over 2 pups gesproken.....

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van ׺°”˜`”°º× Jacq van Sil & Sterre ׺°”˜`”°º×

Ik wens je ouders veel succ6!!! Ik heb hier op dit moment 1 pup van 8 weken. Ze is ongeveer 200 gram, maar kost energie voor 10!!! Zindelijkheidstraining, socialisatie, eten, slapen, alles moet ze leren. Hoe willen je ouders dat met 2 hondjes doen???

Ik hoop dat je ouders beseffen dat 2 pups tegelijk opvoeden heel veel energie vergt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "over 2 pups gesproken....." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ria&aikaria&aika

honden foto van ria&aika

" Dus dan zou een hond aanschaffen alleen voor elite zijn, dus degene die geld hebben.
Iemand in de bijstand zou dus geen honden mogen hebben. Dat is jouw idee.

Als je het zo bedoelt, dan vind ik dat aardige uitspraken, eigenlijk best wel discriminerend.
"

helemaal mee eens !!!!!!!!!

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Ik snap best dat je ouder een hondje willen.
Maar het kost best wel geld en de entingen nog.
Maar het is hun keuze en ze zullen zeker wel goed voor de hondjes zijn als ik lees wat je allemaal schrijft.Maar ik begrijp best dat het voor jou erg dubbel is.

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ik zou me nog niet te druk maken hoor Sandy, wie weet komt het wel dik in orde en heb jij je zorgen gemaakt om niets !

Natuurlijk denk ik ook aan het welzijn van de puppies, want dat telt ook !! En is jouw zoontje dan dikwijls bij je ouders of is het maar af en toe ?

En wat de therapiehond betreft, ik ken iemand die heeft er ééntje en die laat zich door niets of niemand uit het veld slaan, dus echt, ik denk dat je je teveel zorgen maakt ! Misschien kan jij je ouders alvast even helpen om het één en ander in goede banen te leiden ! De puppies verdienen het immers dat ze geliefd zijn en welkom !

honden page profiel kim&diablo&boy!kim&diablo&boy!

honden foto van kim&diablo&boy!

Heb ik gezegd dat een hond of 2 honden opvoeden in de bijstand niet mogelijk is?
Ik heb alleen gezegd dat mensen die wat minder te besteden hebben er beter over na moeten denken, tuurlijk geld dit ook voor mensen die wel geld hebben want dan moet je er ook rekening mee houden dat het kan gebeuren dat je minder geld hebt.

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

" Ik zou me nog niet te druk maken hoor Sandy, wie weet komt het wel dik in orde en heb jij je zorgen gemaakt om niets !

Natuurlijk denk ik ook aan het welzijn van de puppies, want dat telt ook !! En is jouw zoontje dan dikwijls bij je ouders of is het maar af en toe ?

En wat de therapiehond betreft, ik ken iemand die heeft er ééntje en die laat zich door niets of niemand uit het veld slaan, dus echt, ik denk dat je je teveel zorgen maakt ! Misschien kan jij je ouders alvast even helpen om het één en ander in goede banen te leiden ! De puppies verdienen het immers dat ze geliefd zijn en welkom ! "


dank je voor je lieve woorden. Mijn ouders wonen te ver weg voor mij om me actief te bemoeien met de pups. Dat ze geliefd gaan zijn en worden staat buiten kijf...Ik maak me inderdaad wellicht te druk, dit komt doordat mijn bordje vol is en dat is misschien ook wel heel egoistisch van me...
Ze zijn er nu eenmaal, en gaan ook nergens heen.
Het is jammer dat ze weten waar wij mee bezig zin en er geen positief woord voor hebben, dat steekt en maakt het lastig enthousiast te zijn voor hun....snap je?


En over bijstand, dat maakt geen drol uit hoe breed je et hebt. Ik ken mensen die hebben het goed financieel maar gaan liever op vakantie dan hun kat laten opereren omdat deze een oogtumor heeft:S
WIj zijn opgevoed met nagenoeg niets, en ik heb nooit het gevoel gehad iets te kort gekomen te zijn....veel geld of weinig geld het is waar je het aan wil uitgeven, en dat je huisdier geliefd en verzorgd is.

honden page profiel DD

honden foto van D

Weet je wat het is.........
Soms hebben we een te groot verwachtingspatroon van mensen die we kennen, en goed kennen, zoals je ouders. Je verwacht dan eigenlijk dingen die ze nu juist net niet doen. En dat doet pijn.
En dan kan zo'n aktie, die in jouw ogen dan net even verkeerd valt, ook pijn doen en net de druppel zijn. En dan reageer je op deze manier dat even.
Dat is niet erg, in tegendeel. Jij bent het kwijt en weet het later beter te relativeren.
Maar wat ik dan jammer vind, is dat er dan door jouw verhaal, over je ouders wordt geoordeeld door mensen, die jouw ouders helemaal niet kennen. En daarom is het zaak om, als je dan toch iets van je af wilt schrijven, je dit dan op een zo goed mogelijke manier en bewoording doet, dat niets je ouders (in dit geval) kan schaden.

