alergie test

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

Ik denk dat het hier moet, sorry als het niet goed is O-)

Ik wil Kiba laten testen op alergieën. De dierenarts was het er eigenlijk nog niet mee eens want ze vond eerst dat hij een paar weken 2 keer per week in bad moest met een speciale shampoo en een zalfje voor de jeukende buldjes. Dit doe ik al een tijdje maar ik zie niet echt verschil. De da wil als dit niet werkte antibiotica geven maar dit heeft hij als pup al gehad en het is toch weer terug gekomen. Ik denk zelf dat het verstaniger is om eerst maar eens een test te laten doen (bloed en huidtest) omdat ik nu anders heel veel geld uit ga geven aan medicijnen die misschien niet werken.. Mijn vraag is nu of iemand een kliniek kent in de buurt van Arnhem die hierin gespecialiseerd is, of dat ik toch naar Utrecht moet. En is er nog iemand die dit heeft laten doen en ongeveer weet hoeveel het mij zal gaan kosten?
Mijn eige da doet deze tests niet omdat ik dan voor het hele potje moet betalen waar ze nog 10 andere dieren mee zou kunnen doen (deze zou ze dus alleen voor mij moeten openen omdat ze deze testen bijna nooit doet)

hoop dat iemand tips heeft.

Groetjes Marjolein

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "alergie test" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

mail O-)

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Ik zou zeker met de hond naar utrecht gaan.
Daar zij ze overal in gespecialiseerd.Nu kost het je ook veel geld.

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

Thnx ik ga dat in gedachten houden :-)
Ja dat ben ik zeker! afgelope week weer 117 euro lichter aan medicijnen :'( en echt werken? ik geloof er niet zo in...

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Hier is de bloed en huidtest gedaan. De bloedtest is zo gepiept, word een buisje bloed afgenomen en je wacht dan een paar dagen op de uitslag.
Een heel mooi schema krijgt de DA dan, met of de hond gevoelig is voor een stof en zo ja of het dan zo ernstig is dat je spreekt van een allergie.

Dan de huidtest, hond krijgt een roesje, word kaalgeschoren aan de zijkant (zie foto op mijn profiel;-)) en krijgt iets van 15 zwarte stipjes (die er nog een tijd op zullen blijven staan, krijg je niet af met waterO-)), dan worden de prikken gezet, dit is een heel precies werk, vandaar het roesje.
Dan moet je 15 minuten wachten, ontstaan er een soort onrustige muggenbeten weet je dat je hond overgevoelig is, de DA kan dan precies aflezen welk stipje bij welk stofje hoort, en samen met de bloedtest heb je dan een betrouwbare uitslag.

Hier heb ik in totaal ruim 400 euro betaald voor de bloed + huidtest bij elkaar. Je kan naar Utrecht gaan, daar zitten inderdaad de specialisten, en daar betaal je vaak ook meer voor..

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

@ caitlin, ik wil idd bijde testen laten doen zodat ik 100% zekerheid heb :-)

Heb je dit betaald in Utrecht? (als ik vragen mag natuurlijk ;-) ) of was dit ergens anders?

Wat geld betreft maakt het me ergens niet uit zolang Kiba maar beter word! ik ben zowiezo al zo onwijs veel geld krijt aan hem door al die keren naar de da te moeten dus dan kan dit ook nog wel :-) (al is het wel even sparen.. O-) )

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Nee, ben niet naar Utrecht geweest voor de allergietest, wel voor iets anders, vandaar mijn ervaring dat je een smak geld betaald voor alleen een visie van een arts (maar dit was dus mijn enige ervaring met hun;-)).

Ik heb het laten doen bij mijn eigen dierenarts, dit is een ziekenhuis, dus alles is in huis;-)
Is Kiba verzekerd? Want het word gewoon vergoed (buiten de 19% eigen bijdrage)

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

Aha oke!

Mijn DA doet het zelf niet hellaas..
Kiba is idd verzekerd alleen heb ik een verzekering waar ik zelf eerst alles betaal en vervolgens als de eerste vactuur 1 jaar oud is stuur ik alles op en word er 1 malig 35 euro van het totaal bedrag afgehaald. De rest (wat dan verzekerd is) krijg ik gewoon terug. Maar misschien dat ik kan afspreken met mijn verzekering dat ik deze rekening wel door hun laat betalen (ik had gehoord dat ze hier wel over zaten na te denken dit in te voeren) geen idee of dit mogelijk is hoor!

