chiuaua bijt in mijn gezicht!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ........

honden foto van ....

gisteren was ik op bezoek bij een vriendin. zij heeft een chiuaua. Deze lag op de grond en ik stak mijn hand uit zodat hij daar aan kon snuffelen en zo kennis met mij kon maken (een correcte manier dacht ik...)

opeens vliegt het beest naar mijn gezicht en bijt me superhard. Ik heb nu een serieuze bijtwonde op mijn kaak-neus-lip (ben ingeënt algoed)Ik zie bont en blauw en heb een serieuze wonde..

Vriendin zegt dat het mijn schuld is, dat ik niet naar de hond had moegen toe gaan... Mijn mening? Een hond moet zijn plaats kennen en mag NOOIT bijten, tenzij hij écht zelf word aangevallen... Ik heb haar gezegd dat de hond naar een GT moet, dat dit geen normaal gedrag is..

ik ben er zachtjes naar toe gegaan en heb eerst mijn ahnd uitgestoken zodoende hij kon snuffelen, en vrij vriendelijke benadering dus..

Wat denken jullie???

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "chiuaua bijt in mijn gezicht!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel LisanneLisanne 3 doggies

honden foto van Lisanne

... Ja ik weet helaas dat sommige honden zo kunnen reageren.
Blijkbaar was jij op dat moment een bedreiging ( in zijn eigen huis )

Ik ben zelf van mening.. ( maar ik vertel dit ook aan de mensen die bij mij over de vloer komen!!!) dat je de honden vanzelf naar jouw toe moet laten gaan. En dus niet dat zij contact gaan zoeken met mijn hond. Dit moet andersom gebeuren. De hond maakt op zijn tijd contact met de visite.

Wil je wel veel beterschap wensen..

Ik vind wel dat die vriendin je even had mogen waarschuwen over het gedrag van dit hondje!! maar hier geld ook de regel... De hond maakt het contact.. Niet de indringer.

honden page profiel ........

honden foto van ....

Bedankt voor de reactie Lisanne.

Ik begrijp dat ik inderdaad een indringer ben, en achteraf bezien denk ik ook dat ik de hond naar mij had moeten laten komen, en niet andersom... Maar dat neemt mijn inziens niet weg dat een hond NOOIT of te nooit in iemand's gezicht mag bijten, niet?

Wat als mijn vriendin bv kinderen over de vloer krijgt?

Me dunkt dat de hond niet goed opgevoed is...

Misschien ben ik fout, vandaar ook mijn vraag op het forum. maar ik heb onze hond (nu negen maand) geleerd dat wat er ook gebeurd, zij nooit mag aanvallen, bijten, happen... zelfs als iemand speeltjes, eten ed afneemt... Ik al mens bepaal of iemand een indringer is, en zelfs indringens hoeven niet aangevallen te worden bij wijze van spreke... Ik vind niet dat de hond bepaald wat ok is of niet, het is aan de mens dat te bepalen...

Het blijft toch een hond (hoe graag ik ze ook zie en hoe belangrijk ze ook is voor mij, versta me niet verkeerd) ze moet mensen respecteren en gehoorzamen... niet?

Wat betreft dat mijn vriendin me had moeten waarschuwen, daar ben ik het volledig mee eens!

honden page profiel LisanneLisanne 3 doggies

honden foto van Lisanne

Uiteraard!! Maar ik ken de achtergrond van deze hond helemaal niet, ik weet niet of ze hem van pupaf heeft, wat deze hond heeft meegemaakt,. of hij mishandeld is geweest. of het een onzekere hond is etc.

Ik heb zelf een zeer onzeker hondje in huis gehad.. Deze hapte ook ( waarschuwing ) naar indringers.

Ik was áltijd de persoon die van te voren aangaf, láát hem op jouw afkomen ( bij volwassen mensen in mijn huis ) dan is er niets aan de hand.

Nóóít liet ik hem met kinderen! Nooit mocht iemand hem buiten zomaar aanhalen, want ik wist dat hij zou happen!

