Fokker vermelding van Tulpashoeve

HondenPage goedgekeurde fokker !

Het fokbeleid van Tulpashoeve is door de HondenPage bekeken en goedgekeurd. Helaas kennen we Tulpashoeve nog niet goed genoeg om een gouden ster te geven. Zodra Tulpashoeve langer actief is op de HondenPage zijn wij dit wel van plan. Dit betekend dat wij vinden dat Tulpashoeve een goed fokbeleid voert, goed voor zowel de pups als moederhond zorgt, verstand heeft van fokken en openheid heeft gegeven van het fokbeleid. De HondenPage kan het voorzichtig aanraden om een pup bij deze fokker te kopen !

Fokker vermelding

Kennel
Kennelnaam: Tulpashoeve
Beschrijving: Wij, Ton en Cécile Tulleken, wonen in een landelijk dorpje, niet ver van Zwolle. Wat begon als een hobby is nu een passie geworden! We hebben niet alleen zwarte Riesenschnauzers, maar ook zwarte Dwergschnauzers. Dagelijkse zie je me in het bos met een deel van de roedel, want 7 is teveel om in één keer mee te lopen. Ook fiets ik bijna dagelijks met ze, hangt eigenlijk af van het weer! Ik ga zeer regelmatig met mijn honden naar shows. De verschillende keurmeesters letten elk op andere dingen, dus je krijgt een mooi beeld van je hond. Uiteraard worden al onze honden jaarlijks gecontroleerd op PRA en Cataract. Ik vind het niet alleen belangrijk om een mooie hond te hebben en te fokken, maar de gezondheid en het karakter is eigenlijk veel belangrijker.

Contact
Website: http://www.tulpashoeve.nl
Telefoon: 0525 621636

Adres
Woonplaats: Oosterwolde

Stamboom

Deze fokker heeft aangegeven altijd met honden te fokken die een stamboom hebben. Vraag hier gerust naar bij uw bezoek aan deze fokker !

Hondenrassen

Tulpashoeve is te vinden onder
- Dwergschnauzer, zwart fokkers
- Riesenschnauzer, zwart fokkers
- Schnauzer fokkers

Enquete

Vertel iets over de honden waarmee gefokt wordt. Wat is de leeftijd ?
Onze Riesenschnauzer Saartje van der Smale, geboren in 2005, heeft 1 nest gehad waar wij Amber Asmara v.d. Tulpashoeve, geboren in 2008, van hebben gehouden. Zij is Nederlands Kampioen! Zij heeft inmiddels 2 nestjes gehad. Misschien krijgt zij nog een nest eind 2013. Lavina Fenna d'el Casa di Vita, geboren in 2008, heeft ook 2 nestjes gehad. Ned. Jeugdkampioen Xara v.d. Spikke, geboren in 2010, heeft 1 nestje gehad, waar wij Eva Xara v.d. Tulpashoeve hebben aangehouden. Ned. Jeugdkampioen Playboy Dyma d'el Casa di Vita, geboren 2010, is een prachtige reu en was de vader van de pups van onze dwergschnauzers, ook zal hij binnenkort weer vader worden.

Waarop zijn de ouders getest ? Wat zijn de uitslagen ?
Onze Riesenschnauzers hebben beiden A-Heupen, dus geen HD, verder zijn zij vrij van PRA en Cataract. Onze dwergschnauzers zijn ook vrij van PRA en Cataract en het reutje is getest op schildklierafwijkingen en is daar ook vrij van.

Waarop worden de pups getest en hoe vaak en waarop worden ze onderzocht. Welke intentingen krijgen ze ?
Met 6 weken krijgen de pups de eerste inenting. Uiteraard krijgen ze elke 2 weken ook een wormenkuur. De pups van onze Dwergen worden ook getest op Levershunt.

Op welke leeftijd mogen de pups uit het nest ?
De pups mogen het nest verlaten met 8 weken. Op die leeftijd gaan ze de grote wereld in. Ik heb hen vanaf 6 weken ook meegenomen naar het bos en winkelcentra, zodat ze enigszins gesocialiseerd het nest verlaten. Ook zijn ze al diverse malen getrimd.

Hoeveel nestjes worden er per jaar gefokt ?
Dit jaar had ik 3 nestjes, maar dat is veel. Ik wil eigenlijk maar 1 of 2 nestjes per jaar fokken.

Hoe en waar groeien de pups op ?
Onze pups groeien in huis op met onze andere honden. Vanaf 3 weken draai ik elke dag een CD met heel veel geluiden, dan kunnen ze wennen! Ik vind het ook heerlijk om de toekomstige baasjes vaak te ontvangen. Kunnen ze de groei van de pups goed zien en het is ook goed voor de pups.

Contact

Vul onderstaand fomulier volledig in om contact op te nemen met Tulpashoeve
Laat een reactie achter

Uw naam
Uw email
Uw bericht:

Reacties

Momenteel kunnen leden geen commentaal en berichten plaatsen.

 

Foto's

TulpashoeveTulpashoeveTulpashoeveTulpashoeve

Puppy advertenties van Tulpashoeve

Nog geen puppy advertenties gevonden!


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^