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

O ok, ik had Proteq dus dan kon ik met de verzekeringspas betalen ;-)

Wat je nog kan doen is een verwijzing vragen voor een dermatoloog, wie weet is het toch iets anders dan een allergie, en heb je gelijk 2 vliegen in 1 klap.

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

Dat is wel een idee ja! Maar kan dit ook na dat je de uitslagen hebt gekregen? of moet dat tegelijk?

honden page profiel MissyMissy 3 doggies

honden foto van Missy

Heb je zelf een idee waar de hond allergisch voor zou kunnen zijn?

Vaak is het een allergie voor vlooienbeten en/of mijten. Maar ook komt het soms door dingen die in het voer zitten. Mag ik vragen wat je hond te eten krijgt?

En heel soms zijn ze ook allergisch voor bepaalde grassen/planten, dan verergeren de klachten in het voorjaar ineens.

Er is vast al een huidafkrabsel genomen, dus ik ga ervan uit dat het dus niet door mijten komt.

Soms heb je zelf wel een idee waar het aan zou kunnen liggen.

Mijn hond had een sterk schilferende droge huid. Ik ben haar KVV gaan voeren en karnemelk gaan geven en nu is het bijna nooit meer te zien. Dus zo simpel kan het soms zijn........
Sterkte, het iz heel vervelend als je niet weet hoe het komt en dan kost het ook nog eens zoveel geld steeds........... :'(

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Nou, wat ik zou doen is een verwijzing vragen aan je eigen DA, meer niet..Dan ga je daarmee naar bijvoorbeeld Utrecht (daar hebben ze volgens mij alle specialisten in huis, vast ook een dermatoloog, moet je dan even informeren), en dan begin je daar opnieuw.
Een dermatoloog kan dan weer met jou in gesprek, de klachten bespreken en de huid bekijken, dan kan je daar gelijk een allergie onderzoek afspreken, of misschien vind een dermatoloog dat niet nodig en heeft deze een ander idee.

Zou ook zonde zijn als je nu een allergietest laat doen voor een paar honderd euro terwijl het wellicht iets anders kan zijn.

honden page profiel KitaKita 3 doggies

honden foto van Kita

Mag ik vragen wat voor klachten je hond heeft??/

Caitlin even een vraag, wat is er bij jou uitgekomen, uit de allergie testen

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

" Mag ik vragen wat voor klachten je hond heeft??/

Caitlin even een vraag, wat is er bij jou uitgekomen, uit de allergie testen "


Dat er geen gevoeligheid was en al helemaal geen allergie..Was neurologische oorzaak, daar kwam ik achter na een allergie onderzoek, afkrabsels, schimmeltesten en 2 eleminatiediëten en een MRI-scan verder ;-) O-)

honden page profiel KitaKita 2 doggies

honden foto van Kita

"

Dat er geen gevoeligheid was en al helemaal geen allergie..Was neurologische oorzaak, daar kwam ik achter na een allergie onderzoek, afkrabsels, schimmeltesten en 2 eleminatiediëten en een MRI-scan verder ;-) O-) "

Caitlin
Ik leer graag, wat waren de klachten die ze had dan, en zijn ze uiteindelijk enig zins opgelost, of minder geworden.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van C

Kita, ik stuur je een PB!

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

@ missy, Ik zelf heb het vermoeden dat hij alergies is voor Rund dus we hebben hem al op een eliminatie dieet gezet om dit te proberen uit te sluiten. Ik heb ook een licht vermoeden dat het een reactie is van buiten af (zijn huid iig!) maar kan dit niet zelf uitsluiten.
Kiba zit op kvv omdat hij van brokken gaat spuugen en aan de spuitpoep gaat (kan hij dus ook al niet tegen :'( )er is nog geen huidafkrabsel genomen! Da heeft hier ook nooit wat over gezecht. Ik dacht eerlijk gezecht dat dit ook getest werd tijdens de huidtest.. Maar het is wel iets wat ik misschien kan overleggen met de da!
dank je wel! en dat kost het zeker maar ja ik zie kiba liever gezond en gelukkig dan mezelf rijk met een zieke hond ;-)

@ caitlin, daar heb je een punt!! Ik denk dat dit het handigste is om te doen (is gelijk ook zonder omwegen en onnodige handelingen + koste)Dank je wel voor de tip!