Een normale hond reageert zo niet.. en zou zo ook absoluut niet moeten reageren.

Ik vind dat hierin de vriendin 'schuld' heeft.. aangezien zij je had moeten waarschuwen..

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Heeft je vriendin je voordien gewaarschuwd ? Het was haar hond, maar ook in haar huis. Dan kun je je best aan de regels houden.

Als ze je niet gewaarschuwd heeft dan vraag ik me af wat er ooit kan gebeuren als ze een kind op bezoek heeft.

Gelukkig was je ingeënt. Hopelijk herstel je goed en vlug! Toch maar goed verzorgen.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Hoezeer je als mens ook probeert, je komt altijd van boven voor zo'n klein hondje. En dat kan bedreigend over komen. Als hij in je gezicht heeft kunnen bijten, zat je er denk ik ook redelijk vlak bij. Binnen bereik, zeg maar, en ook dat kan bedreigend over komen.

Nee, in principe hoort een hond niet te bijten, en ja, het zou misschien fijner zijn voor de hond als die zich niet zo bedreigd voelde, maar ik denk dat je door jouw gedrag het dier hebt uitgelokt. Angst is geen goede raadgever, en zelfs een goed opgevoedde hond kan rare dingen doen door angst. Daarom is het zo belangrijk dat je geen angstreactie uitlokt.

Kijk eens naar honden die elkaar afsnauwen, die happen richting het gezicht/ keel. Niet met de intentie schade te doen, maar in die richting happen ze nou eenmaal. Voor een hond is niet zo snel duidelijk dat mensen gezichten "heiliger" zijn dan honden gezichten. Natuurlijk heb je liever niet dat een hond bijt, laat staan naar een gezicht bijt, maar een angstige hond kan niet voor zijn gedrag in staan.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Ik lees nu dat je vriendin je niet gewaarschuwd heeft. Wel erg vind ik dat...

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Ik heb zo ooit een poes gehad die we opgenomen hadden, maar die maandenlang in het wild geleefd had. Die kon zich een poosje laten strelen en dan ineens uithalen. Iedereen werd altijd gewaarschuwd... en goed gewaarschuwd... Kinderen liet ik hem niet strelen en niet met hun gezichtje dicht erbij gaan.

Een huisdier kan door zijn verleden minder leuke kantjes hebben, daarom moeten ze nog niet weg. Maar duidelijk waarschuwen is volgens mij toch al het minste...

honden page profiel ........

honden foto van ....

Ze heeft hem van pup af aan, en ze is er altijd wel lief voor, alsook haar echtgenoot. Het is dus geen kwestie van traumatische ervaringen, mishandeling etc...

Wilma, ik kan me niet helemaal vinden in "maar ik denk dat je door jouw gedrag het dier hebt uitgelokt"
ik begrijp wel wat je bedoeld hoor. Maar ik vind precies toch wel dat als je een hond van pup af aan hebt, je hem voldoende hebt kunnen opleren dit niet te doen... Als je een van het asiel haalt of opvangt is het nog iets anders... Maar de pup is nu bijna een jaar oud... die zou toch beter moeten weten, niet??

Wat betreft mijn reactie naar de hond toe. Hoe anders een hond benaderen dan er zachtjes naar toe gaan en hand uitsteken? ik ging er niet boven hangen... ik was er zelfs niet zo heel dicht bij, dat beest heeft een super grote sprng moeten nemen om in mijn gezicht te kunnen bijten, hing er niet boven en zat er nog een metertjer, met mijn hand uitgestoken.. hij heeft er goeie sprong moeten maken ;-)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Zoals ik al zei, angst is een slechte raadgever, en maakt dat je niet meer normaal reageert. Of je nou mens bent of hond. De ene pup, en zelfs het ene ras, is angstiger dan de andere. Soms zit het er gewoon in, en kun je er niets aan doen. Soms is het de eerste keer dat een hond het doet, soms mag een hond je gewoon niet. En soms is het de schuld van de baas. Maar dat weet je niet.

