Fokker vermelding van Van het Osscher Meer

HondenPage goedgekeurde fokker !

Het fokbeleid van Van het Osscher Meer is door de HondenPage bekeken en goedgekeurd. Helaas kennen we Van het Osscher Meer nog niet goed genoeg om een gouden ster te geven. Zodra Van het Osscher Meer langer actief is op de HondenPage zijn wij dit wel van plan. Dit betekend dat wij vinden dat Van het Osscher Meer een goed fokbeleid voert, goed voor zowel de pups als moederhond zorgt, verstand heeft van fokken en openheid heeft gegeven van het fokbeleid. De HondenPage kan het voorzichtig aanraden om een pup bij deze fokker te kopen !

Fokker vermelding

Kennel
Kennelnaam: Van het Osscher Meer
Beschrijving: Wij zijn een groot liefhebber en een kleinschalige, erkende fokker van het Tervuerense herderras. Onze honden zijn in de eerste plaats gezinsleden. Dit houdt in dat ze bij ons in huis leven, van tijd tot tijd op de bank klimmen en het liefst zijn waar wij ook zijn.Naast een actief buitenleven met onze honden bezoeken wij regelmatig hondententoonstellingen waar wij onze hond showen.Ons voornemen is om af en toe (eens per 2 jaar) een nestje te fokken met onze Tervuerense herder teef Gentle. *Dit doen wij uitsluitend volgens het fokreglement van de Nederlandse Vereniging voor Belgische Herdershonden (NVBH). Ons streven is om in de eerste plaats gezonde Tervuerense herders te fokken met een fijn, open karakter, die uitstekend geschikt zullen zijn als huishond en kunnen uitgroeien tot een prima sport en werkhond. Natuurlijk gaan wij voor onze pups op zoek naar een zeer fraaie papa die in dit plaatje zal passen. Neem een kijkje op onze website www.vanhetosschermeer.nl NIEUWS UPDATE: Wij plannen een nestje voor eind 2017/begin 2018. Wij vinden het belangrijk dat er een “match” is tussen toekomstige eigenaren en het karakter van de Tervuerense herder en willen dan ook graag eerst kennis maken met de nieuwe pupeigenaren.

Contact
Website: http://www.vanhetosschermeer.nl
Telefoon: 0412-850504 of 0634107746

Adres
Woonplaats: Oss

Stamboom

Deze fokker heeft aangegeven altijd met honden te fokken die een stamboom hebben. Vraag hier gerust naar bij uw bezoek aan deze fokker !

Hondenrassen

Van het Osscher Meer is te vinden onder
- Tervuerense Herder fokkers
- Belgische Herdershond, Tervuerense fokkers

Enquete

Vertel iets over de honden waarmee gefokt wordt. Wat is de leeftijd ?
Gentle is geboren op 20-11-2010 . Gentle is een evenwichtig, sociaal teefje met een heerlijk vrij karakter. Daarnaast is zij ook erg waaks als het om ons gezin en onze bezittingen gaat en beschermt deze met overtuiging. Verdere eigenschappen die haar goed omschrijven zijn; werklustig, knuffelig!!, , “soms ondeugend..” en stoer. In 2012 is Gentle Nederlands Jeugd Kampioen geworden (exterieur). Gehoorzaamheid: E.G + V.E.G, agility recreanten.In juni 2013 is haar eerste nest geboren waaruit wij een teefje hebben aangehouden genaamd Halo ( Gentle Rain v.h. Osscher Meer) Halo is een heel mooi donkerrood teefje met een super fijn, werklustig karakter. Inmiddels is ook zij Ned. Kampioen en traint mee in de G&G B en behendigheid recreanten.

Waarop zijn de ouders getest ? Wat zijn de uitslagen ?
Gentle is getest op heupdysplasie, uitslag HD-A. Verder is zij geslaagd voor de verplichte gedragstest van de N.V.B.H met de kwalificatie; Sociaal plus. Dat houdt in dat ze is geslaagd voor het sociale gedeelte, schot en bedreiging. De reuen die wij gaan gebruiken moeten voldoen aan de gestelde gezondheid en exterieur eisen zoals gesteld door de NVBH en BHCN. Informatie hierover is te vinden op onze website. Ook haar dochter Halo heeft HD-A heupen en is geslaagdvoor de gedragstest van de NVBH. In 2016 heeft ze een ECVO test gehad (ogentest) en is vrij verklaard voor alle aandoeningen.

Waarop worden de pups getest en hoe vaak en waarop worden ze onderzocht. Welke intentingen krijgen ze ?
De pups worden ontwormd met 2-4-6 en 8 weken. Als ze 6 weken oud zijn dan worden zij door de dierenarts nagekeken en krijgen zij hun eerste enting. De pups worden ook gechipt.

Op welke leeftijd mogen de pups uit het nest ?
Als de pups 8 weken zijn.

Hoeveel nestjes worden er per jaar gefokt ?
Hooguit 1 nest per 2 jaar

Hoe en waar groeien de pups op ?
De pups worden bij ons in huis geboren en blijven daar ook totdat ze met hun nieuwe baasjes mee naar huis toe kunnen. Zo maken ze in die korte tijd kennis met allerlei zaken waar ze in het gezinsleven mee te maken gaan krijgen. Geluiden van b.v. stofzuiger, televisie, spelende kinderen enz.. Als de pups wat groter zijn dan leren wij hen hoe het voelt om een halsbandje om te hebben en laten hen al even kennismaken met de bench. Ook zullen wij de pups begeleiden met hun eerste autoritje zodat dit al wat vertrouwd is als ze met het nieuwe baasje mee naar huis toe gaan. Wij proberen deze overgang voor onze pups en hun nieuwe baasjes zo gemakkelijk mogelijk te maken

Contact

Vul onderstaand fomulier volledig in om contact op te nemen met Van het Osscher Meer
Laat een reactie achter

Uw naam
Uw email
Uw bericht:

Reacties

Momenteel kunnen leden geen commentaal en berichten plaatsen.

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^