Overbezorgd?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sebastiaan & HectorSebastiaan & Hector

honden foto van Sebastiaan & Hector

We hebben onze pup nu een bijna en er zijn een paar vragen die ik wil stellen.

De Bench: We hebben dus een bench staan bij ons in de keuken. en hij begint keihard te janken als we het deurtje sluiten. ook al staan we nog voor de bench zelf, zodat hij ons kan zien. Maar als het poortje gwn openstaat en hij mag rondlopen in de kamer, gaat hij er vaak vanzelf inliggen om te slapen of om op zo'n knabbelding te knabbelen. Soms ook als ik speel met hem, apporteert hij zo half en half. ik smijt het speelgoedje zo 2 meter verder, hij pakt het op, komt terug, soms spontaan of na dat je een teken doet, Legt ie zich naast me en speelt er mee, tot dat 'k het speeltje afneem. enzo voort en zo verder, maar na 10 keer, pikt hij het speeltje, en gaat gwn naar z'n bench in plaats van mij.


Zindelijkheid: Volgens mij is hij van z'n bench een poepdoos aan het maken. Want daarstraks, loopt hij gwn door het huis, opeens plast hij, loopt hij naar z'n bench, en daar doet hij een poepje, en hij kwam net van buiten, want ik had 'm buiten gezet zodat hij z'n behoefte zou kunnen doen (Ik bleef er bij) en hij deed niets, we gaan naar binnen, en dan doet hij dat, normaal of niet?


Wandeling: Voor dat hij 8 weken was, heeft de fokker niet met ze gaan wandelen, of geluidjes buitens huis gewend laten worden omdat het enorm hard vroos. Nu heb 'k vandaag voor de eerste keer met hem gaan wandelen, en na het einde van de straat eenmaal het kruispunt over, begon hij regelmatig te stoppen, of gewoon te janken, en als ik hurkte kwam hij dan tussen m'n benen en dan stopt het, later zat ik op een bankje, en hij wou echt op het bankje anders stopte die niet met janken, daarna ging het beter, maar eenmaal aan de voordeur wou die niet naar binnen?

Al bij al heeft hij een beetje tegenstrijdig gedrag met zichzelf, want soms luistert die echt enorm goed, en dan totaal niet. En met het janken, ik wil gewoon niet dat hij jankt, 'k voel me dan zelf niet goed omdat het beestje zit te janken :(. Moet 'k harder zijn voor mezelf of niet?
'k ben nogtans heel consequent tegen hem.


even nog basis info over wat ik doe met hem:
4x per dag eten, (De fokker zei dat dit het beste is en geleidelijk afbouwen naar 2x perdag) Om 7u, 12u, 16u, 20u.

Ik zet hem regelmatig eens buiten.
Voor z'n eten, een uur na z'n eten.
na eventjes wil bezig geweest te zijn
of als hij begint te janken zonder reden in huis.

Als ik speel met hem doe ik het volgende:
pak z'n speeltje, vasthouden en hem lokken, 2m verder gooien en hem laten terugbrengen, zo de standaardingen, en als hij moe is ligt hij bij me te knabbelen terwijl ik 'm aai.

Soms als hij niet luistert als naar nee, omdat hij met de touwtjes aan m'n trui wil spelen, geef ik een klein tikje op z'n hoofd, niet hard, steunend op de theorie dat hij het gevoel ontwikkelt dat als hij dat doet, een tikje op z'n hoofd krijgt, en het zo afleert. kan dit of niet?


Nuja, dit is nu een enorm grote post enzo.
maar hang ik nu de dramaqueen uit en ben ik te overbezorgd?
of doe ik iets verkeerd?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Overbezorgd?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel linlin 3 doggies

honden foto van lin

Je bent heel serieus bezig. Maak je maar niet al te veel zorgen. Nu met die sneeuw kan ik me voorstellen dat hij niet buiten wil poepen. Met het janken, moet je pas het deurtje openen al hij stopt. Je kan ook eten in de bench geven.
Het is een pupje en die mag nog veel dingen niet kunnen. Geniet er zo veel mogelijk van en probeer zelf de lol en humor er van in te zien.
Die tik op het hoofd zou ik zelf niet doen. Je kan ook bij dat geknaag aan je trui, opstaan en de kamer uit lopen.

honden page profiel Sebastiaan & HectorSebastiaan & Hector

honden foto van Sebastiaan & Hector

Dankjewel Ilja, Geweldige gids!
Momenteel is hij alleen benenden in z'n bench, aan het slapen (Hoop ik)

honden page profiel Sandra&LuckySandra&Lucky 3 doggies

honden foto van Sandra&Lucky

Heel herkenbaar!
Onze Lucky deed dat in het begin in de bench ook, overdag was er niks aan de hand ging ze er ook gewoon zelf in liggen met speeltjes of een koekje, maar s avonds als hij dicht ging was het echt een dramaqueen, wij hebben er de lol van in gezien en het is vanzelf over gegaan, wij gingen gewoon luisten naar wat voor een rare geluiden ze ook maar maakte ernaar toe gaan deden wij absoluut niet want dan heeft ze weer aandacht en dat is wat ze wil, aandacht en de bench uit!
Bij ons ging het vanzelf over.

