Met mn stafford naar Frankrijk?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Benieuwd hoe HIJ reageert sorry, telefoon corrigeert soms zelf

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Met mn stafford naar Frankrijk?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Anne met Ike en JackoAnne met Ike en Jacko

honden foto van Anne met Ike en Jacko

Goed van je Do!
Ik zou de link naar dogsincluded ook aan je vriend laten lezen...

En mijn vorige reacties waren mss wat te volgens sommige maar gewoon mijn mening en geen kritiek op jou persoonlijk!

Do (Gast)

Heb net naar de dierenarts gebeld, want die nummer van de Franse ambassade klopte niet.. (Heeft iemand misschien het nummer van de Franse ambassade in België? want ik heb er maar eentje gevonden en daarmee kunnen ze mij niet verbinden :'( ) De dierenarts zei dat ze volgens haar met muilkorf wel in Frankrijk binnen mogen, maar dat de wet altijd maar veranderd dus dat ze het zelf een risico vindt.. nu gaan we straks wel onze vriend laten inenten tegen hondsdolheid, misschien kunnen we dan naar de Ardennen ofzo gaan.. :-) daar spreken ze ook Frans en er zitte ook vissen.. ;-)

En Christien, ik heb gezegd tege hem dat ik een forum heb gemaakt met deze vraag en dat iedereen zegt van het ni te doen en hij vroeg toen de nummer van de Franse ambassade.. We zulle wel zien, ik wil het echt voor de 100% zeker weten dat we daar binnen mogen met onze hond, anders kan die alleen gaan met vrienden en da weet hij..

Do (Gast)

Anne, die site had ik al gevonden voor dat ik op dit forum kwam, hij vond het toen echt wel spijtig want daar stond zwart op wit geschreven dat ze er niet binne mogen.. Maar een paar dagen later kwame we andere mensen tegen en die zeide het tegenovergestelde van wat er op de site staat en toen begon het weer.. Daarom dat ik die vraag had gesteld hier.. Geen probleem hoor van de reacties.. ieder heeft zen eigen mening, maar geloof me vrij, hier in de buurt waar mn vriend woont zijn er ook mensen die een stafford kopen om er heel andere dingen mee te doen dan er een lief beestje van te maken.. Ik snap ook niet dat er kinderen van 16 jaar rondlopen met een staff.. dat is om problemen vragen, maar wij hebben er weldegelijk goed over nagedacht voor we er eentje in huis hebben gehaald, misschien geen 3 jaar, maar toch lang genoeg volgens ons want zelfs onze ouders hadden vooroordelen over staffords en die zouden nu niet meer zonder hem kunnen.. :-D

honden page profiel janinejanine

honden foto van janine

ik heb ook de franes ambassade gebeld voordat we weg gingen in de hoop dat ze me konden helpen.
Ik kreeg een ,nouja op zn zachts gezegd, een niet zo kundige dame an de telefoon die me eigenlijk geen steek wijzer gemaakt heeft. En me weer terug verwees naar mn dierenarts.
Nu was dat de ambassade hier in Nederland dus wie weet heb jij meer geluk...

honden page profiel SandySandy

honden foto van Sandy

Goed dat je gaat bellen!
Laat je het ons nog even weten! Ben nu wel erg benieuwd!

Do (Gast)

Goeiemiddag!

Mn vriend heeft gisteren naar de Franse ambassade gebeld, die hebben hem een andere nummer gegeven waar hij vandaag naartoe moest bellen. Deze mensen hebben gezegd dat we ons moeten wenden naar de dierenarts, want zij zou da wel weten en de dierenarts heeft gezegd dat Staffords zonder stamboom binnen mogen in Frankrijk als je maar een muilkorf meeneemt..

Dusja, ik denk dat ik deze discussie toch wel heel duidelijk verloren heb.. :'(

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

http://www.ambafrance-nl.org/spip.php?article3215

II. Bijzondere bepalingen voor «aanvals-, waak-, en verdedigingshonden» die gevaarlijk kunnen zijn:

Een forse toename van ongelukken, die des te ernstiger zijn omdat ze voortkomen uit beten veroorzaakt door honden met een lichaamsbouw die hen geschikt maakt voor aanval, waak of verdediging, heeft de Franse wetgever ertoe gebracht om twee hondencategorieën te definiëren. De honden uit deze twee categorieën kunnen gevaarlijk zijn en worden onderworpen aan bijzondere bepalingen die betrekking hebben op de invoer en doorreis in Frankrijk. De eerste en tweede categorie zijn als volgt gedefinieerd:

1- De eerste categorie van aanvalshonden of waakhonden betreft honden die niet staan ingeschreven in een erkend stamboek, en die qua lichaamsbouw lijken op de rassen Staffordshire terrier, American Staffordshire terrier (“pit-bulls”), Mastiff en Tosa. Het is verboden deze honden mee te nemen voor een verblijf in Frankrijk of ze mee te nemen op doorreis in Frankrijk.

