Hond markeert niet buiten en is extreem angstig

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel melissamelissa

honden foto van melissa

Hallo allemaal!

Wij hebben 4 maanden geleden een Fila Brasileiro pup gekocht bij een fokker. ( was toen al 16 weken). Ze is extreem angstig naar alle mensen en dieren ( behalve onze lieve huispoes). Ik dacht dat het wel over zou gaan na een paar weken socialiseren, maar er zit nog geen verandering in! Na 4 maand elke dag lopen plast en poept ze nog niet tijdens het wandelen! Dit is geen normaal gedrag, want elke hond wil graag markeren en ruiken. (heb ervaring met veel honden). Ik kan hier ook niks over vinden op internet en de hondenpsychologe snapt het ook niet. We wonen in een natuurgebied waar helemaal niks is, alleen maar weides en heel af en toe een fietser die langs komt, dus je zou zeggen dat ze dan wel haar behoeftes durft te doen, maar nee hoor! In huis is ze zeer dominant tegen ons, maar zodra er een vreemde binnenkomt kruipt ze achter de bank. Heb ervaring met angsthonden( molossers), maar deze hond is wel heel apart! Heb alles geprobeerd en gedaan maar er zit gewoon geen verbetering in! Misschien weet iemand wat dit kan zijn? We hebben een volwassen BX dog Reu in huis gehad om te kijken of ze misschien wat van hem wil leren, maar ze was hem alleen maar aan het domineren en bijten als de hond bij ons in de buurt kwam, dus extreem beschermend. Dit ging echt niet goed. Nu is ons vertelt dat we een dominant teefje moeten zoeken die haar op haar plaats zet, maar weet niet of dat wel een goed idee is. Heb geen zin in dierenartskosten! Wie o wie heeft hier ervaring mee of verstand van? Hondenpsycholoog, en hondentrainers weten het niet meer dus wij al helemaal niet! Bedankt. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Wat zegt de fokker hiervan? Een dergelijk ras hoort ook op karakter gefokt te worden om extremen te vermijden. Ook hoort de fokker de pups, zo goed als mogelijk is bij dit ras, te socialiseren; ik twijfel of dit gedaan is en nu zitten jullie met de gevolgen.

 

Ben benieuwd naar verdere reacties met advies in je topic. Zo te lezen heb je al veel gedaan om verbetering te krijgen.

honden page profiel melissamelissa

honden foto van melissa

De fokker zegt dat er niks aan de hand is met haar broertjes en zusjes, dus hij weet niet hoe het komt. We hebben echter onze twijfels hierover, omdat ze bang voor mannen is. Als mijn man thuis komt, heeft ze eerst een paar minuten nodig voor ze naar hem toe komt, terwijl ze bij mij direct heel enthousiast is. Wij denken dat er misschien iets is gebeurd bij de fokker waardoor ze dit gedrag vertoont, maar wat! Wij hebben eerder een pup gekocht die helemaal niet gesocialiseerd was, maar die was na 2 maanden al aardig gewend aan alles en plaste en poepte ook gewoon tijdens het wandelen. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Ik denk dat 'op haar plaats zetten' door een dominant teefje jullie probleem niet gaat oplossen.

 

Maar als je dat toch wilt doorzetten en jullie pup is goed in de kop en die teef ook, dan hoeft daar echt geen DA bij te komen hoor. Ik heb zo'n dominante teef maar ze heeft echt nog nooit schade aangericht bij een hond die zij 'op de plaats zette'. Zelf is zij één keer 'op de plaats gezet' en zij had ook geen enkel schrammetje. Het is gewoon een hoop uiterlijk vertoon (wat er wel eng uit kan zien) en lawaai en that's it.

 

Maar waarom neem je niet zelf die rol? Waarom moet een andere hond dat doen? En let daar dan extreem op dat je niet agressief bent (ook niet verbaal) maar gewoon duidelijk. Neem je leiderrol op duidelijke, rechtvaardige en liefdevolle wijze. Geef haar vertrouwen dat jij de boel wel regelt, dat jij de roedel beschermt en haar vertelt wat je van haar wilt en niet wilt. En denk dan honds en niet mens. Wij ervaren autoritair gedrag (een baas) als negatief, de meeste honden ervaren dat echter als prettig en veilig. Belangrijkste daarin is consequent zijn. Nee is nee en ja is ja. Altijd. Ook als jij daar even geen zin in of puf voor hebt.

 

Als je pup niet buiten haar behoefte doet, waar doet ze dat dan? In huis? Vang dan urine en ontlasting op en deponeer dat op een rustig plekje vlak bij huis waar je wil dat zij het doet. Urine kan je opvangen door met weinig keukenpapier dit op te vegen en dan uitknijpen boven een bakje (handschoenen  ). Dat plekje gaat dan ruiken naar haar eigen uitwerpselen en de kans is dan groot dat ze het daar ook gaat doen. En uiteraard; geduld, geduld, geduld.

 

Angstig gedrag naar bezoek kan je verminderen door het bezoek te vragen haar 100% te negeren. Niet naar de pup kijken, niet aanhalen, niet lokken, niet voeren. Ook jij negeert haar gedrag. Ook als ze na een tijdje voorzichtig komt kijken. Jij regelt die vreemde mensen wel, dat hoeft zij niet te doen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Hij zal 16 weken bij de fokker. Wat deed de fokker met hem?

 

Jammer genoeg heeft hij een hele belangrijke socialisatie periode gemist.

Logisch, dat hij alles dood eng vind.

 

Ik begrijp niet zo goed, dat de psycholoog dit niet weet, heb dus mijn bedenkingen bij dese psycholoog.

