Gentle leader

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

" Hij is eigenlijk snel overprikkeld wanneer er iets staat te gebeuren.

Dus inderdaad de bal gaat mee naar buiten. Hij heeft het altijd door.
Er word aangebeld dus er komt visite. Het probleem is dus dat niet iedereen hem negeert.
Ik zeg het altijd wel maar mensen schijnen gewoon doof te zijn of het niet te willen horen.

Misschien moeten we proberen minder prikkels buiten?
Dus dan maar even niet met de bal gooien enzo.

Meestal is het door de weeks gewoon hetzelde ritme. "


Probeer het eens uit, dat is de enige manier om te ontdekken of je er verband in kunt leren zien.
Wel met de bal, maar kort. Geen bal en juist eens een andere mentaal uitdagende bezigheid etc. Al doende ga je zo het omslagpunt leren ontdekken. En als de visite al zo prikkelend is geweest eens een kort rondje en wat extra rust.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Gentle leader" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel gorby2009gorby2009 3 doggies

honden foto van gorby2009

ik heb ook een hond gehad die doldraaide op de bal, of liever gezegd: hij was er knettergek van en de vorige eigenaren, en wij eerst ook, vonden het wel makkelijk.

maar we kregen er geen band door, apporteren is ook een vorm van zelfbelonend waarbij de baas zo is opgevoed dat die die bal maar weggooit (zo zwart wit is het natuurlijk niet, maar om het even wat cru te stellen) en als hij wist dat die bal in een jaszak zat......

we zijn toen op aanraden van de trainers (want het was best een heftige hond, een halve kerry blue terrier) wandelingen gaan doen zonder bal, heel bewust, gewoon lekker aan de wandel, over bankjes laten lopen, stukjes joggen, tussendoor wat aandachtsoefeningetjes, om hem te laten "wennen" aan het feit dat er iemand aan die andere kant van de lijn zat die ook de moeite waard was, hij mocht op die wandelingen ook niet los.

deze manier van wandelen bracht hem ook tot rust, niks geen gehyper, gespeel met ballen of andere honden, maar rustige route's, samen met ons.

gek van de bal is dat vriendje altijd gebleven, hij apporteerde zo graag en maakte er ook veel kindervriendjes mee, maar ik heb toen wel geleerd dat het niet echt een band met de hond schept, samen op pad, en dan bedoel ik niet met de mobiel aan je oor (wat je tegenwoordig zo vaak ziet helaas) maar echt samen op pad...... dat schept wel een band.

voor het trekken afleren zal je echt geduld moeten hebben, en de de hond niet alleen leren dat trekken niets oplevert, maar ook dat jij meer dan de moeite waard bent om contact mee te maken tijdens het wandelen, een trekkende hond heeft vaak weinig contact met zn baas op dat moment

succes, en het komt vast goed.

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marit

1 van mijn border collies kan perfect volgen. Maar zonder commando en continue beloning zelf beheerst meelopen? Dat is een pittige voor ons ;-) Zij is enorm powerful, voorwaarts, een temperamentvolle dame. En mijn fout hoor, op dit moment heb ik het lopen aan de riem bij haar een beetje verwaarloosd..

Onze herplaatser is een commando hond. Met een commando kon hij het prima. Zonder commando? Dat kende hij niet. Hij moest leren nadenken, was een 'dom gehouden hond'. Binnen een paar dagen liep ook hij netjes mee aan de riem zonder te trekken .

Mijn powerkanon border collie, heeft meer moeite zich te beheersen. De herplaatser is stukken relaxter en kan dat veel beter.

En mijn voorkeur gaat uit naar het zich kunnen beheersen. Commando's aanleren kan je bij elke hond. Maar zich kunnen gedragen zonder commando, kunnen maar weinig honden.

Beloning uitstellen, je hond echt laten werken voor zijn beloning, is ook cruciaal.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Bedankt allemaal voor alle berichten en tips :-D

We blijven er zeker aan werken.
De gl gaat maar de kliko in denk ik :-)

honden page profiel gorby2009gorby2009 3 doggies

honden foto van gorby2009

nee hoor, niet doen, tis een duur ding
gewoon in de la leggen ;-)

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marit

" nee hoor, niet doen, tis een duur ding
gewoon in de la leggen ;-)

"


hahahahahaha O-) ;-) :-D

En Bianca, succes! Lekker door trainen met je hondje :-) !!

