Is dat een eerlijke prijs?voor hoeveel verkopen jullie, jullie honden(zonder Stamboom)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MexxMexx 1 doggies

honden foto van Mexx

'Nienke en Ester ik ben het volledig met jullie eens.

Ik vind dat er nu alleen maar aan verdiend wordt zonder dat duidelijk is of moeder hond vrij is van HD, ED, erfelijke oogafwijking en welke testen nog meer. Maar goed of het nu uitgezocht is of niet het blijft een pret nestje en daar kan je gewoon geen 400 euro voor vragen. De koste die je in totaal kwijt bent zijn geen 400 euro per pup. Ik zou geen hond aanschaffen die zonder dat alles zoveel kost.
Groetjes Veronique'


Hier ben ik het ook helemaal mee eens.
Als je nu beide ouders hebt laten testen alla..
En je zegt ik vraag 400 om rare mensen buiten de deur te houden, dat kan ook door gewoon goed te screenen. Een vragenlijst laten invullen, situatie nachecken thuis etc.

En dat andere honden wel voor 800 verkocht worden: tja broodfokkers.. en door zelf meer te vragen voor een stamboomloos nestje speel je hen in de kaart, zo kunnen zij daar lekker nog iets boven gaan zitten en lekker geld verdienen.
Door 250 te vragen geef je meer mensen een kans en verdien je er niet aan zodat je niet meehelpt aan de prijzen van de broodfokkers..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Is dat een eerlijke prijs?voor hoeveel verkopen jullie, jullie honden(zonder Stamboom)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel van de moerepoortvan de moerepoort 1 doggies

honden foto van van de moerepoort

ik vind 400 € zeeeeer veel geld voor een pup zonder stamboom en zonder chip . hier in belgie is het bij wet verboden om honden te verkopen zonder identieficatie (chip of tatoe)

honden page profiel sandrasandra 2 doggies

honden foto van sandra

ik vind 400 ook een beetje teveel.zou zeggen eerder naar de 300 euro ,maar wel met chip en paspoort,dat is correcter wanneer ze naar hun nieuwe baas gaan,hier in belgie heb je staffs met stamboom uit goede bloedlijnene ook voor 750 ,alles inclusief,tot aflevering bij de nieuwe baas,
pauline ,ik zou als ik van jou ook goed uitzien waar ze terechtkomen,je weet dit ras trekt rare snuiters aan,dus zoals hierboven ook geschreven zou ik ze ook goed bevragen ,aan niet te jonge kerels die alleen aankomen voor de pup,of eventueel een vragenlijst laten invullen.












honden page profiel RianneRianne 2 doggies

honden foto van Rianne

Kyra is ook een kruizing (al is dat niet te zien) en ik heb haar voor 225 euro opgehaalt bij een fokker (was haar eerste nestje dus een ongelukje) ze had haar eerste puppy entingen gehad en was ontwormt en ik kreeg een puppy pakket mee ze was niet gechipt maar chippen kost hier maar 17,50 euro. Maar ik heb altijd gedacht dat als je je hond gaat chippen dat het europees regristratie was en niet landelijk. Maar ik vindt 400 euro ook erg veel geld voor een kruizing zonder chip ed. dat zou ik er nooit voor betalen. Dat is mijn mening.
Kyra is een kruizing zwarte labrador mechelse herder maar die mechelse herder moet je echt zoeken want zelfs de dierenarts zag het niet :-D

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Marit

Loes, Nynke, Esther, Veronique - helemaal met jullie eens!

Voor een markiesje betaal je €300, incl Voorlopige Registratie (stamboom wordt nog niet gegeven bij dit ras).

Dan hebben de pups hun 6 weken enting gehad, zijn ze gechipt, ontwormd en: grotendeels al gesocialiseerd.

De prijs van €300 is om broodfok tegen te gaan (op MP staan kruising markiesjes vanaf €350!!!!!!)

Plus, het is een ras in opbouw, er wordt gekeken naar patella luxatie. Verder zijn er geen erfelijke afwijkingen bekend.

Waarom dan zo enorm veel geld vragen?

Als Daantje pups krijgt, krijgen die ook een registratie bewijs van de raad van beheer mee (die Voorlopige Registratie). Maar is de prijs € 300.

