Labrador puppy gezocht - graag tips/fokkers enzo

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Floortje FaunFloortje Faun

honden foto van Floortje Faun

Hallo allemaal,
Sinds vanmorgen mag ik terug een hondje :-D :-D :-D !!!

Voorwaarden zijn wel dat het een puppy wordt en dat hij/zij pas na Nieuwjaar arriveert.

Wie weet goede fokkers die niet al te duur zijn? Met welke prijs moet ik ongeveer rekening houden (toen Caedlih klein was, was dat 500 euro)?
Het mag ook een hondje van particulieren zijn zonder stamboom, zolang het maar raszuiver is.
De ouders hoeven geen prijswinnaars of zo te zijn, wel heel leuke Labradors met die typische vrolijke aard.

Vanwege mijn angst om teveel te gaan vergelijken, teveel te verwachten dat het een tweede Caedlih wordt, graag eentje in zwarte of chocolade uitvoering. Maar dat is geen absolute voorwaarde.
Geslacht doet er niet zoveel toe, als het maar een speelse, grappige, levenslustige, sociale actieveling is die het liefst de hele dag door geknuffeld wordt.

Het hondje moet vooral een leuke gezinshond worden. Ik zou graag wat jachttraining doen, maar niet al te strikt (het plezier voor beiden primeert) en zeker niet met de bedoeling ooit wedstrijden/jachten mee te doen.
Eens het hondje daarvoor groot genoeg is, zal er dagelijks minimum een uur mee worden gewandeld.

Liefs, Floortje.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Labrador puppy gezocht - graag tips/fokkers enzo" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

kijk eens bij de rasvereniging, daar zijn genoeg honden die shows gelopen hebben, maar niet hoog geeindigd zijn, en toch stamboom hebben, zou daar informatie eens inwinnen. en rustig aan he, na nieuwjaar / :-D :-D dat is al heel gauw. O-)

honden page profiel DieselDiesel 3 doggies

honden foto van Diesel

Kan je niet aan een hondje helpen, maar wat fijn voor je, veel plezier met het uitzoeken straks. :-D

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word 3 doggies

honden foto van Love is a four-legged word

De labrador is helaas behoorlijk kapotgefokt en heeft te kampen met verschillende erfelijke aandoeningen en ziekten. Zorg er dus voor dat de ouderdieren getest zijn op erfelijke afwijkingen, dan is die kans minimaal! De prijs van een goed gefokte labrador is ongeveer rond de 800 euro geloof ik. Geloof me, dat is niets vergeleken bij de medische kosten die je gaat hebben als je een pup koopt uit ongeteste ouders... Spaar dus liever even door en haal een pup bij een verantwoorde fokker.

Hier een lijst met beschikbare pups van goede fokkers die aangesloten zijn bij de vereniging:
https://www.nlv.nu/fokkenenpups/voorpupkopers/beschikbarepups.php
https://www.nlv.nu/fokkenenpups/bestanden/pupinfolijst/Geboorte-dekberichten_12-12-11.pdf

Succes!

honden page profiel Lizy en de doggiesLizy en de doggies 3 doggies

honden foto van Lizy en de doggies

alle informatie die je nodig hebt.

Ik zou je toch op het hart willen drukken een pup te kopen met stamboom. Er zitten tegenwoordig best wel veel problemen in het ras en alleen door te testen heb je enige zekerheid dat je pup in ieder geval niet erfelijk belast is.

https://www.nlv.nu/fokkenenpups/bestanden/pupinfolijst/Geboorte-dekberichten_12-12-11.pdf

honden page profiel ~Saartje & de chihuahua roedel ~~Saartje & de chihuahua roedel ~speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

Als je raszuiver wilt (en wat ik ook ten zeerste aanraad)

ben je best van de rasvereniging aan te schrijven om hun lijst met fokkers te krijgen, dan kan je hun sites opzoeken en eens gaan kijken op de foto's welke honden je mooi vind, vaak schrijft de fokker ook een stukje over de hond en daar kan je ook al wat uit leren. Je kan dan ook hun lijnen een beetje uitpluizen ivm met werkhond/showhond ed.
Je kan dan aan lijstje maken van de fokkers die in jouw ogen gezonde, lieve, vrolijke en bruinen/zwarte honden fokt.
Met dit lijstje in de hand kan je de fokkers die erop staan een mailtje schrijven met wat info over jezelf, wat je zoekt en of je zonder verplichtingen eens mag kennismaken met de honden.
Je kan dan eens gaan kijken bij de verschillende fokkers en dan zal je meteen voelen welke teven je leuk vindt en welke minder. Het karakter van de moeder honden wordt veelal meegegeven aan de pups (epigenetica)
Als je je keuze hebt gemaakt tussen de fokkers hun honden kan je je bij hen op de wachtlijst zetten voor hun volgend nestje.