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Hij was maar 3,95 ;-)

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Da's nog goedkoper dan de miskoopbroek die ik van de zomer heb gekocht O-) Ik zou ook zeggen ... kliko :-D Die broek heb ik overigens weer doorgeschoven ;-)

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Haha, ja we hebben in België in Malmedy een leuk dierenwinkeltje gevonden wat gerunt werd door een lief Frans vrouwtje.
Alles was daar spotgoedkoop! :-D

We hebben daar ook wat gekocht voor de katten wat bij zooplus 9,95 kost en dat was daar maar 7,95

honden page profiel gorby2009gorby2009 3 doggies

honden foto van gorby2009

3.95 ............
ik heb toch voor de GL voor het kalf hier heel wat meer betaald
opzich ook niet erg, want het moet wel goed en stevig zijn

een GL voor 3.95............... nou ja, zeker bewaren zou ik zeggen, zo goedkoop krijg je er nooit meer 1 :-D

en je weet nooit in de nabije of verre toekomst
iedere hond is anders tenslotte ;-)

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Dat is waar. Zal hem in de kast leggen O-)

honden page profiel GeaGea 3 doggies

honden foto van Gea

" Bedankt allemaal voor alle berichten en tips :-D

We blijven er zeker aan werken.
De gl gaat maar de kliko in denk ik :-) "


Goed idee! Het werkt niet en je hond wordt er ongelukkig van. De methode van Marit werkt goed, zo krijg ik les op de hondenschool, maar het gaat niet snel (in mijn geval). Mijn hondje is zeer enthousiast, vindt het leven en alles wat er gebeurd zo vreselijk leuk, die heeft weinig zelfbeheersing. Maar het gaat steeds beter! Ik ben wel eens wanhopig geweest, wist zeker dat het nooit goed kwam, maar het heeft gewoon meer tijd nodig bij een stuiterbal als Mayra. Ook ik ben ervan overtuigd dat het voor elke hond geldt. Als ik nu stil sta omdat ze trekt komt ze meteen naar me toe, kijkt me aan alsof ze wil zeggen: 'sorry, ik was weer even te enthousiast' en loopt dan weer mee. En als het tegen zit herhaalt zich dit 5x achter elkaar.... Als ik dan mopperig wordt, komt het die wandeling niet meer goed. Als ik rustig en consequent ben, gaat het uitstekend.

Succes! Het gaat je lukken hoor: wandelen zonder trekken!

honden page profiel @nouk @nouk 3 doggies

honden foto van @nouk

" Jip is extreem snel overprikkeld. Als hij overprikkeld is dan vervalt hij veel sneller weer in hypergedrag aan de lijn. Het is heel belangrijk om in jouw situatie met jouw hond de balans te vinden hierin. Het heeft geen enkele zin te kijken naar wat zou moeten, of wat een andere hond nodig heeft. Dit is heel individueel bepaald. Zou ik met Jip 10 min lopen, 20 minuten balgooien dan is hij niet te handhaven de 10 minuten terugreis en de komende dagen...
Een andere hond wordt juist weer narrig met te weinig prikkels en uitdaging.

Dus mijn advies is of je kunt ontdekken wat de balans is voor jouw hond. Merk je dat hij weer extremer trekt, kijk dan ook eens naar de situatie van die dag. Wat heb je gedaan of juist niet.
Trekt hij alleen naar het veldje toe (joepieajeeee ik mag met de bal) of juist alleen daarna. Wat zijn de overige aktiviteiten (denk ook aan visite of andere bijzondere aktiviteiten). "


