Blafband

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DanielaDaniela

Ik heb een hond van inmiddels 1 jaar en 3 maanden, een welsh springer spaniel.
Nu is het echter zo dat de buren aangeven dat onze hond veel en langdurig blaft als hij alleen is.
Nu heb ik gelezen over een blafband, hebben jullie hier ervaring mee?
Is dit een aanrader of juist niet?

Alvast bedankt!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Blafband" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van het Moderatorteam

FYSIEKE CORRECTIES/CORRIGERENDE HULPMIDDELEN

HP hecht belang aan verantwoord en positief opvoeden. Met inzicht en geduld kun je een hond prima op positieve wijze opvoeden.

Het adviseren en/of rechtvaardigen van fysieke correcties en/of corrigerende hulpmiddelen of andere (fysieke) provocerende handelingen is daarom niet toegestaan. Behalve dat het beschadigend is voor de vertrouwensrelatie en stress veroorzaakt bij de hond kunnen ze ook een risico vormen voor de veiligheid en gezondheid van mens en dier.

Voorbeelden van fysieke correcties; Een hond corrigerend in het nekvel pakken (al dan niet schudden), een hond op de grond duwen en/of vastklemmen, knijpen, prikken/porren, de bek vastklemmen, een tik geven, slaan en schoppen, anderszins pijnigen of provoceren.
Corrigerende Hulpmiddelen; Wurg- en stroombanden en slipkettingen.

Hier geldt dat het iedereen toegestaan is om allerlei vragen rondom opvoeding te stellen. Ook als dit vragen betreft over fysieke correcties of corrigerende hulpmiddelen. Wij willen juist hierin meewerken aan een stuk bewustzijnsvergroting ten aanzien van verantwoord opvoeden. Een open gesprek hierover is dus mogelijk, maar actief adviseren van fysieke correctie of correctiehulpmiddelen of provoceren is niet toegestaan en wordt aangeduid met een rode pijl en een moderatormededeling . Herhaaldelijk actief adviseren of provoceren levert een waarschuwing en bij doorgaan een afkoelban op.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Dit is geen aanrader. Je kan beter kijken naar het waarom, waarom blaft de hond als hij alleen is? Is het verlatingsangst? Is het alleen zijn goed opgebouwd?

Een betere oplossing zou zijn het alleen blijven opnieuw opbouwen, is hier geen mogelijkheid toe een oppas zoeken.

honden page profiel Lizanne Lizanne 3 doggies

honden foto van Lizanne

" Ik heb een hond van inmiddels 1 jaar en 3 maanden, een welsh springer spaniel.
Nu is het echter zo dat de buren aangeven dat onze hond veel en langdurig blaft als hij alleen is.
Nu heb ik gelezen over een blafband, hebben jullie hier ervaring mee?
Is dit een aanrader of juist niet?

Alvast bedankt! "


Don't. Ga trainen op alleen zijn, dus steeds ietsjes langer weg. En dit begint met echt maar een paar seconden. Buiten trainen om de hond nasr de oppas brengen. Die blafband maakt je hond alleen maar onzekerder.

honden page profiel DanielaDaniela

Hallo Caitlin,

Het alleen zijn is waarschijnlijk niet goed opgebouwd, maar door de buren die klagen (wat ik ook kan begrijpen) is er eigenlijk geen mogelijkheid meer om het opnieuw op te bouwen.

Ik word met de tijd wanhopig, en wil alles doen voor onze hond, maar moet er niet aan denken om hem kwijt te raken...


honden page profiel DanielaDaniela

"

Don't. Ga trainen op alleen zijn, dus steeds ietsjes langer weg. En dit begint met echt maar een paar seconden. Buiten trainen om de hond nasr de oppas brengen. Die blafband maakt je hond alleen maar onzekerder. "


Ja dat zou ik weer moeten doen, alleen het probleem is dat de buren ons eigenlijk geen mogelijkheid geven om hiermee te oefenen....

