Fokker vermelding van Special Princess

HondenPage goedgekeurde fokker !

Het fokbeleid van Special Princess is door de HondenPage bekeken en goedgekeurd. Dit betekend dat wij vinden dat Special Princess een goed fokbeleid voert, goed voor zowel de pups als moederhond zorgt, verstand heeft van fokken en openheid heeft gegeven van het fokbeleid.
De HondenPage kan het aanraden om een pup bij deze fokker te kopen !

Fokker vermelding

Kennel
Kennelnaam: Special Princess
Beschrijving: Special Princess is een kleinschalige hobbyfokkerij en wij hebben af en toe een nestje. De pups die hier geboren worden groeien uiteraard in huis op en worden op jonge leeftijd al goed gesocialiseerd binnens- en buitenshuis. Special Princess bestaat sinds 2009 en in dat jaar is ook ons eerste nestje Shetland Sheepdog pups geboren. In het najaar van 2010 is ons tweede nestje Shelties geboren en uit dit nest hebben wij één teefje aangehouden welke ook uiteindelijk mijn officiële hulphond is geworden. In 2016 volgde ons derde en enige Chinese Naakthond nestje, een klein uitstapje naar een ander ras dat door ons zeer geliefd is (maar waar we geen verdere fokplannen mee hebben). Wij hopen onze fokplannen met onze jongste telg eind 2023/begin 2024 weer nieuw leven in te kunnen blazen.

Contact
Website: http://www.special-princess.nl
Telefoon: zie website

Adres
Woonplaats: Emmeloord

Stamboom

Deze fokker heeft aangegeven altijd met honden te fokken die een stamboom hebben. Vraag hier gerust naar bij uw bezoek aan deze fokker !

Hondenrassen

Special Princess is te vinden onder
- Shetland Sheepdog fokkers
- Sheltie fokkers

Enquete

Vertel iets over de honden waarmee gefokt wordt. Wat is de leeftijd ?
Mijn criteria voor fokgeschiktheid is dat niet alleen de gezondheid en bouw maar ook het karakter van de moederhond geschikt voor en stabiel genoeg is om mee te fokken. Pas als ik hiervan overtuigd ben en de nodige onderzoeken hebben plaatsgevonden wordt een hond van ons ingezet voor de fok. Indien dit het geval is vindt een eerste nest meestal plaats rond twee jarige leeftijd (wanneer de teef hier fysiek maar zeker ook mentaal klaar voor is).

Waarop zijn de ouders getest ? Wat zijn de uitslagen ?
Mijn Shelties ondergaan regelmatig een ECVO oogonderzoeken (Bloom was eind 2021 vrij van alles) en zijn genetisch op CEA (Bloom is hier genetisch vrij van) en MDR1 getest (Bloom is hier genetisch vrij van). Ook worden de ouderdieren op HD getest (Bloom is HD-A).

Waarop worden de pups getest en hoe vaak en waarop worden ze onderzocht. Welke intentingen krijgen ze ?
Alle pupjes worden geënt of getiterd en op de gebruikelijke momenten ontwormd. Verder worden de Sheltie pups ook tussen de 6 á 8wkn onderworpen aan een ECVO oogonderzoek.

Op welke leeftijd mogen de pups uit het nest ?
Dit kan per pup verschillen aangezien ik kijk naar de ontwikkeling van alle individuele pups om te bepalen wanneer zij klaar zijn om het nest te verlaten. Ze blijven minimaal acht weken bij hun moeder, eerder dan dat sta ik een verhuizing niet toe omdat de weken hier bij ons samen met moeders in mijn ogen erg belangrijk zijn voor de verdere ontwikkeling van de pup. Verder vertrekt er ook niet meer dan een pupje per dag omdat het afscheid nemen van de kleintjes al moeilijk genoeg is voor onszelf maar zeker ook moeders.

Hoeveel nestjes worden er per jaar gefokt ?
Sowieso wordt er bij ons niet vaker dan 1x per jaar een nest gefokt. Wij verwachten op z'n vroegst pas eind 2023/begin 2024 weer een nestje Sheltie pups.

Hoe en waar groeien de pups op ?
De pups groeien op in huiselijke kring uiteraard. Ze slapen 's nachts in de werpkist samen met moeders op mijn slaapkamer en overdag hebben ze een grote mand en ren tot hun beschikking in de huiskamer. Uiteraard lopen ze ook meerdere malen per dag los rond in huis en mogen ze na enkele weken ook de tuin gaan ontdekken. Vanaf week zes worden ook tripjes buitenshuis gepland naar bijvoorbeeld het winkelcentrum en de kinderboerderij voor de socialisatie van de pupjes. Ook binnenhuis worden ze goed gesocialiseerd door ze gewoon deel uit te laten maken van het gezin en ons dagelijks leven hier, zo komen ze onder anderen in aanraking met de poezen en zullen ze ook de stofzuiger van dichtbij zien.

Contact

Vul onderstaand fomulier volledig in om contact op te nemen met Special Princess
Laat een reactie achter

Uw naam
Uw email
Uw bericht:

Reacties

Momenteel kunnen leden geen commentaal en berichten plaatsen.

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^