Ik raad je aan goed uit te kijken, niet te haasten, veel te praten met fokkers in het echt. eventueel eens naar een show gaan om te kijken naar de honden en daar ook wat kennis te maken met het wereldje.

de vereniging in NL en BE

https://www.nlv.nu/

http://www.blrc.be/

Groetjes

honden page profiel Floortje FaunFloortje Faun

honden foto van Floortje Faun

Allemaal bedankt voor jullie reacties !
Hier kan ik iets mee, want ik heb hier helemaal geen ervaring in. Onze gezinshond kwam uit een toevallig nestje van vrienden en mijn Caedlih is op een toevallige manier mijn hondje geworden (puppy bij mijn werkgevers die maar geen baasje vond).
Hartelijk bedankt, ook voor het meeleven, Floortje.

honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes 3 doggies

honden foto van Monique & de zwart-witjes

Hoi Floortje, super dat er een nieuw hondje komt! Ik zou zeggen, neem de adviezen hierboven ter harte. Beter wat meer geld uitgeven en een gezond hondje krijgen dan een hondje dat misschien later allerlei afwijkingen blijkt te hebben.
Prachtig gedichtje heb je trouwens op je profiel!

honden page profiel Sheila, vrouwtje van Twinkle v.d.AnsjorosSheila, vrouwtje van Twinkle v.d.Ansjoros 3 doggies

honden foto van Sheila, vrouwtje van Twinkle v.d.Ansjoros

Hey meis, wat heerlijk voor je dat er weer een labbie mag komen.Je weet inmiddels van mijn verhaal na ons veelvuldig en gezellig mailcontact.Ik zou inderdaad, hoe moeilijk dat ook is rustig alle tips die je hierboven hebt gekregen opvolgen.
Echt heerlijk dat je nu weer iets hebt om naar uit te kijken.
Liefs Sheila

honden page profiel Floortje FaunFloortje Faun

honden foto van Floortje Faun

Ondertussen (ja, ik heb niet stilgezeten) heb ik al een paar fokkers gemaild. Eentje vanop de site van de blrc (n. ruys, ben vergeten de kennelnaam te noteren), eentje vanop de nlv-site (For Ever Your Joy) en de mensen waar mijn oude Labje vandaan komt (Donkermaneschijnhof, nog geen fokkers toen mijn hondje geboren werd, nu wel).
Het leuke van die 2 eerste fokkers is dat de puppies bij hen in huis opgroeien en dat kandidaat-kopers gescreend worden. En beide fokkers hebben (althans toch volgens de sites van de verenigingen) nog puppies beschikbaar.
SPANNEND !!!

Als iemand ervaring mocht hebben met deze fokkers, zou je die dan willen vertellen, aub.?

Ik heb ook netjes geluisterd naar Saartje en uitgebreid beschreven wat voor hondje ik zoek.
Maar of het zo goed lukken zal om eerst een aantal fokkers te bezoeken zonder te bezwijken voor aandoenlijke puppy-oogjes?

@Monique: dank je wel voor het complimentje.

Sparen hoef ik niet meer, dat was ik namelijk aan het doen voor een goede laptop... Ik was er bijna, maar ik kan heel wat beter leven zonder laptop dan zonder hondje !!!

Liefs, Floortje.

honden page profiel Laura & LilaLaura & Lila 3 doggies

honden foto van Laura & Lila

Je verhaal is heel vergelijkbaar met het mijne, ook een papa die eerst niet wou toegeven.. maar uiteindelijk dit toch deed omdat het huis zo leeg is zonder en je nu een maal een hart voor dieren hebt dat niet zomaar stopt met kloppen (: Ik wens je een schat van een puppy toe! (:
Heb eens snel gekeken bij For Ever Your Joy, zo'n leuke lieverdjes! Ik smelt helemaal voor de chocolaatjes xD Hoewel de zwartjes ook zo mooi glanzen! ;-) Heel belangrijk dat ze in huis opgroeien, wennen ze al aan alle geluiden!

honden page profiel annemieke&nakannemieke&nak 3 doggies

honden foto van annemieke&nak

Dazzling Diamonds c est Cloe,fokster Irma du Mez,uit Hardenberg.