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna 3 doggies

honden foto van Eefje • Yuna

Ik zou zeggen ga minder werken, regel een oppas en breng je hond naar een dagopvang. Maar een blafband is echt geen oplossing, zorg gewoon voor je dier dat is veel beter. ;-)

honden page profiel Lizanne Lizanne 3 doggies

honden foto van Lizanne

"

Ja dat zou ik weer moeten doen, alleen het probleem is dat de buren ons eigenlijk geen mogelijkheid geven om hiermee te oefenen.... "


Misschien willen ze wel oppassen? Zonder oppas wordt t iig heel moeilijk, je kan de hond niet altijd meenemen. Ik heb hier ook zo'n blaffer zitten maar de angst/onzekerheid en daarmee het probleem zal niet verdwijnen met een blafband.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Dan zou ik kiezen voor een oppas, scheelt een hoop stress voor de hond en voor jullie. Een hond die niet gewend is alleen te zijn, waarbij dit niet rustig is opgebouwd, die zit nu zwaar in de stress als jullie weg zijn. Een hond is dan zeer onrustig en gaat blaffen..Ik zou dus gauw kiezen voor een oplossing waarbij je hond rustig kan blijven, dat is dus in het gezelschap van iemand.

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

En wat doe je nu qua bezigheden met je hond voordat je weggaat? En hoelang zit je hond alleen?

honden page profiel DanielaDaniela

"

Misschien willen ze wel oppassen? Zonder oppas wordt t iig heel moeilijk, je kan de hond niet altijd meenemen. Ik heb hier ook zo'n blaffer zitten maar de angst/onzekerheid en daarmee het probleem zal niet verdwijnen met een blafband. "


Nee dat zullen ze niet willen doen, maar goed dat kan ik ook niet van ze verwachten..
Nee ik kan mijn hond inderdaad niet altijd meenemen.

Wat doe jij verder aan het blaffen van je hond?

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Een blafband is een symptoombestrijder die waarschijnlijk nog meer stress gaat veroorzaken. Het doet niets aan de onderliggende oorzaak, dus als het een daadwerkelijk probleem met alleen zijn is voelt je hond zich nog net zo ellendig. En niet ondenkbaar nog ellendiger door die ellendige blafband. Ik raad het je echt af.

Heb je de hond al eens gefilmd tijdens het alleen zijn? Hieruit kun je afleiden hoe de hond zich voelt en gedraagt tijdens het alleen zijn. Alleen dan kun je een conclusie trekken over de onderliggende oorzaak en een goed plan van aanpak maken.

Weet dat het bij alleen zijn allemaal draait om (zelf)vertrouwen. Laat je de hond toch alleen terwijl hij dit niet kan help je z''n (zelf)vertrouwen alleen maar meer om zeep.

Mijn advies;

-film je hond eens en schrijf op hoe het gemoed en gedrag is van de hond
-laat je hond niet alleen zolang hij dit niet kan (op die manier hebben je buren ook geen last) en regel oppas
-aan de slag met een plan van aanpak

Ik stuur je een link mee naar een artikel met opbouwshema. Hierin kun je informatie terugvinden over onder anderen stresssignalen en signalen bij verlatingsangst die je kunnen helpen om de beelden op het filmpje te interpreteren.

http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_490-Artikel-Verlatingsangst.php

honden page profiel DanielaDaniela

" Ik zou zeggen ga minder werken, regel een oppas en breng je hond naar een dagopvang. Maar een blafband is echt geen oplossing, zorg gewoon voor je dier dat is veel beter. ;-) "


Ik zorg ook voor mijn hond, ik doe mijn best maar omdat het zo lastig is met de buren, weet ik soms gewoon niet meer wat ik moet doen...

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Het blaffen is niet het het probleem he. Hoe je hond zich voelt is het daadwerkelijke probleem en daar moet wat aan gedaan worden.

honden page profiel DanielaDaniela

" Dan zou ik kiezen voor een oppas, scheelt een hoop stress voor de hond en voor jullie. Een hond die niet gewend is alleen te zijn, waarbij dit niet rustig is opgebouwd, die zit nu zwaar in de stress als jullie weg zijn. Een hond is dan zeer onrustig en gaat blaffen..Ik zou dus gauw kiezen voor een oplossing waarbij je hond rustig kan blijven, dat is dus in het gezelschap van iemand. "


Ja daar heb ik ook wel over nagedacht,dat is zeker een optie, maar ook wel een hele opgave voor de oppas.

honden page profiel Lizanne Lizanne 3 doggies

honden foto van Lizanne

"

Nee dat zullen ze niet willen doen, maar goed dat kan ik ook niet van ze verwachten..
Nee ik kan mijn hond inderdaad niet altijd meenemen.

