Kruisingen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Nikki, vrouwtje van Baco & Dani

Ik snap iets niet en ik hoop dat jullie dat voor mij duidelijker kunnen maken.
Kruisingen zijn voort gekomen door broodfokkers of een oepsnest. zeg ik dat goed?
Erkende fokkers fokken alleen raszuivere, waarom alleen raszuivere? Een kruising hondje is toch niks mis mee, mits de ouder dieren getest zijn?? Waarom lees ik hier vaak als je het over een kruising heb dat het vaak broodfok hondjes zijn?? Wat als ze gewoon op alles getest zijn voordat je een nest heb? dan is het toch mooi en gezond? Waarom moet het woordje broodfok of oepsnest erbij komen als je het over een kruising nestje hebk, terwijl ze misschien wel getest zijn.
Ik kan me niet voor stellen dat het allemaal oepsnesten of broodfok honden zijn. Willen jullie er ook bij vertellen aub waarom wel een kruising waarom niet? Ik hoop dat ik het goed heb neer gezet, mijn uitleg is beroerd, maar wou het toch even vragen! :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kruisingen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Wanneer een kruising netjes getest is en de karaktereigenschappen voor mij passen vind ik dat er niets mis mee is :-)

Alleen het zijn nu eenmaal 90% van de tijd oepsnestjes of broodfok honden. Broodfok kan natuurlijk ook gewoon zijn dat de buurman er wel geld in ziet om zijn Stafford teef te laten denken door de achterbuurman zijn Rottweiler reu (ik noem maar wat.)

Ik ben toch meer van de rashonden omdat ik voor een bepaald kenmerken en eigenschappen ga wanneer ik een pup zou kopen. Een herplaatser maakt me niets uit. Kruisingen zijn niet minder lief ofzo hoor! :-D

honden foto van Nikki, vrouwtje van Baco & Dani

Maar waarom als mensen zeggen ik heb een kruising puppie dat gelijk een oordeel komt van oow dat is broodfok... of een oeps nest, Ik ben dat hier zo vaak tegen gekomen dat ik een topic open omdat ik daardoor in de war raak. Dus dat wil ik even de wereld uit helpen haha. :-D Ik heb zelf een kruising, en ik denk er ook wel eens over na dat ik een raszuivere hond er bij zou willen hebben. maar ik vind een kruising is niks mis mee, mits de ouders getest zijn natuurlijk! :-)

honden page profiel MessinaMessina 3 doggies

honden foto van Messina

Ik heb een hele tijd geleden een soortgelijk topic geopend, maar met een andere insteek; Ik twijfel heel erg of ik nog wel een rashond wil, aangezien er zoveel problemen zijn met rashonden en sommige verenigingen gewoon doorfokken met honden ook al zit er een fout in.

Zo hebben we de Teckel.
Wist je dat het gen die de hernia veroorzaakt bekend is? Dat erop getest kan worden? De vereniging zegt echter nee, we gaan die honden niet uitsluiten.

En dit is pas een van de vele voorbeelden.
Dus nee, ik heb niets tegen een kruising, zoals Sammy hierboven al aangeeft. Het moet natuurlijk wel goed gebeuren. Niet zomaar een hond boven op de andere gooien.

Ik ben door alle ontdekkingen die ik gedaan heb over de hondenfokwereld (officieel, dus incl. vereniging en stambomen en alles er omheen) nogal cynisch geworden.

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

" Een kruising hondje is toch niks mis mee, mits de ouder dieren getest zijn?? Waarom lees ik hier vaak als je het over een kruising heb dat het vaak broodfok hondjes zijn?? Wat als ze gewoon op alles getest zijn voordat je een nest heb? dan is het toch mooi en gezond? Waarom moet het woordje broodfok of oepsnest erbij komen als je het over een kruising nestje hebk, terwijl ze misschien wel getest zijn.
"

Dat is het punt, 99,9% van de kruising nesten, daar wordt niks getest. Wel een standaard DA bezoekje met even oortjes kijken en hartje luisteren, maar geen echte testen.

Maar voor de meeste kruisingen wordt wel gewoon zonder blikken of blozen 300/600 euro gevraagd.
Terwijl een broodfokker nauwelijks kosten maakt en de pretnest eigenaar gewoon de hond van de buurman erop heeft gezet en niks getest. Dus beide maken nauwelijks kosten, maar vragen wel de hoofdprijs voor de pups.

Ik ben niet tegen kruisingen fokken, mits het gedaan wordt met ouderdieren die getest zijn op de voorkomende aandoeningen, mits de rassen wel passen qua bouw maar ook qua karakter en mits men van te voren zich voorbereid en voor het dekken al pupkopers zoekt en zich na de geboorte altijd verantwoordelijk blijft opstellen. Als een pup/hond dus herplaatst moet worden, dat de fokker hem opvangt.

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Het oordeel is er eigenlijk snel omdat het 9 van de 10 keer zo is. Echt een enkeling komt voor uit geteste ouders..

