help een kwaadaardis gezwel!!!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

yvonne (Gast)

Ohh wat vreselijk, mijn lieve golden retriever heeft een gezwel in zijn onderkaak, zo'n rotding die ik nu ik het weet per dag zie groter worden. :'( Morgen krijg ik de uitslag van de dierenarts van de biopsie die maandag is gedaan, ach een van mijn zo dierbare hartjes, hij is pas 8 jaar oud en zo'n schat.
de border collie die ik ook heb is ook heel erg aan hem gehecht, echt een team, die twee.

Met deze twee leid ik mijn leven, ben kapot van verdriet, heb op internet gekeken voor eventuele mogelijkheden voor hem, in ieder geval zal ik volgens de dierenarts doorverwezen worden naar de diergeneeskundige kliniek voor oncologie als dit nog niet in een vergevorderd stadium is.

Oohh wat vreselijk, dit alles, alsof het nog niet erg genoeg is, zit ik deze maand voor't eerst in de WW en 640,00 euro gebeurd, het geld voor de dierenarts tot nu toe was 230 euro, en mijn kinderen waren zo lief mij dat te lenen.
Wat moet ik doen, 's ochtends word ik wakker van hem, hij vraagt bijna om zijn morfine, eerder was ik degene die hem moest wakker maken, ohh, wat vreselijk voor mijn beertje simba, ik weet het even niet meer en ben kapot voor mijn lieve grote dikke vriend. Wel weet ik zeker dat ik het beste wil voor simba, het is een liefde van mijn leven, samen met flippie, de border collie, natuurlijk naast mijn kinderen die nu hun eigen gezin hebben, dit zijn mijn kinderen, hoe red ik dit???? :'( liefs aan alle hondenliefhebbers
yvon

honden page profiel PriscillaPriscilla

honden foto van Priscilla

Wat een ellende.
Pas wanneer de uitslag van de biopsie binnen is weet je toch pas of het kwaadaardig is? Als ik in die situatie zou zitten en de hond zou met een behandeling weer een goed leven kunnen hebben zou ik het geld van iemand lenen. Hopenlijk komt er morgen goed nieuws.

Heel veel sterkte !

yvonne (Gast)

de dierenarts zei gelijk al, dat dit er uitzag als een kwaadaardig gezwel, maar wilde zekerheid voor zijn diagnose door de pathaloog anatoom.
Wel fijn gelijk een berichtje met positiviteit gelijk te zien, dank je wel voor je reactie.

yvon

honden page profiel Erika & Faya  ?BRL?Erika & Faya ?BRL?goedgekeurde fokker

honden foto van Erika & Faya  ?BRL?

Dat is schrikken zeg!!!

Ik hoop dat je morgen goed nieuws krijgt...
en dat er anders goede mogelijkheden zijn om je lieverd te helpen

veel sterkte

honden page profiel  martine martine

honden foto van  martine

Yvon,
wat een verschrikkelijk nieuws, maar is een operatie niet mogelijk om het gezwel te verwijderen? Maar zou toch wachten tot morgen als je de uitslag hebt gekregen.Ik heb ooit een golden gezien die een deel van de bovenlip kwijt was door een gezwel en die was genezen.het was een vreemd zicht, maar ach zo snoezig...en de hond had er eigelijk geen last van volgens de eigenaars. succes morgen

honden page profiel PriscillaPriscilla

honden foto van Priscilla

Kan ze nog wel gewoon eten of zit de tumor in de weg ?
Vreselijk he om je maatje zo te zien lijden.

honden page profiel MonicaMonica

honden foto van Monica

ohh jeetje meid.. probeer rustig te blijven, ik zou eerst ff afwachten tot de uitslag binnen is.. en misschien dan een plan maken met de dierenarts...

