Jaloers /dominant /bescherming ??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ShivaShiva

honden foto van Shiva

Onze Westy van bijna 5jaar is jaloers of dominant of bescherming tegen over onze andere dieren ..Als ik de poes op schoot neem dan blaft ze alles bij elkaar en dit gebeurt ook bij de andere hondje van ruim twee jaar ..als ik Shiva roep (die is als laatste gekomen vorig jaar oktober )dan is het ook dat Westy er ook aan komt lopen ..
Ze is goud eerlijk tegen over de andere dieren :-) dus is puur als ik de andere dieren aanhaal of wil kammen dan gaat ze tekeer met blaffen ...

Wat kan het zijn bij Westy ???

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Jaloers /dominant /bescherming ??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel u-will-b-in-my-heartu-will-b-in-my-heart

honden foto van u-will-b-in-my-heart

Het klinkt indd iets als dominantie in de zin van dat jij van haar bent en zij jou de toestemming niet geeft om een ander dier aan te raken. Maar meestal uit zich dit toch wel in meer dingen dan alleen met het aanraken en aaien.
Maar goed ik heb de situatie niet gezien en het kan natuurlijk ook zijn dat 1 van de andere diern Westy de aanleiding geeft voor het gedrag dat ze vertoont.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Of onzekerheid? De situatie niet precies snappen?

Ik weet niet hoe ze verder is qua karakter?

honden page profiel ShivaShiva

honden foto van Shiva

Het is een GOUDE HOND :-) en heeft nog nooit iets gedaan op foute manier ...maar als ik Shiva aai dan wil ze ook geaaid worden ,en roep ik Shiva dan komt Westy er ook aan O-) O-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Wij hebben een herplaatser die als mijn vriend en ik maar dichtbij elkaar staan meteen opspringt en er ook bij wil zijn.

Trouwens mijn vorige hond die ik van pup af aan had was wel wat minder fanatiek, maar wilde ook altijd overal bij zijn.

Ik weet niet precies wat het is, ik hou het maar op een gevoel erbij te willen horen, of uit onzekerheid aandacht vragen?

helmadix (Gast)

ik denk dat ze er blij van wordt en zich dan gelijk gaat verheugen op een knuffel. Dus niet de ander niet maar zij ook.

Als een hond niet wil dat een andere hond geaaid wordt pakt hij het vaak anders aan, kijkt de andere hond aan (vette waarschuwing), wordt daar niet naar geluisterd dan wordt er gesnauwd, hup weg jij. Dit gaat dan naar de andere hond toe, niet naar de mens. Tenminste, zo ken ik het.

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker

honden foto van Marit

Wat ik zou doen; haar leren wat er van haar verwacht wordt. Dus dat ze niet hoeft te blaffen, maar op haar kleedje kan liggen of gewoon kan blijven doen wat ze deed. Gewoon door zelf kalm te blijven en haar naar haar kleedje te begeleiden Op neutrale toon in een zinnetje tegen haar spreken "'t is goed, je hoeft je er niet mee te bemoeien blijf maar lekker daar liggen". Je geeft haar een grens en doordat je zelf rustig blijft, zal zij ook makkelijker rustig worden. Al zal het wel even kosten eer dit in haar systeem zit..

Hier is het trouwens zo, als ik 1 naam roep, komen ze alle 5 kijken ;-)

honden page profiel Truida, Kenzo & Rocky (RIP)Truida, Kenzo & Rocky (RIP)

honden foto van Truida, Kenzo & Rocky (RIP)

Als ik de kat aai wringt Rocky zich er ook tussen en vraagt om aandacht. Dan aai ik ze allebei maar, gaat in een moeite door.

honden page profiel ShivaShiva

honden foto van Shiva

Maar Shiva is dus ook herplaatser en is nogal schuw soms :'( tenminste dat denken we ...bv als we haar roepen en dan komt Westy er dus ook aan en die terug sturen naar haar mandje ...dan wil Shiva ook niet meer en gaat ze onder tafel enz liggen ..dus schuw angstig???...ze komt wel naast me liggen op bed :-) ;-) O-) en als ik achter pc ligt ze vlak bij me :-) O-)

Net weer een poging gedaan met Shiva en Westy lag in haar mandje (had ik haar heen gestuurd met zachte woorden ..) ik ga naar Shiva toe en praat tegen haar en beloon haar ...maar Westy ziet het en komt er weer aan ...

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ze zal wel onzeker zijn over haar plek in de 'roedel', zoals je dat sowieso vaak bij herplaatsers ziet. Er zijn al goede tips gegeven door Marit. Misschien kun je ook eens individueel iets met haar doen; een speelmoment, een wandeling alleen.

honden page profiel ShivaShiva

honden foto van Shiva

" Ze zal wel onzeker zijn over haar plek in de 'roedel', zoals je dat sowieso vaak bij herplaatsers ziet. Er zijn al goede tips gegeven door Marit. Misschien kun je ook eens individueel iets met haar doen; een speelmoment, een wandeling alleen. "

Dat lukt niet ....want als we gaan lopen dan staat Westy voor aan en als we met Shiva weggaan ..dan ontploft ze qwa blaffen ...ik bedoel Westy

Ze moeten 7 sept naar trimmer ...kan niet niet alle twee want Westy blaft alles bij elkaar ...en dan begint Shiva ook natuurlijk ..dus een voor een en eerst Westy ...ze blaft dan als Shiva weggaat maar is later wel rustig en staat voor de deur te wachten enz of is onrustig ...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Jaloers /dominant /bescherming ??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Een kort vakantieverslagje
^