Dat is dan nog aan de mensen zelf om dat te bepalen maar veel mensen hier zijn daar op tegen. Iets wat ik me wel kan voorstellen maarja, je kunt niet iedereen jouw mening opdringen natuurlijk..

honden page profiel Claudia & TankClaudia & Tank 3 doggies

honden foto van Claudia & Tank

Ik ben het met jou eens Nikki.
Ben wel voor kruisingen als de ouders worden getest en het niet een kruising is van veel rassen of een krusing van een kruising.
Zoals de meeste weten heb ik ook een kruising en ik vind dat je wel bewust moet zijn van de ziektes die een kruising heeft.
Nu weet ik dat van Spike niet of zijn ouders zijn getest maar daarvoor maken wij een spaarpotje zodat we eventuele dierenarts kosten kunnen betalen.
Over een 1 of 2 jaar nemen wij er ook weer een hond dit keer wel een rashond met al de nodige testen.

Maar daarna zou ik toch weer voor een herplaatser gaan en ik denk ook wel weer een kruising.
Maar dan let ik wel beter op of de ouders zijn getest.

honden foto van Nikki, vrouwtje van Baco & Dani

"

Ik ben niet tegen kruisingen fokken, mits het gedaan wordt met ouderdieren die getest zijn op de voorkomende aandoeningen, mits de rassen wel passen qua bouw maar ook qua karakter en mits men van te voren zich voorbereid en voor het dekken al pupkopers zoekt en zich na de geboorte altijd verantwoordelijk blijft opstellen. Als een pup/hond dus herplaatst moet worden, dat de fokker hem opvangt. "

Daar ben ik het ook helemaal mee eens.
Wat je allemaal niet hoort dat de kleine hondjes de moeder is en de grote de vader, dat is een hel voor de teef. of de karakter idd dat moet wel goed matchen.

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden 3 doggies

honden foto van Gerdine van der Linden

Tja zoals Sammy als zegt, 90% is broodfok of oepsnestjes.
Er zijn weinig fokkers die met hun geteste rashond gaan kruisen, dit omdat ze niet voor niets voor een ras hebben gekozen, en waarom zou je. je hebt toch een rashond, kan je beter kruisen met een rashond.
Sowieso willen ze hun ras behouden, en niet kapot maken door te kruisen

En daarbij weet je nooit wat er uit komt met een kruising, je moet heel goed opletten of de karakter eigenschappen niet gaan botsen of elkaar versterken.
Er komt meer bij kijken dan alleen testen doen. Maar er zijn zeker mensen die het doen, om bv een nieuw ras te maken.
Of het kan ook fout gaan als je 2 rassen hebt in huis waar je mee fokt, zoals hier op het forum is gebeurd met Kees, die konings poedels en bouviers had. Hij heeft daar iemand op het forum heel erg blij gemaakt :-D

honden foto van Nikki, vrouwtje van Baco & Dani

" Dat is dan nog aan de mensen zelf om dat te bepalen maar veel mensen hier zijn daar op tegen. Iets wat ik me wel kan voorstellen maarja, je kunt niet iedereen jouw mening opdringen natuurlijk.. "
Nee tuurlijk ieder zijn eigen mening toch, maar juist daardoor raakte ik in de war, dus wil ook de meningen van andere horen natuurlijk O-)

honden page profiel Nikki & HeroNikki & Hero 3 doggies

honden foto van Nikki & Hero

Ik kan me soms moeilijk voorstellen dat iemand die 'opzettelijk' een kruisingnestje kweekt én testen laat doen én een hoge prijs vraagt (om de kosten ietwat te kunnen dekken), de pups ook daadwerkelijk verkocht krijgt voor de leeftijd van 9 weken.

De gemiddelde persoon heeft volgens mij nog nooit gehoord van 'testen laten doen bij de ouderhonden'. En iemand die een kruisinkje neemt doet dit meestal toch omdat ze de hoge prijzen van een echte rashond niet willen betalen?
Dat dacht ik dan toch.

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

" De gemiddelde persoon heeft volgens mij nog nooit gehoord van 'testen laten doen bij de ouderhonden'. En iemand die een kruisinkje neemt doet dit meestal toch omdat ze de hoge prijzen van een echte rashond niet willen betalen?
Dat dacht ik dan toch. "


Wat ik me dan afvraag is of ze dan wel bereid zijn de kosten te betalen van alle erfelijke afwijkingen. Dat is namelijk een groot risico wat je loopt met een ongeteste kruising.

Het lijkt mij dat wanneer je geen 800 á 1200 euro over hebt voor de aanschaf je al helemaal geen 3000 euro over hebt voor een operatie. Of ben ik nu gek?

honden page profiel Claudia & TankClaudia & Tank 3 doggies

honden foto van Claudia & Tank

@ Sammy.
Dat denk ik ja.
Sommige mensen willen voor een dubbeltje op de eerste rang zitten (zo was ie toch??)
Maar dat hoeft niet altijd.
Spike was gratis maar we hebben wel gelijk besloten een spaarpotje te maken voor eventuele operaties ed.