Is het geen mogelijkheid om in termijnen te betalen bij je DA ? Ik had laatst 2 honden die geopereerd moesten worden en ik kon het gelukkig in termijnen af betalen ;-) Ik zou dit in ieder geval gewoon vragen, er zijn genoeg mensen die niet zo veel geld hebben om een DA te betalen tegenwoordig, en de meeste dierenartsen hebben hier best begrip voor !

honden page profiel dianadiana

honden foto van diana

wat een vrezelijk nieuws zeg bah bah.ik hoop dat ze nog door een operatie hem nog kunnen helpen.en dat alles goed komt.en meschien kun je het via maandelijkse aflossen.en anders via de kinderen en dan betaal je hun terug.ik vindt het echt vrezelijk voor je. en natuurlijk maak je je zorgen dat zal ik ook doen hoor als het mijn maatje was.ik hoop dat je hondje geen pijn heeft en nog goed kan eten en drinken.

ik wens je veel beterschap toe.

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Een goede dierenarts zal ook toestaan, het in termijnen te betalen.
Het is toch nog niet zeker dat het kwaadaardig is ?
Heeft hij nu al morfine ? Tegen de pijn ?
Ik wens je heel heel veel sterkte toe.
Ik zal een kaarsje voor je kanjer branden.

honden page profiel jeltjejeltje

honden foto van jeltje

heel veel sterkte wij denken met je mee :'(

hopelijk komt het allemaal goed!

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Wat erg voor je ik leef met je mee.
Maar laten we even de uitslag afwachten misschien is het niet ernstig.

honden foto van Hanne baasje van  Bonny

Wat vreselijk ,heb je al iets gehoord van de d.a ?
Ik wens je heel veel sterkte en duim voor een goede uitslag .

yvon en simba (Gast)

Nee, nog niets gehoord, wel zelf gebeld er was nog geen uitslag binnen, kon in de namiddag ook nog komen.
Hij heeft tm morgenmiddag die pijnstillers, als ik niks hoor ga ik vanavond dat ophalen voor de rest van het weekend.
Het gezwel zit in zijn onderkaak, drukt zijn tanden eruit, sommige naar voren, het lijkt alsof zijn lippen aan 1 kant ook dikker worden.
Vanochtend heb ik simba om 8.00 uur zijn eerste medicijnen gegeven, daarna heeft hij een beetje gegeten en is de tuin in gegaan.
Komt hij een tijdje later aangehold, oortjes wapperend van z'n rennen, dan krijg ik weer een beetje hoop, het is zo'n schat.
Ik dank jullie allemaal voor jullie lieve berichtjes en steun :-) en hou jullie op de hoogte, zodra ik iets weet laat ik het horen,
lieve groet Simba, Flip en Yvon

Priscilla (kan even niet inloggen) (Gast)

Wat een spanning zo he..
Ik zou hem wat zacht voer geven. Zorgen dat het voor hem makkelijk te kauwen is. Brokken kun je met wat lauw water week maken. Ik zou als je kvv geeft zorgen dat het een beetje hapzame stukken zijn.

Ik duim voor jullie !

honden page profiel  martine martine

honden foto van  martine

ik zou dat gezwel laten verwijderen, eender wat het is...zeker als het de hond stoort met eten. Zoals ik lees is je hond ondanks zijn gezwel nog levendig en eet die nog(voor zogoed dit gaat natuurlijk met zijn kaak) Hij is pas 8 jaar en verder geen klachten, dus dat is het proberen waard... vind ik. Hopelijk heb je vlug een uitslag zodat je ook vlug aktie kan ondernemen, want hoe langer je wacht hoe groter het mss gaat worden. Alvast succes en hopelijk een gunstige uitslag...ik duim voor je en je lieve golden.

honden page profiel  martine martine

honden foto van  martine

dierenartspraktijk.telenet.be/.../ perifeer%20ameloblastoma%20tumor%20man... -

Hier kan je een kijkje nemen....dus het kan nog allemaal

honden page profiel MonicaMonica

honden foto van Monica

Weet je al wat ???

yvon en simba (Gast)

Vanavond ging ik langs om medicijnen voor simba te halen bij de dierenarts voor 't weekend'.
De assistente dacht net iets over hem gelezen te hebben, dus kon ik na overleg bij de dierenarts terecht.
Die vertelde mij overal hoge waardes uit te krijgen, ontstekingen enzo, en ik weet allemaal niet wat meer,
maar ook dat hij het eruit zag zien als een kwaadaardig tumor, zeker toen hij het ook nog eens tijdens de biopsie bekeek.

hij stelde voor a.s. maandag contact te maken met het oncolisch centrum in utrecht, zodat ik daar een scan moet maken met sim., mijn hemel, wie moet ik nou geloven?