2- De tweede categorie van waak- of verdedigingshonden betreft zuivere hondenrassen die staan ingeschreven in een erkend stamboek: Staffordshire terrier, American Staffordshire terrier, Rottweiler, Tosa, en honden die lijken op het Rottweilerras. Het is toegestaan deze honden mee te nemen voor een verblijf op of doorreis over het Franse grondgebied. Echter, het dragen van een muilkorf en aanlijning is verplicht in voor het publiek toegankelijke plaatsen, en de eigenaar moet bovendien verzekerd zijn voor dit dier.


Hoi Do,

Wil niet heel vervelend doen en vooral je dierenarts niet tegen spreken maar dit staat op de site van de Frans ambassade die hier in Nederland is gevestigd.
Ik denk dat je zelf het risco dan moet overweggen wel of niet je hond meenemen, ik zou het wel weten en zeker niet het risico willen lopen dat m'n hond in beslag wordt genomen en afgemaakt wordt!

Toch veel succes en hoop dat je er uit komt.

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

http://www.minderhondenbeten.nl/wcs/mhb/nl/4505/wetgeving-europa.html

Frankrijk
Hanteert rasspecifieke wetgeving.
Hanteert twee categorieën gevaarlijke hondenrassen.*
De in de wet genoemde hondenrassen mogen onder voorwaarden gehouden worden.**


*Honden van het type pitbull terriër, American Staffordshire terriër, bull terriër en Staffordshire bull terriër worden in vrijwel alle landen ingedeeld in de hoogste categorie. Hier speelt echter wel het probleem van 'ras' of 'type'. In Frankrijk worden honden behorend tot de genoemde rassen alleen ingedeeld in de categorie 'vechthonden' als ze geen stamboom hebben. Als ze wel zijn ingeschreven in een stamboek vallen ze in een lagere categorie van 'bewakings- of verdedigingshonden'.

** Deze voorwaarden kunnen zowel de eigenaar betreffen als de wijze waarop de hond wordt gehouden. Voorwaarden die aan de eigenaar worden gesteld zijn o.a. een minimumleeftijd van 18 jaar, niet veroordeeld zijn geweest voor een misdaad, niet eerder een hond hebben gehad die onder de betreffende wet in beslag is genomen en een adequate aansprakelijkheidsverzekering hebben afgesloten om eventuele bijtschade te kunnen vergoeden. Spanje gaat nog verder en eist bovendien door geautoriseerde centra afgegeven certificaten, waarin wordt verklaard dat de eigenaar fysiek capabel en psychologisch geschikt is om een hond van een in de wet genoemd type te kunnen houden. De voorwaarden voor het houden betreffen o.a. kort aanlijnen, muilkorven en het niet mogen betreden van openbare gebouwen en openbaar vervoer.

http://www.consulfrance-amsterdam.org/article-imprim.php3?id_article=527

Nog meer info!


honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Ik zou het ook niet doen hoor.. Blijf lekker thuis alleen met je hond, dat is ook heel fijn, even quality time..;-) Al lijkt het me sterk dat ze je in Frankrijk op straat aanhouden omdat ze je hond 'herkennen als verboden', maar zou het risico niet nemen..

Do (Gast)

Ja ik weet het, maar ik heb ook gemaild naar de Belgische ambassade in Parijs met dezelfde vraag en deze zei dat het geen probleem mag zijn.. Denk dat ik die mail dan maar zal afprinten als bewijs..

Do (Gast)

In de mail staat ook nog wel dat we dan een paspoort ofzoiets moeten krijgen van de dierenarts.. Denk dat dat het blauwe boekje ( europees paspoort) is dat we erbij gekregen hebben..

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Je moet het helemaal zelf weten natuurlijk, als jij het risico wil lopen moet je het doen.
Persoonlijk gok ik niet met mijn honden en zou dus ook niet gaan, liever geen vakantie met honden dan een vakantie zonder.