Yoshi is precies eender. Ik zou graag 3x met hem een uur willen lopen, maar ik krijg daar altijd spijt van, de derde keer. Dan is hij gewoon niet te handhaven, helemaal dol en niet luisteren, trekken als een gek. Ik doe dat niet meer. Je moet echt naar je hond kijken, wat voor hem goed is. En ik ben het wel eens met je dat 2x per dag weinig is om uit te laten (en dan bedoel echt een wandeling van een uur, buiten de plasjes op het gras om), maar ja, de ene hond is de andere niet. Hij is nu pas een half jaar, dus misschien veranderd het nog wel, ik hoop het, maar zo niet, ook goed. Ik ben al blij met dit, want er was een hele tijd dat zelfs dit niet ging. Hij kan gewoon niet omgaan met al die prikkels. Ik vind dat vooral voor hem dan zielig. Ik bedoel maar, op iedere regel zijn uitzonderingen en het is heel belangrijk om naar je eigen hond te kijken.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Voor sommige honden is soms 1x per dag wandelen al genoeg. Verder klein poep en pies rondje en thuis wat mentale uitdaging and that's it. Ik zou ook heel graag eindeloos er op uit trekken maar dat gaat niet helaas. Jip is minstens een aantal dagen van de leg, geen rust kunnen vinden toename tremoren, compleet hyper... dat is het me niet waard voor hem.

Ik denk wel dat de meeste volwassen honden met normale socialisatie (vanaf ca 2 jaar) heel wat kunnen hebben. Bij Jip heb ik er een hard hoofd in of dit ooit nog komt. Day by day...

honden page profiel @nouk @nouk 3 doggies

honden foto van @nouk

" Voor sommige honden is soms 1x per dag wandelen al genoeg. Verder klein poep en pies rondje en thuis wat mentale uitdaging and that's it. Ik zou ook heel graag eindeloos er op uit trekken maar dat gaat niet helaas. Jip is minstens een aantal dagen van de leg, geen rust kunnen vinden toename tremoren, compleet hyper... dat is het me niet waard voor hem.

Ik denk wel dat de meeste volwassen honden met normale socialisatie (vanaf ca 2 jaar) heel wat kunnen hebben. Bij Jip heb ik er een hard hoofd in of dit ooit nog komt. Day by day...

"


Ben toch wel blij te lezen dat ik niet de enige ben, alhoewel ik me er vooralsnog geen zorgen om maak, hoor.
Dus misschien geldt dit voor Djago ook wel?

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Niet op vooruitlopen ;-) Jip is geen vergelijk. Hij is nu al 4 en als zie waar hij vandaan kwam en nu is dan ga ik nog steeds day by day.

honden page profiel @nouk @nouk 3 doggies

honden foto van @nouk

Oh, nee hoor, ik vergelijk niks met niemand... ;-) Ik bedoel alleen aan te geven dat er geen standaard gebruiksaanwijzing is voor het product "hond", that's all. Nee, joh, Yoshi is nog pupsel, daar kan nog zoveel aan veranderen, alhoewel ik wel denk dat dat gauw overprikkeld zijn iets in zijn karakter is en laat ik dat nou zelf ook hebben... :-)

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

:-D hsd (high sensitive dog) ;-) Dat is ook zo hoor, iedere hond is weer anders, net als ieder mens. En de een zit nu eenmaal veel sneller vol dan de ander.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

We zullen zien wat de tijd ons brengt O-)

We gaan in ieder geval ons best doen! :-D

honden page profiel natasjanatasja 3 doggies

honden foto van natasja

wij hadden ook een gentle leader voor boss,maar heeft daar een neus trauma van opgelopen,dus ontstoken neusbrug,boel da kosten verder en advies om weer gewoon met de normale riem te wndelen,dus voor de mensen die naar de sportschool gaan,die heb je dus niet meer nodig :-)
maar weet ook zo geen aternatief,tuig bevordert het trekken juist
dus mensen als je iets hebt daarvoor graag

honden page profiel natasjanatasja 3 doggies

honden foto van natasja

" wij hadden ook een gentle leader voor boss,maar heeft daar een neus trauma van opgelopen,dus ontstoken neusbrug,boel da kosten verder en advies om weer gewoon met de normale riem te wndelen,dus voor de mensen die naar de sportschool gaan,die heb je dus niet meer nodig :-)
maar weet ook zo geen aternatief,tuig bevordert het trekken juist
dus mensen als je iets hebt daarvoor graag
"

sorry was ff vergeten te vermelden dat onze turner heel hard aan de riem trkt als we weer naar huis gaan,aan de wandeling is hem wel goed totdat we weer naar huis gaan,dan kunnen er wel 100 honden staan maar hij reageerd daar dan helemaal niet op huis huis huis
wie kan mij vertellen waarom hij dan zo doet

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Heb je een tuigje geprobeerd dan voor Turner? Want ik heb juist de ervaring dat het prettiger zit en dat ze daarom niet trekken.