@ kita, Zijn klagten zijn, een knorrend darmstelsel, uitslag op de huid die erg jeukt, altijd aan de wat stevigere koeienvlaai diaree (sommige dagen zijn wel goed en heeft hij goed keutels maar dit is maar soms) en zo nu en dan gal spuugen. en niet willen eten tot 9 a 10 uur savonds.

Voor de jeuk en bulten heeft hij nu een shampoo waar ik hem 2 keer per week moet wassen en een zalfje. Echter heb ik niet het idee dat dit echt goed aanslaat( ik zie maar een hele lichte verbetering terwijl het al vele malen beter had moeten zijn) en tegen het gal spuugen ben ik een poeder gekregen die een plijsterlaag over de maagwand heen maakt zodat het maagzuur niet direkt op de maagwand komt. En ik heb pillen gekregen die de maagzuur aanmaak verminderd zodat hij dus geen volle maag met gal krijgt. Hierdoor is hij wel wat beter gaan eten gelukkig! Eerst at hij maar de helft van wat hij hoord te krijgen en nu wil hij wel weer alles opeten.

honden page profiel KitaKita 3 doggies

honden foto van Kita

Mag ik vragen wat voor merk je voert? en hoe je het eliminiatie dieet hebt aangepakt. Gewoon als het kan alle details. Ook of je tussen door nog dingen geeft en hoe vaak per dag geef je eten.
Hoe heb je de overstap gemaakt van brok naar KVV, en heeft hij sinds die overstap altijd die dunnere ontlasting gehad??
sorry voor alle vragen.Maar misschien kan ik er wat mee, met de antwoorden van je.

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

Haha vraag maar raak hoor heb toch niets te verbergen ;-) Ik zal je even een uitgebrijde uitleg geven hoe alles gegaan is ;-)

Bij de fokker kreeg hij na dat hij gespeend was en van de puppen pap af was versvlees (carnibest en rodi) Toen we hem ophaalde kregen we een Carnibest rol mee en puppenbrokken van Eukanuba. Echter onze vorrige hond kreeg altijd hills brokken waar hij het supper op deed dus zijn we hier op overgestapt (ik had geen zin in vlees, al dat gedoe... O-) ) Hier reageerde hij dus slecht op en had op advies van de da brokken gekregen van specific. Ook hier reageerde hij niet goed op dus gaf ze mij de hypoalergeen brokken van dit merk. Dit ging een tijdje goed maar na een maand of anderhalf begond het gedonder weer (spuugen en spuitpoep) De hondenschool waar ik stage liep adviseerde mij toch over tegaan op carnibest en omdat ik toch al het een en ander was gaan lezen over kvv heb ik besloten hier op over te gaan. Eindelijk ging het goed!! ik was zo blij! Maar tog ging het weer verkeerd.. Kiba kreeg ondertussen ook nog Giardia en later kreeg hij antibiotica voor de jeukende bultjes die hij had (dit is eigenlijk allemaal in de 3 a 4 maanden gebeurd toen hij bij ons kwam)
Een vriendin van mij was bezig kvv merken te vergelijken en kwam tot de conclusie dat ze Lotgering wilde omdat dit niet al te duur is en beter was dan Carnibest. Omdat ze vlees hebben met vis er in had ik besloten hier ook op over te gaan zodat Kiba vis in zijn eten kreeg (misschien dat dit hiep)Dit ging een tijd goed en alle bulten waren ondertussen verdwemen door de antibiotika. We hebben Kiba hier een hele tijd op gehouden maar toen begon hij ineens moeilijk te doen met eten. We hebben toen vlees met rund gekogt om te kijken of hij misschien wel de smaak zat was. Toen we hier op over gingen werd de jeuk weer ineens veel erger en kwamen alle bulten weer terug :'( Door deze reactie kwam ik op de conclussie dat hij misschien wel alergies is voor rund en hebben we het eliminatie dieet van schaap genomen. Nu krijgt hij alleen nog maar schapen vlees en verder helemaal niets! Als beloningkjes voor tijdens te training krijgt hij gedroogte stukjes schapen vilet.