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

" Ja ik weet het, maar ik heb ook gemaild naar de Belgische ambassade in Parijs met dezelfde vraag en deze zei dat het geen probleem mag zijn.. Denk dat ik die mail dan maar zal afprinten als bewijs.. "


Dan zou ik ook vragen of hij het ook in het frans wil sturen, die franse kunnen geen Nederlands.

En daarbij, houd elke provincie er eigen regels op na!

Ik zou het risico niet nemen.

De wet die in NL is afgeschaft is in Frankrijk nog gewoon van kracht.

Do (Gast)

Christien, het probleem is dat mijn vriend de hond persé wilt meenemen, dus als de dierenarts zegt dat de hond in frankrijk binnen mag, dan gaat de hond naar Frankrijk.. Veel kan ik niet doen.. De hond staat op zijn naam..

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Dan zou ik persoonlijk de DA even duidelijk maken dat je dit zwart op wit wil hebben ;-)

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Hoezo, kan je niet veel doen?
De hond is toch van jullie samen????
En op zijn naam????? De hond had toch geen stamboom!
Dan staat de hond niet op naam, maar alleen op een achternaam om betalingen te doen.
verder heeft dat geen gevolgen waardoor jij niets over de hond te zeggen hebt.

De honden staan ook op mijn naam (met stamboom), maar ze zijn van ons samen!

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Chelsea heeft ook geen stamboom maar ik sta als haar eigenaar in d'r paspoort.. Of telt dat niet, bedoelen jullie wat anders..?

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

" Chelsea heeft ook geen stamboom maar ik sta als haar eigenaar in d'r paspoort.. Of telt dat niet, bedoelen jullie wat anders..? "


Als jou vriend dit zou willen aanvechten (stel dat het ooit zover zou komen) is alleen de vermelding van jou naam in het paspoort niet voldoende om aan te tonen dat jij alleen de eigenaar bent!

Daarvoor heb je stamboom papieren nodig, waar op staat wie de eigenaar van de hond is!

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Sorry hoor als ik het niet helemaal begrijp maar alles wat je na zoekt op internet staat dat je je hond niet mee mag nemen naar Frankrijk.

Als je je hond nu al zat ben, sorry hoor dat ik het zo schrijf want je gaat het grote risico lopen dat hij inbeslag wordt genomen en afgemaakt wordt.

Bergrijp je vriend echt niet heeft waarschijnlijk een enorme bord voor z'n k.p, stel dat je hond wel in beslag wordt genomen nou dan zijn de rapen gaar en is je vriend vast in alle staten.
Wat wil hij hiermee bereiken zeg.

Sorry hoor dat ik mischien zo bits overkom maar ik kan me hier super kwaad om maken dat je uberhaut over nadenkt om h'm mee te nemen met de wetenschap van inbeslagname en afmaken.

Ik heb pas een hond moeten laten inslapen van de ouderdom kan je vertellen het is geen pretje ben er echt ziek van geweest en nu willens en wetens een gezonde hond meenemen met deze wetenschap................... Sorry hoor maar dan ben je niet helemaal lekker bezig.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik ken iemand met een Amstaff met stamboom en weet dat zij de hond in Frankrijk muilkorven.
Als de hond geen stamboom heeft en de regels duidelijk zijn, moet je het gewoon niet doen.
Mocht er een ongeluk, of onverhoopt een confrontatie met een andere hond zijn, volgens mij is het dan sowieso einde verhaal voor de hond. Dat risico wil je toch niet lopen!
En zeggen dat je het niet wist, daar zal men echt geen boodschap aan hebben!
Ik hoop dat je vriend even naar de feiten wil kijken, ipv alleen zijn zin doorduwen.
Realiseert hij zich dat hij de hond kan kwijtraken?

honden page profiel BinkBink

honden foto van Bink

Ik had het pas nog van een Franse klant gehoord dat Staffords zonder stamboom in beslag worden genomen (én afgemaakt), ook al ben je op doorreis! Daarnaast hoor ik van andere Stafford eigenaren die nooit naar Frankrijk zullen gaan, zelfs met stamboom, die gaan dan naar Duitsland, is er net zo mooi en de hond kan mee. Al gelden in bepaalde gebieden regels dat de hond een muilkorf om moet of gewoon bij je moet hebben zodat je het kan laten zien.

Wil je vriend toch naar Frankrijk, dan moet je de hond thuis laten als ik jou was...

honden page profiel SandySandy

honden foto van Sandy

Hoi Do,
Ik zou het er maar niet op gokken. En wat heeft je hond eraan om constant met een muilkorf op te lopen?? Weet niet of hij het gewend is....ze worden er echt niet blij van hoor!

honden page profiel GestoptGestopt

Waarom respecteer je niet gewoon de Franse wetgeving...en door blijven drammen om de hond wel mee te nemen ?
Als duidelijk omschreven staat dat de hond Frankrijk niet in mag...kletst de dierenarts uit zijn nek als deze dat gaat betwisten.