Poepen en Plassen heeft ze weinig in huis gedaan dus daar kan ik niks van vertellen hoe wij het gedaan hebben.

Ik hoop dat dit je een beter gevoel geeft en dat je hier wat aan hebt, wij vonden het ook verschrikkelijk om haar te horen janken maar je moet ff doorzetten, is bij ons ook goed afgelopen!

Groetjes Sandra en een pootje van Lucky

honden page profiel Sebastiaan & HectorSebastiaan & Hector

honden foto van Sebastiaan & Hector

Iemand die hetzelfde meemaakt heeft je natuurlijk wel al een meer opgelucht gevoel.

Nu nog een klein vraagdje, zou een kattebak werken?
wij hebben onze katten zindelijk gemaakt door azijn te zetten, waar ze al eens geplast hadden, en katten hebben azijn niet graag dus daar bleven ze dan weg. uiteindelijk deden ze het in die bak of buiten. Nu, Hector (dat is m'n hondje z'n naam) is op zich wel geinteresseerd in die kattebak, want al relatief veel keer moesten we hem weghalen omdat ie z'n hoofd erin stak om eens binnen in die kattebak te kijken.

Nu is mij vraag, zou dit ook lukken met de hond?

en dan na verloop van tijd de kattebak wegnemen zodat zijn enige optie buiten is?

honden page profiel Sandra&LuckySandra&Lucky

honden foto van Sandra&Lucky

Ppff dat durf ik niet te zeggen, misschien wel en hem dan langzamerhand afbouwen en de kattenbak steeds verder naar de deur en dan steeds meer naar buiten misschien maar dat durf ik niet goed te zeggen sorry!!
Misschien iemand anders hier op het forum die je met deze vraag kan helpen!

Groetjes Sandra

honden page profiel JannekeJanneke 3 doggies

honden foto van Janneke

Onze Kiki is nu 5 maandjes jong. Toen we haar pas hadden (met 8 weken) liep ze helemaal niet mee. Om de 2 meter ging ze zitten en janken. Vaak al omdat het wat waaide buiten. We bleven maar volhouden en steeds lokken met snoepjes. Soms ging het vreselijk slecht, ze liep zelfs niet meer de snoepjes achterna.
Maar nu gaat het supergoed, ze loopt nu altijd mee alhoewel ze ook wel wat kan trekken..
Op de puppycursus hoor ik nu altijd dezelfde verhalen van nieuwe pup-eigenaars: ze lopen niet mee en gaan om de 2 meter zitten, maar het ging na een weekje al iets beter. Het is dus blijkbaar heel normaal dat ze niet mee willen lopen.

Het zindelijk maken, wat een gedoe. Haha, het was een keer voorgekomen dat ze 7 keer in een half uur binnen had geplast. Ik dacht even dat er iets aan de hand was met haar blaas.. maar dat was niet zo ;p
we zetten haar gewoon altijd na het eten, na het slapen, na elke 2 uur, na het spelen buiten. En wachten totdat ze had geplast/gepoept. Heel vaak deed ze dit nog binnen, we pakten haar meteen op (maakt niet uit als ze nog bezig is met plassen) en zetten har dan buiten. OP een gegeven moment had ze het door. Ze ging steeds vaker blaffen voor de deur naar buiten en ging dan buiten een plasje doen als de deur open was gemaakt. Alleen het poepen 's nachts in de bench deed ze wel nog best vaak en at het dan ook soms op .. Dit ging eigenlijk vanzelf over. Mijn moeder is wel 2x ofzo naar beneden gegaan toen ze midden in de nacht begon te blaffen. Dan ging ze meestal buiten poepen. ( nu doet ze dit nóóit meer)

De bench is nu soms no een probleem. Als ze moe is en we zetten haar in de bench gaat ze gewoon meteen liggen en slapen. Maar als ze een beetje actief is, of we willen de vloer dweilen en ze ziet dit dan blijft ze maar blaffen en het houdt maar niet op. Na een kwartier/half uur laten we haar er toch maar uit.. (moeten we eigenlijk niet doen :$) Maar meestal gaat het wel goe in de bench.