Kijk maar op ons profiel dan kun je zien wat voor mooie hond,daar vandaan komt.

Heel veel succes.

honden page profiel MissyMissy 3 doggies

honden foto van Missy

Wat verstandig dat je naar een fokker zoekt die bij de rasvereniging is aangesloten! In ons mooie ras komen helaas wat ziektes voor en een goede fokker fokt met 'vrije' ouderdieren. Zo heb jij de kans op een gezond pupseltje.

Veel voorpret vast hoor! :-)

honden page profiel EmmaEmma 3 doggies

Hai Floortje, ik heb vorig jaar mijn hond als puppy via http://www.locanto.nl/honden/803/ gevonden. MIsschien is dat een goede tip? Geniet er in ieder geval van!!

honden page profiel Floortje FaunFloortje Faun

honden foto van Floortje Faun

Update...
Ondertussen een mailtje gehad van "For Ever Our Joy" en de fokster ook al aan de lijn gehad...

Er zijn nog 2 hondjes beschikbaar en tot vanavond laat (22u30) heb ik een optie op een chocolade Labje. Ik moet het nog met mijn ouders overleggen en wou graag ook even jullie mening.

Ik heb er wel een goed gevoel bij:
Er zijn maar 2 fokteven die max. 1x/jaar een nestje hebben, max. 3 nesten per teefje, daarna gaan ze op pensioen.
De fokster heeft ook niet elk jaar een nestje.
Alle honden zitten in huis: de puppies in de bijkeuken, de fokteven en de gepensioneerde fokteven mogen vrij rondlopen in het hele huis.
Elke morgen maakt de fokster een lange wandeling met alle honden en ze doet mee aan shows.

Reutjes hebben ze niet. De fokker van de vader (Chablais your place or mine) is de familie Verbeek van "Farbournes", ik heb op hun website ook al gekeken. Ziet er goed uit.

Niet elke koper wordt geaccepteerd.
En behalve wat betreft geslacht en kleur, mag je het pupje niet zelf kiezen. Dat doet de fokster, na uitgebreide gesprekken met de kopers en in samenspraak met een gedragstherapeute die op de leeftijd van 7 weken oud een Campbell test afneemt.

Ik mag pupjes en moeder gaan bezoeken, maar gezien het 2 uur rijden is, is dat niet zo evident.

De prijs is iets boven de gemiddelde vraagprijs die op de site van de nlv staat.

De ouders zijn getest op de heupen, de ellebogen en de ogen. De vader ook op myopathie (wat mijn hondje op latere leeftijd gekregen heeft).

Om de moeder wat te sparen en ervoor te zorgen dat alle pupjes ongeveer evenveel melk binnenkrijgen, zijn ze maar de helft van de dag (verspreid over verschillende keren van de dag en de nacht) bij haar. Ik had hier nog nooit van gehoord en vind het eigenlijk een beetje zielig.... Jullie?

De pupjes zijn nu 2 weken oud en er zijn 5 chocolade teefjes waar de fokster dan voor mij een keuze uit zou maken.

De ouderdieren zijn er leuk uit.

Ik heb er een goed gevoel bij.
Mijn vader al heel wat minder... Vooral toen hij de prijs hoorde... Toen mocht het plots wel eentje uit het asiel zijn... Net nu ik al helemaal verlekkerd ben op een pupje...
Liefs, Floortje.

honden page profiel Floortje FaunFloortje Faun

honden foto van Floortje Faun

Mijn vader was dus behoorlijk geschrokken van de prijs. Mijn moeder niet minder.
Zij gaan ook niet om met hondemensen, zijn hier dus helemaal niet van op de hoogte.
Nu de grootste schok achter de rug is, mag het wel een puppietje van een erkende fokker zijn.

Alleen willen ze iets meer tijd om een fokker uit te zoeken.
En wat ik helemaal niet verwacht had: mijn vader schrok dat ik al zo vlug een puppietje gevonden had en zei dat hij het nog te vroeg vond. Vind ik dan toch eigenlijk wel lief. Blijkbaar hield hij meer van Caedlih dan ik dacht.

Dus heb ik dat puppietje afgebeld maar wel met de afspraak dat de fokster me verwittigen zal als het laatste puppietje verkocht is. Dus hoop ik maar dat mijn vader van mening verandert vóór dat bebeurt...
Ik moet toegeven dat ik het ook erg snel vond. Ik heb nog niet eens een berichtje terug gehad van de fokkers van mijn Caedlih. En maar een dag rondgekeken. Een hectische dag, dat wel, maar toch nog maar een dag.