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Marit

En Daantje krijgt pups, niet omdat ik het zo leuk vind, of omdat 'het goed is voor een teefje als ze moeder is geweest'.

Maar omdat Daantje een aanwinst is voor het ras. Er zijn niet veel markiesjes, veel mensen willen zo'n hondje. En als Daantje een mooi en gezond markiesje is, waarom niet? Dan werk ik graag mee aan de verdere opbouw van het ras.

Natuurlijk zijn alle puppie's lief. Maar als Daantje een kruising was geweest, of scheven pootjes had of wat dan ook, dan werd ze niet gedekt.

honden page profiel NikiNiki 2 doggies

honden foto van Niki

Ik snap sowiezo niet waarom mensen een nestje willen..
Ik zou nooit Lucky laten dekken, dan zou ze al weggelopen moeten zijn en gedekt terug moeten komen..

Oke maar nu krijg ik toch een nestje en wil ik er niets aan verdienen...waar ga ik dan naar toe behalve marktplaats?
Waar vinden jullie dan de eigenaren..?

En ja ook de kruisingen vind ik erg duur, daarom ben ik mij toen eens gaan orienteren op asielgebied want ja die kosten 'maar' 100€ en ik dacht van ja kan je een arm beestje een goed thuis geven..

Als de regering hier eens iets aan doet, max. prijzen stellen voor bepaalde honden(is natuurlijk moeilijk te checken he) Maar op die manier gaan mensen wel minder nestjes fokken om eraan te verdienen..Maar ja dat is natuurlijk iets dat nooit zal gebeuren

honden page profiel LiesbethLiesbeth 3 doggies

honden foto van Liesbeth

Als Paulina doet wat ze belooft:
inentingen
ontworming
Paspoort
chippen

vind ik het niet te duur. Ze heeft toch haar onkosten en zorg voor.

Toen ik op zoek was naar een collie ben ik zelfs fokkers tegengekomen die 800 euro vroegen voor een collie, dit wel incl. stamboom en oogonderzoeken, terwijl de collieclub voor 700/750 euro gaat.

De gem. prijs op MP ligt zelfs boven de prijs van Paulina. Ik denk als je de kosten eruit hebt en 100 euro erboven is toch al heel mooi, en dan kom je op............euro?

honden page profiel FientjeFientje 2 doggies

honden foto van Fientje

@Liesbeth: Ik denk als je de kosten eruit hebt en 100 euro erboven is toch al heel mooi, en dan kom je op............euro?


Als je de kosten eruit hebt, is dat dan niet genoeg???
Moet het dan opbrengen???

honden page profiel LiesbethLiesbeth 3 doggies

honden foto van Liesbeth

voor mij persoonlijk niet. Ik geef alles weg. Maar ik heb wel bewondering voor de inzet voor diegene met puppnestjes, is hard werken in mijn ogen. Kan ook van alles misgaan, wat ook weer kosten met zich meebrengt. Je zorgt toch 8 wkn voor die kleine doerakken.

honden page profiel NynkeNynke 2 doggies

honden foto van Nynke

wij verkopen onze pups voor 200 euro. Inclusief 4 keer ontworming, enting, paspoortje en consult.

Mensen moeten op gesprek komen voor een pup. En wij beslissen uiteindelijk of ze daar heen mogen.

Nu hebben de pups gelukkig allemaal een plaatsje!

Over de prijs valt bij ons ALTIJD te praten..

We vinden het belangrijker dat ze een goed plaatsje krijgen. Dierenartskosten nemen wij voor lief;-)

Alleen dat is nu dus niet meer van noodzaak. Want de pups hebben allemaal een baasje.. En wij? Gaan nooit meer fokken :-D

Liefs,

Nynke

honden page profiel LiesbethLiesbeth 3 doggies

honden foto van Liesbeth

fijn nynke dat je pups allemaal een plaatsje hebben. Heb jij je onkosten met dat bedrag eruit? Ik vind het heel dapper van Paulina om zich zo kwetsbaar op te stellen op dit forum.


O-)

honden page profiel NynkeNynke 3 doggies

honden foto van Nynke

Nee haha absoluut niet.. Maar dat vind ik absoluut niet noodzakelijk. Als Echte fokker met liefde voor het ras zou ik zeggen. Dan is onkosten alles wat je kan gebruiken.