Het spuugen was in de tijd van broken en de carnibest nog best wel vaak voor gekomen. Na dat we over gegaan waren op lotgering werd dit wel al steets minder. de overstap van brokken op brokken is op advies van de da vrijwel gelijk geaan omdat het hoogwaardige brokken zouden zijn waar de hond maar heel kort (hoogstens een paar daagen) diaree door zou krijgen van de wisseling. we hebben het een tijd de tijd gegeven om te kijken of de diaree van de wisseling kwam maar na anderhalfe maand wachten was het nog niet over. de wisseling van brokken op kvv is ook gelijk gegaan omdat kvv met brokken mengen niet goed zou zijn

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

Lekkere lange uitleg haha ;-)

honden page profiel RowanRowan 3 doggies

honden foto van Rowan

je heb gelijk dat je je hond niet steeds medicijnen blijft geven, al zouden ze even helpen.misschien dat je even kan googlen ,of er een kliniek bij je in de buurd is.Lekker makkelijk van je dierenarts, hij zou je op zn minst kunnen verwijzen naar een kliniek, die je hond wel goed kunnen na kijken.In een kliniek hebben ze ook vaak betere mogelijkheden.Als ik bij mn eigen DA niet verder kan, ga ik naar een kliniek..ben met mijn hond Tara in Oisterwijk en in Krimpen a/d Ijssel geweest de laatste was de beste.
Laat je niet afschepen ,het is jou hond :-D :-D
groetjes Maria

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

Nee ik laat me zeker niet afschepen ;-) opzich is mijn dierenarts wel fijn hoor ze denkt veel met me mee en houd er rekening mee dat ik een student ben. Ze heeft me wel aangeraden dat als ik de tetsen laat doen ik dan wel naar een kliniek ga omdat hij bij haar onbetaalbaar zou zijn en ze liever via specialisten alles laat testen. Maar ze wilde eerst nog een keer de schampoo proberen voordat we hem met medicijnen of andere dingen zouden vol stoppen. Maar aangezien ik niet het idee heb dat de schampoo en zal werken en ik bang ben dat de antibiotica net als toen hij pup was de klachten tijdelijk laat verdwijnen vind ik dit zonden van de tijd, en geld en het lijkt me ook niet bevordelijkj voor Kiba om hem vol te stoppen met spullen voor niets.

honden page profiel KitaKita 3 doggies

honden foto van Kita

Schapenvlees?? wat voor vlees als ik vragen mag en als het door een fabrikant wordt gemaakt, welke merk??

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

Euhm het is een complete maaltijd zegmaar van Lotgering. dus alles zit er in. de schapen vilet komt van de slager af.

honden page profiel KitaKita 3 doggies

honden foto van Kita

Als ik nog even antwoord krijg op het schaap en of je nu medicijnen geeft, dan denk ik dat ik al een heel eind ben voor je, ik moet nu even bij oma op bezoek, mensje ligt in het ziekenhuis, maar als ik terug ben krijg je uitgebreidde uitleg, als je antwoorden gelijk zijn aan wat ik denk natuurlijk

honden page profiel KitaKita 3 doggies

honden foto van Kita

ok ik ben bijna weg, hoeveel bot ( echt bot) dus geen kraakbeen en dat soort zeen achtige gevallen zitten erin. waarschijnlijk ligt hier je probleem, en de rest van de samenstelling, dit is waarschijnlijk voor jou hond niet juist, ik vrees dat je opnieuw moet beginnen en even jezelf de kosten van testen moet besparen , en AB kuren enzo.

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

Het is een complete maaltijd zegmaar van Lotgering. dus alles zit er in. de schapen vilet komt van de slager af.
Hij krijgt nu alleen nog medicijnen tegen de hoeveelheid maagzuur en dat is alles ;-)
oh he bah! sterkte!

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

Oh euhm het enige wat ik kan vinden is dat er 15% organen in zit, 15 % bot (geen idee dus wat voor bot) en 70% spiervlees.
Maar dit zou dan het probleem van het diaree oplossen denk ik? of ook de jeuk en de jeukbulten? hij zit nogmaar een maand op schapenvlees dus ik kijk het eerst nog 3 a 4 weken aan of dit nog veranderd (moest 6 tot 8 weken aankijken om resultaat te kunnen zien)

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

@ Kita, Ik wilde nog even toevoegen dat de laatste 3 dagen Kiba een andere knorbuik erbij heeft. Normaal hoor je zijn darme echt knorren maar deze dagen klinkt er een knor doorheen die klinkt als de knormaag van een mens als deze honger heeft...

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

Oja dit geknor is alleen savonds te horen voordat hij gegeten heeft. sochtens en smiddag's hoor ik niet en dan rond een uur of 8 begind het.. Als hij dan gegeten heeft is het soms over en soms blijft het..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "alergie test" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
^