Fokker of keurmeester!!!!!!!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel lenielenie

Wat vinden jullie?
Kun je als fokker en keurmeester ook je eigen honden showen?
Winnen met een jonge hond die nog nooit geshowd is en dan bij een goede Engelse vriend alles winnen??
Is dit mogelijk, eerlijk??
Beter of fokker of keurmeester maar niet beide??
Lenie

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Fokker of keurmeester!!!!!!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker

honden foto van Marit

Als fokker fok je toch met bepaalde ouderdieren en lijnen die jou aanspreken.

Ga je dan als fokker, naar een show en ben je daar keurmeester. Grote kans dat als er honden uit jouw lijn komen, je die (uiteraard) mooi vindt en die laat winnen.

Naast de rasstandaard is het net wat een keurmeester aanspreekt en hoe ernstig hij bijvoorbeeld de koehakken vindt in verhouding tot de uitstraling van de kop. Ik noem maar wat.

Ik ben vooral benieuwd wat kenners van het ras, van mijn hondje vinden. Verschillende mensen, verschillende voorkeuren.

Groetjes Marit

honden page profiel TamaraTamaragoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara

Dat vind ik nu juist het nadeel van shows..
De persoonlijke mening van de keurmeester telt..
Het is maar net waar je van houd..

Zo ben ik zelf met mijn werkborder voor de fun wel eens naar een show gegaan, ik wist ook van te voren dat de beoordeling niet geweldig zou zijn het is tenslotte geen showhond!!
Maar met de instelling van we moeten alles een keer gedaan hebben heb ik toch ingeschreven.
Uiteindelijk was het geen slechte beoordeling..

Een vriendin van mij ging ook mee, ook met de instelling dat je alles een keer gedaan moet hebben.
Zij heeft wel een showhond maar deze is blauw er werd van te voren al gezegd dat de keurmeester niet van kleur houd.. dus ja, derde plaats van de drie..
Nu kwam er een andere fokker/keurmeester naar haar toe of hij haar hond niet mocht hebben want het was zo'n prachtige hond die die derde plaats zeker niet verdiende...wat moet je daar nu mee..?

De andere vriedin met ook een showhond stond ook derde, ook van die hond zeiden ze dat deze veel hoger had moeten eindigen..
En dan te bedenken dat alle hondjes die gewonnen hadden van een en dezelfde kennel kwamen en ja, ook vrienden van de keurmeester.....

Gelukkig hadden wij een leuke dag gehad, zowel wij als onze honden een hele ervaring rijker...

honden page profiel AnjaAnja

honden foto van Anja

Klopt want je schrijft, één van onze honden had maar een G bij een clubdag, ik denk ga eens kijken bij een schow en wat denk je, 1e-U en bob en nog wat, tja het is maar net waar de keurmeester op valt. Ik merk wel dat er bij een hoop rassen een hoop honden winnen die uit een lijn komt waar de keurmeester zijn voorkeur voor heeft. Of er echt alleen vriendjespolitiek is denk ik niet want een bepaalde keurmeester keurt op één show vele rassen dus kan het niet allemaal zijn lijn zijn.

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Och zo heeft Mexx vorig jaar de officieuse 1e plek gehaald in Duitsland :-p
Op 1 stond hun eigen reu (de honden staan op naam van de vrouw (fokker), de man is KM, je mag niet je eigen honden keuren), op 2 hun veel gebruikte dekreu van vrienden.
Tja en op 3 wij :-D
Hoger hadden we niet kunnen komen.

Dit jaar stonden we met 4 in de ring, KM was vriend van die KM van vorige keer, hun duitse reu deed mee.
Mexx had de 2 NL honden al tig keer verslagen, zij hadden me alvast gefeliciteerd, de ene duitse reu had een tanggebit (disc)..
Maar wie werd er 1.. juist de duitse reu, Mexx werd 4 met jaja een SG (en dat was de eerste in 35 shows..).
De KM had ons nl's random geplaatst leek wel. Redenen: de een was iets te hoog, de ander iets te laag en Mexx iets te wijde voetjes! En daarom allemaal geen U. Sloeg echt nergens op.

