Fokker vermelding van Born To Twinkle

HondenPage goedgekeurde fokker !

Het fokbeleid van Born To Twinkle is door de HondenPage bekeken en goedgekeurd. Dit betekend dat wij vinden dat Born To Twinkle een goed fokbeleid voert, goed voor zowel de pups als moederhond zorgt, verstand heeft van fokken en openheid heeft gegeven van het fokbeleid.
De HondenPage kan het aanraden om een pup bij deze fokker te kopen !

Fokker vermelding

Kennel
Kennelnaam: Born To Twinkle
Beschrijving: Born To Twinkle Shetland Sheepdogs is een kleine sheltiekennel waar af en toe met veel liefde en toewijding een nestje sheltiepups gefokt wordt. Het fokken neem ik zeer serieus. Mijn honden ondergaan de oogtest, zij worden door middel van DNA nagekeken op het MDR1 defect en het DM gen (zeker testen op dit laatste gen is nog niet standaard, ik heb er echter wel voor gekozen dit te laten doen) en na de leeftijd van 1 jaar worden de heupen geröntgend. Naast een goede gezondheid vind ik ook een stabiel en mensgericht karakter erg belangrijk. Wij werken samen met stichting MissionPuppy Nederland en streven ernaar gezonde nestjes te fokken waarvan een of meerdere pups inzetbaar zijn als hulphond/supportdog. In de praktijk betekent dit dat ik ernaar streef - voor zover ik dat in de hand heb - trouwe, evenwichtige, stabiele, werklustige, mensgerichte, toegewijde, aanhankelijke en sociale pups te fokken die zich in onze maatschappij goed kunnen redden. Natuurlijk geef ik ook om exterieur, maar niet boven gezondheid en karakter. Ons eerstvolgende nestje staat gepland voor 2013. Voor meer informatie verwijs ik u graag naar onze website. Mocht u vragen hebben, stel ze gerust. NB. Ik heb mijn fokkersuitslagen weer verwijderd nadat het HP team deze bekeken had. Dit omdat ik toch huiverig ben voor misbruik. Vanzelfsprekend zijn uitslagen altijd in te zien en pupkopers krijgen een kopie mee.

Contact
Website: http://www.borntotwinkle.nl
Telefoon:

Adres
Woonplaats: goes

Stamboom

Deze fokker heeft aangegeven altijd met honden te fokken die een stamboom hebben. Vraag hier gerust naar bij uw bezoek aan deze fokker !

Hondenrassen

Born To Twinkle is te vinden onder
- Shetland Sheepdog fokkers
- Sheltie fokkers

Enquete

Vertel iets over de honden waarmee gefokt wordt. Wat is de leeftijd ?
Rond haar tweede jaar krijgt een teefje haar eerste nestje, MITS zij hieraan toe is. Is dit niet het geval, dan wachten we nog een loopsheid. (Of twee.)

Waarop zijn de ouders getest ? Wat zijn de uitslagen ?
Oogziekten, het MDR1 defect, het DM gen en HD. Voor de dekking worden beide (reu en teef) gecontroleerd op Herpes, het teefje wordt hier ook op geënt. Verder wordt het karakter uitgebreid gescreend omdat wij ernaar streven stabiele en evenwichtige pups te fokken. Daarnaast wordt er regelmatig met de honden geshowd. De uitslagen zijn goed, enkele van de uitslagen van ons teefje treft u aan als bijlage.

Waarop worden de pups getest en hoe vaak en waarop worden ze onderzocht. Welke intentingen krijgen ze ?
De pups worden direct na de geboorte onderzocht op eventuele hubertusklauwtjes en andere aangeboren afwijkingen. Ook de moederhond wordt onderzocht. Vervolgens worden zij bij de 6 weken puppyenting (Parvo en hondenziekte) nogmaals onderzocht en zij ondergaan in dezelfde periode de puppy oogtest. (ECVO erkend oogarts) Vanzelfsprekend worden de pups ook regelmatig ontwormd.

Op welke leeftijd mogen de pups uit het nest ?
8 weken

Hoeveel nestjes worden er per jaar gefokt ?
Per teefje ongeveer een nestje per anderhalf jaar met een maximum aantal van drie á vier nestjes in totaal.

Hoe en waar groeien de pups op ?
De pups groeien in huis op, de eerste 3 weken op een rustige plaats, bijvoorbeeld in de bijkeuken of boven in de slaapkamer. Naarmate de pups in de overgangsfase komen zullen zij gaan verhuizen naar de woonkamer waar zij optimaal gesocialiseerd kunnen worden. Vanaf een week of 6 zullen zij ook regelmatig worden meegenomen buiten het eigen huis en de eigen tuin, zodat zij ook vertrouwd raken met de geluiden uit de stad, auto rijden, het bos, andere mensen en andere honden.

Contact

Vul onderstaand fomulier volledig in om contact op te nemen met Born To Twinkle
Laat een reactie achter

Uw naam
Uw email
Uw bericht:

Reacties

Momenteel kunnen leden geen commentaal en berichten plaatsen.

 

Foto's

Born To TwinkleBorn To TwinkleBorn To TwinkleBorn To TwinkleBorn To TwinkleBorn To TwinkleBorn To TwinkleBorn To TwinkleBorn To TwinkleBorn To TwinkleBorn To TwinkleBorn To TwinkleBorn To TwinkleBorn To TwinkleBorn To Twinkle

Fokker Uitslagen

Geen uitslagen gevonden !
Wat betekend dit ? De fokker heeft er voor gekozen om de uitslagen van de testen niet te publiceren op de HondenPage. Controleer daarom zelf, bij het eerste bezoek aan de fokker, de uitslagen van de test. Een goede fokker zal dit ook uit zichzelf aanbieden !

Puppy advertenties van Born To Twinkle

Nog geen puppy advertenties gevonden!


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^