Ik kan me nog herinneren dat wij onze Rhodesian Ridgeback moesten registeren in Belgie, het ras stond op de lijst van een stuk of 13 ' gevaarlijke hondernrassen' Waarom ? Omdat deze jachthond het uiterlijk van een vechthond had volgens Belgische maatstaven. Wij woonden toen tijdelijk in Belgie en hebben er ons ook bij neergelegd..ondanks dat wij het de grootse onzin vonden. Uiteindelijk is deze lijst ook teniet gedaan...Maar op dat moment hebben wij die regel ook gerespecteerd. Wij waren nl gast in Belgie en gingen het leven van onze hond niet wagen voor die ruim drie jaren...

Do (Gast)

Ik respecteer de Franse wetgeving, maar wat moet ik nu denken? Op internet staat "zonder stamboom verboden", dan bel je naar de Franse ambassade in België en die zeggen vraag maar aan de dierenarts.. Dierenarts zegt: Het maakt niet uit stamboom of geen stamboom als ze maar een muilkorf bij hebben.. Ik heb gisteren ook nog gemaild met een man van de Belgische ambassade in Frankrijk en hetgeen wat die mij geeft is de site die hier al doorgegeven is en daaronder schrijft die: je mag met je hond in Frankrijk op vakantie komen.. En euhm sorry hoor, ik ben serieus geïrriteerd aant raken, niet op jullie hier, wel op die 'hoge pieten' op de ambassades die ofwel nog niet fatsoenlijk nederlands praten, ofwel niet dezelfde mening hebben met hetgeen wat op internet staat!

Nuja, ik heb er genoeg van.. Als ik nog maar 1x het woord Frankrijk hoor dan ga ik ontploffen denk ik..

Ik weet wel dat sommige reacties toch wel ver gaan! Ok we hebben een stafford, en nee we zijn onze hond niet beu.. Die hond is een kind voor mij! ik ga door een vuur voor mijn hond, maar als de ene het tegenovergestelde zegt dan de andere kan het toch zijn dat er twijfels komen.. Ben ook maar menselijk hoor, geen robot ofzo..

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Juist doordat iedereen iets anders zegt het zekere voor het onzekere nemen lijkt mij.
Hoge piefen zijn niet voor niets hoge piefen, denk je nou echt dat hun het intereseert wat er met jou hond gebeurd? nou nee dus.
Wij zijn echte honden liefhebbers en hebben het beste met alle honden voor, vandaar ons advies om niet te gaan met de hond.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

" Christien, het probleem is dat mijn vriend de hond persé wilt meenemen, dus als de dierenarts zegt dat de hond in frankrijk binnen mag, dan gaat de hond naar Frankrijk.. Veel kan ik niet doen.. De hond staat op zijn naam.. "


tja, je denkt altijd "dat gebeurt mij toch niet" maar je hond zal maar in beslag genomen worden ofzo...
is er niemand die toch graag op wil passen? bovendien doe je je hond missch niet eens zon plezier met een warme vakantie..
k zeg niet dat je dat moet doen hoor, maar kan toch ook n beste optie zijn?
ik heb het ook wle eens gedaan voor vrienden, vond ik leuk, de hond leuk, en voor hun geen zorgen..

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

ik vind het echt ongelofelijk dat je echt wilt risceren dat je hond in beslag wordt genomen, omdat je vriend niet even zonder hond kan??? ga dan ergens anders heen, of laat de hond in nederland.. straks ben je die hond voor altijd kwijt. wat zal je dat spijt hebben zeg!!!!

nee... er zijn genoeg mensen die wel zijn gegaan die geluk hebben gehad, maar je zou maar net diegene zijn bij waar het wel mis gaat..

ik vind ook dat je gewoon de regels moet respecteren.. snap niet dat er hier mensen zijn die zeggen dat je gewoon moet gaan..

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Over die warmte, dat sowieso.
Je hond moet gemuilkorfd zijn, dus kan nog moeilijker z'n warmte kwijt.
Ik ging niet.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Als je het persé denkt te moeten doen wie houd je tegen?

Zolang hier achteraf geen zielige berichtjes staan omdat je hond is afgemaakt...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Met mn stafford naar Frankrijk?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
^