Hond jas aan?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

"
En ik altijd maar denken dat ik een hond en een mens niet met elkaar mocht vergelijken.;-) "

  De thermoregulatie is niet wezenljk anders, als je isolatie niet werkt, koel je af en krijg je het koud.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond jas aan?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel --

honden foto van -

ik vind kleding voor honden alleen sneu als het nergens voor nodig is

als je hond het nodig heeft, dan is het toch alleen maar goed! Daar doe je je hond alleen maar plezier mee O-)

helaas heb ik geen verstand van jasjes, olly heeft zelf zo zijn winterjas en zomerjasje O-) dus nee, hier geen jasjes nodig xD

honden page profiel StippeltjeStippeltje 3 doggies

honden foto van Stippeltje

" http://www.hondenpage.com/foto/foto/234909.jpg


ben even brutaal geweest om een foto van je hond te pakken, hij heeft een prachtige vacht, als je een jasje aan doet, zal zijn vacht niet gaan ontwikkelen tot een dikkere winterjas, jasjes voor naakt hondjes of kale hondjes okee, maar jouw hond heeft echt een mooie vacht, en echt niet dun.  :-D "

Je hond krijgt echt wel een wintervacht hoor. Mijn Whippet heeft ook een zomer- en een wintervacht. Een jasje trek je niet in oktober aan en in maart weer uit. Je gebruikt het naar behoefte bij koud, guur en nat weer. Bijvoorbeeld op de heen- en terugweg naar een losloopgebied, tijdens het trainen, jagen of andere activiteiten. Zolang je hond goed in beweging blijft heeft die het niet snel koud. Zodra het tempo flink naar beneden gaat koelt een natte hond veel te snel af.  

Afgelopen winter met sneeuw, -15 graden, windstil en zon liep mijn hond in het losloopgebied zonder jas. Met 5 graden boven nul, windkracht 6 en plensbuien heeft ze wel een jas aan. Voordat ik van huis ga voel ik altijd even buiten of ze een jas nodig heeft, zoja welke jas. Ik schat, afhankelijk van het weer, dat ze maximaal 30 % van de tijd een jas aan heeft.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

stippeltje heb het niet over jouw hondje hoor, jouw hondje heeft minder haar dan de topicopener, daar heb ik het over, de hond van haar heeft een goeie dikke vacht, nee geen bamse, maar toch behoorlijk meer haar dan die van jou hoor.

kleine of grote honden met weinig haar, degene die een jasje aan doen, moeten dat zelf bepalen, dat bepaal ik niet. heb alleen over de hond van de topicopener, en die heeft een mooie flinke vacht.

honden page profiel --

honden foto van -

wat willemijn zegt, is wel waar...
volgens mij heeft jouw hond niet zo`n dun vachtje :-)

honden page profiel AngelaAngela

honden foto van Angela

Ik zou gewoon een regen dekje of iets dergelijks kopen. Wat ik lees is dat het niet zozeer gaat om de dikte van de vacht, maar om de natte vacht waarvan ze het koud krijgt.

Gewoon doen waar jij je goed bij voelt, jij kent je hondje het beste ;-)

honden page profiel miekemieke 3 doggies

honden foto van mieke

De hond van TS heeft geen dunne vacht, maar TS zegt dat hij het koud lijkt te hebben als hij langdurig buiten in de regen is. Wellicht is de vacht wel snel doorweekt. Ts zegt ook dat de hond zo langdurig buiten is dat hij niet voortdurend in beweging kan blijven. Ts wil de hond daarom liever droog houden. Simpel toch? Regendekje aan, zou ik zeggen. Ik denk dat dat helemaal geen kwaad kan. Mijn border terriers gingen met weer en wind achterop de fiets mee naar het werk. 20 km heen en 20 km terug. Heerlijke ruwe vachtjes, dus echt nooit koud. Ze konden uren in de regen lopen, maar toch, op de fiets dekte ik ze af tegen de regen als het herfst werd...

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Toch heeft mijn Santa ook absoluut geen dikke vacht, het is wat dat betreft zeker geen 100% Golden.
Bovenop, en zijkanten en buik zit je zo op de huid.
Alleen z'n kraag, broek en staart zijn langer behaard.
Maar ik zie hem nooit rillen.

Maargoed, als je een dekje om wil doen,  moet je dat gewoon doen.
Je hebt nu wat meningen, maar het belangrijkste is toch wat je zelf ervan vindt.

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Hier heb ik 2 honden met een enkelevacht. Die hebben het nu nog niet koud, pas als het onder de 0 is en echt slecht weer is, krijgen ze hier echt wel een jas aan. Maar wel 1 die de plekken bedekt waar de vacht erg dun is, zoals onder de buik.

Maar met -15 en volop zon is het niet koud. Wij kijken altijd naar het weer, als het koud en slecht is, gaat de jas aan in de winter.