Is dat de dierenarts of het oncolochisch instituut waar een pathaloog anatoom de biopsie van simba heeft bekeken?
Mijn kinderen verklaren mij voor gek als de kosten van een scan plm 300/400 euro zijn en een eventuele
kaakoperatie 1000 euro zijn. Maar hallo, waar is mijn lieve golden simba dan? :'( Ik weet niet meer wat ik moet doen, namiddag heeft ie zo lekker bij mij in het zonnetje gezeten, luisterend naar de vogels uit mijn volliere, luisterend naar de ganzen en de schapen achter mijn tuin, heerlijk om zo'n ventje, die altijd op m'n voeten ligt en aan mijn voeten, ik kus zijn voetjes, mijn beertje, Yvon





yvon en simba (Gast)

Trouwens martine, mijn simba lijkt wat op jouw afbeelding van een golden retriever, helaas weet ik niet hoe ik een foto kan plaatsen hierop,

groetjes yvon

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

Als je je aanmeld/registreerd stuur ik je een PBtje.

honden page profiel RowanRowan

honden foto van Rowan

wat een toestand Yvon, kan me zo goed voorstellen hoe je je voeld In Gouda zit een oncoloog is echt een super dierenarts, vrienden van mij komen er al jaren. Misschien dat je die eens kan bellen.
sterkte met alles

honden page profiel  martine martine

honden foto van  martine

ja gewoon even registreren en dan kan je foto plaatsen van jou Simba.
Ik zou wel weten wat doen, maar ja....iedereen moet dit voor zichzelf uitmaken, maar ik zou dat gezwel laten verwijderen. Hier laat ik het kleinste bolletje wat er niet moet zitten wegnemen. Onlangs nog een mastcel laten verwijderen op de lip van mijn golden(7 jaar) en operatie volkomen geslaagd en zeer mooi genezen.

honden page profiel dianadiana

honden foto van diana

ik vindt het echt vreselijk voor je en natuurlijk voor je maatje.en dan kost alles ook nog zo duur tegen woordig.en ik weet zeker dat je dat over hebt voor je maatje.maar is het nu echt kanker of een onsteking.ik kon er even niet uit komen.ik wens je veel sterkte toe.

honden page profiel anoukanouk

honden foto van anouk

ooo neeee echt verschaikkelijk voor je. en je hondje natuurlijk. echt heel veel sterkte toe gewenst

honden page profiel      Evelien & Midas Evelien & Midas

honden foto van      Evelien & Midas

Wat vreselijk! :'(
heel veel sterkte!

honden page profiel Yvonne Flippie Simba Yvonne Flippie Simba

honden foto van Yvonne Flippie Simba

Gisteravond kwam mijn buurvrouw nog even langs, en bood me 500 euro voor die scan in ieder geval, terugbetalen mag wanneer me het uitkomt.
2 adressen kreeg ik van de dierenarts mee vrijdagavond steunfondsen voor mensen zonder geld voor dieren in nood, ik weet na vandaag wat te doen.
Maandagochtend contact zoeken, kan het weekend niet, we gaan ervoor.
Simba doet het rustig aan best goed, hij eet in gedeeltes, maar hij eet.

