Verhuizen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Shepherd Story TeamShepherd Story Team

honden foto van Shepherd Story Team

Hoi hoi,

Ik ga bijna verhuizen naar mijn zus, deze maand nog, en dan komt Rowan bij Micky en Myla te wonen. Hoe kunnen we deze verhuizing voor de honden het prettigst maken? Ze kennen elkaar natuurlijk al wel en kunnen best goed met elkaar overweg. Rowan en Micky hebben wel eens een meningsverschil (reutjes onderling) maar zijn binnenkort beiden gecastreerd. Rowan is dat al sinds twee weken vandaag en Micky volgende week vrijdag. En Myla (teefje) is nog maar 15 weken dus daar verwachten we geen of in ieder geval heel weinig problemen mee. Micky is 7,5 jaar en Rowan is 11 maanden.

Ben benieuwd of jullie nog praktische tips hebben en dingen waar we rekening mee kunnen houden.

Dan komt meteen het volgende erbij. Micky staat op carnibest (10 kilo weegt hij), Rowan en Myla staan beiden op brok (dezelfde brok) maar we merken gewoon bij allebei echt heel veel ontlasting op. Nu willen we het niet moeilijker maken dan het is dus wat zou de beste optie zijn ... stel dat je NVR gaan voeren gemengd met KVV, zou het dan niet zo zijn dat die honden daar onderling ruzie om gaan maken. Hoe doen jullie dat met meerdere honden. (Weet niet of het in dit topic mag of dat ik een andere aan moet maken eigenlijk) Sorry!

Groetjes Hetty

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Verhuizen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

geef niets hoor Hetty , al die vragen, de honden kan je ook apart eten geven. dan eten ze lekker rustig.

en heerlijk dat je bij je zus gaat wonen.

willemijn.

honden page profiel Thea/RebbelThea/Rebbel 3 doggies

honden foto van Thea/Rebbel

Hoi Hetty

Ik zou ze tegelijk eten geven, maar dan wel apart zetten :-)

Gezellig dat je bij je zus gaat wonen, sterkte met verhuizen :-D

Groetjes Thea

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Je kan ze idd gewoon apart eten geven. En evt als de rangorde later duidelijk is gewoon samen buiten ofzo.

Als 1 hond het op heeft kan je die dan binnenhalen.
Meestal blijven ze wel bij hun eigen eten.

honden page profiel Shepherd Story TeamShepherd Story Team

honden foto van Shepherd Story Team

Oke het is voor ons nog echt even zoeken, maar apart laten eten moet wel lukken, de ene in de huiskamer, de ander in de keuken en de derde in de hal of buiten ... en later idd allemaal buiten. Ze kunnen buiten droog liggen en alles dus dat hoeft geen probleem te zijn. Staat zelfs een luxe slaapbank buiten voor de heren en dame. hahaha.

Nu weten we wel dat Rowan en Myla allebei heel goed kunnen delen maar dat Micky bijvoorbeeld daar niets van moet hebben. Die grauwt echt naar de twee anderen als ze in de buurt komen terwijl hij staat te eten. Zo'n humeurig ouder mannetje ... grinnik. En Myla accepteert dat meteen en gaat dan op haar kontje zitten kijken tot hij klaar is en zij kan. Maar Rowan bijvoorbeeld vind dat hij zich daar niets van aan hoeft te trekken en die gaat gewoon gezellig even proberen weer. Hij grauwt niet terug, alleen op zijn eigen unieke manier gaat hij gewoon steeds dichter bij staan, nog een stapje dichterbij, de snuffel onder Micky's snuffeltje duwen en zo loopt hij Micky gewoon van zijn bakje af ... dat is natuurlijk niet de bedoeling. Die neiging heeft hij dus heel sterk.

Dus vandaar mijn vragen hier ...

Alvast bedankt tot zover ... meer, meer, meer :-D

Anoniem (Gast)

Ik zou Micky en Rowan dan zeker voorlopig nog niet samen eten geven. Eerst kijken hoe het verder gaat.
Eigenlijk hangt het allemaal af van hoe ze elkaar accepteren en met elkaar omgaan. Maar als je nu al weer wat er zo gaat gebeuren zou ik zelf kiezen voor apart eten geven.

Zou ze ook niet samen eten geven omdat hij vers krijgt en dat ruikt natuurlijk veel en veel lekkerder dan brokken.En dan krijgen ze dat niet.


Groetjes MArianne

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Oh vergeten in te loggen.
Bovenstaand ben ik dus, Marianne :-D

honden page profiel Shepherd Story TeamShepherd Story Team

honden foto van Shepherd Story Team

@Marianne,

Tot nu toe heeft mijn zus altijd dat ze Micky als eerste zijn eten geeft. Hij is tenslotte ook de oudste en dat moet je wel bevestigen dan. Dus nu Rowan met mij mee in Micky's huis komt wonen zou hij net als Myla zowiezo moeten wachten tot Micky zijn eten opheeft. Als roedelleider moet je wel de oudste in zijn rang bevestigen. En dat maak je op die manier duidelijk. Toch? We zijn ook niet bang om op te treden waar nodig ... maar onze vraag is eigenlijk ook een beetje hoe we de verhuizing (voor Rowan) en de inhuizing (voor Micky en Myla) het makkelijkst kunnen laten verlopen zodat ze elkaar snel genoeg accepteren. Hebben jullie daar nog tips voor?