Maarja, gewoon de KM op de zwarte lijst zetten en nooit weer gaan. :-D

Ik vind een nieuwe KM juist altijd een uitdaging. Al hoop ik dit jaar onze 'fan' weer een keer te krijgen, want we hebben nog 1 duits punt nodig voor kampioen :-p

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Ik zou, als ik de keurmeester persoonlijk zou kennen, niet inschrijven. Dit ook om de keurmeester niet in een lastig parket te brengen, want stel dat een hond van een vriend echt de mooiste is? Maar ik ken genoeg mensen die dan juist wel inschrijven hoor.

Ik heb Brumma ingeschreven voor Arnhem. Brumma haar zusje komt ook. Ik ben zelf de fokker van de hondjes, maar de eigenaar van het zusje van Brumma fokt al 30 jaar en is enorm bekend in samojedenland. Ik denk dat mijn kans met Brumma al bij voorbaat al verkeken is, want de keurmeester weet wel dat die man al heel lang fokt, maar hij weet niet dat ik de fokker van deze hondjes ben.
Zijn er twee gelijkwaardige hondjes, dan zal de keurmeester altijd voor het hondje gaan waar mee verder gefokt wordt. Dat gebeurt in dit geval met beide honden, maar ik weet nu al dat ik de bekendheid van die andere fokker tegen me zal hebben.

honden page profiel marianmarian

honden foto van marian

Maak het regelmatig mee...ook mensen die de keurmeester goed kennen...en van te voren worden ingeseind...zow corrupt....Of ze kopen een pup bij de keurmeester...en worden met hun andere hondje 1e...
Maar...als je hondje dan toevallig 1e wordt...wordt het wel 1e door zichzelf...en niet omdat je de keurmeester kent.
Zijn zoveel kampioenen...die kampioen worden door de ons kent ons...mentaliteit. Te triest voor woorden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik weet er ook alles van. vind het wel heel jammer.
ik heb een bruine newfoundlander, en er zijn keurmeesters die in het geheel niet van de bruine houden, en voor zwart kiezen. ook zijn er in canada keurmeesters die de grijze een normale newfoundlander vinden, en in nederland uitgesloten worden voor de fok.

vroeger werden de bruine newfoundlanders de nek omgedraaid, kwam {zogenaamd } niet in hun fok voor, tot dat de bruine populair werden, en nu zijn er genoeg bruine newfoundlanders die ook naar shows gaan. en toch nog keurmeesters die de bruine niet zien zitten. mijn vorige hond Femme, was een van de eerste bruine die nog niet zo populair waren, bij veel fokkers moest eropeens meer betaald worden voor bruin, want iedereen wilde toch graag een bruine.

ik zelf heb een voorkeur voor bruin, ze lijken wat meer op de beer. ook een zwarte heb ik gehad, maar een bruine toont wat meer aaibaarder.
jammer dat er zulke keurmeesters rondlopen, maar dat zal je altijd houden. en vaak hoor ik ook de fokkers praten, nee bij die keurmeester ga ik niet, daar maak ik geen kans, terwijl ze bij een ander een toppositie lopen. helaas.

willemijn

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Hoi Willemijn,
ja, maar dat doe ik ook hoor, ik schrijf alleen bij keurmeesters in die voor het type samojeed gaan wat ik fok, het werktype. Dus alleen bij keurmeesters waarvan ik weet dat ze mijn honden mooi vinden. Ik vind het onzin om in te schrijven bij een keurmeester die toch mijn honden niet mooi vindt. Waarom zou je 50 euro inschrijfgeld betalen (en je reisgeld) om met een slecht keurrapport thuis te komen?
Nee hoor, ik ga alleen heen als ik kans maak op een kampioenstitel. Zo leuk vind ik het niet op een show, zeker niet voor de honden, die gaan liever een dagje lekker wandelen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dag Nienke, begrijp me niet verkeerd, je hebt helemaal gelijk, zo is het niet bedoeld. ik vind dat de keurmeester een bredere kijk moet hebben op het ras. en geen voorkeur moeten hebben voor een bepaalde kleur of type. twee types ? dan de mooiste , en niet degene waar de keurmeester op valt, zo ook met bruin en zwart, allebei even mooi ? okee, maar als de bruine een mooie hond is dan moet tie winnen en niet de zwarte omdat de keurmeester niet van bruin houd. en ja ik zou ook bij de keurmeester gaan die van mijn hond en type houd. zou ook niet bij die andere gaan.

dus ook niet bij een keurmeester die op zwart valt. dan blijf ik ook weg. helemaal gelijk.

willemijn

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Fokker of keurmeester!!!!!!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^