Fokker vermelding van Dutch Highlands

HondenPage goedgekeurde fokker !

Het fokbeleid van Dutch Highlands is door de HondenPage bekeken en goedgekeurd. Dit betekend dat wij vinden dat Dutch Highlands een goed fokbeleid voert, goed voor zowel de pups als moederhond zorgt, verstand heeft van fokken en openheid heeft gegeven van het fokbeleid.
De HondenPage kan het aanraden om een pup bij deze fokker te kopen !

Fokker vermelding

Kennel
Kennelnaam: Dutch Highlands
Beschrijving: Zwitserse Witte herders. Onze ouderdieren worden onderzocht op HD, ED, DM, MDR1, zij ondergaan de DNA gerelateerde gezondheids screening die opgenomen zijn in het Herder pakket zoals aangeboden door het van Haeringen Laboratorium in Nederland en België. Onze pups worden vóór zij naar hun nieuwe ouders gaan onderzocht op dan aanwezige oogafwijkingen (onderzoeksuitslag is een jaar geldig), aangeboren 1- of 2-zijdige doofheid die op 6 weken leeftijd al volkomen is middels de BAER test en slokdarmafwijkingen middels röntgenfoto's van het slokdarmkanaal vóór en ná inname van een Barium papje. Wij fokken op kleine schaal en met de meeste zorg voor gezondheid, socialisatie en daarnaast ook op voorkomen.

Contact
Website: http://www.dutchhighlands.be
Telefoon: 00 32 (0)14-358425

Adres
Woonplaats: Ravels

Stamboom

Deze fokker heeft aangegeven altijd met honden te fokken die een stamboom hebben. Vraag hier gerust naar bij uw bezoek aan deze fokker !

Hondenrassen

Dutch Highlands is te vinden onder
- Zwitserse Witte Herdershond fokkers

Enquete

Vertel iets over de honden waarmee gefokt wordt. Wat is de leeftijd ?
Onze honden krijgen hun nest niet voor zij 2jaar zijn en niet meer na hun 6e jaar.

Waarop zijn de ouders getest ? Wat zijn de uitslagen ?
HD A of B ED alleen met vrije honden MDR1 wij hebben alleen vrije honden DM volgens de regels van het niet produceren van lijders, streven is alleen vrije vererving. Onze honden ondergaan de DNA testen middels het onderzoekspakket voor de groep Herders en drijvende honden zoals samengesteld door en bij het van Haeringen Laboratorium te Nederland en België, hierin bevinden zich o.a. dna onderzoek naar Maligne Hyperthermie, HUU(Hyperuricemie), PLL, Heuplaxiteit 1 en 2, Mucopolysaccharidose type VII-2 en type 7.

Waarop worden de pups getest en hoe vaak en waarop worden ze onderzocht. Welke intentingen krijgen ze ?
De pups krijgen de puppyenting en als zij in overleg pas na 9 weken weg gaan hebben zij de opvolgende enting ook al gehad. Verder worden de pups alvorens zij weg gaan onderzocht op oogafwijkingen, let op dat deze test een jaar geldig is en officieel ieder jaar herhaald moet worden. 1- of 2-zijdige doofheid middels de BAER gehoortest. Hun slokdarmkanaal wordt vóór en ná inname van een Barium papje geröntgend om te onderzoeken of zij vrij zijn van de, bij de herder mogelijk voorkomende slokdarmafwijkingen.

Op welke leeftijd mogen de pups uit het nest ?
minimaal 8 weken

Hoeveel nestjes worden er per jaar gefokt ?
minimaal 1 en maximaal 3

Hoe en waar groeien de pups op ?
in ons gezin in de huiskamer, als de pups kunnen zien en lopen lopen zij met de andere hondjes vrij in huis en als zij geënt zijn gaan zij mee naar buiten en gaan zij minimaal 4x mee in de auto naar de diverse dierenartsen voor de diverse specialistische gezondheidsonderzoekjes.

Contact

Vul onderstaand fomulier volledig in om contact op te nemen met Dutch Highlands
Laat een reactie achter

Uw naam
Uw email
Uw bericht:

Reacties

Momenteel kunnen leden geen commentaal en berichten plaatsen.

 

Foto's

Dutch HighlandsDutch HighlandsDutch HighlandsDutch HighlandsDutch HighlandsDutch HighlandsDutch HighlandsDutch HighlandsDutch Highlands

Fokker Uitslagen

Geen uitslagen gevonden !
Wat betekend dit ? De fokker heeft er voor gekozen om de uitslagen van de testen niet te publiceren op de HondenPage. Controleer daarom zelf, bij het eerste bezoek aan de fokker, de uitslagen van de test. Een goede fokker zal dit ook uit zichzelf aanbieden !

Puppy advertenties van Dutch Highlands

17-12 Zwitserse Witte Herdershond pups


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^