Vieze geur

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn

honden foto van Simone, Cody en Flynn

Ik heb nou al een paar keer een hele vieze geur bij Cody geroken.
De eerste keer rook ik het en toen had ie nogal last van vuile oogjes, en lag er ook een hoop van die zooi in zijn mandje. Dat stonk echt gigantisch. De geur doet me denken aan...warme noten en pus door elkaar...heel vreemd. Nu vanmorgen weer, maar het is echt niet het vuil uit zijn oogjes. Klinkt raar maar kan het zijn dat het afscheiding uit zijn penis is? of....iets anders uit zijn penis? En was die zooi in zijn mandje geen oogvuil maar.... Zou castratie hiertegen kunnen helpen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vieze geur" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Gaby & BoGaby & Bo 3 doggies

honden foto van Gaby & Bo

Kan het niet zijn anaalklier zijn, dat tinkt ook waanzinnig?!

honden page profiel  Yara Yara goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van  Yara

Ik denk ook dat het de anaalklieren zijn, dat stinkt enorm.

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn

honden foto van Simone, Cody en Flynn

Mischien, maar niets wijst erop dat ie daar last van heeft. dan gaan ze toch sleetje rijden? plus dat het eens per 2 weken is, die geur.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker 3 doggies

Het is eens in de twee weken die geur. Kan het zijn dat er steeds voordat je die geur ruikt, iets stressvols gebeurd?
Bij stress en angst legen honden hun anaalklieren. Zeker bij langharige honden kan er wel eens wat in de vacht blijven hangen.
Als de anaalklieren verstopt zijn, dan gaan ze sleetje rijden. Maar dan ruik je het ook niet, want ze zijn verstopt, dus blijft vocht uit de anaalklieren binnen.
Maar juist als ze ze wel legen ga je het ruiken. Normaal niet, dan gaan er een paar druppeltjes met de ontlasting mee, maar legen ze ze in 1 keer.... O-) ..pffff

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn

honden foto van Simone, Cody en Flynn

hmm,..nee er is niets anders als de andere dagen van de laatste tijd. Maar misschien is dat het dan. Maar das wel erg lastig want ik kan dus niets schoonmaken om die geur weg te krijgen dan. Heb m al helemaal gecontroleerd, maar hij is gewoon overal schoon. Maar sperma van honden, ruikt dat ook eigenlijk? of kan dat niet?

honden page profiel Helga & ZoëyHelga & Zoëy 3 doggies

honden foto van Helga & Zoëy

Raar verhaal, maar heb je zijn penis al gecheckt? Als hij een ontsteking heeft daaro, kan dat ook zo stinken. Vito (reu van mijn paps) heeft dat ook gehad en dat stonk ook zo (beetje gebrande noten en etterig).. Hij is toen gecastreerd.

honden page profiel Helga & ZoëyHelga & Zoëy 3 doggies

honden foto van Helga & Zoëy

Anaalklieren ruikt anders hoor! Dan ga je bijna over je nek.. O-) O-)

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Ik zou het eens even aan de dierenarts vragen. O-)

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Ikzelf zou ook even bij de da. langs gaan.
Als er echt iets stinkt is er iets niet in orde,behalve als het een stinkie is natuurlijk.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

anaalklieren ga je over je nek.

Etterpiemel ruikt als een onstoken wondje... pusachtig

Els (Gast)

Ik begrijp niet dat je zo'n vraag stelt. Als mijn hond echt vieze oogjes heeft dan ga ik ermee naar de DA en als ik andere klachten met de honden heb dan ga ik ook naar de DA. Als mijn auto raar doet wil ik nog wel even wachten met naar de garage te gaan, maar een hond is een levend wezen en daar wil ik geen risico mee lopen. Ik laat een beest niet lijden. Ik kan zelf wel tegen de stank, maar wat voor een probleem heeft de hond. Dus geen onnozele vragen stellen op een forum, maar gewoon naar de Da gaan als je denkt dat jouw dier iets mankeert. Als je dat er niet voor over hebt moet je niet aan beesten beginnen.

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn

honden foto van Simone, Cody en Flynn

Dan zal het inderdaad om een voorhuid ontsteking gaan. Want het ruikt vies, maar dat ik over me nek ga is zeker niet zo. Maar goed, ik las dat veel reutjes dit regelmatig hebben en dat het schoonhouden t enige is dat je kan doen. Ja of castreren, maar dat zie ik niet zo zitten...Iemand nog tips om de ontsteking te voorkomen?