Maar dat zijn wij niet.. Dit was ons eerste en laaste nestje. En we zijn daar met onwijs veel plezier mee om gegaan! En doen wij nog steeds!

Alleen als wij met een goed gevoel kunnen zeggen dat de pups een super plaatsje krijgen?. Dan is geld het laaste wat ik zou vragen.. Als ik zeker weet dat een minder bedeelde alles voor zijn hond over heeft. En ik heb daar levende bewijzen van. Dan zouden ze de pups nog gratis krijgen ook hoor ;-)

Alleen tis mooi geweest.. We hebben het ervaren.. En nu houden wij op met het voortplanten van.. Streven er immers ook na om die asiels leeg te krijgen!

Liefs,

Nynke

honden page profiel PaulinaPaulina

honden foto van Paulina

@ liesbeth, bedankt ;-)


ah ik snap het niet hoor :s, ik vraag wat en wordt onmiddelijk aangevallen.


Sorry hoor mensen, maar ik vind het niet normaal dat een hond zonder stamboom al een "kruising" is!

mijn prijs blijft €400 euro!
inentingen-ontworming-EUpaspoort+Chip inbegrepen!!!

Ik vind het ook erg jammer,dat de "professionele" fokkers hier, met die o zo machtige (hehe) stamboomhonden nu zo negatief reageren en zeggen dat ik te veel vraag, dat mijn hond een bastaard is en dat het allemaal eigenlijk nutteloos is.
Want ik weet best wat jullie nu denken hoor, "je moet niet gaan fokken als je hond niet mooi genoeg is "

sorry, maar ik vind mijn hond mooi, zij is ook gezond,net als de vader,en hebben een heel aardig karakter!
en Omdat sommige hier, een goed karakter NIET GENOEG vinden, ja daar kan ik niets aan doen.



Van mij mag deze topic GESLOTEN worden!
ik heb genoeg gehoord

honden page profiel Ik & RoosIk & Roos 2 doggies

honden foto van Ik & Roos

Fijn Nynke.. zo denk ik ook over pups.. dus Paulina, ik vind 400 inderdaad een beetje veel. De meerderheid van alle mensen, of gezinnen, die een pup willen kopen wil het liefst een zo laag mogelijke prijs. 150 tot 300 euro is dan ook optimaal. Maar 150 zou ik toch niet aanraden, straks wordt er nog getwijfeld aan de "kwaliteit".

groetjes :-D

honden page profiel Ik & RoosIk & Roos 3 doggies

honden foto van Ik & Roos

Oeh Paulina zo moet je niet denken. Roos heeft ook geen stamboom, maar mooi wel dat ze een prachthond is met mooie lijnen en zonder ziektes, dus we krijgen gewoon een nestje van haar. Als ik zeg dat 400 te veel is, bedoel ik niet dat jouw hond lelijk is. Ze is juist heel mooi! Alleen je wilt wel dat er mensen zijn die de pups écht gaan kopen! En daar moet je over nadenken. Maar als jij mensen kunt vinden die voor 400 kopen, is ook prima toch? ;-)

honden page profiel PaulinaPaulina

honden foto van Paulina

nope. €400

de eigenaar van de reu heeft ook zijn pups, dan nog 2 keer na elkaar = in totaal 16 pups verkocht aan €350 euro,

en die hebben allemaal een goed thuis gekregen,


en omdat mijn axa,tog wat meer waard is, en veel mooiere uitstraling heeft, zijn de pups zeker €400 euro waard hoor!

Ik wil gewoonweg een goed thuis voor ze vinden, en als iemand die een pup wilt, vraagt of ik ze aan 200euro ga verkopen, kan die lekker de boom in hoor!
want zo een idioot heeft niets te zoeken hier!

Kan 1 v.d. moderators dit topic sluiten aub ?
het heeft geen zin meer dat het open blijft.
ik heb meer gehoord,wat ik horen wou, SPIJTIGGENOEG

honden page profiel PaulinaPaulina

honden foto van Paulina

+ geloof mij, van die €400 per pup ga ik misschien 100euro overhouden, wat zeker niet veel is ,
ik ga niet besparen op voedsel,puppypaketjes enzo.


