welke hond kan "lang" alleen zijn

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Een tijdje terug was er hier een topic over honden alleen laten...

Een bevriend koppel zou graag een hond in huis halen, maar zij werkt halftijd, hij voltijds...

De hond zou max 6u alleen thuis zijn. Meestal minder...

Maar welk hondenrassen hebben daar het minste moeite mee? Dat zal ook meespelen in hun keuze uiteraard...

Ze zien bijvoorbeeld heel graag een chow chow, en blijkbaar is die ook vrij zelfstandig? Wil dat dan zeggen dat hij een tijdje alleen thuis kan zijn? Ze zijn vroeger wel opgegroeid met honden in hun ouderlijk huis, dus ervaring hebben ze wel!


Laat jullie advies maar komen!

Dank bij voorbaat!

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Een pup kan geen 6 uur alleen zijn dus ik weet niet of ze daar naar op zoek zijn? Want dat kan wel een paar maand duren voordat die zover zijn.
Verder kunnen de meeste rassen wel zon 4 tot 5 uur alleen zijn mits aangeleerd.
Het gaat er alleen om, wat kunnen deze mensen de hond meer bieden.
Dus hoevaak willen ze wandelen, en hoelang. Willen ze joggen of fietsen met de hond? Cursussen of sporten volgen. Hebben ze een tuin? Kinderen, gaan ze kinderen willen hebben de aankomende tijd?
Zijn ze buiten het werk om nog vaak weg? bv veel feestjes, uitjes etc?

honden page profiel Marianne v. B.Marianne v. B.

honden foto van Marianne v. B.

Naar mijn mening heb je alleen al minstens 5 á 6 maanden nodig om een hond (zeker als het een pup is), langzaam te wennen aan het steeds langer alleen kunnen blijven. Laat ze dat allereerst als uitgangspunt proberen te nemen.

honden page profiel Esther BEsther B

honden foto van Esther B

een chowchow??? nou dat zou ik juist niet doen,dat zijn honden die begeleiding nodig hebben en veel aandacht...

ik vind dat alleen laten sowieso niet ras afhankelijk is...
een hond heeft aandacht en liefde nodig,en mensen die een hond nemen voor die paar uurtjes dat ze thuis zijn vind ik jammer...
het gaat vaak niet alleen om die 6 uur alleen zijn,ze hebben daarnaast nog een sociaal leven vaak,waar ook de hond niet altijd mee kan,die uren komen er bij,dan de uren nachtrust er nog bij...waar blijft de tijd voor de hond dan???

alleen een hond nemen omdat het zo leuk is om er op zondag mee te wandelen,dat gebeurt te vaak...
dat is geen dierenliefde,dat is zelfliefde...

ik val niemand hier aan hoor,want elke situatie is anders en ook het stel waar we het hier over hebben,want ik weet niet hoeveel tijd zij verder aan de hond willen besteden...

maar het gebeurt te vaak dat impulsief een hond gekocht word voor erbij,de tijd en aandacht dan tegenvalt en het hondje ergens achter de tralies belandt...

en auw...dat doet mijn hart veel zeer... ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

niets aan toe te voegen, goed advies.willemijn

honden page profiel ThijsThijs

honden foto van Thijs

Goed verhaal Ester. Maar er zijn maar weinig mensen die een hond kopen omdat ze een hond een plezier willen doen. Denk dat de meeste 't toch uit "zelfliefde" doen zoals jij 't beschrijft maar er dan wel met veel liefde voor de hond mee omgaan.

honden page profiel HeidiHeidi

honden foto van Heidi

Hmm, 6 uur is best lang om alleen te zijn. ook voor een volwassen hond. Het kan wel maar is het leuk voor de hond. Zeker als dat vaker voorkomt. Ik zelf denk van niet. Ik kan maar op 1 soort hond komen die dat helemaal niet erg vind. Een pluche hond. Flauw he? Maar toch wel een beetje waar denk ik. Succes met de beslissing! Groetjes Heidi.

honden page profiel maaike maaike

honden foto van maaike

Met een pup moet dat zorgvuldig worden opgebouwd en ben je wel een aantal maanden verder voor ze echt lang alleen kunnen blijven als is het maar omdat ze nog niet lang hun behoefte op kunnen houden.
Er zijn ook rassen die volgens de rasomschrijving altijd moeite hebben met het alleen blijven. Dus ik zou zeggen dat je daar ook naar moet kijken en eens info moeten vragen bij rasvereningingen.
Hier zijn de honden max 5 uur alleen en daar ligt voor mij ook de grens. Maar dat geldt voor mij. Ik denk wel dat als je rekening houd met de pup dat die nog niet lang alleen kan zijn je met een hond die pup bijna af is geen problemen hoeft te hebben met het alleen laten, mits het goed is aangeleerd.

