onderdanigheisplasjes?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Lex (Gast)

Hallo,
Ik heb een Shar Pei teef van nu 1 jaar oud. Dat ze geen makkelijke tante is liet ze al erg vroeg blijken, maar ook nu blijf ik problemen ondervinden met haar. Zij komt van een Shar Peifokker, het is geen broodfokhond dus het is niet zo dat het probleem hieraan te wijten kan zijn. 

Het was erg moeilijk om haar zindelijk te krijgen. Bij de fokker had zij geleerd om op een krant te gaan en deed dit ook, eenmaal thuis bleek ze dat vergeten. Nu, na enkele maanden is ze zindelijk geworden, maar tussendoor ontwikkelde zich wel een nieuw probleem: plassen bij eender welke vorm van contact. Dat kon haar naam zeggen zijn, aanrakingen of naar haar kijken. Soms zelfs wanneer ik haar compleet negeerde, hoewel dat laatste nu gelukkig niet meer het geval is. Een tijdje leek het gedrag bij mij thuis verdwenen (hoewel dat nog niet zo was als er andere mensen bij mij binnen kwamen), maar na een week of twee was het terug. Soms is het een oplossing om haar te laten zitten vooraleer ze enige vorm van aandacht krijgt, maar dat werkt niet altijd. Het zijn ook geen kleine plasjes maar echt grote, en het maakt geen verschil of ze net gaan wandelen is of niet. Het probleem heeft geen medische oorzaak, hier is naar gekeken geweest. Verder is er ook een gedragstherapeut bijgehaald, deze zegt dat het eigenlijk vooral plassen uit opwinding is, en spontaan had moeten verdwijnen met het ouder worden. Helaas is het enige dat met het ouder worden gebeurt, dat er nog meer urine uitkomt... Nu, zijn tussenkomst heeft eigenlijk ook niets geholpen. Negeren is geen optie, want dan moet ik de hond letterlijk altijd negeren en nooit meer aanhalen, anders is het gelijk weer prijs. Ik maak me niet kwaad, negeer het plassen ook gewoon wanneer het voorkomt en probeer ook niets op te ruimen in haar aanwezigheid. Dat is wel vrij moeilijk, want dan moet ik de hond eerst naar een andere ruimte brengen wat gelijk weer plassen tot gevolg heeft, en wanneer ik haar daar weer uit haal kan ik gelijk de volgende plaats opkuisen... Eigenlijk is dat min of meer onmogelijk. Blijkbaar heb ik ook een hond die prima kan plassen tijdens het eten, dus ook dat trucje werkt niet. 

De enige moment waarop ze het (normaal gezien) niet heeft, is tijdens wandelingen. Een halsband of riem nog maar zien is echter alweer genoeg aanleiding. Ik ga sowieso vaak met haar wandelen en tijdens die wandelingen haal ik haar ook erg vaak aan zolang ze niet plast, maar dat brengt geen verschil met haar gedrag wanneer we weer thuis zijn. 
Ik zit stilaan met mijn handen in mijn haar, op deze manier is het gewoon niet fijn meer. Voor haar heb ik andere honden gehad waaronder eentje die uit onderdanigheid ook durfde plassen maar dat geraakte na enige tijd wel opgelost. Mijn hond leeft zowel binnen in huis als buiten (wanneer ik ga werken, heeft een verwarmde aanbouw aan het huis, kan haar niet binnenlaten want dan heeft ze helaas nog de neiging om een stoelpoot op te eten en ik laat haar dan liever buiten vrij dan haar in een kennel op te sluiten, ze gaat ook erg graag naar buiten en maakt er geen probleem van), zit voldoende binnen om dat niet meer "superspeciaal" te vinden dus waar de opwinding vandaan komt weet ik niet gelijk. Ik begin stilaan te overwegen om haar binnen een pamper aan te doen, zo kan ik tenminste normaal met mijn hond bezig zijn, maar dat neemt het probleem natuurlijk niet weg en zo fijn lijkt me dat ook niet... bovendien blijft dat gedrag dan ook buiten nog, aangezien het niet alleen binnenshuis is. Als jullie dus tips hebben..?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "onderdanigheisplasjes?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Stressplasjes....maar wat is de oorzaak....

Denk dat je best eens een gt aan huis laat komen, die zien vanalles en kunnen je misschien verder helpen.
Deze plasjes zijn wel heel frustrerend, zowel voor jou als voor de hond...en dan is er ook het gevaar van de vicieuze cirkel...

Rust en vertrouwen geven...een eerste stap...

veel succes

up!

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Er schijnt al een GT geweest te zijn.. Ik zou het niet weten!!! Heeft ze het ook als andere mensen haar aanhalen?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

deemoeds plasjes. jouw hond is nog heel onzker, je beschrijft het goed, aanhalen, bezoek, en hoppa door dat je hond onzeker is, en opgewondenheid kan ook een oozaak zijn, laat je hond de plas lopen.

dat doen meerderen honden, en een aanpak is op zijn plaats, anders blijft je hond dat doen.

negeer je hond met aaien, zet je hond buiten en beloon je hond daar, speel met je hond buiten, niet binnen, bezoek ? niet in huis houden, buiten zetten, en laat daar het bezoek komen, na dat je hond rustig is geworden. zodat je hond ook weet dat er binnen niet geplast mag worden.


bekijk je hond, lees je hond, je hond uit zich door deemoedigheid , als jij de hond aait , schrijf je dat je hond al zijn plas laat lopen, dan niet binnen aanhalen, doet dat buiten.


zorg dat het buiten leuk is met je hond, dan krijg je hond vertrouwen in jou. en benader de hond binnen rustig . zodat er geen sprake is van deemoed bij je hond.


het is geen makkelijk probleem, maar met aandacht daarvoor en zo dat je alles buiten doet, gaat je hond vertrouwen in jou krijgen, en zal het dan binnen niet meer doen,


zijn er nog meer huisgenoten ? dan zal je dat moeten bespreken met elkaar dat er buiten gespeeld wordt en niet binnen.

zodra je merkt dat het de goede kant op gaat, kan het binnen ook. maar eerst even niet.


nog een tip. kom je thuis, dan direkt de hond naar buiten, en niet binnen toe spreken of knuffelen, dat doe je buiten. hang de riem direkt onder handbereik , en als tie buiten is, riem om en even uitlaten, en dan terug aanhalen in de tuin, niet binnen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nog een advies...pas op dat je niet bestraft als tie zijn plas laat lopen binnen, leid hem gewoon naar buiten, laat hem daar maar zijn , en binnen ruim jij het op zonder boosheid. en zorg dat de geur verdwijnt, anders weet je hond niet meer wat Binnen of Buiten is. {azijn schoonmaken}

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "onderdanigheisplasjes?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^