Het beeld van een tuigje is dat ze gebruikt worden tijdens het speuren en dat ze dan mogen trekken maar dit kan per hond verschillen.

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Er zijn speciale tuigjes om trekken tegen te gaan. Niet ieder tuig is hetzelfde. Er is bijvoorbeeld de Ulead, daarbij zit de bevestiging aan de voorkant zodat hij zich ahw uit balans trekt als hij trekt.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Daar heb ik ook naar gekeken maar ik zal wel iets verkeerd doen want ik kan hem niet vinden op internet O-)

Had van een vriendin gehoord dat ze hem had gekocht in Wageningen bij Happy pets maar daar is ie nu niet beschikbaar.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Ik heb een U-lead, besteld bij Martin Gaus in Lelystad.
Zie zijn website.

Ik heb hem toevallig weer aan de kant gelegd na 3 dagen omdat mijn hond wederom zijn oksels er kapot van heeft. Ik ben nu op zoek naar een tuig dat niet direct onder de oksels bevestigd zit.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@


@natasja
De U-lead is wel ontwikkeld tegen trekken.
Misschien iets voor jou?

honden page profiel ElineEline 3 doggies

honden foto van Eline

Ik train mijn herplaatser, die voorheen 0,0 aandacht had voor mij, exact zoals Marit hier eerder beschrijft, en dat blijkt voor mijn hond echt een wondermiddel te zijn. Ik doe het wel met behulp van de clicker, op die manier ontdekt hij steeds sneller wat ik van hem verlang. Het zelf laten nadenken zorgt ervoor dat je hond je steeds beter zal gaan begrijpen. Het is niet alleen goed voor de gehoorzaamheid, maar ook voor de baas-hond-relatie. Ik hoef het merendeel van de tijd niet eens meer commando's te gebruiken, Rody weet precies wat hij moet doen door me alleen maar aan te kijken. Dat dat met een onopgevoede herplaatser binnen 3 maanden tijd mogelijk is, vind ik heel bijzonder. :-D

Ik weet niet waar je woont, maar ik ken ook trainers die op deze manier werken in Zuid-Holland.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Ik woon in Veenendaal.
Provincie Utrecht :-)

Niet helemaal in de buurt van zuid-holland haha.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

We zijn trouwens vandaag begonnen met het stilstaan wanneer hij trekt.
Hij heeft nog steeds geen aandacht voor me zeg maar.
Maar loopt op een geven moment wel terug.

Het probleem is denk ik dat we hem hebben aangeleerd om te gaan zitten wanneer we stil staan.

honden page profiel Petra & NairaPetra & Naira 3 doggies

honden foto van Petra & Naira

Wat jij zegt komt me bekend voor. Ik heb ook een pup van 7 maanden en die trekt ook als een gek. Toch ben ik erachter gekomen dat het vooral met de energie te maken heeft die mijn hond kwijt moet. Zodra we het huis uitlopen is het bijna geen doen. Ze reageert af en toe wel op wat ik zeg, maar zodra ze netjes naast me loopt, kan ik beter niets zeggen want zodra ik haar beloon wil ze er weer vandoor sprinten. Ik loop nu naar het dichtsbijzijnde veldje waar ze los mag en laat haar dan ongeveer een half uur uit (los) Daarna lijn ik haar weer aan en ga ik echt een wandeling maken. Dat werkt perfect, ze is dan haar energie kwijt en heeft veel meer aandacht voor mij. Misschien ligt het dus wel gewoon aan de energie die ze kwijt moet?

Maar geen tijd 's ochtends? Sinds wij een hond hebben moet mijn vriend ook om half 6 opstaan ipv 6 uur om de hond uit te laten. Tijd kun je 's ochtens toch maken door gewoon eerder op te staan?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Gentle leader" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 4 123 4
Volgende forumvraag: pitbull getuigt tegen baasje
^