Tips zijn welkom! ;-)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Freya SluijtersFreya Sluijters

honden foto van Freya Sluijters

Hoi allemaal!!

Ik wil jullie eigenlijk om wat tips vragen..
Ik heb de laatste tijd het idee dat ik wat meer met de hond moet "doen".. Ik ga elke dag ruim met m wandelen en voldoende spelen.. Maar toch heb ik het idee dat ie wat meer uitdaging zoekt ofzo.. Wat doen jullie voor leuke dingen met jullie hond om m lekker enthousiast te houden??
Ennuuhmm.. Gizmo begint ook wat ondeugender te worden.. Zo heeft ie tegenwoordig heel goed in de gaten dat het erg leuk is om fietsers en brommers op te jagen. Maar alleen als ie los is en voldoende afstand van me heeft, zoals in het bos.. Anders houd ik m altijd goed bij me of heb m aan de lijn, hij weet dat t niet mag want dan probeert ie het niet eens!

Tips?? :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tips zijn welkom! ;-)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van ׺°”˜`”°º× Jacq van Sil & Sterre ׺°”˜`”°º×

Sil leeft voor de bal. Met werpstok, bal en een fles water trekken we er vaak op uit om heerlijk moe te worden. Ook autorijden vindt Sil het einde. Maar lopen in het bos én zwemmen vindt Sil helemaal het einde!!! Genoeg leuks om te doen dus!!!!

honden page profiel Freya SluijtersFreya Sluijters

honden foto van Freya Sluijters

Hey!! Het is weer lang geleden maar ik heb nog wel een vraagje..
Gizmo doet het in principe kei goed MAARRR...
Hij is nu ongeveer 10 maanden en snauwt enorm naar andere honden. Hij kon altijd heel goed met andere honden spelen en snauwde alleen ooit naar hele drukke aanwezige honden als ie al moe was.. Maar het is nou in de laatste 2 maanden echt steeds erger geworden.. Hij vliegt bijna elk reutje aan! (en tjah gecastreerde reutjes zijn leuk om op te rijden, vooral als ze mooi groot zijn ;-) )
Dus tjah ik en mn vriend zitten er over te denken om Gizmo toch maar te laten castreren.. Maar heeft iemand van jullie daar ervaring mee??
Het schijnt dat als ze wat onzeker zijn dan angstig kunnen worden?? En tjah aangezien hij laatst al weg rende omdat ie schrok van een kip, wil ik niet van het ene uiterste naar het andere ;-)
We zijn ook aan het kijken of chemische castratie anders iets is..

honden foto van ׺°”˜`”°º× Jacq van Sil & Sterre ׺°”˜`”°º×

Sil is óók een ongecastreerde reu van 2 1/2 jaar. Als hij los loopt en een andere hond loopt ook los gaat het vaak goed. Heel af en toe is de klik er niet en snauwt hij FLINK van zich af. De andere hond snauwt of terug of loopt weg, maar er ontstaat zelden een echt gevecht. Sil snauwt uit angst. Hij is gewoon bang en dan is de aanval de beste verdediging. Loopt Sil los en is een andere hond aan de riem dan valt hij ook aan, want dan voelt hij zich sterk. We hebben ook wel eens zitten denken om Sil te helpen, maar de da waarschuwt ons dat kooikers nog angstiger kunnen worden. En je ziet vaak dat honden erg/té dik worden. Dit zouden we erg jammer vinden. We bekijken nu per situatie of we Sil aan de riem doen of los laten lopen. Daar en tegen begint Sterre (4 maanden) ook te snauwen naar andere honden. Nog erger dan Sil. Er is geen hond (op Sil na) waar ze mee wil spelen. Ze tilt de lip op en begint te bijten. Kooikers zijn nu éénmaal géén allemans/honds vrienden. Ik heb er vrede mee.....

honden page profiel Karin, Lucky*, Duke* en BuddyKarin, Lucky*, Duke* en Buddy

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Mijn Kooiker Duke is 1 jaar en 3 maanden en ongecastreerd. Hij snauwt naar sommige honden, maar kan met veel honden goed opschieten, ook reuen. Dus zie ik geen reden om hem te laten castreren. Alleen tegen grote zwarte honden, reu of teef, snauwt hij ALTIJD! Maar ja, wij vinden toch ook niet alle mensen even leuk!
Als ik aanleiding zou zien om te castreren, zou ik altijd eerst chemische castratie proberen. Dan kun je zien of het gedrag positief verandert, of de hond angstig wordt, enz. Als het resultaat 'bevalt'kun je altijd nog definitief laten castreren.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tips zijn welkom! ;-)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: workshop eigen hond trimmen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^