honden page profiel maaike maaike

honden foto van maaike

Esther
Lees je reaktie nu pas maar ik kan me er goed in vinden hoor. Vind het ook belachelijk dat mensen een hond nemen als je hele dagen moet werken. Neem dan een logeer hond of zo.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Hier wat info over de chow chow:

http://www.nederlandsechowchowclub.nl/rasinfo/Kenmerken.html

Op die website staat dat een chow zich goed alleen kan vermaken. Dus op zich met de juiste opvoeding zal de hond alleen kunnen zijn. Is wel een koppig beestje en dus lastig op te voeden. Gehoorzaamheidscursus is dus zeker aan te raden.
Maar je moet dus wel genoeg tijd kunnen besteden aan zo'n hond. 6 Uur is wel wat lang, maar als het vaker minder dan 6 uur is, zou het moeten kunnen (als hij is getraind/opgevoed). Als je inderdaad in de puppytijd maar wel veel vaker thuis bent.

Alle honden kunnen in principe alleen zijn, als het maar langzaam is opgebouwd en aangeleerd.

Inge (Gast)

Ik heb een bull-terrier van 9 die heel goed alleen kan zijn.
Omdat mijn relatie over ging en ik full-time (dus ongeveer 8 uur p.d.) moest gaan werken moest mijn hond langer alleen zijn dan voorheen.
Erg vervelend maar probeer het goed te maken door na werk lekker een uur te wandelen en veel met haar te spelen.
Liever had ik het ook anders gehad maar ik bied haar een goed huis, veel lichaamsbeweging, altijd vers voer en water maar vooral heel veel liefde.

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram.

honden foto van Mandy & Bram.

Ik vind 6 uur wel heel erg lang hoor! Dat is niet niks voor een hond... Helemaal niet als het een puppy is. Dan ziet ze veelste weinig mensen dus socialiseren word knudde, je kunt 'm moeilijker zindelijk maken want je bent er niet wanneer ze in de bench poept, en wat dacht je van eten geven? Een pup moet 3x per dag eten...

honden page profiel Helga & ZoëyHelga & Zoëy

honden foto van Helga & Zoëy

Zoëy is ook 6 tot 8 uur alleen en dat hebben van pup af aan aangeleerd en dat gaat prima!

Het kan dus wel!

honden page profiel DinekeDineke

honden foto van Dineke

Mika is 4 dagen per week max. 5,5-6 uur per dag alleen. 1 dag in de week werk ik een hele dag en dan gaat hij naar de dagopvang. Ik ga altijd gelijk uit mijn werk naar huis en dan gelijk met hem wandelen. Verder ben ik dan de rest van de middag met hem thuis, en plan ik geen andere dingen.
Dit is prima te doen hoor. Uiteraard heeft hij het alleen zijn moeten leren en dat ging niet zonder horten of stoten, maar nu gaat het heel goed!!

groetjes
Dineke

honden page profiel HeidiHeidi

honden foto van Heidi

Hoi Inge,

In jouw geval is dat dus overmacht dat je hond veel alleen is. Het overkomt je. Maar als men de keuze heeft is het anders. Misschien is het dan leuker voor de hond als men dan persee toch een hond wil en je weet van tevoren dat hij veel alleen gaat zijn om een 2e hondje te nemen zodat ze gezelschap aan elkaar hebben. Of is dat geen goed idee? Ik probeer maar mee te denken. groetjes Heidi.

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram.

honden foto van Mandy & Bram.

Het kan wel.. dat beweer ik ook niet.
Maar voor een hond is het zielig.
Onze buurhond zit ook 6 tot acht uur alleen.
Die is alleen maar zijn baasjes aan het zoeken, aan het blaffen en piepen. Hartverscheurend.
Als je de keus kunt hebben, laat het hondje dan gaan naar een gezin waar ze veel tijd hebben om bij 'm te zijn.. Wij hebben pas een hond genomen, toen mijn moeder flexibele werktijden kreeg, en hij niet langer als 3 uur alleen hoeft te zijn! 6 uur.. en zo elke werkdag.. vind ik héél zielig.