Ben daar ook wel heel benieuwd naar!

Groetjes Hetty ... die in ieder geval ervoor gaat zorgen dat de honden apart van elkaar hun eten gaan krijgen de eerste tijd. :-D

honden page profiel Shepherd Story TeamShepherd Story Team

honden foto van Shepherd Story Team

Nou vannacht daar geslapen en gisteren al een paar keer een heel klein gevecht tussen Micky en Rowan gehad. Myla blijkt een hele bijtgrage pup te zijn (spelen natuurlijk) en Rowan blijkt heel dominant te reageren naar Myla toe. Wanneer ingrijpen, en hoe ingrijpen. Micky snauwt Rowan al af zodra Micky wat geaaid word en Rowan durft er met zijn snoet bij te komen. Dan valt Micky ineens heel fel uit ... terwijl hij normaal een heel onzeker hondje is. En nu weet ik wel dat het natuurlijk vreemd is voor de honden maar in hoeverre moeten we ze laten heen doen en in wanneer moeten ingrijpen. Ik heb totaal geen ervaring met drie honden bij elkaar dus alle tips zijn welkom.

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan 3 doggies

honden foto van De Mecheltjes clan

Hoi Hetty,

Het kennen elkaar en het bij elkaar wonen zijn toch 2 verschillende dingen zoals je ne zelf ervaart.

Met Myla en Rowan zou ik het een beetje afkijken. Het lijkt vaak hard in onze ogen maar meestal valt het wel mee. Komt de pup gewoon weer terug bij Rowan is er eigenlijk niets aan de hand. Ik weet niet of Myla een bench heeft maar dat zou wel verstandig zijn voor de rust van Myla maar ook voor Rowan en Mickey.

Je zegt het al zelf, Mickey is een onzeker hondje en het is vreemd voor hem om ineens zijn plekje te moeten delen met een andere hond niet geheel onbekend maar toch. Jij en je zus zou dit toch moeten gaan begeleiden om escalatie tussen beide reuen te voorkomen. Ik neem eigenlijk ook aan dat Micky een stuk kleiner is dan Rowan omdat je Micky als hondje beschrijft. Kalmte en rust bewaren van jullie beide is hier het belangrijkste. Spreek op een rustige toon tegen beide reuen, tijdes het aaien vermijd oogcontact tussen beide reuen om uitvallen na elkaar toe te vermijden. Als kalmte niet helpt omdat beide heren wat verhit zijn verhef je stem enigzins door bijvoorbeeld uh,nee of foei te roepen. (niet schreeuwen dat maakt alleen maar onrustiger)duidelijk zijn. Kortom begeleiden van beide heren is mijn inziens wel nodig. je kunt kijken hoe het gaat als zij het zelf uitzoeken waar ik altijd achter heb gestaan maar waar ik toch voor een heel groot deel van teruggekomen ben aangezien ik zelf in heb moeten grijpen bij mijn beide meiden. Eigenlijk te laat omdat het al een heel eind geescaleerd was, maar het nu toch weer een heel stuk beter gaat.

Het samen eten is op zich goed, samen eten schept eigenlijk ook een band met elkaar net als samen slapen. Maar zolang beide reuen zo op elkaar reageren zou ik ze in ieder geval wel een stuk uit elkaar zetten.

Ik hoop dat je hier in ieder geval al wat mee kunt.
Daarnaast zou je zeker nog hele goede tips krijgen van forumleden.

Groetjes,
Wilma

honden page profiel Shepherd Story TeamShepherd Story Team

honden foto van Shepherd Story Team

@Wilma

Micky is idd een veel kleiner hondje als Rowan. Rowan is een witte herder van 30 kilo en Micky is een kruising Kooikerhondje (mamma) en vader onbekend van 10 kilo. Micky kan gewoon rechtop onder Rowan doorlopen.

Ja het elkaar kennen en bij elkaar wonen zijn zeker twee verschillende dingen. En ik weet ook van Rowan dat ie ook nog super enthousiast is (hij is 11 maanden) en ook gewoon lomp, hij dendert gewoon door en hem doe ik idd in zijn bench voor de rust maar ik vind het idd ook wel eens een goed idee om juist Micky en Rowan samen te laten zijn (onder begeleiding) en Myla even voor haar rust apart te zetten.

Met Myla verwachten we eigenlijk ook geen problemen. Zij komt gewoon iedere keer naar Rowan terug en hij op zijn beurt gaat haar opzoeken. Micky zoekt Myla ook op en beschermt haar.

