In de bench?!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Angelique & Sky ! Angelique & Sky !

honden foto van Angelique & Sky !

Iemand tips om Sky gerust te stellen in de bench? 
Ze vind het maar niks.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "In de bench?!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Niet pushen bovenal...

Gaat het om 's nachts of de hele dag?
Zet de bench in ieder geval bij je in de buurt zodat je de kleine goed gerust kunt stellen. Zorg ervoor dat het een veilige plek wordt voor Sky. Lekker mandje of kussen er in, eten geven in de bench, laten zien dat het een leuke plek is. Zet de bench 's nachts naast je bed zodat je met je hand er in kunt om even een aai te geven wanneer nodig.

Veel meer tips dan dat heb ik helaas niet want gebruik zelf nooit benches. Of nou ja wel nog eentje... Werkt het niet dan kun je ook altijd nog zonder een bench het gaan proberen, hihi O-).
Nee maar goed respecteer ieder zijn beslissing om wel of niet gebruik te maken van een bench, hopelijk kom je hier al wat verder mee dus ;-).

honden page profiel Elke en haar bende!Elke en haar bende!

honden foto van Elke en haar bende!

Ik heb altijd met mijn pups een warm zacht mandje in de bench gedaan, met een wekkertje dat tikt, en een warmwaterkruik gewikkelt in een dekentje dat ruikt naar het nest. eventueel ook een kauwbotje, een knuffeltje. 
En vooral veel oefenen overdag, zeg je pup/hond in de bench en jankt hem, negeren geen aandacht geven en je zal zien het resultaat zal er zijn.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wil je pup echt niet in de bench, geef hem een mandje of vetbedje, snachts de ruimte van het huis niet geven, bijvoorbeeld de keuken, proef maken voor je pup, dus alles eruit, zodat tie nergens aan kan knagen, gewoon kijken of dat gaat, en ook als je weggaat, bekijk het eens, niet iedere hond is een sloper, weg gaan ga je opvoeren, gespeeld gewandeld, en even alleen, zo voer je de tijd op, ga je weg, dan  niet het hele huis ter beschikking stellen.



en als jij toch voor de bench kiest, dan deurtje open laten staan, maak het gezellig daar, geef ook zijn/haar eten in de bench. lekker vetbedje erin, deurtje gewoon open laten staan, komt er ook gewenning.

Lisette (Gast)

De bench moet voor de hond zijn eigen plekje worden. Dus het moet voor hem/haar een prettige verblijf plek worden.
In het begin heb ik in de bench een t-shirt/pyama van mij gelegd zodat hij geur van de baas bij zich heeft.
Ook heb ik in het begin bewust in de bench gevoerd. Zodat het zijn plekje wordt. Dit doe ik nog steeds als er andere honden bij zijn. (mijn pup is nu 8 maanden)
Ook heb ik de pup elke keer als hij in slaap viel in de bench gelegd. Deurtje dicht totdat hij wakker werd. Zowel overdag al 's nachts vanaf het begin. En zo werd het voor hem normaal om in de bench te slapen. Dit was na een kleine week geen probleem meer.
Met het weggaan is het een ander verhaal. Door steeds de posen dat je weggaat te verlengen, leert de pup dat je weer komt. En zal met de tijd rustiger worden. Dit heeft in mijn geval wel een poosje geduurt. (Tot +/- 6 maanden) Wel van belang is om de pup in de bench te laten als hij piept. Wanneer je hem er dan uithaalt leert hij dat piepen betekent, dat je hem eruit haalt. Een beetje doorzetten en je pup niet zielig gaan vinden.
Dit heeft bij mij en mijn puppy Pim goed gewerkt. Hij heeft totaal geen problemen met de bench. Slaapt hierin, zowel thuis als bij anderen. En blijft een 4 uurtjes zonder problemen alleen thuis.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Je kunt er snoepjes in strooien, er bij gaan zitten, een kruikje inleggen of een tikkend klokje.
Eten voortaan even in de bench geven. Een kauwstaafje in de bench geven. Eigenlijk alle leuke dingen: in de bench!
Het moet nog even vertrouwd voor hem gaan worden.
Als hij ergens ligt te slapen, kun je hem ook naar zijn bench tillen. Dan wordt hij daar toch telkens wakker en gaat het steeds meer als zijn eigen plekje beschouwen.

Heb je al een deken rond de bench, zodat alleen de voorzijde open is? Dat geeft vaak een heel geruststellend gevoel!

Succes!

honden page profiel Fleur Tinus en EddyFleur Tinus en Eddy

honden foto van Fleur Tinus en Eddy

Onze hond vond het eerst ook helemaal niks in de bench, steeds maar piepen. Toen hebben we er een radio bijgezet en als hij in de bench moest zette we de radio zachtjes aan.  Een doek over de bench leggen wil ook nog wel eens werken. De bench bij je bed zetten en een aai geven zou ik persoonlijk nooit doen. Dan denkt hij namelijk dat het beloond word voor het blaffen en of piepen.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Het is juist van groot belang dat een pup zich thuis en veilig gaat voelen.
Met de bench/mand/doos naast je bed lukt dit het makelijkst en snelst,als hij dan even een angstig/onzeker moment heeft dan kun je even je hand bij hem doen om hem gerust te stellen. 
Hij wordt dan niet beloond voor piepen/blaffen en weet dan dat het veilig is,en jij er nog bent en hij niet helemaal moederziel alleen is.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "In de bench?!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Iemand enig idee? (Filmpje)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^