 

http://www.doggo.nl/artikelen/opvoeding-van-een-hond/socialisatie-van-een-pup/

Hier zie je de socialisatie fase van pups. Je hond kan dit nooit meer inhalen! 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Even nadenkend hierover vind ik het gedrag van de pup niet vreemd als zij jullie niet als veilige leiders ziet. Ze vertrouwt er niet op dat jullie de boel wel regelen en denkt dat zij dat dus maar moet doen.

 

Dat is een hele verantwoordelijkheid voor zo'n jonge hond en heel erg eng. Dus wordt ze bang en gaat tekeer tegen die andere hond, is angstig voor je man en bang van vreemden.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

-dubbel-

honden page profiel melissamelissa

honden foto van melissa

Liz,

 

Wij doen dus alles precies zoals je zegt! Heb veel ervaring met honden, en weet dit dus ook allemaal, net als de psycholoog die dagelijks met angsthonden werkt. Daarom vinden we het ook vreemd dat er geen voorruitgang in zit. Ze plast niet in huis maar in de tuin. Ze plast echter niet waar je bij bent, dus word lastig om plas op te vangen. We socialiseren haar met andere honden, maar ze wil er niks van weten en andere mensen zijn bang dat ze hun hond gaan bijten, dus daar kom ik ook niet verder mee. Wij wonen in DL en ik mag niet met haar naar de hondenschool omdat de Fila als gevaarlijk wordt beschouwd. De psycholoog zegt dat ik zo vaak mogelijk naar drukke plekken moet gaan zoals een markt, zodat ze ziet dat mensen haar niks doen. De mensen die hier in huis komen negeren haar altijd en wij ook, en dan gaat ze vanzelf in haar bench liggen. Ik vindt het grootste probleem eigenlijk dat ze mij probeert te domineren in huis en buitenshuis heel bang is. De hondentrainer zegt dat dit een hele gevaarlijke hond is, want haar vader is namelijk ook een hond die alles en iedereen bijt en grijpt. ( ben ik later achtergekomen)

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Niet plassen waar je bij bent... Dat klinkt bekend. Mijn hond plast niet naast me maar altijd een paar meter verder op en poepen doet ze het liefst zo dat ik het net niet kan zien. Geen idee waarom eigenlijk, dit deed ze al toen ik haar meekreeg met 8 weken.

 

Aan een normale lijn doet ze haar plas dan terwijl de lijn strak staat en poepen vertikt ze dan. Als ze aangelijnd haar behoefte moet doen gebruik ik dus de langste flexlijn zodat ze zover mogelijk bij mij vandaan kan lopen achter een struikje of zo. Maar gelukkig hebben we bos bij de deur waar ze los mag dus normaliter doet ze het los.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Hallo allemaal!
Wij hebben 4 maanden geleden een Fila Brasileiro pup gekocht bij een fokker. ( was toen al 16 weken). Ze is extreem angstig naar alle mensen en dieren ( behalve onze lieve huispoes). Ik dacht dat het wel over zou gaan na een paar weken socialiseren, maar er zit nog geen verandering in! Na 4 maand elke dag lopen plast en poept ze nog niet tijdens het wandelen! Dit is geen normaal gedrag, want elke hond wil graag markeren en ruiken. (heb ervaring met veel honden). Ik kan hier ook niks over vinden op internet en de hondenpsychologe snapt het ook niet. We wonen in een natuurgebied waar helemaal niks is, alleen maar weides en heel af en toe een fietser die langs komt, dus je zou zeggen dat ze dan wel haar behoeftes durft te doen, maar nee hoor! In huis is ze zeer dominant tegen ons, maar zodra er een vreemde binnenkomt kruipt ze achter de bank. Heb ervaring met angsthonden( molossers), maar deze hond is wel heel apart! Heb alles geprobeerd en gedaan maar er zit gewoon geen verbetering in! Misschien weet iemand wat dit kan zijn? We hebben een volwassen BX dog Reu in huis gehad om te kijken of ze misschien wat van hem wil leren, maar ze was hem alleen maar aan het domineren en bijten als de hond bij ons in de buurt kwam, dus extreem beschermend. Dit ging echt niet goed. Nu is ons vertelt dat we een dominant teefje moeten zoeken die haar op haar plaats zet, maar weet niet of dat wel een goed idee is. Heb geen zin in dierenartskosten! Wie o wie heeft hier ervaring mee of verstand van? Hondenpsycholoog, en hondentrainers weten het niet meer dus wij al helemaal niet! Bedankt.  "

 Wat moeilijk.

 

Hoe uit zich die dominantie tegenover jullie?  En hoe hebben jullie het socialiseren aangepakt?

 

Ik krijg persoonlijk de indruk dat ze juist niet jullie wil beschermen maar jullie steun nodig heeft en zich nog niet veilig over haar plaatsje bij jullie voelt? Dus eerder onzeker?

 

Ik zou haar gaan behandelen als een angstige hond die je net hebt, dus niet naar drukke plaatsen gaan, niet dwingen met andere honden om te gaan maar even weer bij nul beginnen

Praktisch gezien net zoiets als een herplaatser die net bij je is, je zou de herplaatsregeltjes kunnen toepassen zoals

 

niet naar de hond toelopen maar haar naar jou laten komen (als ze wil)

haar in alle rust laten eten

niet storen als ze slaapt

geen druk bezoek of drukke bezoekjes afleggen

een vast rustig dagschema

geen oefeningen en commando's onder druk

wel leuke zoek en of denkspelletjes om haar zelfvertrouwen op te krikken en te werken aan jullie band.

stem en houding altijd rustig houden, niet over haar heenhangen

wandelingen nog saai en kort houden, dat ze niet snuffelt en markeert is een teken dat het haar toch nog teveel is.

