wat is het verschil?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Lobke eet sinds pasen kvv nu is mijn oude kat van mening dat Lobke,s eten lekkerder is dan zijn eten blikvoer . dus geef ik hem ook maar kvv . ge woon het zelfde als ik Lobke voer tinlo en dan alle varianten compleet dus zonder allerlei bijvoegingen nu las ik ergens over kvv speciaal voor katten .maar vlees dus alleen zuiver vlees met bot is toch het zelfde kijk ik weet dat brokken voor honden anders zijn samen gesteld dan katten brokken en dat katten geen hondenbrokken mogen. maar wat met vlees ,wie weet daar een goed antwoord op met vriendelijke groeten Hein.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wat is het verschil?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy 3 doggies

honden foto van Bertine, Junto, Romy

Ik denk dat het ligt aan de verhouding tussen spiervlees, bot en orgaan. Misschien kun je je vraag stellen in het vers vlees topic, daar lezen/schrijven ook veel mensen die katten en honden hebben en beide vers geven.
http://www.hondenpage.com/hondenforum/123106/vers-vlees-deel-16---vragen,-informatie-en-kletsen-over-kvv,-barf-en-nrv.php

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Xtine

Zowel hond als kat hebben Taurine (bepaald aminozuur) nodig.

Een hond kan dit zelf aanmaken,
een kat niet, en moet dit dus uit de voeding halen.

Daarom dat de samenstelling voer kat - hond verschillend is.
Kattenvoeding bevat dus het aminozuur Taurine, hondenvoeding niet.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Katten lopen eerder tekorten op, dus als je kvv wil geven, dan zou ik er een nemen die voor katten bedoeld is.Op Barfplaatst staat ook veel informatie over katten en versvoer.

honden page profiel Chantal » Jessy «Chantal » Jessy « 3 doggies

honden foto van Chantal » Jessy «

Als het goed is, heb namelijk de kvv's niet vergeleken, dan zou de katten kvv minder vet moeten zijn.Daarnaast maakt een kat geen taurine aan dus word er meer hart gevoerd.

Verder is het bijna hetzelfde echter eten katten vaak geen pens en geen groentes. Geeft niet want een kat kan met beide niks, het zit ook niet in hun natuurlijke prooien. 

Als je nog verder gaat kijken dan zul je meer verschillen vinden.
Percentage orgaan is voor de hond en kat 15% tot 20% maar voor de hond is de helft pens en de rest word verdeeld met hart, lever en nier. Voor de kat is de helft hart en de rest word verdeeld met lever en nier.

Een kat eet voornamelijk kleine prooien, botten van kleine prooien hebben minder calcium dan botten van grote dieren. Conclusie een kvv voor katten zou minder calcium moeten hebben dan een kvv voor honden, dit kan heel makkelijk door er voor katten minder bot door te malen.


Is het erg om de kat een honden kvv te geven? Opzich niet maar hou rekening met de taurine. Wil je de kat enkel honden kvv geven voer dan 2x per week wat lamshart bij. Je zou ook enkelvoudige hart van smuldier bij kunnen geven.

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna 3 doggies

honden foto van Eefje • Yuna

Ik geloof dat je honden KVV niet aan katten kunt geven, als er bijvoorbeeld groente in zit (in Tinlo toevallig niet). Zo zijn er nog meer verschillen tussen kat en hond, een kat kan minder verdragen qua voeding dan honden.
Het boekje Voer voor Carnivoren van Tannetje Koning gaat in op de verschillen vers vlees voor kat en hond, wellicht interessant voor je.

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Iedereen bedankt hier kom ik een heel eind mee . GA NU ZOEKEN NAAR EEN KVV SPECIAAL VOOR KATTEN HIJ EET OVERIGENS GRAAG HART OMDAT HIJ AL ZO OUD IS EN ANDERS NIET EET LIET IK HET TOE DAT HIJ VAN LOBKE MEE AT KREEG HIJ TOCH IETS BINNEN . DE DA VOND HEM HEEL ERG OP GEKNAPT HIJ WAS OP HET LAATST ECHT MAGER IS ONDER CONTROLE BIJ DE DA DIE ZEI OOK GEEF HEM WAT HIJ GRAAG EET EN ALS DAT VERS IS ALLEEN MAAR GOED hEIN.SORRIE ER BLIJFT EEN KNOP HANGEN VAN HET TOETSEN BORD . GROETEN HEIN.

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

die knop van je toetsenbord is de shift lock hein, even op drukken en je kan weer kleine letters typen :-D

ik ben blij voor je kat. Ben zelf allergisch aan katten, dus we hebben er geen. de kat van de buren lust geen alsaka (daar zitten groenten in), ze krijgt hier wel af en toe iets, want de buurman geeft ze geen eten.:'(
Vissies is ze wel gek op. Als Wifi (en vroeger Luca) vissies aten kreeg ze er altijd een van me.

honden page profiel Chantal » Jessy «Chantal » Jessy «

honden foto van Chantal » Jessy «

Super toch Hein! Honden kvv is altijd beter dan niet eten!

Je schrijft dat je Tinlo voert en laat Tinlo nu ook een katten kvv hebben ;-)
Dan hoef je niet ver te zoeken, gewoon daar waar je Tinlo koopt vragen of ze ook de katten versie hebben. Als ze hem niet hebben kunnen ze die wel voor je bestellen.
Tinlo voor katten heeft 5 losse smaken de natuurlijk, kip, eend, konijn en makreel je kan dat ook per 5 kilo tegelijk kopen in een doos. Van elke smaak heb je dan 4 rollen van 250gram.
Daarnaast hebben ze een Cattery smaak, die is per 500gram en 1 kilo verkrijgbaar maar vrijwel compleet omdat er 4 diersoorten en vis in zit. 


Lien haalt volgens mij 2 knoppen door elkaar O-)
Je hebt een shift knop, als het goed is zelfs 2, 1 links en 1 rechts. Als die blijft hangen gewoon even heel hard indrukken als het goed is schiet hij dan omhoog als je loslaat. Anders even een paar keer hard op drukken totdat hij weer omhoog schiet.
Je kan ook de Caps Lock aangezet hebben, die zit links naast de A, even indrukken en testen of je dan weer kleine letters hebt ;-)

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Sorry hein, voor mijn foute info en bedankt chantal voor de rechtzetting. het is natuurlijk caps lock.
We zien het wel als je het hebt gevonden (als je weer kleine letters kan typen) ;-)

honden page profiel meikemeike

honden foto van meike

Hier een overzicht van kvv's voor katten
http://www.voerwijzer.com/kvv-vergelijken-kat

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wat is het verschil?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Park zindelijkheid "stimuleren"
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^