Gisteren avond was het wel even lief om te zien ... ik was zelf een broodje aan het eten en alledrie de honden zaten bij me in de buurt. Rowan lag naast me, Myla daar weer naast en Micky als achterste. Ineens bedacht hij dat hij toch wel voorrang zou moeten kunnen krijgen en kwam naar voren gelopen. Hij ging gewoon op de poten van Rowan zitten en gaf hem zelfs een lik in zijn bek. Daarop hebben we Micky verteld hoe braaf hij was. Helaas duurde deze vrede maar een 10 minuten. Toen besloot Micky ineens dat hij toch wel even voor de goede orde uit moest vallen naar Rowan en hebben we Micky en Rowan weer even allebei uit elkaar gehaald. Geen meters maar wel dat ze elkaar niet bij konden. En allebei de honden rustig verteld dat het goed was. Dus ze kunnen het wel ... ik heb al eens eerder toen mijn huis verbouwd moest worden twee en halve week bij mijn zus gelogeerd. En toen ging het ook goed. Dat is nu een vijf maanden geleden. Scheelde natuurlijk wel dat Rowan toen nog een stuk jonger was. Maar toen ging het in ieder geval gewoon goed. Nu is Micky veel feller naar Rowan toe.

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan 3 doggies

honden foto van De Mecheltjes clan

Hoi Hetty,

@Toen besloot Micky ineens dat hij toch wel even voor de goede orde uit moest vallen naar Rowan en hebben we Micky en Rowan weer even allebei uit elkaar gehaald. Geen meters maar wel dat ze elkaar niet bij konden. En allebei de honden rustig verteld dat het goed was

Op welke manier reageert Rowan hierop als Micky zo naar hem uitvalt. Hadden jullie geen signalen opgepikt van Micky? Meestal kun je aan de signalen ven beide honden wel zien wat er gaat gebeuren.

Wat ik ook nog hier aan toe wil voegen is met beide honden wat gehoorzaamheids oefeningen doen, ook dit doorbreekt de spanning tussen beide honden. niet gaan spelen met ze dan neemt juist de spanning weer toe. Speeltjes zou ik dan ook weg leggen ook daar kan het uitmonden tot bezits"agressie"van een van beide honden.Natuurlijk mag je best spelen maar doe dat gecontroleerd, maak ze lekker moe, maak heerlijke lange wandelingen met ze naast de gehoorzaamheidsoefeningen die je met ze doet op die manier zijn ze geestelijk en lichamelijk lekker moe en voldaan. Ook zoekspelletjes met beide honden schept een band bijvoorbeeld denneappels, bal.

Groetjes,
Wilma

honden page profiel Shepherd Story TeamShepherd Story Team

honden foto van Shepherd Story Team

Rowan reageert eigenlijk op zijn eigen manier. Niet grauwen, niet snauwen. Maar wel zijn schouders even naar voren zetten nog even. Nee Micky is een hondje wat niet altijd signalen afgeeft. Hij kan even spelen, daar bromt hij ook altijd wat bij en blaft hij wel eens heel schel, maar dat kan ineens omslaan bij hem. Zonder enig signaal of iets kan hij dan ineens echt uitvallen. En dan gebeurt het wel eens dat Rowan wegrent, Micky er achteraan rent en dat ik Rowan hoor piepen. Wel moet ik toegeven dat het nogal eens voorkomt dat ik zie dat Rowan met zijn enthousiaste gedrag met Micky wil spelen, en bij voorkeur gebruikt hij daar zijn grote poten voor. Daar is Micky niet zo van gediend. Dat houden we dus ook in de gaten.

Die zoekspelletjes lijkt me een heel leuk idee maar als ik nu al kijk hoe het gaat als Micky een bal vast heeft en Rowan durft er maar bij in de buurt te komen om mee te spelen. Dan wordt hij meteen afgestraft door Micky. Dus we hebben idd de speeltjes uit de buurt gepakt. Rowan en Myla kunnen echt heel goed samen met iets spelen. Die kunnen ook samen uit een bak eten, drinken alles delen. Micky tolereert het gewoon niet dat als hij ook maar bij zijn bakje in de buurt staat om een van de twee naast zich te dulden. Dus nu staat Myla in de keuken te eten. Micky in de huiskamer en Rowan daar een meter of vijf vanaf. Ook geven we ze nu alledrie tegelijk hun eten, waarbij eerst Micky zijn bakje krijgt (hij is de oudste), daarna Rowan en dan Myla. Waarbij we dan weer heel goed in de gaten mogen houden dat Myla en Rowan niet aan een bakjes wissel doen. Hahaha.

Myla krijgt puppybrokken en Rowan krijgt de junior dus dat moeten ze toch maar zo houden eigenlijk. Beiden tegelijk gehoorzaamheids oefeningen is geen slecht idee denk ik. Ik kan me voorstellen dat ze daarbij elkaar meer gaan accepteren. En dan daarna een tien minuutjes laten rennen of zo?

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan

honden foto van De Mecheltjes clan

Hoi Hetty,

Nou ontspannen een wandeling maken is nog beter om de kalmte terug te brengen na een schemutseling.

Kijk ook even op onderstaande site, wellicht haal je daar ook nog wat uit.

http://www.schnauzervereniging.nl/Gedrag/gedrag11.htm

Groetjes,
Wilma

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Verhuizen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
^