Ik benader honden niet, zij benaderen mij. En dan nog blijf ik met mijn armen rustig naar beneden staan, of als ik zit hou ik ze op mijn schoot. En zelfs dan maak ik vaak geen beweging naar ze toe tenzij ze me duidelijk leuk vinden. En dan nog laat ik ze eerst ruiken voor ik ze aanraak.

honden page profiel ........

honden foto van ....

Wilma,

Hoewel ik niet vind dat dit juist is, dat ik mezelf zo moet aanpassen aan 'n hond... ik volg jouw goede raad vanaf nu zeker op... één flinke beet was genoeg, wil ik niet meer meemaken :-D

honden foto van ׺°”˜`”°º× Jacq van Sil & Sterre ׺°”˜`”°º×

Ik waarschuw de mensen die bij ons over de vloer komen ALTIJD. Daarom mag Sil ook nooit mee naar de gang. Hier vertel ik de mensen dat ze Sil moeten negeren. Niet aan mogen halen/kijken. Pas als ze op de stoel zitten en Sil komt bij hen dan is het goed. Ik heb dan ook altijd Sil zijn (groene) bal in de aanslag, dit is zijn afleiding. Als hij de bal heeft is hij een stuk ontspannender.

Beterschap met je lip. En mss kun je je vriendin leren om wél van te voren mensen te waarschuwen. Het is een kleine moeite en scheelt een hoop gedoe!!!

honden page profiel Sky & HaileySky & Hailey 3 doggies

honden foto van Sky & Hailey

Begrijp me niet verkeerd hoor, maar die hond had nooit zo mogen reageren, wat nou het is zijn huis?? Een hond hoort je niet zomaar te bijten omdat het zijn huis is, jij benadert de hond rustig en geeft hem de kans eerst te snuffelen, snap dat mensen zeggen de hond moet na jou toekomen, maar mag toch ook aannemen dat je je hond zo hoort te socialiseren dat hij dit soort dingen niet doet?? En als ie zich dan bedreigt had gevoelt, had grommen ook voldoende geweest, vind het niet normaal dat een hond zomaar zo uithaalt, ..

sterkte met je gezicht!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

jammer, dat je vriendin jou niet gewaarschuwd heeft, om de hond met rust te laten, je vriendin heeft dit moeten weten.

ook al benader je een hond, dat uitvliegen dat is heftig.
hier is een echte knuffelbeer, deze zou dat niet doen, maar ook ik zeg tegen vreemden, vreemden he. negeer dr maar , anders zit ze op schoot. bijten als vreemden haar zouden aaien, nee doet ze niet.

daarom is het jammer dat jouw vriendin niets gezegd heeft. hoop dat de wond in je gezicht straks niets meer van te zien is, een nare ervaring.

honden page profiel MYRIAMMYRIAM 3 doggies

honden foto van MYRIAM

esther zo doe ik dat ook altijd . aan mijn hand laten ruiken. ik vind dat jij niks verkeerds heb gedaan. die hond heeft ten alle tijden niet te bijten. hoe of wat dan ook. fijne vriendin trouwens dat ze jou de schuld geeft. over die vriendschap sliep ik toch nog een nachtje hoor. succes met je gezicht en hoop dat je er niet te vaal last van heb. gr myriam

honden page profiel MYRIAMMYRIAM 3 doggies

honden foto van MYRIAM

en voor een chihuahua hebben ze ook muilkorfjes hoor haahaha

honden page profiel Bianca & TaraBianca & Tara 3 doggies

honden foto van Bianca & Tara

Ik denk dat een hond, zeker als je deze hebt sinds die pup is hier inderdaad een 'verkeerde' opvoeding kreeg.... niet dat ik wil oordelen maar het is een klein hondje dat veel op de arm genomen wordt = wordt veel op menshoogte geplaatst, dus ik vermoed dominant en baas over de roedel mens hond.
Zeker als ik lees dat je vriendin dan nog zegt dat het jouw fout is, mis hoor, ik denk dat zij de oorzaak is.
Hopelijk heb je niet teveel pijn en komt het goed, maar ik steun je in je mening.