honden page profiel Ingrid en ChakkaIngrid en Chakka

honden foto van Ingrid en Chakka

Ja is ook weer zoiets,ik ben meestal wel veel thuis geweest,dus ja,maar heb ook gewerkt,maar ze hadden veel ruimte toen en we hadden er toen 3,zaten bij elkaar op de achteruit,heel groot en afgezet met gaas,en voldoende beweging,gingen veel lopen,en waren veel bezig, waren ook niet van die lange dagen hoor,maar ze konden ook goed alleen zijn,Rex ook soms is hij ook wel eens wat langer alleen,maar hij krijgt veel aandacht,mag ook veel mee,dus ja dan is het ook weer wat anders,als je maar veel tijd voor ze maakt,en ja welke hond kan lang alleen?Ja geen een,ze vinden het echt leuker als je er bent.

honden page profiel MarqueMarque

honden foto van Marque

Het is verstandig om je eerst te verdiepen in alle rassen, je kiest een hond toch niet omdat hij de hele dag alleen zou kunnen blijven, maar ook om de andere kenmerken van het ras.

Ik heb mezelf er ook op verkeken dat zeg ik eerlijk terwijl ik toch erg veel gelezen heb en opgezocht en zelfs ervaring heb met honden alleen nooit met mijn eigen hond.

Bedenk goed dat het iets heel anders is dan een logeerhond van de buren bv die een weekje komt. Deze honden zijn vaak al opgevoed en dus een stuk makkelijker.

De eerste tijd moet je gewoon alle tijd vrijmaken voor je hond. Bij een puppy helemaal. Als je een hond uit het asiel zou halen, weet je nooit hoe het zal lopen.

Veel succes met jullie zoektocht en beslissing.

honden page profiel CynthiaCynthiabijna goedgekeurde fokker

honden foto van Cynthia

Natuurlijk besluit je een hond te nemen omdat je er veel tijd voor over hebt. Maar ik vindt wel dat de hond niet het hele leven moet domineren.
Een pup leert snel, maar een paar maanden om te leren wat langer alleen te zijn, is zeker noodzakelijk.

Donna is 10 maanden en is 3 a 4 dagen 6 uur alleen thuis. Als ik de hele dag moet werken gaat ze met mijn man mee.

Als ik idd een andere baan moet accepteren volgende maand, ga ik haar naar dagopvang brengen.
Maar er zijn best situaties te bedenken dat een hond langer alleen is.
Vb: Ik werkte vroeger voor iemand die met de hond van zijn overleden moeder achterbleef en die had hij "hondebaktraining"gegevens.
Het dier deed de behoefte op de bak en hij liep er 's chtend vroeg en 'savonds laat lang mee.
Tuurlijk die situatie is niet als voorbeeld, maar hij had gekozen de hond van zijn moeder een goed liefdevol huis te geven.

Als je het voor het kiezen hebt,niet werken, gezellig thuis met de hond en alle tijd voor de kinderen :-D

GA maar weer een staatslot kopen, wie weet, Zucht..
O-)

honden page profiel Helga & ZoëyHelga & Zoëy

honden foto van Helga & Zoëy

Zo is het ook Cynthia.... Als ik een geldboom in de tuin had, wist ik het wel... lekker de hele dag bij Zoëy zijn... Maar ja... dat kan niet... Zoeÿ wil ook haar carnibest elke dag, Luna haar kattebrokjes en Broer zijn hooi en konijnenvoer...

En dan zou het leuk zijn als ik zelf ook nog een bammetje kon eten... ;-)

honden page profiel JorinJorin

honden foto van Jorin

Ik snap het niet zo goed!!!!! :'( Je begint met te vragen: hoelang kan een hond alleen zijn? Waarom moet hij zolang alleen zijn? Moet er niet aan denken dat mijn honden zolang alleen moeten zijn. Eeen knuffelhond kan heel lang alleen zijn. Misschien is de tijd nog niet rijp voor een hond. Je wilt een hond om ervan te genieten en als hij van die tijd ook nog eens lang alleen moet zijn, waar blijft de tijd dan om te genieten.

Grtz Jorin

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

geen van allerassen kan lang alleen zijn je kan beter eeb ijzerenhond nemen.
een hond zo lang alleen te laten is gewoon zielig. :'(

maltezer (Gast)

met onze hond gaat het goed met alleen zijn in de bench hij is maximaal 3 en een half uur alleen als je het jong aanleert is het volgens mij alleen maar goed als je maar vrij gaat nemen en zo denkt hij straks van hee er is iemand thuis en dan moet je een keer weg dan is het zielig want dan is hij er niet aan gewent hij slaapt ook gelijk in de bench hij meldt zich s nachts helemaal niet meer gewoon speeltje er in doen en er licht een t-shirt van mij en me partner in en is gelijk rustig lekker slapen de mensen vinden het vaak eng en zielig maar het hondje kan het prima hoor als je het hem maar leert.

