plassen.

wat betreft het buiten zijn, iedere pup gaat op verkenning, en iedere pup steekt alles in zijn bek wat tie tegen komt, :-D ook dat zijn normale puptrekjes.

bij de pup blijven, is het zo dat je dat niet kan voorkomen wat betreft de schors, houdt de tuin dan beperkt maak een afbakening van de tuin waar die wel mag komen.

daar kan je hem mooi zinderlijk maken.


wees niet ongeduldig, een pup is nog lang geen volwassen hond, het gaat niet vanzelf, je zal er veel aandacht aan moeten besteden, tot het een fijne stabiele hond wordt.

honden page profiel Vito & Beba Vito & Beba 3 doggies

honden foto van Vito & Beba

en natuurlijk heel enthausiast belonen als buiten iets gebeurt!

honden page profiel KK 3 doggies

honden foto van K

je hondje moet nog wennen, je hebt haar pas 3 dagen.

kan je die boomschors niet afzetten met gaas of zo, zodat ze er niet meer bij kan?
daarna zou ik gewoon met haar buiten blijven net zolang tot ze plast, en dan heel overdreven vrolijk belonen.

honden page profiel SiberienneSiberienne 3 doggies

honden foto van Siberienne

Hier bleven ze ook niet van de boomschors af, dus die heb ik weg gehaald. Laat je je pup los als je naar buiten gaat voor een plasje? Anders zou ik even aanlijnen, dan kan die niet naar de boomschors ;-)

Mireille

honden page profiel Lauren, Joekie & FlynnLauren, Joekie & Flynn 3 doggies

honden foto van Lauren, Joekie & Flynn

Ik zou eerder de boomschors afbakenen dat je hond er niet aan kan. En blijven oefenen, heel vaak naar buiten gaan, en zeker op de volgende momenten eens buitengaan:
*Na het wakker worden
*Voor het gaan slapen
*Na het eten
ik denk dat dit de belangrijke momenten waren O-)


En niet vergeten, belonen als ie zijn plasje buiten doet ;-)

honden page profiel Yvonne en cyraYvonne en cyra 3 doggies

honden foto van Yvonne en cyra

Er zijn al heel veel tips gegeven waar ik me bij aan sluit......


Die van die boomschors vindt ik. Goed als ze dan nog steeds naar die boom blijft gaan dan de boom afschermen..

En gek doen als ze een plasje heeft gedaan super enthousiast doen...........

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Neem de tijd, de pup is nog maar 3 dagen bij jullie. En jullie zijn al het 2de thuis voor de pup. Vaak hebben wij niet in de gaten hoeveel impact dit heeft. Gewoon regelmatig naar buiten, dan zelf meegaan en nodig de pup uit om bij de boomschors vandaan te blijven. En beloon je pup als hij het buiten doet. Ga er niet vanuit dat de pup bijna zindelijk is want een nieuwe omgeving zorgt voor een terugval.

honden page profiel Cassandra & MilaCassandra & Mila

honden foto van Cassandra & Mila

"  Laat je je pup los als je naar buiten gaat voor een plasje? Anders zou ik even aanlijnen "
Dank je wel voor de tips allemaal!
de pup liet ik los omdat dit eergisteren geen probleem vormde en ze gewoon op het gras haar behoefte ging doen. Als ik ze aanlijn loopt ze de hele tijd te trekken, maar denk toch dat dit de beste oplossing blijkt te zijn. Als ze zonodig moet zal ze wel eens lossen... ':-)

honden page profiel Cassandra & MilaCassandra & Mila

honden foto van Cassandra & Mila

" Aan je vraag stelling zie ik eigelijk al dat je on ervaren bent en warschijnlijk iets op de mouw hebt laten spelden door de pup verkoper.Vertel eerst een om wat voor een ras het gaat hoe groot je bench is en hoe vaak je met je pup naar buiten gaat.Een hond heeft een hekel om zijn eigen slaap plek te vervuilen dus je kan de bench verkleinen dan zal hij minder snel een plekje in zijn bench zoeken voor zijn behoefte.
Het is niet erg om je hond eerst te wennen aan een vast plekje in de tuin om zijn behoefte te doen.. Natuurlijk is het beter om direct naar de uitlaat plek te gaan maar vaak heb je die mogelijkheid niet direct bij de hand.
Is dit jullie eerste hondje? "
dank je wel voor het antwoord!
Dit is onze 2de pup, we hebben nu een beagle pupje.
Haar bench is 76x49x55 en net gepast voor haar.
We laten de pup best vrij vaak buiten. Steeds na het eten,drinken, als ze even een dutje gedaan heeft,... Ook ga ik er 2x per dag met gaan wandelen. 's ochtends en 's avonds maar dan plast ze helemaal niet...