Maar ik wil ook zelf een pup houden, dus die 100 euro die dan overblijft per pup,ga ik ook goe kunnen gebruiken, en niet voor mijzelf, maar voor AXA en haar zoontje.

Dus ik ga der ook niet veel winst aan hebben pff, wat denken jullie eigenlijk wel van mij?
ik ben geen broodfokker,want ik HOU WEL DERGELIJK VAN MIJN HOND

honden page profiel Ik & RoosIk & Roos 2 doggies

honden foto van Ik & Roos

Nog een dingetje. Roos hebben wij ook gekocht voor 250. Nou, ben ik maar een idioot. Ik wou niet onnodig 150 euro weg gooien. Noem me maar zoals je wilt, maar zodra je Roos ziet, snap je wel dat wij er nooit spijt van hebben gehad.

Als je mocht kiezen tussen pups van 250 en 400, kocht je toch zeker het eerste. (als ze natuurlijk gezond zijn!!)

Met vriendelijke groet, Roos Van 't Roosendaal & ik :-D

honden page profiel Ik & RoosIk & Roos 3 doggies

honden foto van Ik & Roos

Paulina, ik noem jou toch geen broodfokker! Ik snap je voledig hoor!! Alleen wil ik mijn punt maken dat mensen het eerder kopen als de pups niet belachelijk duur zijn..

kijk, je gaat het heus niet voor jezelf houden om daar een nieuwe tv van de kopen ofzo, O-) , maar de mensen die een lieve pup willen snappen dat toch ook niet. Ze denken alleen maar aan een zo lief en gezond mogelijke pup, en het liefst nog een goedkope.

Maar ja, het is jouw keuze. Vind je een thuis voor alle pups, dan is dat natuurlijk heel goed!!! Succes!!!

groetjes

honden page profiel NynkeNynke 2 doggies

honden foto van Nynke

Voel je niet gelijk zo aangevallen Paulina...

Dat jij een nestje wil is meer als prima. Daar heb je en prachtige hond voor. Ook als je er 400 euro voor vraagt. MAar je vroeg advies, dus moet je niet wegkwijnen dat de meningen erover verdeeld zijn. Het zal deze mensen hier nimmer te doen zijn om jou hierop aan te vallen. Maar ervaren fokkers hier kunnen je een goed beeld geven van hun ervaringen.

Je brengt het nu namelijk op een manier dat de pups 400 euro waard zijn en dat iemand 200 euro bied de boom ik kan.. Dat is natuurlijk een zwakke stelling..

Als een minder bedeelde 200 euro bied voor jou pup maar wel een belofte maakt dat de pups een goed gezonde opvoeding krijgt. Waar jij bewijs van kan krijgen. Dan is die 400 euro naar MIJN mening toch niet belangrijk? Onkosten mag je er best uit rekenen.. Daarbij sollicteren mensen naar een pup, en jij bepaald of diegene overduidelijk ervaring heeft met het ras. En de juiste keuze hebben gemaakt.

Maar met een nestje zoals jij en ik hebben gefokt.. ZOU GELD GEEN ROL MOGEN spelen.

En dit is geen aanval.. Maar een mening.. JE vroeg hier immers om.

Liefs,

Nynke

honden page profiel PaulinaPaulina

honden foto van Paulina

neei hoor,

ik had de keuze, uit wel 40 NESTJES pups,

2/4 €150
1/4 350-450 euro

1/4 800-1000 euro


ja ik heb een pup van de 2de rij gekozen,gewoonweg omdat ik der geen met stamboom wou,die krijgen allemaal een huis, spijtiggenoeg meestal alleen om mee te fokken.