 

Daarbij zou ik haar door een holistisch dierenarts laten doormeten, om te kijken of er ergens een disbalans is. Acupunctuur is misschien iets voor haar. Tuinamassage kan je op googlen en misschien zelf bij haar uitproberen, als ze dit wil tenminste.

Ook kost zoveel angst veel van het lichaam en zou je met deze arts kunnen bespreken of en welke voedingssupplementen je haar zou kunnen geven.

 

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

 
 Praktisch gezien net zoiets als een herplaatser die net bij je is, je zou de herplaatsregeltjes kunnen toepassen zoals
 
niet naar de hond toelopen maar haar naar jou laten komen (als ze wil)
haar in alle rust laten eten
niet storen als ze slaapt
geen druk bezoek of drukke bezoekjes afleggen
een vast rustig dagschema
geen oefeningen en commando's onder druk
wel leuke zoek en of denkspelletjes om haar zelfvertrouwen op te krikken en te werken aan jullie band.
stem en houding altijd rustig houden, niet over haar heenhangen
wandelingen nog saai en kort houden, 
  
   "

 Grappig. Die regeltjes hanteerde ik bij mijn hond toen ze als pup van de fokker kwam ook maar dan vanuit de roedeltheorie. Sommige gelden nog steeds hier trouwens.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Ik vind dit gedrag wel apart maar sommige dingen zijn wel typisch voor het ras. Zoals het beschermende. Een Fila is gefokt om te beschermen.

 

Op een FB waar ik zit zijn er een aantal met een Fila en na mijn weten lopen die allemaal buiten met een muilkorf om omdat ze niks van vreemde mensen moeten weten en sommige ook niet van honden. Dus het beschermende vind ik helemaal niet raar bij dit ras.

 

Wat ik wel raar vind is dat ze geen progressie maakt bij jullie. Hoe was ze bij de fokker? Heeft ze misschien daar een band mee opgebouwd? Een Fila is helemaal geen makkelijk ras....en ik zou als ik jouw was eens contact gaan zoeken met andere Fila eigenaren.

 

De FB groep heet hondenboel en daar zijn verschillende mensen met een Fila waaronder Gonny. Zij kan je misschien wel helpen?

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Dominantie is geen karakter eigenschap, de dominante hond bestaat niet en een hond zal jou als baas gewoon nooit proberen te domineren!

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Hallo allemaal!
Wij hebben 4 maanden geleden een Fila Brasileiro pup gekocht bij een fokker. ( was toen al 16 weken). Ze is extreem angstig naar alle mensen en dieren ( behalve onze lieve huispoes). Ik dacht dat het wel over zou gaan na een paar weken socialiseren, maar er zit nog geen verandering in! Na 4 maand elke dag lopen plast en poept ze nog niet tijdens het wandelen! Dit is geen normaal gedrag, want elke hond wil graag markeren en ruiken. (heb ervaring met veel honden). Ik kan hier ook niks over vinden op internet en de hondenpsychologe snapt het ook niet. We wonen in een natuurgebied waar helemaal niks is, alleen maar weides en heel af en toe een fietser die langs komt, dus je zou zeggen dat ze dan wel haar behoeftes durft te doen, maar nee hoor! In huis is ze zeer dominant tegen ons, maar zodra er een vreemde binnenkomt kruipt ze achter de bank. Heb ervaring met angsthonden( molossers), maar deze hond is wel heel apart! Heb alles geprobeerd en gedaan maar er zit gewoon geen verbetering in! Misschien weet iemand wat dit kan zijn? We hebben een volwassen BX dog Reu in huis gehad om te kijken of ze misschien wat van hem wil leren, maar ze was hem alleen maar aan het domineren en bijten als de hond bij ons in de buurt kwam, dus extreem beschermend. Dit ging echt niet goed. Nu is ons vertelt dat we een dominant teefje moeten zoeken die haar op haar plaats zet, maar weet niet of dat wel een goed idee is. Heb geen zin in dierenartskosten! Wie o wie heeft hier ervaring mee of verstand van? Hondenpsycholoog, en hondentrainers weten het niet meer dus wij al helemaal niet! Bedankt.  "

 

De socialisatieperiode duurt van 3 tot 12 weken.

Socialisatie is een langer proces dan inprenting, maar eveneens in de gevoelige periode van de pup.

 

In deze periode zijn pupjes erg nieuwsgierig, kennen ze geen angst en vinden ze alles interessant.

 

Door gebruik te maken van deze periode worden huiselijke geluiden, geuren, mensen, kinderen, andere honden, het buitengebeuren zoals mensenmenigtes, autorijden en geluiden van het verkeer benaderd zonder angst en als normaal beschouwd.

 

De fase van angst voor het onbekende komt na 12 weken!

 

Daarom is het van belang om het pupje zo veel mogelijk kennis te laten maken met alles wat in een hondenleven van belang is.

 

Op die manier ontwikkelt de pup zich tot een sociale, niet-angstige hond met voldoende zelfvertrouwen voor de rest van zijn leven.

 

Socialisatie fase 2: van 5 tot 8 weken

 

De omgeving wordt voor de pupjes steeds belangrijker, vooral soortgenoten vinden ze interessant.

 

In deze periode worden de pupjes meegenomen de buitenwereld in. Eerst in de tuin, waar ze stapje voor stapje in hun eigen tempo nieuwsgierig ‘ontdekkingen’ doen van grasprintjes tot kruipende insecten of andere dieren.