Wat doe jij verder aan het blaffen van je hond? "


Ik merk dat Lola de laatste twee/drie weken los komt (ze is pas 4 maanden bij ons) en dus ben ik vorige week begonnen met trainen. Dat had ik hiervoor al heel vaak gedaan, maar het ging gewoon echt niet. Nu zit Lola lekkerder in haar vel, nu waag ik weer een poging.

Ik heb thuis de leiding wat duidelijker genomen zodat Lola geen beslissingen hoeft te nemen en dus ook niet chagrijnig wordt als ik zonder haar zomaar vertrek.

Daarnaast laat ik Lola veel meer rennen en razen en tegelijk hersenwerken.

Ik ga pas weg als zij gewoon rustig is, negeer haar volledig bij vertrek en binnenkomst, dus nog niet eens m'n hoofd haar kant op bewegen en steeds blijven lopen zolang ze hyper teen me op wil springen als ik binnenkom.

Daarnaast is Lola overdag alleen in de kamer als ik boven ben.

Uhm... Verder niets bijzonders geloof ik. Je mag me altijd pb

honden page profiel DanielaDaniela

" Een blafband is een symptoombestrijder die waarschijnlijk nog meer stress gaat veroorzaken. Het doet niets aan de onderliggende oorzaak, dus als het een daadwerkelijk probleem met alleen zijn is voelt je hond zich nog net zo ellendig. En niet ondenkbaar nog ellendiger door die ellendige blafband. Ik raad het je echt af.

Heb je de hond al eens gefilmd tijdens het alleen zijn? Hieruit kun je afleiden hoe de hond zich voelt en gedraagt tijdens het alleen zijn. Alleen dan kun je een conclusie trekken over de onderliggende oorzaak en een goed plan van aanpak maken.

Weet dat het bij alleen zijn allemaal draait om (zelf)vertrouwen. Laat je de hond toch alleen terwijl hij dit niet kan help je z''n (zelf)vertrouwen alleen maar meer om zeep.

Mijn advies;

-film je hond eens en schrijf op hoe het gemoed en gedrag is van de hond
-laat je hond niet alleen zolang hij dit niet kan (op die manier hebben je buren ook geen last) en regel oppas
-aan de slag met een plan van aanpak

Ik stuur je een link mee naar een artikel met opbouwshema. Hierin kun je informatie terugvinden over onder anderen stresssignalen en signalen bij verlatingsangst die je kunnen helpen om de beelden op het filmpje te interpreteren.

"


We hebben onze hond weleens gefilmd, en daarop was te zien dat hij wel heen en weer loopt, ook met zijn voorpoten op de vensterbank gaat staan en naar buiten kijkt. Maar op deze filmpjes blafte hij dus niet. Als ik thuis kom en hij is een paar uur alleen geweest, hoor ik hem meestal niet.. Maar er zijn dus ook momenten dat hij wel blaft.

Bedankt voor het artikel! Ik ga er mee aan de slag!

honden page profiel DanielaDaniela

" En wat doe je nu qua bezigheden met je hond voordat je weggaat? En hoelang zit je hond alleen? "


Ik geef hem een grote ronde voordat ik wegga, voordat ik dan echt wegga geef ik hem een kong gevuld met wat worst, ik laat de radio aan zodat het niet helemaal stil is.
Hij is maximaal 4 a 5 uur alleen.

honden page profiel DanielaDaniela

"

Ik merk dat Lola de laatste twee/drie weken los komt (ze is pas 4 maanden bij ons) en dus ben ik vorige week begonnen met trainen. Dat had ik hiervoor al heel vaak gedaan, maar het ging gewoon echt niet. Nu zit Lola lekkerder in haar vel, nu waag ik weer een poging.

Ik heb thuis de leiding wat duidelijker genomen zodat Lola geen beslissingen hoeft te nemen en dus ook niet chagrijnig wordt als ik zonder haar zomaar vertrek.

Daarnaast laat ik Lola veel meer rennen en razen en tegelijk hersenwerken.

Ik ga pas weg als zij gewoon rustig is, negeer haar volledig bij vertrek en binnenkomst, dus nog niet eens m'n hoofd haar kant op bewegen en steeds blijven lopen zolang ze hyper teen me op wil springen als ik binnenkom.

Daarnaast is Lola overdag alleen in de kamer als ik boven ben.