En misschien wordt het toch nog een asielertje.

Ik houd jullie op de hoogte, liefs, Floortje.

honden page profiel Sav&MessiSav&Messi 3 doggies

honden foto van Sav&Messi

tsjonge je gaat idd snel ;-) .
dat hadden wij ook hoor, we hadden het voor januari gepland en nu hebben we er al 1 sinds 5wk geleden!!
we zijn via de vereniging bij een hele goede fokker gekomen (of the music forest) die 2reutjes over hadden. waren afgezegd dus wij gelijk gemaild. gelukkig net op tijd! 1was al weg.
zij heeft ook de pup voor ons uitgekozen. alleen ras en kleur zoek je zelf idd. je verteld wat je wilt qua karakter ongeveer en wat je ermee wil gaan doen (shows of net e.d.)

wij zijn super blij met onze Messi!!
oh ja, hij koste bij ons €900, maar dat is wel normaal geloof ik. ach de schat is elke cent meer dan waard

honden page profiel Floortje FaunFloortje Faun

honden foto van Floortje Faun

Nou... ik ging snel.

Ondertussen is dat pupje al naar iemand anders gegaan: mijn vader zag het echt niet zitten om zo ver te rijden, laat staan om een paar keer zo ver te rijden... Vond dat ik daarmee weer serieus aan het doorslaan was.
De fokster heeft me wel op de reservelijst gezet, dus wie weet komt er toch nog wat uit de bus.

Ik heb me op een paar dagen tijd helemaal suf gesurfd, gemaild en gebeld. Ik kwam er op den duur helemaal zot van, mijn ouders jammer genoeg ook...
Maar goed, plooien zijn terug gladgestreken, gemoederen (waarmee ik vooral het hectische gezoek van mij bedoel) zijn terug bedaard.
Ik ben er zelf nog het meest verbaasd van dat ik het ene moment écht nog niet aan een andere hond in huis denken moest, en het dan plots niet snel genoeg kon gaan.

Ondertussen ben ik tot de vaststelling gekomen dat het een beetje de verkeerde periode is om snel een nieuw vriendje te vinden. De meeste nestjes zijn al een tijdje geboren en hebben al baasjes. En voor nieuwe nestjes wordt het wachten tot het voorjaar. Eerst had ik het gevoel dat niet te kunnen overleven, nu merk ik dat enkel en alleen het vooruitzicht al van een pupje de dagen weer draaglijker maakt.

Ik sta nu op de wachtlijst voor een pupje bij de fokkers van mijn Caedlih. Vader en moeder zijn al bekend, nu is het wachten op de loopsheid.
Geen fokkers bij wie de honden in huis leven en echte gezinsleden zijn (die wonen op min. 2u afstand of hebben momenteel geen nest gepland), wel fokkers die sterk bezig zijn met gezondheid en karakter.
En iedereen mag maar een pup kiezen eens ze 6 weken oud zijn (geen Campbell test, maar mijn zus is hondentherapeute, die wil dat vast wel doen). Vind ik een hele opluchting: ik wil echt niet vroeger moeten kiezen.
Ook hier 900 euro. Maar dan weet je tenminste dat het het typische karakter er inzit en dat ze zo gezond mogelijk zijn. Veel te veel gezondheidsproblemen met het ras om dat risico te lopen.

De wachtlijst is niet bindend, dus ik zoek nog even verder.
Zal zeker eens "Of the music forest" opzoeken.

Die Messi ziet er trouwens super schattig uit !!!
En zo'n mooi hoofdje.
Ik kan me wel voorstellen dat je er blij mee bent. Het zijn ook zo'n zalige honden !!!

Liefs, Floortje.

honden page profiel Floortje FaunFloortje Faun

honden foto van Floortje Faun

Volgende week staan er afspraken gepland om fokkers te bezoeken.
Op het plan: veel knuffelen, spelen en laten apporteren: ik heb er al zin in !!!
Groetjes, Floortje.

honden page profiel MissyMissy 3 doggies

honden foto van Missy

Als je vader niet zover wil rijden om de pup te bezoeken als ie eenmaal 4 weken is kun je beter een goede fokker wat dichterbij zoeken. De meeste fokkers willen toch wel graag dat je een paar keer komt. Dan bouw je een leuke band met de pup op alvast. :-)
En er zijn zoveel fokker die bij de NLV zijn aangesloten dat je er vast 1 kan vinden die niet te ver weg is.