Ik ben er zelf gewoon achter gekomen dat het vanzelf steeds beter gaat.

En als je pup jankt moet je er niet naartoegaan en hem gaan aaien. Want dan wordt zijn angst bevestigd en blijft het alleen maar erger worden. (heb ik ergens gelezen) Eerst was Kiki bang voor de stofzuiger en begon te janken en kwam naar mij toe. Ik aaide haar dan... en ze bleef dit doen. Nu negeer ik het geblaf en gejank en vandaag was ze zelfs helemaal stil tijdens het stofzuigen! :-D

Haha, een heel verhaal.
Ik weet niet of je er wat aan hebt maarja. :p
Groetjes,
Janneke

honden page profiel JannekeJanneke

honden foto van Janneke

Trouwens..
Kiki is uit een asiel omdat haar moeder en het nest slecht behandeld waren denk ik (ze waren door Justitie in beslag genomen.. en dat doen ze niet zomaar denk ik :p) We kregen verder geen informatie erover.
Ik denk dat ze daarom vantevoren ook nog nooit had gewandeld. Dus daar kan het niet aan liggen denk ik.
We smeren nu wel altijd haar pootjes in met Vaseline. Dan hebben ze minder last van de sneeuw aan hun pootjes.
Ik hoop dat je nog veel plezier hebt aan je pup! :-D

honden page profiel JannekeJanneke

honden foto van Janneke

Haha, alweer een reactie :p
Ik had van iemand anders ook al gehoord die de kattenbak had gebruikt. Ze deden inderdaad de kattenbak steeds dichter bij de deur zetten totdat de kattenbak buiten stond en dan de bak weghalen ofzo. Maar ik zou echt niet weten of dit lang of niet lang gaat duren.

honden page profiel Sebastiaan & HectorSebastiaan & Hector

honden foto van Sebastiaan & Hector

Heb ik veel aan Janneke. want ik durf niet goed een stap te zetten die ik denk dat het beste is als het niet bevestigd is door iemand anders.

Nu 'k weet dat 't zo hoort en dat je jezelf maar eens moet zeggen, Komaan man, er zit verbetering in! dus ja, gewoon doordoen en niet loslaten. Ben net naar beneden geweest om hem nog eens buiten te zetten, hij deed niets, kroop vanzelf in z'n bench, deed de bench toe, en hij ging gwn liggen, en hij jankte niet toen ik weggging, er zit dus ook al verbetering in ^^.
Nu ja ik ga slapen, want morgen weer vroeg uit m'n nest voor m'n examen Geschiedenis!

honden page profiel JannekeJanneke

honden foto van Janneke

Ik wist ook nooit goed wat ik moest doen. Wij hadden vooral een héél groot probleem met het bijten. Want Kiki beet echt supervaak in mijn voeten, handen. En we dachten dat het een agressieve pup was. Nu door veel te lezen op internet zag ik dat dat echt onzin was. Het was gewoon heel speels al dat bijten en ze doet het steeds minder. :p
Maar echt iedereen zei wat anders op internet, zo van: Je moet haar mond dichthouden of een tik op de neus geven, je moet haar op haar rug leggen, de meeste zeidenn dat ik haar moest negeren en weglopen maar op puppycursus lachten ze ons daarmee uit omdat ze het zagen als 'weglopen voor je eigen hond'. Nou, ik vond dat dat het beste hielp dus..
ook niet te veel van andere mensen aantrekken ;p
ik probeerde zelf gewoon vanalles en keek dan wat het beste hielp xd

honden page profiel Sandra&LuckySandra&Lucky

honden foto van Sandra&Lucky

Lucky bijt al haar kleedjes in de bench kapot, net een nieuwe gekocht volgende ochtend was hij alweer kapot een heel stuk uit!
Ik weet niet meer wat ik ermee moet, heb al 3 kleden gekocht, heb nu maar van noot oude handdoeken erin gelegd als ze die kapot bijt vind ik het niet zo erg maar die kleedjes vind ik zonde van de centjes!

Ik hoop maar dat het vanzelf over gaat!
weten jullie misschien hoe ik dat kan oplossen?

Groetjes Sandra

honden page profiel JannekeJanneke

honden foto van Janneke

Wij hadden niet echt het probleem dat ze dingen kapot beet, maar dat ze in ons beet.
Een paar weken geleden kwamen we er wel achter dat er op de hoek van onze mat in de woonkamer een heel stuk uit was. Ze had in een paar seconden heel veel draadjes eruit getrokken. Nu als we dit zien roepen we foei of lijden haar af met een ander speeltje.