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D 3 doggies

honden foto van J. & T. van H & D

ai..dat is zeer lastig beterschap....

Maar toch even reageren, begrijp me niet verkeerd maar je moet nooit naar een hond toe gaan, laat de hond maar bij jou komen.
En ruiken aan je broekspijpen is genoeg ook daar zit jou geur aan.
Altijd recht op blijven, zelfs al ga je door de knieën
je boven lichaam blijft recht.
Ook geen oogcontact maken.

De hond krijgt nu de schuld maar ik denk dat dit niet helemaal terecht is. Niet dat je er iets aan kon doen hoor, je doet wat je denkt wat goed is. :-)

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Ik ben het eens met J & T van H & D

En misschien had ze gewoon geen zin in een aai of aandacht en was ze moe?

Ook kunnen honden overdonderd worden door andere geuren (van je broek bv.)

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Cabasja

Ik ben het helemaal met J. & T. van H & D eens...
Nooit zelf naar een hond toe gaan.
Ik snap zelf niet waarom mensen denken dat honden alles maar toe moeten laten...ook hun hebben eens een baaldag,of geen zin ergens in...hoe moeten hun dat nu laten blijken als iedereen hun maar wilt aaien enz.....

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

ook ik zeg altijd ,niet naar de hond toe ze komt wel naar jou.Zou niet in haar koppie zijn opgekomen iemand te bijten maar vind jij het lekker dat iedereen die jou wel leuk vind z,n handen door je haar haalt? Ook een hond heeft hier niet altijd zin in dus afblijven.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Hoe kunnen wij hier nou spreken van verkeerde opvoeding als we deze hond nooit hebben gezien en beoordeeld?

Een kleine hond moet je anders benaderen als een grote hond, de kleinste dingen kunnen al een trigger zijn tot waarschuwing en zelfs bijten.

Hiermee praat ik het gedrag niet goed, want een hond hoort nooit te bijten, maar ik heb helaas niet kunnen zien wat er vooraf is gegaan.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker 3 doggies

Dat de hond zich bedreigd voelt en uithaalt, kan zijn. Maar ik vind dat je prima de hond benaderd hebt. Als je vriendin niet waarschuwde voor het gedrag van haar hondje, dan heb jij hier totaal geen schuld aan, want een normale reactie van een hond is het naar mijn idee zeker niet.
Hier heb ik er ook twee die het niet zo op vreemden hebben, maar bijten zullen ze nooit, tenzij men ze echt klem in een hoek zou drijven.

Wat me wel opvalt is dat de reacties over het gedrag van het hondje mild zijn. Hij voelde zich bedreigd, hij schrok, kortom, hij kon er niks aan doen.
Ik vind zelf alleen dat het hondje zich wel heel erg snel bedreigd voelt. Je raakte hem niet eens aan, stak alleen je hand uit. Hoe moet dat op straat, als iemand per ongeluk te dicht langs het beestje loopt? Maar dat is mijn persoonlijke mening.

Wat me dan wel intrigeert is hoe mensen zouden reageren als de hond geen chihuahua was geweest, maar laten we zeggen een stafford, een rottweiler of een husky...

honden page profiel BartBart

honden foto van Bart

Precies Nienke.

In mijn ogen is dit ten alle tijden ontoelaatbaar gedrag bij een hond.
Hoe groot of klein hij/zij ook is.

