Raar

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ik & RoosIk & Roos

honden foto van Ik & Roos

Hoi,

Zoals jullie misschien weten heb ik best vaak de neiging dingen op de schrijven die Roos meegemaakt heeft, omdat ik erover twijfel. Nu dus ook.

Roos was vandaag naar een dwergpincher gerend, omdat ik toestemming gaf. En dan ook zei "ga maar spelen, ga maar" wat echt het teken is om te gaan. Ik deed het echter niet met opzet, want ik dacht dat het Roos' vriendin was, een herdershond. Ik zag hem echter niet, maar het bazinnetje wel. Ze leek echt op die van de herder. Nou niet dus. Het was dus het vrouwtje van een dwergpincher die we nog nooit hebben gezien. Ik natuurlijk nog "kom kom , stop" roepen, maar het was al telaat.

Roos ging achter het beest aan en die vluchtte weg. Waarschijnlijk niet goed gesocialiseerd. Hoe het ook zij, Roos wou in ieder geval alleen maar spelen. Maar ze was toch wel pissig geworden nadat dat beestje de hele tijd stond te janken en te keffen. Roos gromde, maar kwam gelukkig weer naar mij toe.

Nou ben ik bang dat ze teruggevallen is door dit incident. Begrijp me niet verkeerd, Roos is een sociale hond, alleen heeft ze zoveel meegemaakt.. heel veel honden, van chihuahua's tot berner sennenhonden en zelfs dalmatiƫrs, beten haar in de puppy periode. Nu heeft ze al ruim een jaar niet meer gebeten. Althans wel een paar keer, maar dat waren niet echt "beet beten" maar van die corrigerende beten. Dat vind ik zelf heel knap van Roos, ze is een van de weinige honden hier die sociaal is.

Dus mijn vraag: kan ze hierdoor teruggevallen zijn ? Is dit ernstig ? Zeur ik teveel ?

Groetjes :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Raar" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Jacko1Jacko1 3 doggies

honden foto van Jacko1

Waarom denk je dat dat dwergpinchertje niet goed gesocialiseerd is? Zou het niet zo zijn dat dat kleine beestje zich een ongeluk schrok toen jouw grote dalmatier op hem af kwam rennen? Zou jijzelf ook niet de benen nemen als er een olifant op je afgestormd zou komen? Begrijp me niet verkeerd hoor, dit is geen aanval op jou, maar ik begrijp dat kleine hondje best.
Ik denk trouwens niet dat Roos kwalijke bedoelingen heeft of krijgt.Het is maar een incident en misschien was Roos ook wel een beetje geschrokken van de heftige reactie van dat Pinchertje.

honden page profiel Rhianne + Falkor & JoyRhianne + Falkor & Joy 3 doggies

honden foto van Rhianne + Falkor & Joy

Ik denk niet dat Roos teruggevallen is. Als dit hierna vaker zou gebeuren, dan denk ik dat je kan spreken van een terug val.
Persoonlijk denk ik dat Roos het niet helemaal snapte en waarschijnlijk daarom een grom liet horen.

Trouwens, ik snap wel dat je je zorgen maakt hoor, als Roos dit allemaal al heb meegemaakt, dan snap ik wel dat je snel denkt dat het weer opnieuw begint. Dus geen zeur;-)!

Liefs,

honden page profiel 3 doggies

Je bent geen zeur hoor. het hoeft nu niet zo te zijn dat Roos een terug val krijgt hoor.

Ik heb dit met Abby ook wel eens als een hondje raar tegen haar doet of erg staat te piepen laat Abby ook wel eens een grommetje horen, maar ze doet niks en zal niks doen.

Het pinchertje is gewoon geschrokken misschien omdat Roos zo kwam aanstormen en sommige honden worden daar een beetje bang van en reageren dan zo. Maar nu wil het niet zeggen dat Roos ook daadwerkelijk een terug val krijgt.

Gewoon weer meenemen en lekker met Roos bezig zijn, lekker afleiden als er andere honden zijn, en misschien even met wachten om tegen Roos te zeggen ga maar spelen, eerst kijken wie er aan komt.

En kan altijd vragen gaat dit goed zou Roos met u hond kunnen spelen. zou het even aankijken wat ze de volgende keer doet.

Liefs natascha

honden page profiel Ik & RoosIk & Roos

honden foto van Ik & Roos

Bedankt allemaal voor jullie reacties. Ja, het pinchertje is misschien wel geschrokken daarvan.. dat Roos zo aan kwam rennen. Maar er lopen hier nog meer pinchers rond en het zijn echte bikkels hoor. Die schrikken niet zomaar :-D Maar goed fijn dat Roos geen terugval krijgt,

groetjes

honden page profiel

Graag gedaan hoor.
ja maar niet alle pinchers zijn het zelfde he ;-)
Maar denk dat met Roos wel goed komt hoor.

Gewoon lekker met Roos bezig blijven.

Liefs natascha

honden page profiel tanatana

honden foto van tana

ojee, je hebt roos per ongeluk het verkeerde commando gegeven. hij zag dat het zijn herders-vriendinnetje niet was en moest toen wel denken dat het om die pincher ging,waar jij hem opafstuurde.pincher schrikt zich een hoedje en gaat rennen. natuurlijk werkt dan roos'jachtinstinct en hij gaat er achteraan.ik denk niet dat je voor terugval moet vrezen, zolang jij je maar niet in commando's vergist.wij bazen maken makkelijker fouten dan onze geliefde viervoeters.m.h.gr. tana.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Raar" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
^