Veel plezier met de voorpret alvast. :-D

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino 3 doggies

honden foto van Eline & Vino

Ik heb geen advies of tips maar ik vind het heel leuk voor je! :-D

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Ik snap het niet helemaal.
Ben je nu uitgekomen bij een fokker waar de honden niet in huis leven, maar hele dagen in een hokje zitten.
Of juist bij een fokker waarbij de honden wel in huis leven.
Het is niet helemaal duidelijk te lezen in je tekst.

honden page profiel margrietmargriet

honden foto van margriet

Precies, dat vroeg ik mij ook al af.... :-)

honden page profiel Floortje FaunFloortje Faun

honden foto van Floortje Faun

" Ik snap het niet helemaal.
Ben je nu uitgekomen bij een fokker waar de honden niet in huis leven, maar hele dagen in een hokje zitten.
Of juist bij een fokker waarbij de honden wel in huis leven.
Het is niet helemaal duidelijk te lezen in je tekst. "


Het is dus een fokster waar de honden in kennels zitten, met een grote uitloopweide weliswaar. Een aantal van de honden loopt los op het erf.
Niet mijn eerste keus, maar wel dicht genoeg om verschillende malen de pups te bezoeken.
Het zijn oude werkgevers van me, dus ik ken ze persoonlijk. Mensen met het hart op de juiste plaats, maar wel boeren uit verschillende generaties boeren. Vandaar dat die toch een andere kijk op dieren hebben.

De fokster doet al zeker 10 jaar jachttraining en shows, en heeft in het begin een aantal cursussen gevolgd. Ze hebben al lang een erkenning en een hele goede naam binnen de retrieverclub.

Ik heb vroeger hun paarden getraind, dat waren toppaarden (eentje heeft het WK jumping gewonnen). En niet alleen talentvolle paarden, ook heel fijn van karakter: braaf, kalm, betrouwbaar, lief. Het waren en zijn mijn favoriete paarden.

Daarom dat ik zeker weet dat het qua karakter en gezondheid wel goed zit.
En heel leuk: de meeste van de honden en de nakomelingen (foto's website) lijken goed op mijn Caedlih qua kopje en qua uitdrukking.
Ik ben er niet meer geweest sinds ze serieus begonnen zijn met het fokken van honden, zal alles volgende week met mijn eigen ogen zien.

Maar dus wel mensen die hun honden niet even graag zien als wij hier op het forum.

Liefs, Floortje.

honden page profiel margrietmargriet 3 doggies

honden foto van margriet

Bedankt voor je antwoord Floortje!
Ik respecteer je keuze hoor, alleen zou ik daar zelf absoluut niet voor kiezen. Ik heb zelf ervaren hoe fijn het is dat je puppy al deels gesocialiseerd is èn bekend is met de huiselijke geluiden zoals een rammelende vaatwassen of een stofzuiger. :-) Mijn gevoel zegt ook dat je dan al sneller met nieuwe dingen voor je pup aan de gang kunt, ze zijn de 'gewone' dingen dan al gewend.

honden page profiel Gonda Hummel en DoutzenGonda Hummel en Doutzen 3 doggies

honden foto van Gonda Hummel en Doutzen

honden page profiel Floortje FaunFloortje Faun

honden foto van Floortje Faun

@Margriet: de puppies zitten de eerste 3 weken in huis, daarna zowel binnen als buiten.

MAAR: het is ook niet mijn eerste keuze.
Ik had 2 prachtige fokkers gevonden: beide erkend, beide maar 4-5 honden die allemaal in huis zitten, beide maar 2 jonge honden, de andere gepensioneerd, pupjes die in huis opgroeien en maar max. 1 nest per jaar. Ik heb met beide gemaild en gebeld: hoe meer ik hoorde, hoe meer ze me aanstonden.
Alleen zijn ze beiden op zo'n 2 uur rijden. :'( :'( :'( Voor de perfecte fokker zie ik dat nog wel zitten, mijn ouders helemaal niet. En één van de voorwaarden om terug een hondje te mogen hebben, was dat ik "normaler" zou doen. Drie maal 2 uur heen en 2 uur terug rijden, valt voor hen niet onder "normaal" (3x: eerst fokker bezoeken om zeker te zijn, daarna keuze, uiteindelijk ophalen). Ze snappen ook niet waarom ik persé zo'n soort fokker wil.