Els (Gast)

Nu ik de laatste reactie lees schik ik weer. Ontsteking voorkomen? Als het een ontsteking is, dan is het een ontsteking en dan valt er niets meer te voorkomen, alleen maar te genezen. Dus ga naar de DA en zorg ervoor dat je hond gezond wordt, of doe er anders afstand van, want naar mijn idee is de hond er dan beter aan toe. Je laat zo'n dier toch niet lijden. Als jij zelf (of je vriend) zo zou stinken en een afscheiding zou hebben, ga je dan ook niet naar een dokter?

honden page profiel Sandra/ThembaSandra/Themba 3 doggies

honden foto van Sandra/Themba

Het zijn denk de anaalklieren, dit stinkt enorm!
Onze vorige hond, reu, had ook wel eens voorhuid ontsteking, maar nooit geroken!
Kan ook zijn dat het komt na het eten van iets wat al stinkt, pens of lams vlees of kluiven. Heeft Themba ook wel eens, en zij heeft de anaal klieren wel leeg. Dat zie ik regelmatig als ze poept, dan drukt ze ze zelf leeg, door de harde ontlasting.

honden page profiel Dionne & EnzoDionne & Enzo 3 doggies

honden foto van Dionne & Enzo

Denk ik ook de anaalklieren, voorhuidontsteking komt veel voor bij ongecastreerde reuen, Enzo heeft het ook regelmatig. Maar dat stinkt niet,,, wel vind ik dan een gelig vlekje in zn mandje of deken.

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn

honden foto van Simone, Cody en Flynn

Ten eerste, ben ik ook naar de dierenarts gegaan toen hij vieze oogjes had, heb ik zalf voor gekregen. Ten tweede, heeft mijn hond helemaal nergens last van, hij stinkt alleen. ten derde, heeft hij dit al eerder gehad aangezien ik de stank toen rook, en het is vanzelf weggegaan, zoals voorhuidonstekingen vanzelf weggaan. Het komt veel voor bij reutjes die seksueel actief worden. Het probleem is dat de ontsteking vaak opnieuw terug komt. Daar was mijn onnozele vraag over. En ik ben een hele verantwoordelijke bazin die zielsveel van haar hond houd, daar weet jij helemaal NIETS van. Dus ga ergens anders je zeikgedrag afreageren of geef normaal antwoord en tips op mijn vragen. En probeer al ZEKER niet mij af te schilderen als slechte hondeneigenaar die maar afstand moet doen van haar dier.

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn

honden foto van Simone, Cody en Flynn

Voor de rest van de mensen, bedankt voor alle tips, ik ga het even in de gaten houden en als mijn hond er last van gaat krijgen ga ik zeker een bezoekje bij de dierenarts brengen. En ook meteen over de anaalklieren informeren

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Claire & Tess & Bonny

ik zou ook naar de DA gaan... en hond die stinkt heeft "iets".... en dat moet uitgezocht worden.... en waarschijnlijk is de oplossing snel gevonden...

maar @Els (gast).... zo gaan we hier op HP niet met elkaar om.... meld je aan zodat wij ook weten wie jij bent... en dit forum is juist voor mensen met een vraag.... zo enorm in de aanval past niet bij de vraag die gesteld is....

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe 3 doggies

honden foto van Eef en Tjibbe

Ik kreeg ooit van mijn dierenarts het advies om de penisschacht regelmatig schoon te spoelen ivm de stinkende (en vooral plakkerige) afscheiding. Gewoon met een lege (schone) dreft-fles of zo'n grote spuit van de apotheek. Die kon ik dan met wat dettol of iets anders desinfecterends (ik weet alleen niet meer wat) vullen of gewoon met water. Als ik het met water zou doen moest het elke dag doen, met dettol maar één keer in de week. Met de fles of de spuit spuit je de vloeistof makkelijk in de schacht. Even inmasseren en er weer uit laten lopen. Geen aangenaam klusje, maar goed. Ik heb het uiteindelijk maar één keer gedaan, want na de castratie was het druppen en stinken helemaal over. Ik weet niet in hoeverre het advies van mij DA raadzaam is, maar het lijkt me dat het (zeker als je het met water doet) niet veel kwaad kan.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Ik zou gelijk morgen al de DA ff bellen, stank lijkt me nooit goed.

Daarnaast wilde ik ff zeggen dat volle anaalklieren niet altijd klachten geven als sleetje rijden.

