Kans op een Duitse Herder puppy?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CorrieCorrie

honden foto van Corrie

We willen graag een Duitse Herder puppy aanschaffen in de zomer. We hebben een fokker gevonden waarbij de moederhond afgelopen week is gedekt en ze verwachten dat er half mei ongeveer puppys geboren zullen worden. Half juli mogen we haar dan mee naar huis nemen en dan hebben we 5 weken vakantie om haar helemaal bij ons te laten wennen en natuurlijk zindelijk et maken. We kunnen niet wachten!

We willen graag een teefje maar nu hebben we gehoord dat er ook al een teefje is toegezegd aan een andere koper en dat de fokker zelf ook graag een teefje wil houden. Er moeten dus 3 teefjes geboren worden willen wij er eentje krijgen. Hier schrok ik wel even van.

Zou ik me hier zorgen over moeten maken of krijgen Duitse Herders vaak zo'n groot nest dat er vast 3 teefjes in zullen zitten?
En mochten er niet 3 teefjes in zitten maar nog wel een reutje, zouden we daar dan wellicht voor kunnen kiezen? Omdat het onze eerste hond is dachten we dat een teefje wellicht geschikter zou zijn maar dat is eigenlijk puur op gevoel. Hebben jullie daar misschien nog advies over?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kans op een Duitse Herder puppy?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Moeilijk om daarover een advies te geven. De natuur doet wat ie wil he O-)

Ik denk dat je bij jezelf wel kan nagaan waarom je zo graag een teef wil? En alle voors en tegens van elkaar afstrepen etc.

Zodat je weet wat je wilt wanneer het zover is en er zijn geen teven.

honden page profiel PriscillaPriscilla

honden foto van Priscilla

Hou je er rekening mee dat het zindelijk maken etc wel langer dan 5 weken kan duren ? Het hoeft niet zo te zijn, maar het kan wel.

De fokker heeft al een gesprek met je gehad? Ik neem aan dat daarin de keuze reu/teef ook in besproken is ?

Wat wil je met de hond gaan doen?

honden page profiel marijemarije

honden foto van marije

Hoi,

Als het je eerste hond is, zou ik het bij een teefje houden. Wij hebben zelf ook een DH en dat is ook een teefje. de reutjes zijn toch vaak iets dominanter dan teefjes. en mocht het zo zijn dat er niet genoeg teefjes zijn (meestal hebben ze wel nesten van ongeveer 7 of 8 puppies), dan kun je toch ook nog naar een andere fokker gaan? Ik zou niet overhaast zomaar een reutje nemen als je dat zelf liever niet wilt! Maar wel een goede keuze voor de dh hoor!! :-D Het zijn echt toppers! ;-)

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Als je voor een teefje wilt gaan, dan moet je dit doen. Dan is het afwachten op er 3 teefjes in het nest zitten. Mocht dat niet zo zijn, dan zou je op zoek moeten gaan naar een ander nestje. Op zich handig om nu alvast te zoeken.
Herders kunnen redelijk grote nesten krijgen, maar het is altijd afwachten. Soms gaan er pups dood, soms heb je een minder groot nest, soms heb je meer reutjes dan teefjes, etc.. Daar is geen peil op te trekken, maar de kans dat er 3 teefjes in het nest zullen zitten, is wel aanwezig hoor.

Er bestaan wel misverstanden over teefjes. Ze zijn lang niet allemaal makkelijker dan reuen. Je hebt dominante teven en ook zachte reuen. Je zou dus ook voor een zachte reu kunnen gaan. Maar dat is je eigen beslissing natuurlijk; als je toch voor een teefje wilt gaan en niet voor een reu, dan zou ik geen reu nemen. Want misschien krijg je er dan achteraf spijt van.

honden page profiel Nikki & HeroNikki & Hero

honden foto van Nikki & Hero

Ik denk zeker niet dat een teef makkelijker/moeilijker is dan een reu. Het hangt echt zelf van het karakter van de hond af. Wij hebben thuis vroeger meer moeilijke en dominante teven gehad, terwijl al onze reutjes allemansvriendjes waren en soms wel aanhankelijker. Van andere mensen zal je dan wel weer het omgekeerde horen :-).

Als je echt enkel en alleen op basis van "moeilijkheidsgraad van het geslacht" kiest, heb je geen enkele beperking en kan zowel reu of teef.

honden page profiel CorrieCorrie

honden foto van Corrie

Bedankt voor jullie reacties!

We hebben alleen nog via de mail contact gehad met de fokker. We hebben afgesproken kennis te maken zodra ze weten dat de teef drachtig is. Dat zal over 2 weken ongeveer zijn. Wel konden we ons alvast opgeven voor een teefje.