Maar wat Willemijn zegt, klopt ook. Je wil zo'n nestje toch wel graag een paar keer bezoeken alvorens je kiezen moet. En daarna is het helemaal moeilijk om er weg te blijven.
Is voor zo'n pupje ook veel aangenamer als hij/zij niet plots bij volledig onbekende mensen gedropt wordt.
Dus Willemijn: bedankt om me daar aan te herinneren! Ik was zo aan het opgaan in de zoektocht naar dé perfecte fokker, dat ik dit uit het oog verloren had.

Ondertussen bblijf ik wel alle fokkers bekijken die me getipt worden en houd ik de geboorte-en dekberichten in de gaten.

Liefs, Floortje.

honden page profiel MissyMissy 3 doggies

honden foto van Missy

Floortje, ik kan me niet voorstellen dat er geen NLV erkende fokker dicht bij jou in de buurt zou zitten............. Als je laat weten waar je woont (evt. via pb), zoek ik er een stuk of wat voor je uit op minder dan een uurtje met de auto. ;-)

Pups moeten in huis opgroeien, en niet alleen de eerste 3 weken! Ik kan me niet voorstellen dat de fokker waar jij het nu over hebt is aangesloten bij de NLV.........

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Ik zou wel voor een fokker gaan die alle pups de hele dag bij de moederhond laat... Binnen! En dan vanaf 4-5 weken af en toe naar buiten om te socialiseren natuurlijk.

honden page profiel Floortje FaunFloortje Faun

honden foto van Floortje Faun

Nee die fokster is niet aangesloten bij de NLV. Daar zou het namelijk eerst een Nederlandse fokster voor moeten zijn. ;-)
Ze is wel aangesloten bij de Belgische vereniging. Ik luister wel degelijk naar alle goede raad, hoor. O-) O-) O-)
Ik weet ook nog niet of de pups in een kennel zitten na die 3 weken of dat ze met "binnen" wel degelijk in huis bedoeld. Ik ga volgende week langs, dus dan zie ik het wel.

Als ik op websites zit te kijken, zowel van fokkers die aangesloten zijn bij de nlv als bij de brlc, zijn dat vooral fokkers waar de honden in kennels zitten. Waarschijnlijk heeft het er mee te maken dat Labradors traditioneel echte werkhonden zijn. En voor een dikke vacht in de winter best buiten zitten als ze meegaan op jacht (voor al die duiken in het ijskoude water).
Erkende fokkers die fokkers naar mijn hart zijn (zoals beschreven hierboven), lijken maar dunnetjes gezaaid te zijn. Dan moet ik al geluk hebben dat ze bij mij in de buurt zitten.
En doordat ze max. één nestje per jaar hebben, moet ik ook nog het geluk hebben dat ze dit voorjaar een nestje gepland hebben. Want langer dan mei wacht ik echt niet !!!
En ik heb niet voldoende vertrouwen in de mensheid om een hondje te kopen bij een particulier die geen erkenning heeft, ook al zien ze hun honden nog zo graag.

Ik vind trouwens niet dat die fokster een slechte keuze is. Het is dan misschien niet de beste keuze (in de zin van fokker die net zoveel om honden geeft als wij), maar wel de tweede beste keuze (in de zin van fokker waar de honden in een kennel zitten, maar wel met veel kennis van zaken).
Het is ook niet alsof ze hun dieren niet graag zien, alleen minder dan wij.
De kennel voldoet misscchien niet aan alle eisen die ik hier op het forum vond (weet niet meer waar die tekst stond, was artikel over het vinden van een goede fokker), maar wel aan een aantal: slechts 2 verschillende rassen (Labradors en Golden), max. 4-5 nesten per jaar, max. 15 honden (10 in hun geval), erkend en alle honden hebben de nodige testen ondergaan (vader en moeder zijn vrij van HD, ED en oogproblemen).

Doordat ze een pup zelf willen houden om de lijn te verbeteren, is de vader een kampioen (overigens van een Nederlandse kennel) met zijn eigen website waarop onder andere een "wesenstest" staat. Dat is een officiële Duitse test waarmee ze de hond op die typische Labradoraard testen: hij scoort hoog op speelsheid en aanhankelijkheid. Twee karaktertrekken die ik zo zalig vond bij mijn hondje.
En op alle andere karaktertrekken scoort hij goed tot hoog.

Het zou wel makkelijker zijn als ze op de website van de nlv en de brlc een lijst zouden zetten met alle erkende fokkers. Hoef ik tenminste niet te wachten tot ze een geboorte- of dekbericht plaatsen.

@Missy: ik stuur je nog een pb'tje.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Labrador puppy gezocht - graag tips/fokkers enzo" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: husky
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^