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Maar Spike is een herplaatser toch? Dat vind ik wel iets anders dan 'voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten' hoor! (M'n complimenten over je aanpak trouwens :-) )

honden foto van Nikki, vrouwtje van Baco & Dani

@ Claudia
Baco ( kruising )was ook gratis en we hebben ook een spaarpot voor hem. Maar voorlopig is dat niet nodig hij is gezond :-)
Maar dat ze de pups voor minder geld willen gaat bij mij een belletje rinkelen niet doen, maar helaas tuinen andere mensen er wel in. Ik zit vaak op MP te kijken, En er zijn zoveel advertentie's die zo gevaarlijk zijn de prijzen zijn aantrekkelijk voor mensen die geen verstand hebben van broodfok en ongeteste ouder dieren.

honden foto van Nikki, vrouwtje van Baco & Dani

Ik zeg er wel even bij dat we baco vanaf 11 maanden hebben hij komt van een gezin hier achter ons vandaan waar hij maar 2 maanden heeft gezeten :'(

honden page profiel Nikki & HeroNikki & Hero 3 doggies

honden foto van Nikki & Hero

Ik denk niet dat de gemiddelde mens erbij stil staat dat honden "erfelijke afwijkingen" kunnen hebben.

honden page profiel Claudia & TankClaudia & Tank 3 doggies

honden foto van Claudia & Tank

" Maar Spike is een herplaatser toch? Dat vind ik wel iets anders dan 'voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten' hoor! (M'n complimenten over je aanpak trouwens :-) ) "


Ja Spike is een herplaatser.
Maar met dubbeltje op de eerste rang bedoelde ik mensen die een hond willen maar niet zoveel geld willen betalen voor een rashond dus een kruisng nemen of kopen.

Enne thanx voor je complimentje (bloos bloos)

honden page profiel BinkBink 3 doggies

honden foto van Bink

Zoals vele hierboven vindt ik als je bewust een kruising wilt fokken, dat moet doen met o.a. de nodige testen op erfelijke aandoeningen en bij elkaar passende ras eigenschappen.

De meeste rashonden van tegenwoordig komen immers voort uit krusingen. Nu heb je ophef over de labradoodle dat het maar een kruising is, maar over een paar jaar is dit waarschijnlijk een erkend ras en zal hiervoor stambomen gegeven worden.

honden page profiel Claudia & TankClaudia & Tank 3 doggies

honden foto van Claudia & Tank

" @ Claudia
Baco ( kruising )was ook gratis en we hebben ook een spaarpot voor hem. Maar voorlopig is dat niet nodig hij is gezond :-)
Maar dat ze de pups voor minder geld willen gaat bij mij een belletje rinkelen niet doen, maar helaas tuinen andere mensen er wel in. Ik zit vaak op MP te kijken, En er zijn zoveel advertentie's die zo gevaarlijk zijn de prijzen zijn aantrekkelijk voor mensen die geen verstand hebben van broodfok en ongeteste ouder dieren. "


Gelukkig hebben wij het spaarpotje ook nog niet hoeven te gebruiken en ik hoop het ook niet hoeven te gebruiken.
En voor de rest heb je idd gelijk mensen willen zo goedkoop mogelijk een hond en kijken dan niet naar gezondheid en/of karakter

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Wat ik altijd zo vervelend vind is dat ze achteraf allemaal het internet en de forums kunnen vinden omdat hun hondje ineens is overleden of ernstig ziek is.

Daarvoor op internet kijken? Welnee.. Stel je voor dat je wat moeite doet voor iets dat je minimaal 10 jaar bij je hoopt te hebben..

En dat is nu net waar veel mensen zich zo aan irriteren, ook hier op HP. Dat betekent niet dat kruisingen minder waard zijn maar dat de mensen achter de honden laks zijn. :-)

honden page profiel Claudia & TankClaudia & Tank 3 doggies

honden foto van Claudia & Tank

@ Sammy.
Ja dat zou idd een hoop schelen als mensen van te voren op internet kijken.
Het lijkt wel of mensen tegenwoordig steeds lakser worden terwijl het hier ook om een levend wezen gaat.
Die als hij op de verkeerde manier is 'gefokt' een hoop kan lijden.

honden page profiel Nikki & HeroNikki & Hero 3 doggies

honden foto van Nikki & Hero

Ik heb al zo vaak gehoord dat mensen niet meer eens opzoeken welk ras bij hun situatie zou passen...
Nee gewoon de schattigste pup uit de broodfokzaak eruit kiezen en 5min later mee naar huis nemen.
Ahja moet dat beest nog iets hebben? Ohja een voer- en drinkbak. De broodfokker zegt dat we de eerste maand er niet mee buiten mogen komen, dus een riempje moet ook al niet.
We krijgen ook nog anti-diarree middeltjes mee van de broodfokker, want hij zegt dat het normaal is dat puppy de eerste week diarree gaat hebben...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kruisingen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Krabben aan de bench
^