Daarna worden ze meegenomen het park, de dierenarts, de winkel of de markt. Ze krijgen op deze manier veel aandacht, mensen blijven stil staan en praten tegen de pupjes en/of ze aaien de pupjes.

Je kunt beginnen met omdoen van een halsbandje en later na deze gewenning laten meelopen aan een riempje samen met de moederhond, zodat het minder vreemd is als het uiteindelijke baasje met 8 weken een riempje omdoet.

 

Socialisatie fase 3: van 8 tot 12 weken

 

Deze periode is een ideale start voor een puppycursus. De pup zal je buiten volgen zonder riem en komen als je roept. Neem de pup mee op visite, bezoek drukke markten, neem hem mee de winkels in en laat de pup andere honden en/of dieren ontmoeten tijdens het uitlaten.

 

Aan het eind of na deze periode kan de pup terughoudender en angstiger worden tegenover het onbekende.

 

Als de pup juist gesocialiseerd is met fijne en prettige ervaringen die een veilige basis hebben gelegd, zal hij deze nieuwe ervaringen niet met angst tegemoet treden.

 

 

 

Je pup kreeg je met 16 weken.

Wat heeft de fokker met de pups ondernomen?

Waar leefde je pup?

 

 

Ik denk en vrees, dat je fokker niet gesocialiseerd heeft, gezien de extreme angst van je pup.

Ik vind het gedrag een logisch gevold, van niet socialiseren.

 

 

Dit komt gewoon niet meer helemaal goed, de gemiste periode, kan je niet meer inhalen.

 

Een angstige pup, door een andere hond laten corrigeren, wat wil je corrigeren, de angst, het bijten wat vanuit de angst komt en wat zeker geen dominantie is!

 

Dat kan je onmogelijk corrigeren. Het enige wat zal gebeuren na correcties van een andere hond, is dat je hond andere honden, helemaal niet meer zal gaan vertrouwen. Die worden er nl niet leuker op.

 

Je hond is bang en je zal hem moeten steinen, zodat hij zich vertrouwd en gesteund zal voelen.

 

Ik zou een goede gt inschakelen.

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

"  Grappig. Die regeltjes hanteerde ik bij mijn hond toen ze als pup van de fokker kwam ook maar dan vanuit de roedeltheorie. Sommige gelden nog steeds hier trouwens. "

 ja hier ook hoor, het gaat er om dat je hond zich veilig en begrepen voelt.

 

De meeste problemen ontstaan door miscommunicatie.

 

Heb jij het over de roedeltheorie van David Mech?

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

In huis is ze zeer dominant tegen ons.
 
Nu is ons vertelt dat we een dominant teefje moeten zoeken die haar op haar plaats zet, maar weet niet of dat wel een goed idee is. 

 Wat bedoel je precies met 'zeer dominant tegen jullie'. Kan je een paar voorbeeldjes geven om dit te verduidelijken?

 

Waarom zou je een andere teef erbij plaatsen om jouw hond 'op haar plaats te zetten'?

Buiten het feit dat dit mega-fout kan uitdraaien, is het toch jullie taak om je hond te begeleiden?

Waar gaat het dan mis in jullie onderlinge communicatie?

Wat verlangen jullie dat zij niet begrijpt?

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

De socialisatiefase was al voor een groot deel voorbij toen jullie de hond met 16 weken in huis haalden.

Het kan zijn dat er bij de fokker geen of te weinig aandacht is geschonken aan de socialisatie en je hond daardoor  een achterstand heeft, die moeilijk in te halen valt.

Zo komt het verhaal in ieder geval over, een hond die een gebrek aan socialisatie heeft gehad in de kritieke weken. (8 - 12 weken oud)

Maar natuurlijk wel een hond met aangeboren karaktereigenschappen die nu ook naar buiten komen.

 

Wat doen jullie zoal met de hond, hoe ziet zijn dagindeling eruit?

 

 

 

honden page profiel melissamelissa

honden foto van melissa

Even over het socialiseren:

Wij weten dat de pups niet zijn gesocialiseerd en in een eigen roedel op een boerderij leefden. Deze fokker staat bekend om zijn goede en gezonde honden, maar qua socialiseren totaal niet. Wij hebben een Cane Corso en een Mastino Napoletano gehad die ook totaal niet gesocialiseerd waren en geen aandacht kregen, maar die honden waren na 2 maanden wel normaal! Ik werk zelf met vechthonden en agressiehonden om te rehabiliteren, maar niet met angsthonden! Ik heb daarom een ervaren hondenpsychologe ingeschakeld. Zij zegt dus dat de hond niet wil luisteren en alleen maar bezig is met domineren. Bijv: Plaats, dan gaat ze naar haar plaats maar na 30 sec wil ze er weer uit, dan zeg je het dus weer en dan gaat ze zo voor je staan alsof ze zegt van: kom dan, ik luister toch niet. Met spelen is ze ook agressief, en als je gewoon wegloopt springt ze achter tegen je rug aan met al haar kracht en bijt in je arm. Dit is dus een duidelijk teken van domineren! Dit mag niet, en daarom heb ik met die psychologe een hele therapie gevolgd ( Heeft me al 800 euro gekost) zonder resultaat. De betere hondentrainers zeggen dat zij gewoon haar eigen zin wil hebben, domineren en zodra ze iets moet doen wat ze niet wil, gaat ze angstig doen. Ze speelt dus een spelletje. Ook hier hebben we aan gewerkt zonder resultaat. Dus  jullie snappen wel dat als ik ( ervaren), een trainer en een psychologe het niet meer weten, ik het gewoon even niet meer weet. Maar ik vroeg me eigenlijk gewoon af of er mensen zijn die ervaring hebben met een angsthond en een hond die niet wil markeren, want dat vindt ik nog het vreemdste! 

honden page profiel melissamelissa

honden foto van melissa

heb ook al met mensen gesproken met Fila's, en die zeggen ook dat het gedrag van haar niet normaal is. Een Fila is beschermend en dominant, maar die vertonen absoluut geen gedrag zoals die van ons doet. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik vind het toch een beetje een vaag verhaal.

