Dit was ons eerste nestje!!!

Dogboek > Dit was ons eerste nestje!!!

Zoals de meeste van jullie wel weten zijn de pups 24 sept geboren.
1 daarvan was doodgeboren en was er nog 1 bij waaraan je kon zien dat het niet goed zat. Deze hebben we dan ook met 3 dagen laten inslapen.
Dit was een hele moeilijke beslissing, maar je moet wel realistisch blijven.

Daarna was er rust in de tent en groeide de laatste 6 allemaal erg goed.
Tot ongeveer dag 10 was er niets aan de hand.
Toen was er 1 pup niet aangekomen (Alec), dan schrik je toch wel even. Kijk je verder en blijken er ook 3 pups bultjes te hebben.
Dus maar even aan de DA vragen wat dit zou kunnen zijn.
Er is pus afgenomen en zou worden opgestuurd om op kweek te zetten zodat we er iets kaan kunnen doen.
De pup Alec de hele dag goed bij moeders aangelegt zodat we zeker wisten dat hij voldoende binnen kreeg.
De dag erna bleek hij afgevallen te zijn, dan toch maar aan het bijvoedden. Maar vocht hield hij niet vast. Ook piepte hij heel erg. Als ik er nu aan denk hoor ik het nog steeds. Uiteindelijk was het zelfs zo erg dat ik zelf vocht moest toedienen onderhuids. De DA had uitgelegd hoe dit moest en dit moest telkens als we dachten dat het nodig was.
Het zuigreflex was inmiddels ook weg en je kon dus alleen maar druppels in de bek laten lopen en dit goed masseren, want slikken kon hij nog wel.
Hij heeft in totaal 1,5 dag gejankt, bij voeding en vocht gekregen. Er was steeds iemand bij de pups op nog geen halve meter afstand. Mijn vriend loopt net weg en ik neem zijn plaats in en zie ineens dat Alec vreemd begint te bewegen, dus ik roep mijn vriend en zeg, we moeten nu naar de DA want dit gaat fout.
Wij onderweg bellen dat we er aan komen met 1 pup en dat het niet goed gaat. De rit uurt 5 min, maar dit heeft hij niet overleefd. Dit was op een vrijdag.
We hebben hem daargelaten en besloten dat er sectie verricht ging worden, omdat we toch graag de oorzaak wilde weten.

Zo kom je thuis en heb je nog maar 5 pups. Met antibiotica, voor de rest van de pups, omdat we er alles aan wilde doen om de overige te laten leven.
De dag erna begon een andere pup (Amber), ook die was afgevallen. Dus goed aanleggen en het hele riedeltje begint op nieuw. Ze heeft de zelfde dingen doorstaan als haar broertje en heeft dit ook 1,5 dag volgehouden..
Op een ochtend vonden we haar leveloos in de kist, wat ik het ergste vind is dat ze alleen gestorven is, zonder dat ze de warmte van broertje, zusjes of mama heeft gehad, want die gingen allemaal zo ver mogelijk bij haar weg liggen. ondanks dat wij haar elke 2 uur voeden en vocht toe dienden was ze op het aller laatste moment moederziel alleen.
Dit was op een zondag en we hebben haar nog naar de DA gebracht zodat ze samen met haar broer onderzocht kon worden.

Dan heb je er nog 4!!! Die week erna op dinsdag zouden we de uitslag van de kweek krijgen, want dan had het lang genoeg op kweek gestaan.
Dus omdat we niet werden gebeld hebben we zelf maar gebeld. Dan krijg je te horen dat de kweek die dag pas is aangekomen en dus 1 week lang in de post heeft rond gezwerft. Wij ontzettend kwaad op de DA, want het is hun verantwoording dat het goed aan komt. Hebben ze het met de normle post opgestuurd en niet als pakket, met als excuus dan worden de kosten zo hoog!!!!! Het gaat hier om €1,50............ Wat duur zeg. Maar goed de kweek was nog bruikbaar en er kwam uit dat Jay-Dee omdat het haar eerste nest was + de stress van de dood geboren en de eerste die het niet haalde. Heeft ze de pups als ze ontlasting hadden niet goed schoongemaakt en het uiteindelijk over de pups heen gesmeerd, maar dit kon geen kwaad en had niets met de dood van de laatste 2 te maken.

De overige 4 gingen erg goed en zijn al die tijd erg goed gegaan.

Toen de 4 pups inmiddels 6 weken waren hebben we de uitslag van de sectie gekregen!
Ze hebben ze open gesneden en toen daar niets te zien was hebben ze er plakjes van gemaakt en de conclusie was HERPES.
We mogen heel erg blij zijn dat we er nog 4 over gehouden hebben, want meestal gaat het hele nest dood.

Met Anouk, Agnes, Anna en Aaron gaat het heel erg goed, afgelopen week zijn ze naar hun nieuwe baasjes gegaan.
Het afscheid was wel erg moeilijk, maar nu gaat het wel weer.
Op onze webste www.duitsepinscher.info hebben we foto's staan.


http://www.hondenpage.com/hondenforum/54349/dit-was-ons-eerste-nestje!!!.php

Door honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker op 27 december om 14:29



 

Laat een reactie achter

Om een reactie achter te laten moet je eerst even inloggen!

 

Dogboek


Mijn Dogboek

Helaas, je hebt nog niets geschreven in het DogBoek

Foto's

Er zijn geen foto's toegevoegd bij Dit was ons eerste nestje!!!


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^