Ik ben me ervan bewust dat het zindelijk maken langer dan 5 weken kan duren. Maar zodra we weer aan het werk gaan gaat de puppy die 3 dagen dat ik werk naar mijn ouders toe. Zij hebben 4 DH gehad en willen graag 3 dagen oppassen en verder de zindelijkheid bijbrengen.

We willen eerst op puppycursus en daarna op verschillende gehoorzaamheidscursussen. Als dat allemaal goed gaat wil mijn vriend graag verder met haar trainen in behendigheid, speuren e.d. Maar het belangrijkste is dat ze een sociale familiehond wordt.

Jullie zien dus niet hele duidelijke karakterverschillend tussen teefjes en reutjes? Een teefje biljft wel kleiner en dat vinden we ook een voordeel. En reuen zijn misschien sneller afgeleid tijdens wandelingen omdat ze teefjes ruiken?

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

Dat een reu dominanter is gaat zeker niet altijd op.
Waar ik altijd wandel heb je 2 hele lieve DH teven, maar die zijn behoorlijk dominant. Dus wat dat betreft weet je het nooit zeker.

Wat ik ook wel eens hoor van mensen is dat ze bij 2 fokkers op de wachtlijst gaan. Ikzelf vind dat helemaal niet gek.
Want als het beide goede fokkers zijn en bij de 1 zit er wel een teefje bij voor jullie en bij de ander niet dan heb je toch een pup in de tijd dat het jullie het beste uit komt.
Het is niet dat jullie morgen een pup aanschaffen omdat jullie tijd hebben. Je denkt er goed over na. En als je op een wachtlijst staat wil nog niet zeggen dat je ook echt een pup moet nemen uit dat nest.

De kans op 3 teefjes is er wel natuurlijk maar het kunnen ook altijd bv 5 reuen en 1 teef zijn. Of juist omgekeerd.
Dat is heel moeilijk te zeggen.
Als de fokker een echo laat maken weten ze misschien hoeveel pups het ongeveer worden. (groot of klein nest)
Maar dan nog is het de vraag natuurlijk hoeveel van welk geslacht.

Veel succes.

En als je alleen een teef wil omdat ze "makkelijker" kunnen zijn. Dan moet je nog is goed nadenken over de voor en tegens zoals iemand al zei. Want teven kunnen ook moeilijk zijn en een reu kan makkelijker zijn. Ligt net aan het karakter van de hond.

honden page profiel PriscillaPriscilla

honden foto van Priscilla

Hou je als je veel wil gaan doen met de hond op een hondenschool rekening met de loopsheid ?

honden page profiel CorrieCorrie

honden foto van Corrie

Bedankt voor jullie reacties. Ik heb de sites bekeken waarvan de links zijn aangegeven. We kiezen dan toch voor een teefje, dat voelt gewoon goed.
We willen haar sowieso laten steriliseren omdat we geen nestjes met haar gaan fokken. Om allerlei ziektes en wellicht een ongewenste zwangerschap te voorkomen wordt ze gesteriliseerd zodra dit volgends de dierenarts kan. Dit zal waarschijlijk na haar eerste loopsheid worden.

honden page profiel JonneJonne

honden foto van Jonne

@Corrie, heeft de teef al eens eerder nestjes gehad? Misschien kun je dan eens kijken hoe groot die waren? Gaat ook niet altijd op hoor maar vaak zie je ongeveer wel dezelfde grootte nestjes.
Wij staan op de lijst voor een ODH. Kleinste nestje was daar 2 maar het gemiddelde ligt toch zeker rond de 7 en soms zelfs meer.

Succes!

honden page profiel jolanda jolanda

honden foto van jolanda

Als je een teef wilt, neem dan een teefje,en wacht desnoods iets langer af tot je werkelijk gevonden hebt wat je zocht zodat je later geen spijt van je aanwinst krijgt.

Mijn hond kwam uit een groot nest met vrij veel teefjes, dus drie teefjes in een nest moet kunnen.
Toch heb ik ook drie maanden langer dan gepland moeten wachten, maar dat was het dubbel en dwars waard.
Ook hoorde ik dat de fokker van mijn hond weer een nest verwacht. Dit is een heel goede fokker weet ik uit ervaring, en zijn honden zijn goed.
Als je wilt kan ik je een link sturen, maar stuur me dan even een pbtje

lieve groet
jolanda

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

ik ga vrijdag naar een nest duitse kijken, 7 dames telt het O-)
(en 1 reu, ocharme O-) )

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kans op een Duitse Herder puppy?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: muggenstekker
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^