Een fokker die goede honden aflevert, maar geen aandacht besteed aan socialisatie terwijl de pups er tot 16 weken blijven.

Dat levert die fokker toch geen goede honden af, dat kan niet als honden zo'n achterstand hebben.

En als hij zegt dat de nestgenoten van jouw hond het wel goed doen, misschien zegt hij maar wat om je aan het lijntje te houden.

 

Hebben de honden dan een stamboom, is er aandacht geschonden aan de karakters van de ouders, om een passende combinatie te vinden?

Weet je hier wat van, hoe is de moeder in gedrag?

De pups kopiëren hier ook van, hoe zij zich gedraagt.

 

Al de verhalen wat je beschrijft van de psycholoog en andere kenners klinken ook wel wat vreemd.

Je hond komt over in je beschrijving als een angstige en onzekere hond, en dat daar het gedrag vandaan komt.

 

Maar ja, het is moeilijk je advies te geven omdat niemand de hond hier werkelijk ziet zoals ze is.

Ik zou in ieder geval niet teveel druk op de hond zetten, dat kan ze blijkbaar helemaal niet aan.

Misschien komt daar het domineren vandaan, uit onzekerheid van alles wat ze 'moet' doen en leren.

Op wat voor manier moest je je hond dan trainen volgens de psycholoog en andere kenners?

 

Ik bedoel, de hond is de eerste 4 maanden niet gesocialiseerd en heeft hierdoor een achterstand die misschien nooit/moeizaam in te halen is.

Daarna is er 4 maanden aan 'gesleuteld'  door een psycholoog, trainers en andere kenners om er een normale hond van te maken.

Misschien is je hond wel heel erg overprikkeld geworden door alles wat ze moet leren, en alle mensen die je hebt ingeschakeld over hoe je met haar moet omgaan.

Dan is het van je hond niet domineren, maar een gedrag van 'met de rug tegen de muur' omdat ze niet anders kan.

 

 

 

honden page profiel melissamelissa

honden foto van melissa

Het is ook wel een raar verhaal!

De fokker staat bekend om zijn goede honden, ook al zijn ze niet gesocialiseerd. ik heb contact met mensen die hun hond daar ook weg hebben, en daar is niks mee aan de hand. Hij heeft deze hond gefokt met een teefje die 3 nestjes heeft gehad, en deze teef was heel lief tegen ons en zeer op zichzelf, want ze wou niet veel weten van de pups. De vader daarentegen mochten we alleen achter het hek bekijken omdat die zeer gevaarlijk is. We zijn er later pas achter gekomen dat de vader 3 weken voor wij kwamen een vrouw heeft gebeten die met ernstige wonden in het ziekenhuis lag. Ook heeft de hond een kind aangevallen. Er is dus aangifte gedaan, maar de fokker mocht de hond gewoon houden mits die op het terrein blijft. ( ook vreemd vind ik). Heb van alles opgezocht over de fokker, maar geen slechte verhalen gelezen of gehoord. Hij is overigens niet aangesloten bij de Fila Fokkers. Dit was ons wel verteld, dus wij zijn er eigenlijk ingeluisd! 

Ik denk zelf dat de trainer gelijk heeft, en dat ze alleen angstgedrag vertoond als haar iets niet aanstaat, dus eigenlijk houdt ze ons op die manier voor de gek. Ik heb geen zin om uit te leggen wat we allemaal hebben geprobeerd want dan ben ik morgen nog bezig. Wel kan ik zeggen dat we voornamelijk de trainingswijze van Ceasar Milan gebruikt hebben. Vanaf nu doe ik het op mijn eigen manier, en negeer ik haar een paar dagen helemaal! Met lopen geef ik ook geen aandacht meer. Heb het idee dat alle professionals alleen maar geld uit je portemonnee trekken en niks nuttigs doen, want het heeft na 4 maanden training zelfs geen stukje geholpen.   

Ik ga proberen om er zelf uit te komen, en zal over een week een bericht plaatsen van hoe of wat.

Wel zou ik nog graag willen weten waarom ze niet markeert, want ze ruikt sinds een paar dagen wel aan plasjes van anderen! misschien iemand met een hond zoeken die mee loopt, dat ze ziet wat de bedoeling is? 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Dat bedoelde ik juist, als je zou uitleggen wat je allemaal gedaan hebt ben je morgen nog bezig.

Terwijl je haar pas 4 maanden hebt en ze uit een situatie komt waarin ze niet gesocialiseerd is.

Daarom zei ik: is ze niet enorm overprikkeld, dat je veel te veel met haar hebt gedaan en gesleuteld.

 

En de methodes van Cesar Milan staan nou niet bekend om hond vriendelijkheid, juist het tegenovergestelde.

 

Maar een goede en verantwoordelijke fokker is het dus zeker niet, waar je hond vandaan komt.

En ik kan me ook echt niet voorstellen dat jouw hond de enige is van alle honden die daar zijn afgeleverd zonder socialisatie, die daar geen problemen aan heeft overgehouden.