Ik kan bij Bijou gelijk zien en merken dat haar klieren vol zitten, maar zij rijd nooit sleetje (gekke zin O-) )

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Claire & Tess & Bonny

oh wat ben ik blijk dat Tess een meisje is ;-) ( simpelweg omdat ik "meisjepsroblemen" zelf beter kan aanvoelen dan penis-problemen O-) ) maar ik zou toch even langs de DA gaan om uit te zoeken wat het echte probleem is.... en om advies in te winnen hoe dit nu te behandelen, en in de toekomst te vermijden.....

sterkte ermee!!!

honden page profiel flowy en graaf knaaggraag!flowy en graaf knaaggraag! 3 doggies

honden foto van flowy en graaf knaaggraag!

ik denk dat je zijn piepie ruikt.
dat ruikt nootachtig... en anaal dat proef je zelfs... en je voelt het aan je kaak... als of je zuur overgeeft of om je tong hebt gebeten...
mij fret leegt +/- een keer in de maand zijn anaal klieren... dit proberen we buiten te doen.... maja soms lukt dat niet...

maar ik zou gewoon ff snuffelen....
dus kijken waar de geur van daan komt... van achter of van onder...
want vanachter is naar de da...
en van onder zou ik schoon spoelen en in de gaten houden... stinkt het daarna weer dan alsnog naar de da...

zal ik anders een potje vullen met anaalklier spul van jochem??? hahahaha geef je adres maar...

als mensne zeggen uhh wil ook een fretje zeg ik altijd bluf ruik dan aan zijn reet... niemand durft!!!
en hij ruikt zelf zo lekker als ie NIET zijn klieren heeft geleegd!!!!

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Claire & Tess & Bonny

@flowydragon: :-D :-D :-D :-D :-D O-)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ja hier ook hoor, kent je hond, als ik een vermoeden zou hebben dat er iets aan de hand is, snuffel ik aan mijn hond, en als ik het gevonden heb, en twijfelt, dan direkt naar de da.

niet mee wachten een hond ruikt niet zomaar, ja als tie in de modder heeft gelegen, maar niet wat jij daar besschrijft, toch maar even goed ..snuffelen..

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma. 3 doggies

honden foto van Irene Emma.

De afscheiding uit de penis is geel groen, dat betekend dat de penis ontstoken is. De anaal klier ruikt heel vies maar dat raakt de hond niet zomaar kwijt, dan moet hij drukken of de arts druk hem leeg.

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma. 2 doggies

honden foto van Irene Emma.

ELS @ Gast, het mag wel wat minder hoor, een pittig commentaar geven,of doe er afstand van wat wil je nou.Ze heeft een vraag en misschien weinig geld voor een DA.

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn

honden foto van Simone, Cody en Flynn

Ik ga morgenochtend meteen de dierenarts bellen om een afspraak te maken. En ik heb een dierenartspotje voor cody waar elke week 10 euro ingaat. Ik ben alleen tot nu toe voor elk wissewasje naar de dierenarts gerend, terwijl er niets aan de hand was. Dat heeft me wel onnodig zo,n 70 euro gekost, dus ik kijk vanaf nu eerst even of het wel echt nodig is om te gaan. Heb dus al het geld van de wereld over voor hem, maar het is en blijft zonde als het voor niets is.

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Claire & Tess & Bonny

hoi Simone, ik snap het heel goed... Tess stinkt ook weleens heel erg.... met snuffelen en goed kijken kom ik er dan al snel achter dat ze zonder dat ik het merk in vossepoep heeft geroold (ik ruik wat wat echt heel vies is... en ga idd snuffelen... kom ik altijd bij haar nek uit... en ja... zie dan ook de vlek..... de DA ziet me al aankomen met "m'n hond stinkt" ha ha ha gewoon in vossepoep gerolt....)... maar als het idd regelmatig terugkomt, en je het kunt herleiden richting "piepie".... toch even langsgaan.... maar ehhh... check toch even of het niet uit haar nek komt..... dan heeft ze gewoon in iets "heel lekkers" gerolt.... O-)

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn

honden foto van Simone, Cody en Flynn

Ik heb net heeeel goed gesnuffeld....Maar het is echt vreemd, als ik boven hem sta stinkt ie enorm...de hele kamer stinkt erna. Maar als ik aan bepaalde delen ga snuffelen, ruik ik nergens sterk de geur...Nouja morgen mag de dierenarts even snuffelen...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vieze geur" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Bo gewond door prikkeldraad :(
^