honden page profiel Wil KettmannWil Kettmann 3 doggies

honden foto van Wil Kettmann

" dank je wel voor het antwoord!
Dit is onze 2de pup, we hebben nu een beagle pupje.
Haar bench is 76x49x55 en net gepast voor haar.
We laten de pup best vrij vaak buiten. Steeds na het eten,drinken, als ze even een dutje gedaan heeft,... Ook ga ik er 2x per dag met gaan wandelen. 's ochtends en 's avonds maar dan plast ze helemaal niet... "


Een pup mag veel vaker wandelen maar houd het kort 5 minuten per maand is de normale gang van zaken dus als je pup 2 maanden is mag je 10 minuten bij 3 maanden wordt dat dus 15 minuten en zo verder.Ook om zijn gewrichten niet te veel te belasten.Ik liet mijn pup wel 8x uit per dag zo went hij ook aan het buiten plassen en ontlasten.. En inderdaad zoals velen hier al schreven beloon hem uitbundig als hij wat heeft gedaan. Ik denk dat het wel goed komt. Ik liet hem 's nachts ook vaak nog even tussendoor uit de Bench en ging naar de overkant.. Het is net zoals een baby je moet er wat voor over hebben om hem zindelijk te krijgen.Ook al valt het soms 's nachts niet mee. Succes ;-)

honden page profiel moniquemonique 3 doggies

honden foto van monique

ik zou de gene opbellen waar je de pup vandaan hebt en dan vragen hoe de routine bij hun was wat betreft de pup.
wellicht heb je het roer zo omgegooid dat het beestje het gewoon even niet meer weet.

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Als hij zo trekt aan de riem trekt hij dan vooruit, richting schors, of is het echt een protest tegen de riem (meer achteruit trekken en verzetten)?

Je hebt kans dat de pup nog nooit geleerd heeft om aan een lijntje te lopen. Dit kun je binnen oefenen door de lijn vast te klikken en gewoon te laten slepen. Ondertussen lok je met snoepjes je pupje naar voren en al lopend voer je hem kleine snoepjes terwijl de lijn achter hem aan sleept. Zo went hij er sneller aan en heeft hij positievere ervaringen met de lijn.
Als dit goed gaat houd je de lijn vast en voert hem kleine snoepjes naast je been zodat hij naast je been blijft lopen.
Steeds hele korte stukjes oefenen, niet te lang achter elkaar. En houd het leuk :-)

Veel succes met je pupje :-)

Gr. Alexandra

honden page profiel teresa en beauteresa en beau 3 doggies

de meeste tips waar je wat aan hebt zijn al gegeven, alleen vind ik het niet verstandig om je pup wakker te moeten maken voor een plas...zodra je pup wakker wordt gelijk buiten zetten..succes.

honden page profiel Cassandra & MilaCassandra & Mila

honden foto van Cassandra & Mila

" Als hij zo trekt aan de riem trekt hij dan vooruit, richting schors, of is het echt een protest tegen de riem (meer achteruit trekken en verzetten)? "
Als ik ze aanlijn dan trekt ze echt richting de schors, vrij hard... 
Ze is het al vrij goed gewoon anders om aan de riem te lopen want de wandelingen gaan vrij vlot':-)
Tenzij er natuurlijk iets afkomt dat niet ze niet gewend is...

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey 3 doggies

honden foto van Alexandra & Mikey

Fijn dat het wandelen goed gaat :-D  Dan ligt 'aanpak' toch bij de schors. Succes!! :-)

Gr. Alexandra

honden page profiel Sanne, Djyla en QuintoSanne, Djyla en Quinto 3 doggies

honden foto van Sanne, Djyla en Quinto

Djyla is ook boomschorsverslaafd! Wij hebben haar zindelijk gemaakt door een hekje in de hoek bij het putje te zetten. Hier telkens inzetten als je denkt dat het nodig is. ging bij ons super snel! Djyla was met 2 weken zindelijk. En met de boomschors.. jaa succes want dat duurt nog wel even haha!
Ik dacht dat ze het eindelijk wist, en dan doet ze t stiekem haha.

Succes ermee!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kan iemand ons helpen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: 2 benches in auto...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^