Maar een hond als die van jou zou geen jas nodig moeten hebben, die hebben nog een ondervacht, die heeft wel tijd nodig om te groeien en moet ook de kans krijgen om te groeien.
Een regendek kan nooit kwaad natuurlijk.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Iedere hond heeft een ondervacht. Iedere vacht beschermd de hond tegen de kou. Jasje aan oke, maar doe dat pas als het echt koud is. Jamie trilt ook wel een beetje als ze nu natgeregend wordt maar dat is heus niet gelijk zielig. Ze kunnen gelukig wel ergens tegen.

honden page profiel Polly <3Polly <3

honden foto van Polly <3

Mijn yorkie krijgt heeft een speciaal winter/regenjasje. Ik trek deze alleen aan als het echt koud is of als het echt hard regent ;-)

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

"

Ik vind dat ze gewoon de pas erin moet houden want nogmaals als ik Chels in de regen stil neerzet gaat ze ook zielig kijken en trillen.. Hoe meer je ze verwarmt en bij de kachel zet en jasjes aandoet hoe koukleun-erig ze worden.. "


Ja maar zoals TS zegt, je kan niet heel de tijd rondlopen als ze uren aan een stuk buiten is en het is nat, krijgt de hond koud bij stilzitten, dus ik blijf bij mijn standpunt, voorkomen dat de hond kou krijgt, jasje aan als 't nat is :-)

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

" Iedere hond heeft een ondervacht. "

Echt ? De mijne volgens mij echt niet hoor.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

"
Echt ? De mijne volgens mij echt niet hoor. "


Ja echt iedere hond. Wordt vaak gezegd van niet maar dat is onzin.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

"  Ja echt iedere hond. Wordt vaak gezegd van niet maar dat is onzin. "

Whippets hebben geen ondervacht, waardoor ze niet zo goed beschermd zijn tegen kou. Het is verstandig om bij koud weer, snijdende wind, ijsregen of sneeuw ze een jasje aan te trekken.

Bron: Hondenpage.com

Er staat dus onzin op Hondenpage ?  ;-)

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Blijkbaar. Heel veel mensen denken ook dat bijv. Maltezers geen ondervacht hebben. Je hoeft me niet te geloven, als ik zelf maar weet dat het zo is haha.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Helemaal onderaan deze pagina. Ook Mellow heeft geen ondervacht (tenzij ze een kruising is met een New Foundlander ;-))

Als het écht hard regent bij de laatste wandeling doe ik haar jasje wel aan, maar dat is maar heel af en toe. Afgelopen winter, toen het zo koud was (hier de laagste temperatuur gemeten) heeft ze 'm 1 keer aangehad en ging vervolgens op haar buik in de sneeuw liggen ;-)
De dag erna (zaterdag) hele lange wandeling zonder jas. Ze heeft heel hard gerend en voelde ook lekker warm aan toen ik haar even optilde.
Had ze nog een blote buik toen ze hier kwam, nu heeft ze daar zelfs wat langere haren, heel apart. Wel dun bezaaid trouwens, geen bontje op haar buik ;-)

Het is gewoon heel erg afhankelijk van de hond én de situatie.
Volgens mij zou Bamse er heel vreemd uitzien met een jas, zelfs als het een mooie roze jas zou zijn ;-)

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

" Blijkbaar. Heel veel mensen denken ook dat bijv. Maltezers geen ondervacht hebben. Je hoeft me niet te geloven, als ik zelf maar weet dat het zo is haha. "

Kennelijk weet je het toch niet zo heel goed.....

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

"
Kennelijk weet je het toch niet zo heel goed..... "


Oh jawel hoor.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Wat een onzin die site! Haha! Ga eens met een vlooienkammetje, of ander heel fijn kammetje, door de vacht. Vooral als ze in de rui zijn zit er dan haar in dat kammetje. Wat voor een haar? Juist meestal onderwol!

honden page profiel miekemieke

honden foto van mieke

Wel of geen ondervacht? Ik heb 't maar even opgezocht in mijn oude Toepoels honden encyclopedie.
Hij onderscheidt dubbele vachten en enkele vachten. Enkele vachten omschrijft hij als volgt: De ondervacht is sterk ontwikkeld en bepaalt daardoor het vachttype ( poedel, bedlington, kerry blue ) of: De ondervacht en de dekharen zijn moeilijk of niet van elkaar te onderscheiden ( Yorkshire ).Dus Ja er zijn dubbele en enkele vachten. En: Ja elke hond heeft een ondervacht.
Dan heeft dus iedereen gelijk!
Ik denk in ieder geval dat de ene vacht, en onderhuidse vetlaag, heel wat beter isoleert dan de andere. Sommige honden zijn gefokt voor koude klimaten en andere juist niet. De ene kan er beter tegen dan de ander. Mijn bastaard poedeltje Ollie vat heel snel kou op zijn spieren. Niet echt prettig. Hij raakt daardoor een beetje in paniek als het regent en waait ( zoiets als een bejaarde in de tocht) Met een jas aan blijft hij rustig ( en loopt hij geen spit op )
Een hond kan ook gewoon een koukleum zijn. Ik vind het geloof ik ook niet zo'n probleem als een baasje daar aan toegeeft.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

" Wat een onzin die site! Haha! Ga eens met een vlooienkammetje, of ander heel fijn kammetje, door de vacht. Vooral als ze in de rui zijn zit er dan haar in dat kammetje. Wat voor een haar? Juist meestal onderwol! "