Ik heb mijn hele leven al een verwachtingspatroon van mijn moeder, en ik word volgend jaar 50 jaar. En nog altijd denk ik dat ze ooit eens dat gaat doen, waar ik mijn hele leven al op zit te wachten. Maar helaas, ik weet dat dat niet gaat gebeuren, maar daarom heb ik nog wel dat verwachtingspatroon wat ik niet kan loslaten.

Ik zelf heb het idee dat het straks misschien allemaal wel meevalt en ik denk ook dat deze 2 pups heel veel liefde gaan krijgen. En wat je eigen zoon betreft, ook dat valt vanzelf wel goed.
Knuffel van mij.

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

"
Maar wat ik dan jammer vind, is dat er dan door jouw verhaal, over je ouders wordt geoordeeld door mensen, die jouw ouders helemaal niet kennen. En daarom is het zaak om, als je dan toch iets van je af wilt schrijven, je dit dan op een zo goed mogelijke manier en bewoording doet, dat niets je ouders (in dit geval) kan schaden.


"


mee eens, daarom heb ik ook heel duidelijk aangegeven dat ze echt wel heel goed verzorgd gaan worden, en dat er echt niets kwaadwillig in mijn ouders zit. De verwoording op een forum wordt toch altijd anders gelezen dan men eigenlijk bedoelt.

ouder en kind, kind en ouder....ik hoop maar dat mijn kinderen net zo veel van mij houden als ik van mijn ouders ook al ben ik het niet altijd eens met ze, en is het lastig af en toe, zeker een volwassen persoon te worden en daarbij realiserend dat ouders ook "maar" mensen zijn...hehe

honden page profiel @nouk @nouk

honden foto van @nouk

"

Nou, heel nobel van je.

Ik zal je eerlijk vertellen dat iemand met geld, ook in de problemen kan komen. En als je dan ook honden hebt, wat dan?
Maar die veroordelen jullie dus niet.

Ik heb het zelf bij de hand gehad. Mijn (nu ex) man vond het nodig om weg te gaan omdat hij niet van zieke vrouwen hield. Ik had reuma (nog). En hij liet mij achter met 1. koophuis waar hij de hypotheek niet van betaalde, 2. alle verzekeringen ed. gas/licht en zo, moest ik betalen van een uitkering, 3. mijn honden, die mij op de been hebben gehouden. En ja, ik heb oud brood moeten eten, maar we hebben het allemaal overleefd.

Dus zeg nou niet, dat iemand die in de bijstand leeft, niet voor kan zorgen voor een hond, want ik weet 100% zeker dat die dat juist misschien nog beter doen dan iemand anders. Ik spreek van 1998 hoor, dat dit gebeurde met mijzelf en de situtie is natuurlijk nu heel anders, maar ik weet hoe het is.

Overigens zit mijn schoonzusje in de bijstand, heeft 2 honden en 2 puberkids, en die red zich aardig.
het kan dus gewoon wel!


"


*respect!*

honden page profiel @nouk @nouk

honden foto van @nouk

Ik snap jouw reactie heel goed, hoor. Ouders doen soms dingen...
Toen mijn jongst zoontje net geboren was hoopte ik dat mijn moeder, die toen inmiddels niet meer werkte, wat meer met haar kleinzonen zou optrekken (bij de oudste werkte ze nog fulltime en die zag ze dus zelden en oppassen deed ze al helemaal niet), maar in plaats daarvan nam ze een pup en die noemde ze nog bijna hetzelfde als mijn jongst zoon (het scheelt maar 1 letter). Dat heb ik ook nooit begrepen... moeders...

honden page profiel ria&aikaria&aika

honden foto van ria&aika

Ik snap jouw reactie heel goed, hoor. Ouders doen soms dingen...
Toen mijn jongst zoontje net geboren was hoopte ik dat mijn moeder, die toen inmiddels niet meer werkte, wat meer met haar kleinzonen zou optrekken (bij de oudste werkte ze nog fulltime en die zag ze dus zelden en oppassen deed ze al helemaal niet), maar in plaats daarvan nam ze een pup en die noemde ze nog bijna hetzelfde als mijn jongst zoon (het scheelt maar 1 letter). Dat heb ik ook nooit begrepen... moeders...[/quote
---moeders---
moeders kiezen voor kinderen klopt helemaal.en dochters kiezen ook weer voor kinderen logisch.
maar zijn daarom oma's verplicht om op hun kleinkinderen te passen??????Oma's hebben ook het recht om hun leven te leiden zoals zij willen.Of zie ik dat verkeerd???........dochters......