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Waarom nog een topic over hetzelfde onderwerp... Maarten?

http://www.hondenpage.com/hondenforum/12084/welke-hond-?.php

dit topic hebben we toch al gehad?

honden page profiel moniquemonique

honden foto van monique
een hond van stof kan het langst alleen blijven O-)groetjes
Monique

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

@ Jorin

Soms moet een hond even alleen zijn, je kan niet altijd thuis zijn of je honden overal mee naar toe nemen.
Natuurlijk heb ik Mila ook t liefst altijd bij me en wandel ik de hele dag met dr. Maar ja ik heb ook werk en ga naar school. Nou woon ik gelukkig niet alleen thuis, dus meestal is er iemand thuis. Maar ja soms is iedereen weg en is t niet anders.

Ik vind daar niks zieligs aan. Wie weet is mijn hond wel blij om even alleen te zijn ;-)

Maar 6-8 uur en meerdere dagen per week vind ik ook wel lang. Maar als je je hond dit vanaf begin hebt aangeleerd en hij kan goed alleen zijn weet ik niet of dat een groot probleem is.

honden page profiel MaaikeMaaike

honden foto van Maaike

Hallo,

Ik zelf kan alleen mijn verhaal vertellen. Wij hebben een puppy genomen toen ik wist dat ik 3 maanden echt vrij had en dus bijna elk moment bij haar kon zijn.
Ze was 2 maanden oud toen we haar kregen en tot haar 5e maand is ze nauwelijks alleen geweest. Alleen door haar te wennen, boodschappen doen, even stad in. Maar voor de rest ging ze dan met mij mee. Nu ben ik begin september weer begonnen en is ze als langste 4 uurtjes alleen op een dag. Maar zodra we thuis komen laten we haar dan ook weer uit. Langer wil ik haar ook niet alleen laten. Je neemt een hond omdat je er tijd voor hebt en tijd voor neemt.

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Is weer de eeuwige discussie...

Komt er op neer dat enkel mensen die niet werken een hond mogen hebben.
Ik val dus af...en toch durf ik te beweren dat ik mijn hond meer dan graag zie en alles voor hem doe !

Nuja, hij is nu ook nooit alleen, mijn ouders zorgen gedurende de dag prima voor hem en nemen hem overal mee ! Maar wat ,en ik hoop dat dit nog lang niet zal zijn, als er iets met hen gebeurt ? Ik zou mijn hond dan toch ook niet wegdoen !! En mag ik dan later nooit nog een hond hebben ? Ik ben immers alleenstaande en moet wel werken, al had ik het liever anders gezien !

Ik ben een echte hondenmens en leef er dus voor. Heb weliswaar vrienden en dus ook een sociaal leven, maar dat betekent niet dat ik Tibo dan alleen laat. Neen hoor, buiten het werk gaat Tibo overal met me mee en draait het echt om hem !

Als er moest besloten worden dat alle mensen die werken en dus noodgedwongen hun hond alleen moeten laten, geen hond mogen hebben....hoeveel asiels gaan we dan nog mogen bijbouwen ?

Nogmaals, ik ken veel mensen die dagelijks thuis zijn, maar hun hond krijgt veel minder aandacht en beweging dan de mijne !!

Dus zeker niet veralgemenen.

Liefs,
Marie-Rose

honden page profiel danieldaniel

honden foto van daniel

dan kun je het beste een speelgoedhondje kopen , geen enkele hond kan een halve dag alleen zijn .
als ze het toch doorzetten , dan kunnen ze het beste 2 honden kopen maar het nadeel daarvan is dat je ze minder kunt leren/bijbrengen.

mvg daniël

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ik vergat er nog iets bij te zetten...als ik later (hopelijk veel later) mijn ouders niet meer heb om voor mijn hond te zorgen, dan zou ik wel op zoek gaan naar een andere opvang.

Eventueel een uitlaatdienst of een dagopvang. Dus zeker komt mijn hond altijd op de eerste plaats !

Liefs,
Marie-Rose

pagina 1 van 7 12 3 4 5 6 7
Volgende forumvraag: Cavoodle
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^