 

Een teefje markeert toch normaal ook niet?

Ik heb reuen en die markeren wel.

Teven plassen meestal gewoon 1 of 2 keer.

En als ze dat niet doet tijdens een wandeling, ze is nooit zindelijk gemaakt de eerste 4 maanden.

Hoe moet zij nou weten hoe het moet.

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Even over het socialiseren:
Wij weten dat de pups niet zijn gesocialiseerd en in een eigen roedel op een boerderij leefden. Deze fokker staat bekend om zijn goede en gezonde honden, maar qua socialiseren totaal niet. Wij hebben een Cane Corso en een Mastino Napoletano gehad die ook totaal niet gesocialiseerd waren en geen aandacht kregen, maar die honden waren na 2 maanden wel normaal! Ik werk zelf met vechthonden en agressiehonden om te rehabiliteren, maar niet met angsthonden! Ik heb daarom een ervaren hondenpsychologe ingeschakeld. Zij zegt dus dat de hond niet wil luisteren en alleen maar bezig is met domineren. Bijv: Plaats, dan gaat ze naar haar plaats maar na 30 sec wil ze er weer uit, dan zeg je het dus weer en dan gaat ze zo voor je staan alsof ze zegt van: kom dan, ik luister toch niet. Met spelen is ze ook agressief, en als je gewoon wegloopt springt ze achter tegen je rug aan met al haar kracht en bijt in je arm. Dit is dus een duidelijk teken van domineren! Dit mag niet, en daarom heb ik met die psychologe een hele therapie gevolgd ( Heeft me al 800 euro gekost) zonder resultaat. De betere hondentrainers zeggen dat zij gewoon haar eigen zin wil hebben, domineren en zodra ze iets moet doen wat ze niet wil, gaat ze angstig doen. Ze speelt dus een spelletje. Ook hier hebben we aan gewerkt zonder resultaat. Dus  jullie snappen wel dat als ik ( ervaren), een trainer en een psychologe het niet meer weten, ik het gewoon even niet meer weet. Maar ik vroeg me eigenlijk gewoon af of er mensen zijn die ervaring hebben met een angsthond en een hond die niet wil markeren, want dat vindt ik nog het vreemdste!  "

 Het kan, dat deze hond aanleg voor angst heeft. 

 

Je bedoelt waarschijnlijk met domineren, willen overheersen.

Geen enkele hond wil domineren.

Een hond voelt zich het veiligst onder de hoedde van zijn baas, mits er een goede band is.

De baaszorgt voor eten  voor warmte, aandacht en veiligheid.

Een hond zou wel gek zijn, daar aan gaan zitten tornen.

 

Deze hond is angstig en dus stel dat hij jou de baas wilt zijn, dat zal hij nooit durven.

Een voorspelbare situatie, zorgt nog enigzins voor zekerheid, als hij jou de baas zou willen worden, zou dat voor hem een sprong in het duister zijn.

Absoluut niet aan de orde!

 

Haar gedrag kan komen door angst, onzekerheid, niet weten waar ze aan toe is. 

 

Weet niet hoe je haar naar haar plaats stuurt?

 

Begrijpt ze wel wat de bedoeling is?

Corrigeer je? Zo ja, hoe corrigeer je?

 

Het gedrag met weg lopen bij spelen, zie ik als een hond die wellicht overprikkelt is. Te hoog in de opwinding. 

Ze zit vol met adrenaline en weet zich daar geen raad mee.

Absoluut geen dominantie!

Waarom zou dat niet mogen? Het is communiceren.

Jij zal er voor moeten zorgen, dat ze niet zo hoog in de opwinding komt, jij zal dit goed moeten begeleiden.

 

Als tijdens behendigheid, ik te onduidelijk en druk ben, hangt Luca in mijn arm en nee, geen schade. Ze verteld  me gewoon dat ik even rustig moet doen en duidelijk moet zijn. Dat is toch mooi, comminiceren.

Aan jou de taak om je hond te leren lezen.

 

Het enige wat je hond verder wilt, is duidelijkheid, regels en consequent.

Ze wilt niet gedwongen worden.

 

Je wilt haar dingen laten doen, die ze niet wilt, sorry, maar waarom wil je dat?

Logisch, dat ze zich zal verzetten en de angst, angst voor correcties?

 

Ik dwing mijn hond nooit, ik vraag mijn hond, ze mag gewoon weigeren en beloon altijd.

Mijn hond wilt graag voor me werken en als ze iets niet wilt, geen probleem, dan toch niet.

Het is een levend dier, met een eigen wil en gevoelens.

 

Naar buiten als het regent, vertikt ze, dan gaan we niet.

Het enige waar ik wel dwing, is de dierenarts.

 

Ik vrees dat ik de therapeuten die je geholpen hebben, geen goede adviezen hebben gegeven.

Dat blijkt ook, het heeft niet geholpen.

 

Ja zeker ervaring met angstige honden en markeren, genoeg honden, die dat niet doen.

Ik zie dat nou net niet als vreemd of een probleem

honden page profiel melissamelissa

honden foto van melissa

Het is niet zo dat ik uren lang heb getraind hoor! dan was ik wel wat meer als 1000 euro kwijt geweest! Het zijn sessies van een uur. Het belangrijkste van alles is consequent zijn, en als je niet met haar traint dan bijt ze de hand die haar voert, en dat moet je ten alle tijden voorblijven! En dat u zegt dat die methodes niet diervriendelijk zijn, dat begrijp ik niet, want succesvoller en liefdevoller een hond opvoeden of trainen gaat niet!