IK ZOU NOOIT EEN PUP VOOR 150-200 EURO KOPEN


en ik zeg niet dat jij een idioot bent...
dat heb in nooit gezegd,
maar ik heb al iemand over de vloer gekregen die vroeg of ik ze aan 200zal verkopen, die heb ik weggestuurd, omdat het achteraf bleek dat zij EEN PUP WOU OMDAT HAAR VRIENDIN DER ZELF 1 HEEFT.

honden page profiel Ik & RoosIk & Roos 1 doggies

honden foto van Ik & Roos

Mooi uitgelegt Nynke.. trouwens lieve pups heb je daar! :-D

honden page profiel PaulinaPaulina

honden foto van Paulina

Nynke.
ja ik snap het wel,

ik ben bereid, om EVENTUEEL 350 te vragen, maar 200 euro??
is VEEL TE WEINIG naar mijn zin,
je vindt er 1000 aan zo een prijs, en van meer als de helft weet je niet zeker of ze hun 1sje levensjaar halen.

honden page profiel PaulinaPaulina

honden foto van Paulina




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------GESLOTEN------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ah waar blijven de moderators :s

honden page profiel NynkeNynke 3 doggies

honden foto van Nynke

Thanks Ik&Roos ;-) De pups zijn super lief.. Alleen ook SUPER ondeugend hahaha.. Maken de woonkamer helemaal onveilig..

Heerlijk om te zien die stoeiende schatjes O-)

En nog even Paulina...

Ik hoop dat je begrijpt wat ik een beetje bedoel. Wens je daarbij natuurlijk ook veel succes;-) Doe wat je gevoel zegt te doen.. Uiteindelijk blijft het toch je eigen keuze.. Hoeveel meningen er ook maar over mogen voortvloeien.. Maar zo'n topic openen vraagt om een discussie.. En verschillende meningen.

Liefs,

Nynke

honden page profiel NynkeNynke 1 doggies

honden foto van Nynke

Waarom heb je dan uberhaubt dit topic geopend? JE staat immers al achter je mening..

En die 200 euro was maar een voorbeeld.. En dat dat te weinig vind. Is dat je dus geld wil verdienen aan de pups. ZO komt het simpelweg over.

Succes!

I keep my mouth verder ;-)

honden page profiel PaulinaPaulina

honden foto van Paulina

Moest ik een hond tegenkomen die maar 200 euro kost zou ik mijn twijfels hebben of ze wel helemaal gezond zijn.

Dat is wat ik ervan denk.

noem jij €100 verdienen?

HAHA die 100euro gaat voor de verzoring van de pup die wij zelf gaan houden,
dus ik heb er niets aan hoor.

en btw... mijn nest is geen ongelukje, anders zou ik hier met een kruising Stafford x mechelaar zitten, een jaar geleden

honden page profiel PaulinaPaulina

honden foto van Paulina

Nynke


En omdat het ZO overkomt bij JOU dan moet jij de reden bij jezelf gaan zoeken, want het komt ook ZO over bij mij dat jij gewoon van jouw pups af wou komen omdat het een ongelukje was.
wat bij mij NIET het geval is.

sorry maar dat pik in niet

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

wow..
wij vallen jou niet aan, jij valt ons 'met onze o zo machtige stamboom honden' aan :-s
Dat je een hond met een stamboom koopt betekend niet dat je er mee gaat fokken. Het betekend dat je graag een gezonde hond van een goede fokker, getest op ziektes, en waarbij de ouders qua lijnen en uiterlijk goed bij elkaar passen.
Jij zegt dat je pups straks gezond zijn, en dat zal vast zo op het oog lijken, maar zijn de ouders getest op de rasziekten?? Want als jij zegt ze zijn 'raszuiver' dan is het wel heel onverantwoord om niet te testen. ;-)

En over het feit dat veel mensen het over een kruising-nest hebben: als je honden geen stamboom hebben is het niet te bewijzen dat het een rashond is. Want waarom hebben honden geen stamboom, omdat de raad ze niet afgeeft of ze niet zijn aangevraagd. In beide gevallen zou je je kunnen afvragen waarom...
Er is blijkbaar iets niet goed.. (de reden: dat kost meer is niets van waar kost 2/3 tientjes)

Je vroeg onze mening en meerdere van ons hebben heel duidelijk en netjes uitgelegd waarom we de prijs erg hoog vonden.
En wat we van niet chippen vonden etc.

En ik blijf erbij dat de prijs te hoog is.
Er zijn rassen incl stamboom en gezondheidstesten (want die zijn ook super belangrijk) die ook voor jou prijs weggaan.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Is dat een eerlijke prijs?voor hoeveel verkopen jullie, jullie honden(zonder Stamboom)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Trucjes
^