Shihtzu puppie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Sandy (Gast)

Hoi allemaal,

Wij zijn aan t kijken om een hondje aan te schaffen,t liefst een shihtzu,want we willen een klein hondje...we zijn er een leek in totaal nergens verstand van,waar moet je overal op letten en naar kijken bij t zoeken naar zo'n kleine puppie?
wie helpt ons?

Groetjes Sandy

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Shihtzu puppie " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Let op of de ouders er zijn.
Niet veel verschillende honden fokt.
Stamboom hebben.
Ouders zijn getest.

honden page profiel --

honden foto van -

Heel goed dat je je eerst oriënteert en niet meteen een zieke broodfokpuppy van Marktplaats aanschaft!
Hier, in dit artikel op Hondenpage (de encyclopedie) staat een heel stuk over waar je op moet letten bij het kopen van een pup:
http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_404-broodfokkers.php

Een rashond met stamboom is misschien duurder, maar dit scheelt je héél veel ellende en hoogoplopende dierenartskosten van een zieke pup (zo ben je uiteindelijk zelfs nog duurder uit!). Haal je pup dus van een goede fokker, waarvan de ouderhonden getest zijn op erfelijke ziekten, en de pups een stamboom hebben.

Als ik jou was zou ik contact opnemen met de rasvereniging van de Shih Tzu:
http://www.shihtzuclub.nl/
Daar kunnen ze je alles vertellen en je vindt er ook betrouwbare fokkers die zich aan bepaalde regels moeten houden bij het fokken. Ook kan je er allerlei informatie over het ras vinden.
Succes!

honden page profiel Sandy KetelingsSandy Ketelings

Dank jullie wel alvast en als er bij staat met internationaal paspoort ingeent ontwormd met beide ouders en thuis oopgegroeid met kinderen krijgen puppiepakket en nestdoek en zo mee...??

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Beide ouders aanwezig is geen pré. Moeder wel, die moet er altijd zijn, maar een goede fokker zoekt een vaderhond die de perfecte match bij de moederhond is. En meestal is dat niet de reu die toevallig ook bij de eigenaars van de teef woont.

Bovendien gaat het in dit nestje om een shih tzu zonder stamboom. De kans dat de ouderdieren door een specialist getest zijn op erfelijke problemen is nihil.

honden page profiel --

honden foto van -

Heb je dat nestje op Marktplaats gezien?
Want je moet erg uitkijken met dit soort websites: er staan veel broodfokkers op. Ze zijn ook erg goed in liegen.

Als de ouders niet getest zijn en ze geen stamboom hebben, zou ik uitkijken naar een ander nestje. Dan heb je namelijk een grote kans dat deze mensen geen enkel verstand van fokken hebben.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Zoals al eerder gezegd is, de grootste kans op een gezond, goed gesocialiseerd pupje, is als je je hondje aanschaft bij een fokker die aangesloten is bij de rasvereniging. Niet via goederensites als MP.

honden page profiel Sandy KetelingsSandy Ketelings

maar moet je hij of zei dan altijd kopen bij een fokker??
Want als mensen zo'n beestje gewoon thuis verkopen als hobby dan??
Mijn vriendin had dat ook en dat ging echt super hoe bij haar de puppie's opgroeiden verzorgd werden en uiteindelijk allemaal naar een nieuw baasje gingen (was kruising jack russel- chiuawa..

honden page profiel --

honden foto van -

Er zijn heus wel mensen die echt van hun hondje(s) houden en die dan een nestje van hun eigen hondje(s) willen. Ze zullen de pups heus goed verzorgen, máár ze hebben vaak geen verstand van zaken. De ouderdieren zijn meestal niet getest op afwijkingen waardoor ze zieke pups kunnen voortbrengen. Bovendien wordt er vaak niet gekeken naar een goede passende combinatie van ouderdieren en worden ze mogelijk niet voldoende gesocialiseerd.
Dan is er ook nog het probleem van broodfokkers. Soms doen ze zich voor als onschuldige mensen die hun pups in de woonkamer houden en goed verzorgen, maar ondertussen leven ze het grootste deel van de tijd in de schuur of hok, en kan er gelogen worden over bijvoorbeeld de leeftijd van de pups. Dit is moeilijk te controleren en dus moeilijk te vertrouwen.

Ik zou dus sowieso voor een goede fokker via de rasvereniging gaan, dan heb je gewoon een veel grotere kans op een mooi, gezond pupje met een goede start.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Het gaat erom dat als je een hondje koopt uit zomaar een nestje omdat het zo leuk is, de ouderdieren geen testen hebben gehad om te kijken of ze misschien erfelijke afwijkingen hebben die ze door kunnen geven aan de pupjes. Soms zijn de ouderdieren alleen drager, merk je er niks van en hebben de pupjes zodra ze volwassen zijn wél klachten. Dat nestje van je vriendin is, als de ouders niet getest zijn, ook een soort Russische roulette geweest. Met deze kruising kan je pupjes verwachten met patella Luxatie (knietjes die uit de kom schieten, komt bij heel veel Jack Russels voor, krijg je dat huppeltje op 3 pootjes) en van de chihuahua kunnen ze syringomyelia erfen, oftewel hersentjes die niet in het schedeltje passen, waardoor de hond gek wordt van de pijn.

Als je een Shih Tzu uit niet geteste ouderdieren koopt, loop je kans dat ze patella hebben, oogproblemen (komt veel voor bij de shih) en ook syringomyelia komt al voor.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Goed gezegd, Nienke!!

Alleen moet je héél goed zoeken in NL wil je een Chihuahua fokker vinden die ook op Syri test, en ik ben bang dat die voor de Shih-tzu ook zo is..
(De chihuahuaclub zegt zelfs dat het helemaal niet waar is, had ze ingelicht over Bijou).

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Tegenwoordig mogen er meerdere rasverenigingen van 1 ras zijn en ik denk dat het tijd wordt dat er chihuahuafokkers op gaan staan die wel hun verantwoording willen nemen en een vereniging met strengere regels gaan beginnen.

Ik denk inderdaad dat het heel moeilijk gaat worden een fokker te vinden die op syri test, maar zoek toch in ieder geval een fokker die op oogziektes test, want daar zijn ze wel heel gevoelig voor.
Tref je bijvoorbeeld een hondje met distychiasis, dan kan je om de paar maanden naar een gespecialiseerd dierenarts om haartjes weg te laten laseren... :'(

honden page profiel  Yara Yara goedgekeurde fokker

honden foto van  Yara

Als ik een pup zou willen kopen, dan zou ik al gaan kijken als de pups nog maar 4 weken oud zijn.
De moeder moet heerlijk bij de pups liggen in de kamer/keuken, zodat je kunt zien dat het ook echt de moeder is van de pups.
Ga nooit kijken bij puppies die je al meteen mee mag nemen, gun jezelf de tijd om te beslissen of dit wel de fokker is waar je een pup wil kopen.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Lees dit topic ook even door. Gaat over een ander ras, maar dit zijn dus dingen die gebeuren kunnen als je denkt dat je een prima nestje via MP hebt gevonden...
http://www.hondenpage.com/hondenforum/74184/ben-ik-nu-voor-de-gek-gehouden!?.php

Geertje (Gast)

Kijk ook eens bij een dierenasiel deze hebben regelmatig shihtzu's, boomertjes ed.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Shihtzu puppie " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Kan hond soms alleen blijven?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^