Markeren, bedoel ik mee dat ze gewoon een plasje moet doen over een ander plasje heen, dat doen alle honden reu of teef. Dat is een natuurlijk wijze van territoriaal gedrag. Als dit niet gebeurd dan is er dus iets aan de hand en ik moet er nog achter komen wat dat precies is! Heb zelf al 27 jaar jaar honden en mijn man 40 jaar, dus we hebben al heel wat meegemaakt, maar dit nog niet! 

honden page profiel melissamelissa

honden foto van melissa

Sorry Suzanne, maar hier reageer ik niet eens op. Een hond mag dus alles doen, hoeft niet te zitten, mag schooien, mag je bijten, mag op de nieuwe bank liggen, mag andere huisdieren constant domineren enz.. Dat is juist belachelijk! Je moet consequent zijn, en ze moet gewoon luisteren. Jij bent de baas en de hond niet! Als ik alles toelaat dan bijt ze me dood als we een half jaar verder zijn en ze wel weet dat ze me kan pakken! Met een molosser moet je heel erg uitkijken in de opvoeding. Onze Mastino's en Cane Corso's waren goed opgevoed en dat kon je merken. Allemaal op dezelfde manier opgevoed, en nooit problemen gehad! 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Even over het socialiseren:
Wij weten dat de pups niet zijn gesocialiseerd en in een eigen roedel op een boerderij leefden. Deze fokker staat bekend om zijn goede en gezonde honden, maar qua socialiseren totaal niet. Wij hebben een Cane Corso en een Mastino Napoletano gehad die ook totaal niet gesocialiseerd waren en geen aandacht kregen, maar die honden waren na 2 maanden wel normaal! Ik werk zelf met vechthonden en agressiehonden om te rehabiliteren, maar niet met angsthonden! Ik heb daarom een ervaren hondenpsychologe ingeschakeld. Zij zegt dus dat de hond niet wil luisteren en alleen maar bezig is met domineren. Bijv: Plaats, dan gaat ze naar haar plaats maar na 30 sec wil ze er weer uit, dan zeg je het dus weer en dan gaat ze zo voor je staan alsof ze zegt van: kom dan, ik luister toch niet. Met spelen is ze ook agressief, en als je gewoon wegloopt springt ze achter tegen je rug aan met al haar kracht en bijt in je arm. Dit is dus een duidelijk teken van domineren! Dit mag niet, en daarom heb ik met die psychologe een hele therapie gevolgd ( Heeft me al 800 euro gekost) zonder resultaat. De betere hondentrainers zeggen dat zij gewoon haar eigen zin wil hebben, domineren en zodra ze iets moet doen wat ze niet wil, gaat ze angstig doen. Ze speelt dus een spelletje. Ook hier hebben we aan gewerkt zonder resultaat. Dus  jullie snappen wel dat als ik ( ervaren), een trainer en een psychologe het niet meer weten, ik het gewoon even niet meer weet. Maar ik vroeg me eigenlijk gewoon af of er mensen zijn die ervaring hebben met een angsthond en een hond die niet wil markeren, want dat vindt ik nog het vreemdste!  "

 ik ben bang dat die "ervaren psychologe" je helemaal verkeerd begeleid heeft en niet op de hoogte is van de laatste inzichten op het gebied van hondengedrag.

 

De pup was al 16 weken toen ze kwam, van een ras dat bekend is dat het wantrouwend is naar vreemden. Jullie waren vreemden voor de pup. Bovendien was ze niet goed gesocialiseerd.  Dus logisch dat ze angstig was.

 

De juiste manier om zo'n hond dan te begeleiden is het vertrouwen van de hond te winnen, door bijv. die "regeltjes" die ik al aangaf.

Veel kijken naar wat de hond aan geeft aan te kunnen.

Als een pup een commando niet lang vol kan houden is dat heel normaal en betekend niet dat ze wil domineren. Dat wil ze niet. Ze wil mensen die haar begrijpen, waarbij ze zich veilig voelt. Tegen je op springen doet ze uit frustratie.

 

Wat ik al zei, ik zou weer bij nul beginnen en iemand inschakelen die positief met honden omgaat, en weet waar je op moet letten, iemand met een diploma. Als je aangeeft waar je ongeveer woont weet iemand hier misscien een goede gt.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Het is ook wel een raar verhaal!
De fokker staat bekend om zijn goede honden, ook al zijn ze niet gesocialiseerd. ik heb contact met mensen die hun hond daar ook weg hebben, en daar is niks mee aan de hand. Hij heeft deze hond gefokt met een teefje die 3 nestjes heeft gehad, en deze teef was heel lief tegen ons en zeer op zichzelf, want ze wou niet veel weten van de pups. De vader daarentegen mochten we alleen achter het hek bekijken omdat die zeer gevaarlijk is. We zijn er later pas achter gekomen dat de vader 3 weken voor wij kwamen een vrouw heeft gebeten die met ernstige wonden in het ziekenhuis lag. Ook heeft de hond een kind aangevallen. Er is dus aangifte gedaan, maar de fokker mocht de hond gewoon houden mits die op het terrein blijft. ( ook vreemd vind ik). Heb van alles opgezocht over de fokker, maar geen slechte verhalen gelezen of gehoord. Hij is overigens niet aangesloten bij de Fila Fokkers. Dit was ons wel verteld, dus wij zijn er eigenlijk ingeluisd! 
Ik denk zelf dat de trainer gelijk heeft, en dat ze alleen angstgedrag vertoond als haar iets niet aanstaat, dus eigenlijk houdt ze ons op die manier voor de gek. Ik heb geen zin om uit te leggen wat we allemaal hebben geprobeerd want dan ben ik morgen nog bezig. Wel kan ik zeggen dat we voornamelijk de trainingswijze van Ceasar Milan gebruikt hebben. Vanaf nu doe ik het op mijn eigen manier, en negeer ik haar een paar dagen helemaal! Met lopen geef ik ook geen aandacht meer. Heb het idee dat alle professionals alleen maar geld uit je portemonnee trekken en niks nuttigs doen, want het heeft na 4 maanden training zelfs geen stukje geholpen.   
Ik ga proberen om er zelf uit te komen, en zal over een week een bericht plaatsen van hoe of wat.
Wel zou ik nog graag willen weten waarom ze niet markeert, want ze ruikt sinds een paar dagen wel aan plasjes van anderen! misschien iemand met een hond zoeken die mee loopt, dat ze ziet wat de bedoeling is?  "