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke

honden foto van Annemieke

Tsja 2 puppies, haha dat word een hele opgave :-D
Het gaat ze vast lukken hoor!
En ja wat je zoontje betrefd is natuurlijk niet zo leuk!
Ik heb helemaal geen verstand van therapie honden, maar is het niet zo dat die allemaal goed opgevoed worden dus niet minder kunnen worden van de 2 pups van je ouders??


Ik vind het ook onzin dat mensen in de bijstand geen "honden" kunnen onderhouden!
Ik bedoel ik ben student, woon op mezelf heb 3 honden een vogel en een paard waar maandelijks stalgeld naar toe gaat! Ik red het ook prima.. Dan maar wat minder "leuke" dingen, ik heb het er voor over! Uiteraard staat er altijd eten voor ze klaar..
Het is mischien wat passen en meten, maar als hondenliefhebber is dat het zeker waard!

Heel veel succes, en ik denk dat het wel goed gaat! :-D


honden page profiel AnnemiekeAnnemieke

honden foto van Annemieke

En stel dat je hond acuut ziek word en de kosten lopen op, is het bij de da ook een mogelijkheid voor een afbetaling, tenmiste dat is hier bij de dap wel het geval ;-)

wat je ook kan doen als hint, geef ze een goed opvoedboek O-)

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

" Ik snap jouw reactie heel goed, hoor. Ouders doen soms dingen...
Toen mijn jongst zoontje net geboren was hoopte ik dat mijn moeder, die toen inmiddels niet meer werkte, wat meer met haar kleinzonen zou optrekken (bij de oudste werkte ze nog fulltime en die zag ze dus zelden en oppassen deed ze al helemaal niet), maar in plaats daarvan nam ze een pup en die noemde ze nog bijna hetzelfde als mijn jongst zoon (het scheelt maar 1 letter). Dat heb ik ook nooit begrepen... moeders...[/quote
---moeders---
moeders kiezen voor kinderen klopt helemaal.en dochters kiezen ook weer voor kinderen logisch.
maar zijn daarom oma's verplicht om op hun kleinkinderen te passen??????Oma's hebben ook he
t recht om hun leven te leiden zoals zij willen.Of zie ik dat verkeerd???........dochters...... "


mijn ouders passen nooit op, ik ben fulltime thuis moeder. Ik heb kindren gekregen, en moet er dus ook zlef voor zorgen....oma's en opa's hebben al opgevoed en ik vind dan ook dat ze hun kleinkinderen niet ook no eens hoeven opvoeden....dit is mijn mening hoe ik leven wil, en dat neemt niets weg voor een ander die het anders doet:-D

honden page profiel @nouk @nouk

honden foto van @nouk

Voor de goede orde: ik heb het totaal niet over opvoeden. Natuurlijk doe ik dat zelf. Alleen als je ziet dat je kind het moeilijk heeft, zou ik zeggen, breng hem maar eens een nachtje hier, kan jij even uitrusten. Maar dit heeft allemaal niets meer met de topic te maken en ik ga hier dan ook absoluut geen discussie van maken. Ieder zijn leven: moeders èn dochters! (En trouwens ook vaders en zonen ;-) )

honden page profiel @nouk @nouk

honden foto van @nouk

"

mijn ouders passen nooit op, ik ben fulltime thuis moeder. Ik heb kindren gekregen, en moet er dus ook zlef voor zorgen....oma's en opa's hebben al opgevoed en ik vind dan ook dat ze hun kleinkinderen niet ook no eens hoeven opvoeden....dit is mijn mening hoe ik leven wil, en dat neemt niets weg voor een ander die het anders doet:-D "


Maar ze mogen niet zelf beslissen wanneer en hoeveel honden ze willen? O-)

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

whahaha, ja natuurlijk wel, ik kan niet voor hun bepalen wat ze doen. Net zo min als ze dat voor mij kunnen.
Ik was gister gewoon gefrusteerd omdat er zoveel op ons afkomt en ze door deze actie zichzelf (weer) erg beperken in hun vrijheid, waar de kinderen de dupe van gaan zijn....
Maar goed, neemt niet weg dat ik het voor hun erg leuk vind....mijn moeder heeft altijd graag een 2ling willen hebben haha.

honden page profiel ria&aikaria&aika

honden foto van ria&aika

"

mijn ouders passen nooit op, ik ben fulltime thuis moeder. Ik heb kindren gekregen, en moet er dus ook zlef voor zorgen....oma's en opa's hebben al opgevoed en ik vind dan ook dat ze hun kleinkinderen niet ook no eens hoeven opvoeden....dit is mijn mening hoe ik leven wil, en dat neemt niets weg voor een ander die het anders doet:-D "

sorry Sandy mijn reactie was niet voor jou bedoeld,maar voor reactie van Nouk van gister om 20.13

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "over 2 pups gesproken....." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Nu KVV, wat op vakantie (pup)?
^