Uhm... Verder niets bijzonders geloof ik. Je mag me altijd pb "


Bedankt voor je info, veel doe ik al maar het is altijd fijn om te horen hoe anderen het aanpakken! Als ik nog vragen heb stuur ik je een pb! Thanks! xxx

honden page profiel J&SJ&S 3 doggies

honden foto van J&S

"

We hebben onze hond weleens gefilmd, en daarop was te zien dat hij wel heen en weer loopt, ook met zijn voorpoten op de vensterbank gaat staan en naar buiten kijkt. Maar op deze filmpjes blafte hij dus niet. Als ik thuis kom en hij is een paar uur alleen geweest, hoor ik hem meestal niet.. Maar er zijn dus ook momenten dat hij wel blaft.

Bedankt voor het artikel! Ik ga er mee aan de slag!

"


Weet je wel zeker dat 'ie blaft en dat de buren dit niet verzinnen? (er zijn mensen die zeuren als hobby hebben helaas...)

honden page profiel DanielaDaniela

"

Weet je wel zeker dat 'ie blaft en dat de buren dit niet verzinnen? (er zijn mensen die zeuren als hobby hebben helaas...) "


Ik heb hem ook weleens horen blaffen, maar het kan best zo zijn dat het wat overdreven wordt..
Maar goed de buren hebben gezegd dat ze voor ons raam gaan staan als gino alleen is, want daar zou hij rustig van worden aldus de buren. Ik betwijfel dat...
Ze hebben echter ook iemand van de gemeente gebeld en die heeft van de week 45 min bij de buren binnen gezeten en Gino zou constant aan het blaffen zijn geweest, aldus de man van de gemeente.

honden page profiel J&SJ&S 3 doggies

honden foto van J&S

"

Ik heb hem ook weleens horen blaffen, maar het kan best zo zijn dat het wat overdreven wordt..
Maar goed de buren hebben gezegd dat ze voor ons raam gaan staan als gino alleen is, want daar zou hij rustig van worden aldus de buren. Ik betwijfel dat...
Ze hebben echter ook iemand van de gemeente gebeld en die heeft van de week 45 min bij de buren binnen gezeten en Gino zou constant aan het blaffen zijn geweest, aldus de man van de gemeente. "


Ik zou toch blijven filmen hoor en die bestanden ook bewaren. Mocht hier namelijk nog een flinke ruzie achter weg komen, kun je eventueel bewijzen dat het meevalt. Helpt het eventueel als 'ie niet meer naar buiten kan kijken? Vind het ook niet echt normaal dat je buren voor het raam gaan staan. Denk ook niet dat de gemiddelde hond daar rustig van wordt eerlijk gezegd...

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Lekker kalmerend... buren die voor het raam gaan staan :'(

Ik hoop dat je een oplossing vind die ook vriendelijk is voor Gino. Misschien toch nog maar eens langere tijd filmen en/of webcam. Zodat je ook echt een beeld krijgt van zijn (blaf)gedrag. In het artikel staan al veel handvaten, maar vraag gerust.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Je hebt hem al es gefilmd en dan blaft ie niet?
Dan lijken de buren me een beetje van het zagerige type.
Een hond met verlatingsangst, zal elke keer janken en blaffen als je weg bent. Dus ook als je hem filmt.

Het kan ook dat je hond om een andere reden blaft: een vreemd geluid, of iemand die langs het raam loopt, de telefoon of deurbel die gaat,...
Het is onredelijk als je buren hierover zouden klagen. Een baby kan ook huilen, een grasmaaier maakt ook lawaai,... dat hoort er nu eenmaal bij als je naast elkaar woont...

Ik zou eens een paar dagen na elkaar de webcam opzetten en zien wat je hond doet. Blaft ie maar es af en toe, of niet, zou ik met dat filmpje naar de buren gaan en uitleggen dat er werkelijk niks mis is met je hond.