 Angst is een emotie, dat kan je niet inzetten, als ze geen zin heeft

Angst, kan je zelf niet beïnvloeden, net zo als je verdrietig, blij of boos bent.

Je kan wel wat doen, om angst, verdriet, boosheid of andere emoties te beïnvloeden.

 

CM, werkt door gedrag te corrigeren. De emotie, de rede van gedrag blijft aanwezig en dus werkt die methode niet.

Hij corrigeert een hond, zodat hij uit angst, zich zal inhouden. 

 

Wat wel werkt is te kijken naar de rede van gedrag en daarmee aan de slag te gaan.

Dan verdwijnt het symptoom vrijwel altijd.

 

De rede waarom je hond iets niet doen, als het haar niet aanstaat, begrijpt ze wat je van haar wilt? Ik twijfel en dat kan een hond heel onzeker maken.

Hoe is jou reactie, als ze niet iets doet, wat jij kennelijk wilt?

Corrigeren a la CM? 

Logisch dat ze angstig reageert.

 

Je gaat haar negeren? 

Dat is ongeveer de zwaarste straf die je een hond of iemand kan aandoen!

Ontkennen, dat iemand bestaat

 

Deze hond zal waarschijnlijk totaal geen vertrouwen in jou hebben en zomte lezenn, zal het niet verbeteren.

 

Het enige wat zou kunnen helpen, behalve een goed opgeleidde gt langs te vragen voor hulp, is positief met je hond omgaan. 

 

Niets van haar eisen, maar vragen en heel veel belonen, belonen en belonen, voor gedrag wat je wel wilt zien.

 

Roep haar, als ze komt voertje. Wil je haar in de mand, leg daar een heel lekker botje neer, ze zal, als je haar met rust laat, vanzelf in de mand gaan.

 

Corrigeren, (fysiek corrigeren) daar bereik je niets mee, hoewel, het enige wat je er mee bereikt, is dat de hond jou op die momenten niet vertrouwt en al helemaal niet leuk zal vinden.

 

Niet markerek? Waar maak je je druk om???

Niet markeren is vrij normaal voor heel veel honden!

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Vreselijk zonde van je hond dat je zoveel geld hebt uitgegeven aan een trainer die dus CM "technieken" hanteert.

 

Vandaar dus ook al die praatjes over dominant zijn.

Dit soort training is niet positief..je ziet dat je hond er niet beter van is geworden.

 

Het gedrag wat ze laat zien is gewoon protest gedrag,je vraagt zoveel dingen van haar die zij niet (meer) goed begrijpt, dat ze gedrag gaat vertonen wat jij niet begrijpt...maar in werkelijkheid spiegelt ze jou natuurlijk...zij begrijpt ook geen drol meer van wat jij bedoelt en wil.

 

Ik zou haar zéker niet dagen gaan negeren!! Dat is sneu. Ze doet niks verkeerd,ze voelt zich onbegrepen..en alles wat zij te hard doet met jou..of wat je als respectloos zou kunnen je kunnen interpreteren (zoals het tegen je rug springen als je weg loopt) als iets wat je van jou heeft geleerd? Harde manier van doen,gefrustreerd raken.. eisen dat die ander doet wat jij nu wil...weer die spiegel die zij jou voorhoudt.

 

Hoe meer ik lees hoe meer ik denk dat je een beetje haar wil hebt gebroken...

De CM methode staat voor mij juist heel erg bekend om het niet mogen snuffelen, maar constant netjes naast lopen en volgen.

Zo maak je een hond compleet gek, een hond is een neusdier, die wil snuffelen,snuffelen maakt ze ook rustig, geeft ze meer zelfvertrouwen,het maakt een goed stofje in de hersenen aan.

 

Nee een angstige,onzekere hond heeft absoluut geen CM technieken nodig...geen ene hond trouwens.

 

Wel ben ik benieuwd naar wat je nu wél precies voor handelingen hebt uitgevoerd wat betreft het gebruiken van CM technieken en GT?

 

 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Jee wat suf Melissa, 'baasje niet meer actief'.

 

Omdat mensen je een normaal advies geven,wat niet in je straatje past,omdat je al jaren je honden zo opvoed.

Dan heb je jaren lang honden gehad die daar blijkbaar zeker genoeg voor waren dat ze jou manier van trainen nog net trokken.

NU heb je een hond die dat NIET trekt. Tijd voor verandering en eens echt gaan leren wat een hond is.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Dat is jammer dat ze zich verwijderd heeft.

Er was geen reden voor.

Maar ik zag dat de TS enkele maanden geleden nog een topic had gemaakt over een zieke chihuahua, ik wou net nog vragen of dat hondje nog leeft.

 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: puppy attack
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^