Mijn kinderen verklaren me voor gek, jammer dan, ik kan zo'n lieverd niet in laten slapen als hij verder schoon en sterk is. Hij is mijn maatje en ik zijn mama zoals ik mezelf altijd noem. Laat ik hem toch niet stikken als er mogelijkheden zijn tot operaties?
Al moet ik jaren terugbetalen, ik kan het niet over mijn hart halen alleen omdat ik geen geld heb een foute beslissing te nemen. Zou ik de rest van mijn leven last van houden, dat schuldgevoel.
Simba en yvon

honden page profiel Sanne en doggy'sSanne en doggy's

honden foto van Sanne en doggy's

Wat een verschrikkelijk nieuws hebben jij en simba gekregen.
En ik vind dat als Simba samen met jou nog een kwalitatief goed leven heeft na een eventuele operatie dan zou ik er net als jou voor gaan!
Kunnen je kinderen je voor gek verklaren, maar dan hebben hun nog nooit echte hondenliefde gekend.
Heel veel sterkte voor jou en simba!

honden page profiel  martine martine

honden foto van  martine

Ontzettend fijn om te lezen dat je er voor gaat...hoop dan ook dat alles goed komt met Simba en dat je maatje nog lang mag genieten. Geen geld hebben is idd erg, maar je trouwe vriend moeten missen omdat je niks geprobeerd hebt, dat is nog erger en zoals jezelf al aangaf...de rest van je leven dat schuldgevoel :'(
Als Simba het zo goed doet vandaag de dag en hij eet en drinkt en geniet nog van dingen, dan verdiendt Simba die kans.

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Hallo Yvonne, of het goed is om je Simba te laten opereren kan ik ook niet beoordelen, dat kun jij best en zeker als je goede uitleg krijgt van de artsen van de kliniek. Dat kan niemand voor jou beslissen. Maar ervaringen van andere hondenbaasjes kunnen je misschien helpen.

Wel vind ik dat als een operatie een goede hoop op slagen geeft, dan mogen de kosten geen belemmering zijn. Fijn dat je al een paar oplossingen hebt. Natuurlijk kun je hierover geen ruzie maken met je kinderen, maar laat hen weten dat je dit belangrijk vindt. Dat je het zeker de moeite waard vindt om Simba die kans te geven en dat je er ook beter mee af bent als het toch tevergeefs blijkt te zijn omdat je dan al die tijd die nog komt weet dat je niet opgegeven hebt.

Als je al moet lenen dan is dat maar zo... Mensen lenen wel voor dommere dingen :-) Soms hoor je ook iemand klagen over de kosten van een operatie die ze dan ook niet laten uitvoeren, maar een paar maanden later kopen ze wel weer een duur hondje.

Kijk ook na of je 'kostenloos of aan "laag tarief" gebruik kunt maken van de dierenambulance voor het vervoer. En zeg aan je kinderen dat je dit zo belangrijk vindt dat je met je verjaardag of kerst ofzo dan geen cadeautje wilt maar een enveloppe... daar kun je dan al wat mee terugbetalen van het geleende bedrag.

We duimen in elk geval voor Simba dat er geen uitzaiingen zijn en dat de tumor zelf geen uitzaaiing van een andere aantasting is. Met een scan kunnen ze in Utrecht zien hoever ze de tumor moeten wegnemen. Als je Simba laat opereren dan wensen we hem en jou alle geluk ermee toe.
Hij is nu nog goed als ik je berichtjes zo lees... Wil je hem verder goed houden dan zal hij toch moeten kunnen eten en ik denk niet dat dat gaat blijven kunnen met een gezwel. Maar vooral, wat je ook beslist, je houdt van je Simba en dat heb je al zovele jaren gedaan. Dat is het belangrijkst. Heb dan later geen schuldgevoelens, want meer doen dan wat je denkt dat het beste is kun je niet.

Sterkte en groetjes, we leven met jullie mee.

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

Hoi Yvon,

Ik wilde in een PB. ook een adres geven van een steunfonds. Ben heel blij te horen dat je deze adressen heb gekregen.

Heel veel sterkte de komende tijd!

pagina 1 van 28 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
Volgende forumvraag: Hoe oud kan een Mechelaar worden ?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^