Blijkt dat ie verlatingsangst heeft, ga je hier op moeten trainen en rustig opbouwen.

honden page profiel DanielaDaniela

"

Ik zou toch blijven filmen hoor en die bestanden ook bewaren. Mocht hier namelijk nog een flinke ruzie achter weg komen, kun je eventueel bewijzen dat het meevalt. Helpt het eventueel als 'ie niet meer naar buiten kan kijken? Vind het ook niet echt normaal dat je buren voor het raam gaan staan. Denk ook niet dat de gemiddelde hond daar rustig van wordt eerlijk gezegd... "


Ja gaan wel proberen te blijven filmen. Nee het helpt niet als hij niet naar buiten kan kijken, probeert dan de gordijnen open te maken, hij kijkt graag naar buiten, ligt ook regelmatig op de vensterbank naar buiten te kijken als hij alleen is.
Dat leek me inderdaad ook niet normaal, vind het inbreuk op je privacy.. Dat lijkt mij ook niet dat een hond daar rustig van wordt, maar hun vinden van wel..

honden page profiel Pack MemberPack Member 3 doggies

honden foto van Pack Member

NEE! Geen blafband, nooit!
Mijn Draakjes blaften ook wel eens waar over werd geklaagd. Ik ben het gaan opbouwen, eerst 1 minuut alleen, toen 5 minuten, etc.
En als je moet kiezen tussen klagende buren of een blafband, heb ik liever buren die klagen O-)
Maar voor mijn hond een corrigerende hulpmiddel gebruiken – Never!!!

honden page profiel DanielaDaniela

" Lekker kalmerend... buren die voor het raam gaan staan :'(

Ik hoop dat je een oplossing vind die ook vriendelijk is voor Gino. Misschien toch nog maar eens langere tijd filmen en/of webcam. Zodat je ook echt een beeld krijgt van zijn (blaf)gedrag. In het artikel staan al veel handvaten, maar vraag gerust. "


Ik hoop het ook, want zou hem echt niet kwijt willen. Die man van de gemeente handhaving, gaf aan dat het voor blijft komen dat Gino blijft, er elke proces verbaal opgemaakt kan worden (boete van € 80 per keer).

We gaan in ieder geval blijven filmen, ik zal mijn vragen stellen, bedankt!

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

"

Ja gaan wel proberen te blijven filmen. Nee het helpt niet als hij niet naar buiten kan kijken, probeert dan de gordijnen open te maken, hij kijkt graag naar buiten, ligt ook regelmatig op de vensterbank naar buiten te kijken als hij alleen is.
Dat leek me inderdaad ook niet normaal, vind het inbreuk op je privacy.. Dat lijkt mij ook niet dat een hond daar rustig van wordt, maar hun vinden van wel..
"


Als je een aantal dagen filmt kun je meteen zien hoe de hond reageert op de buren. Wie weet wordt de hond daar wel onrustig van. En stel nu eens voor dat de buren dit zelf in de hand gewerkt hebben. Stel dat hij inderdaad stil wordt omdat zij hem dit geleerd hebben. dan is nog het probleem niet opgelost, of ze moeten de hele tijd dag in dag uit voor het raam willen staan.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Jouw buren komen voor jouw raam staan omdat de hond dan rustig zou worden? Wat een vreemde redenering is dat!
Het lijkt er wel op dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor dit gedrag...
Hoe staan ze eigenlijk tegenover een hond? Zijn het dierenvrienden, of hebben ze een hekel aan je hond? Misschien lokken ze het uit, om je hond weg te pesten???
Vind het wel wat raar...

honden page profiel DanielaDaniela

" Je hebt hem al es gefilmd en dan blaft ie niet?
Dan lijken de buren me een beetje van het zagerige type.
Een hond met verlatingsangst, zal elke keer janken en blaffen als je weg bent. Dus ook als je hem filmt.

Het kan ook dat je hond om een andere reden blaft: een vreemd geluid, of iemand die langs het raam loopt, de telefoon of deurbel die gaat,...
Het is onredelijk als je buren hierover zouden klagen. Een baby kan ook huilen, een grasmaaier maakt ook lawaai,... dat hoort er nu eenmaal bij als je naast elkaar woont...

Ik zou eens een paar dagen na elkaar de webcam opzetten en zien wat je hond doet. Blaft ie maar es af en toe, of niet, zou ik met dat filmpje naar de buren gaan en uitleggen dat er werkelijk niks mis is met je hond.

Blijkt dat ie verlatingsangst heeft, ga je hier op moeten trainen en rustig opbouwen. "


Nee toen blafte hij niet....
Het zijn niet de makkelijkste buren inderdaad, ze zeuren makkelijk.
Als je geen geluiden om je heen wilt, kun je beter in een hutje op de hei gaan wonen, geluid hoort er gewoon bij maar goed..
We blijven filmen!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Blafband" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: kan het niet laten.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^