Vechten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Janaida & MikaJanaida & Mika

honden foto van Janaida & Mika

Vlak bij ons huis hebben we een honden ren waar de honden los in kunnen lopen. Het is niet zo groot maar 2 honden samen kunnen er heel leuk in spelen.
Zo ook vanmiddag dacht ik mijn hond een pleziertje te doen, er zat nl al een hond in, ras pitbull 2 jarige teef, maar dat is voor mijn van onder geschikt belang want Mika had al een keer met deze hond in de ren gespeeld en dat was echt heel erg leuk. Totaal geen probleem.
Dus ik dacht leuk en ook de baas van de andere hond vond het goed. Maar tot mijn grote verbazing ging de andere hond direct in de aanval. En heel even leek het echt te gaan escaleren. Hij had de poten helemaal om Mika heen geslagen en begon te bijten en had een hoop lawaai, grommen en grauwen. En dat was niet zomaar even een correctie naar Mika. Mika begon dus ook van zich af te bijten. Gelukkig voelde ik me heel rustig en kon ik Mika bij haar nekvel pakken en omdat ik nog bij de deur van de ren stond direct haar mee naar buiten nemen.
ik voelde me zelfs nog een beetje vervelend naar die andere baas toe ook want ik dacht echt heb ik nu iets verkeerd gedaan door iets over het hoofd te zien bij het binnen laten in de ren. En de andere baas had er ook last van dat het zo misging.
Wie kan een tip geven voor een eventuele volgende keer, of moet ik het bij deze hond niet weer doen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vechten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Hoe ging het de vorige keer? Het enige wat ik kan bedenken, uiteraard alleen afgaande op jouw verhaal, is dat de teef het er niet mee eens was dat er nog iemand de ren in kwam.

Als je snapt wat ik bedoel, stel dat jullie vorige keer samen tegelijk de ren in gingen, of jij er al was met Mika, kan dit het verklaren.

Waarom nam je Mika aan de nekvel mee? Is dit als correctie of had je niets anders om vast te pakken?

honden page profiel ChaveraChavera 3 doggies

honden foto van Chavera

Het kilnkt een beetje ofals dat pitbull teefje de ren tot die van haar heeft geclaimd.

Als jullie het aandurven (wat altijd een risico is), dan zou ik het nogmaals proberen, maar dan jouw hond eerst en pas een paar minuten later dat andere teefje erbij doen.

honden page profiel Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en KwintAnnelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwintgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Speelterrein wordt een tweede territorium, en dan vaak verdedigd. Ik zou voor de volgende keer, even afspreken om er samen naar toe te lopen en dan gezamelijk naar binnen. Meestal gaat het dan wel goed! Blijf natuurlijk wel attent. Je weet dat het ook mis kan gaan nu!! maar ik denk dat het zo wel goed gaat! Sommige honden zijn wat dat betreft erg territoriaal ! :-D

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Ik persoonlijk zou daar niet graag meer heen gaan.Het kan de volgende keer weleens fout gaan.

honden page profiel Janaida & MikaJanaida & Mika

honden foto van Janaida & Mika

Dat pakken bij de nekvel was omdat ik daar het beste houvast kon krijgen het lukte me niet om mijn vingers achter de halsband te krijgen. Want zij reageerde ook al wat heftig en ik kon haar niet zo goed pakken omdat de bek van de andere teef ook steeds bij mij handen langs ging. Dus dit was mijn eerste en beste optie.

Wat betreft de volgorde van de vorige keer ben ik niet meer zo zeker maar volgens mij zat Mika er toen al in en kwam hij erbij met zijn hond.

Eigenlijk zou ik het ook weer willen proberen maar ben nu wel wat onzeker geworden, ik wil niet dat Mika schade oploopt. En de baas van de andere hond had wel redelijk controle over zijn hond maar hij schrok ook van deze reactie. Dus ik weet niet of hij het nog wer ziet zitten. Moet zeggen het komt wel heel heftig over komt zo'n incident.

Maar wat hier word gezegd over dat deze pitbull de ren had geclaimd dat zou best wel eens kunnen dat dat de oorzaak is want ook hij laat heel vaak zijn hond daar in spelen omdat zijn hond niet los kan lopen

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Zo'n voorval is inderdaad altijd erg heftig, kan me goed voorstellen dat je je helemaal kapot bent geschrokken en niet snel weer samen met die hond in de ren gaat staan met Mika ;-)

Ik denk toch ook dat het te maken heeft dat de andere hond er al was, en die dit niet zo leuk vond dat er nog een hond bij kwam.

honden page profiel Diablo & MayaDiablo & Maya 3 doggies

honden foto van Diablo & Maya

Ik sluit me bij Hadassa en Annellies aan.
Ik denk, omdat de pitbull er al eerder in zat, ze de ren tot zich geclaimd heeft.
Volgende keer gewoon tegelijk de ren in doen.
Als jullie allebei rustig blijven is er denk ik niks aan de hand hoor.
Ik zou er niet wegblijven, dat is zonde voor je hond.
Zeker als ze daarvoor al zo fijn samen gespeeld hebben.

honden page profiel Janaida & MikaJanaida & Mika

honden foto van Janaida & Mika

Ja ik denk dat we idd eerst buiten de ren moeten met beide honden en dan kijken hoe de reactie is op elkaar. en dan samen naar binnen.
Maar ik ken de baas ook niet zo goed dus als hij dit niet aandurft dan doe ik het zeker niet.
En gelukkig kan ik op genoeg andere momenten van de dag in de ren met Mika. Want meestal is er geen hond te bekennen . Veel mensen vinden het geen fijne plek voor hun hond. Die laten hun hond liever gewoon loslopen.

honden page profiel ChaveraChavera 3 doggies

honden foto van Chavera

Mocht je het nog een keer willen proberen, wees dan absoluut zeker dat jij en die andere hondeneigenaar allebij geen spanning meenemen, dit kan een aanleiding zijn tot een nog grotere vechtpartij.

Als jullie nog een poging willen wagen, dan raad ik het aan om eerst samen te gaan wandelen, naast elkaar. Eerst met genoeg ruimte er tussen en als dat goed gaat steeds iets meer naar elkaar toe gaan. Loop niet van 2 verschillende kanten recht op elkaar af, op zo'n moment kan er al een strijd ontstaan. Als jullie naast elkaar kunnen lopen zonder strijd, dan zou ik het een keer los proberen, maar dan niet in een ren omdat dt toch een beperkte ruimte is, maar kies voor een grote open vlakte, zo hebben ze de ruimte en kunnen ze ook niet iets claimen.

honden page profiel Janaida & MikaJanaida & Mika

honden foto van Janaida & Mika

Dankjewel voor je tip, zal hier zeker wat mee doen. En mss laat ik Mika niet meer bij deze hond los. Hangt ook helemaal van die baas af en hoe ze een eventuele volgende keer op elkaar reageren als ze elkaar zien.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vechten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

^