Maar 's nachts kan dit natuurlijk niet..
Misschien een kleed kopen dat bijna niet kapot te maken is? Ik zou het echt niet weten..

Doet ze dit overdag dan niet? Misschien dat je het haar overdag kan afleren in de hoop dat ze het 's nachts niet meer doet.

Groetjes,
Janneke

honden page profiel Sandra&LuckySandra&Lucky

honden foto van Sandra&Lucky

Het nadeel is ze doet het overdag in de bench maar dan zijn wij werken en kunnen er niks tegen doen, en nader hand mag het niet omdat de pup dan niet meer weet waar het over gaat, we leggen er ook wel speeltjes in een touwbot ofzo maar die laat ze dan links liggen en pakt echt het kleed! Heb al een vetbed gekocht omdat ze zeiden dat ze dit minder snel kapot krijgen nou dat was dus het ding wat de volgende morgen al een behoorlijke hap uit was! Als wij erbij zijn doet ze deze dingen niet!
Dus helaas kunnen we haar dan niet corrigeren!

Groetjes Sandra

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi..

Een pup kan je niet uren alleen laten. :'( :'( :'(
Het is een pupje een 'baby' hond...
Het dier heeft ritme nodig, verzorging, van een baasje die zich als een ouder gedraagt..

Het dier moet toch geregeld uit, zindelijk worden...?
Slopen in een teken dat de hond niet tevreden is...
Een pup kan best in een bench zitten voor een paar uurtjes maar dan moet het er wel aan toe zijn om te slapen..
Een pup zo maar omdat het jouw uitkomt in een bench zetten dat gaat zich wreken op een bepaald moment...

De hond is een roedeldier..
Alleen zijn is iets wat onnatuurlijk is voor een hond..
Alleen zijn moet opgebouwd stap voor stap..
een goed getrainde pup zal vrolijk zijn benchje in lopen, zich opkrullen en gaan slapen,...
En niet iets gaan liggen slopen.. ]

Ben je werken zorg dan dat er een oppas is die voor de hond zorgt of dat de hond naar een creche kan waar hij opgevangen wordt...

Iemand die zorgt dat het diertje om de twee uurtjes uit kan, kan eten en kan spelen, zich kan ontwikkelen....
de wereld kan ontdekken..

Je kunt niet verwachten dat je een pup vele uren achter elkaar in de bench kan zetten....

Verlatingangst uit zich in;
- Slopen..
- Blaffen en huilen..
- Niet zindelijk zijn..

Misschien heb je er wat aan...

honden page profiel Sandra&LuckySandra&Lucky

honden foto van Sandra&Lucky

Ze is nou 7 maanden en dan zou het toch noeten kunnen ze is niet zo heel lang alleen maar 5 uurtjes.....
En dan wordt ze tussen door ook nog uitgelaten door mijn schoonvader! Dus dat moet toch goed zijn!
Ik kan haar niet los in de gang laten want dan bijt ze ook alles kapot, springt de jassen van de kapstok en vreed deze kapot...

Ze zou het toch een keer kunnen? In de nacht doet ze het ook niet terwijl ze dan ook weleens wakker is en s morgens ook niet als ze al wakker in de bench lgt te wachten tot wij benenden komen...

Groetjes Sandra

honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes

honden foto van Monique & de zwart-witjes

Je gebruikt één of twee keer iets in de zin van: hij luistert dan niet. Vind je 't gek, het is nog een heel jonge pup! die alles nog moet leren.
En bij bijten, iets anders aanbieden, is pups eigen, gaat vanzelf over (nou ja, vanzelf, je moet er wel wat voor doen).

honden page profiel JannekeJanneke

honden foto van Janneke

Ik zou gewoon overdag veel met haar gaan doen, zodat ze 's nachts wel een reden heeft om te blijven slapen. Zo ga ik vaak met Kiki naar een veldje waar ze los mag rennen. Daarna is ze helemaal uitgeput. :p
Zoekspelletjes zijn ook heel leuk.
Kiki kent het commando 'zoek' al. Als ik zeg ZOEK dan begint ze meteen te snuffelen totdat ze het snoepje gevonden heeft.
Maar als je geen tijd hebt overdag, is er dan niemand anders die met haar kan spelen?
Het is ook leuk om haar met andere honden te laten spelen, gaan jullie naar puppycursus? Daar kunnen ze ook tips geven.

Groetjes Janneke

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Overbezorgd?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: De feestdagen
^