Nu doet hij dit.
Het word opgepikt als schuld van de topic starter.
Word niet aan gewerkt om dit gedrag in het vervolg te voorkomen,dus volgende keer is het weer raak.

honden page profiel Claudia, Andor en DeamonClaudia, Andor en Deamon 3 doggies

honden foto van Claudia, Andor en Deamon

Het spijt mij zeer, maar ik ben van mening dat je gewoon niet naar een hond van een ander moet gaan maar de hond naar jou(of naar je toevragen). Ik heb een (voor vreemde personen)angstig hondje, en als hij op zijn plaats ligt(zijn veilige plek waar hij zich terug kan trekken) en er komt visite die naar hem toeloopt en die wilt hem aaien/steekt zijn hand uit, kan ik mij goed voorstellen dat hij zich bedreigd/angstig gaat voelen.

Een hond, groot of klein mag natuurlijk niet bijten, maar of dit echt lelijk bedoeld is of dat het angst was weet ik natuurlijk niet, ik was er tenslotte niet bij.

Ik hoop dat alles snel geneest! Wat gebeurd is, is natuurlijk wel heel erg vervelend voor jou!

@nienke en roedel,
Of het nou een Stafford of een Chi is, ik ben van mening dat je geen aandacht moet eissen van de hond van een ander door op de hond af te lopen.

Te dicht langslopen vind ik wat anders, je kijkt de hond niet aan, je praat niet tegen de hond en je steekt je arm niet uit. Dan vind ik happen onacceptabel, maar happen uit angst omdat iemand zijn hand naar je uitsteekt vind ik niet vreemd ofzo.

honden page profiel Sky & HaileySky & Hailey 3 doggies

honden foto van Sky & Hailey

Snap niet helemaal dat sommige `t maar op "het hondje voelde zich bedreigt" afschuiven? dat kan natuurlijk zo zijn maar, je stak netjes je hand uit, haalde de hond niet spontaan aan, al was t beest die dag strontchagrijnig dan had ie ook weg kunnen lopen, of kunnen snauwen, vind zo uithalen veel te ver gaan, helemaal als je vriendin dan ook nog zegt dat het jou schuld is??
Hoop trouwens dat je er geen litteken aan over houdt in je gezicht, miss even langs de apotheek om speciale zalf tegen littekens te halen?

Hahaha Nienke jou laatste zin vroeg ik me dus ook af ;-)

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Of het nou een Stafford of een Chi is, de situatie is niet goed te beoordelen.

Hoe steek je de hand uit bijvoorbeeld, wat doe je met de rest van je lichaamstaal, en zo kan ik nog even doorgaan.

Feit is dat een hond niet hoort te bijten, interesseert me niet wat voor ras, maar een hond bijt nooit zomaar tenzij er iets niet goed zit in het koppie.

honden page profiel Claudia, Andor en DeamonClaudia, Andor en Deamon 3 doggies

honden foto van Claudia, Andor en Deamon

Conclusie: Hond heeft niet mogen bijten en de topicstarter niet op een hond van een ander moeten aflopen. ;-)

honden page profiel MYRIAMMYRIAM 3 doggies

honden foto van MYRIAM

ik vind een hond heb niet te bijten. ik laat ook altijd eerst snuffelen aan mij hand. hang er niet overheen. sta ervoor . maar ik keur het nooit goed dat een hond bijt never nooit. gr myriam

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden 3 doggies

honden foto van Gerdine van der Linden

Ik vind deze reactie raar, dat een hond zijn plaats moet weten en nooit mag bijten.

tuurlijk wil ik ook niet dat een hond bijt, maar het is en blijft een dier! Deze kan je nooit mens maken, en deze blijft zijn eigen taal spreken!

En je kan de schuld niet zomaar op de hond afschuiven.
Als een hond probleem gedrag heeft, is dat de schuld van de mens. Wie het dan ook gedaan heeft.

Als ik gebeten word, zal ik wel wat fout gedaan hebben.
Nee het is niet normaal, maar misschien is die hond wel niet "normaal" opgevoed.

net als van die mensen die hun hond z'n kop vast houden en dan even neuzen, hap.. hond is vals.

Kijk eerst eens naar je eigen gedrag en dat van het baasje voor je de hond de schuld geeft.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "chiuaua bijt in mijn gezicht!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: nachtelijke onrust
^