Hondenpage een onzin site ? ;-)
In mijn kammetje zit echt geen onderwol maar gewoon de haartjes die ze op haar hele lijf heeft.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

"
Hondenpage een onzin site ? ;-)
In mijn kammetje zit echt geen onderwol maar gewoon de haartjes die ze op haar hele lijf heeft. "


Ik heb het over de site die Cindy noemde.
Ik hou er over op, dit heeft toch geen zin. Geloof wat je wil geloven.

honden page profiel RianneRianne

honden foto van Rianne

Chika is een stafford en heeft ook echt geen ondervacht, op haar buik is ze nagenoeg kaal.
Zodra het echt koud en guur is en ze weer trillend naast me zit bij stoplichten en dergelijke, gaat haar jasje weer aan. :-)

honden page profiel Dog doggy dogDog doggy dog

honden foto van Dog doggy dog

Je moet doen wat jij denk waar je goed aan doet...
Zoveel mensen, zoveel meningen.
Ik zou me voor kunnen stellen dat je nu helemaal zoiets heb van waar doe ik goed aan... Dus gewoon doen wat jij denk wat goed is, succes!

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

als je hond echt de hele dag buitenloopt zou ik ook een regenjas aandoen. wij hebben een keer een trektocht gemaakt door de bergen van hut naar hut, en toen heb ik voor de zekerheid ook maar regenjassen gekocht voor onze honden. als je een uurtje of 2 wandelt hebben ze het natuurlijk niet nodig, maar als je 6-8 uur in de regen loopt, en het is koud en vochtig, dan drogen ze niet echt op, en dat lijkt me toch niet goed.

als jouw hond echt hele dagen buiten loopt, en ook buiten ligt omuit te rusten zou ik ze ook gewoon een jas aan doen. wij hebben gewoon hele simpele gekocht bij zooplus voor onze honden, niet gevoerd ofzo.

honden page profiel snoopy, rikkie , lady en xanasnoopy, rikkie , lady en xana

honden foto van snoopy, rikkie , lady en xana

ik heb ze gewoon in doorzichtig plastiek , van ver zie je niet eens dat hij er een aan heeft, heb overig alleen voor vito een, hij heeft zo'n dun vachtje dat je zelfs zijn huid ziet als hij in de zetel zit ,laat staan als hij in de regen loopt.
gewoon doen waar je zin in heb, en wat het beste is voor je hond;-)

honden page profiel MojuanMojuan

honden foto van Mojuan

Als jij ziet dat jouw hond echt last heeft van de kou als hij nat is, dan trek je hem toch gewoon een regenjasje aan?
Ik heb hier ook een koukleum lopen, en nu ik weet dat zij ook nog eens hele slechte gewrichten heeft en een slechte rug, neem ik geen risico met de kou in de gewrichten.
Dus zodra ik merk dat het voor haar koud begint te worden, hop, jasje aan!
Wat kan mij het schelen wat anderen daarvan menen te moeten vinden.
Zolang ik maar weet dat ik datgene doe dat in het belang is van míjn hond! En dat is precies hetgeen ik doe.
En zij is blij, en dan ben ik ook blij.

honden page profiel Zoë de gevlekteZoë de gevlektebijna goedgekeurde fokker

honden foto van Zoë de gevlekte

Leuk al die reacties te lezen :-). Of je het er nou mee eens bent of niet.
Het paste ook gewoon niet zo in mijn beeld, een border met een regencape.... Dus ik denk; ik vraag het gewoon eens.
Ik zou het natuurlijk niet laten omdat het gewoon niet past; een border collie met regenjasje. Dat is een flutreden.
Zoë heeft uiteraard een prachtige vacht! Die mening deel ik helemaal. Maar dik is hij niet hoor, al ziet dat er op die foto anders uit. Vooral de vacht op haar rug is dun vind ik. Haar pels, achterhand en staart zijn mooi lang, maar ook niet dik, al lijkt dat zo op de foto.
Het is dat ze altijd in mijn buurt wil zijn, anders had ik haar best wat vaker binnen bij de rest kunnen laten. Maar ze wil altijd naar me toe en aangezien ik 9 van de 10 keer buiten ben.... Haar op een droog plekje leggen, al is het buiten, werkt dan ook niet zo goed. Ze ligt gewoon in de regen in het natte gras te rusten als ze uitgerend is. Of in de modder tussen de geiten. En ja, als ze dan helemaal doorweekt is krijgt ze het koud.
Ik ga een simpel dekje kopen zonder voering ofzo. Zodat ze in ieder geval (voor het grootste deel) droog blijft. Rennen in nat gras en door de modder zal haar hoe dan ook van onderen toch wel nat maken. Maar het scheelt misschien net genoeg om haar niet zo te zien bibberen bij elke windvlaag.
Als ik een beetje een beeld heb zal ik mijn bevindingen met jullie delen.

honden page profiel miekemieke

honden foto van mieke


Ollie zegt: Goed zo! ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond jas aan?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: teckel met mogelijk hartprobleem
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^