Doodziek hondje...wat doet dierenarts???

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ........

honden foto van ....

Onze Cocker Spaniel had al een tijdje last van jeuk. Ik dacht dat het aan de voeding lag omdat ik enkele weken geleden naar een ander merk was overgestapt (Royal Canin wat ik combineer met Duck) Zondagochtend stond ik op en had onze cocker een ferme HotSpot boven op haar kop. Heb dierenarts opgebeld en mocht meteen langskomen. Hij heeft haar oortjes bekeken en er zit wsl een schimmel in. Hij heeft een uitstrijkje genomen met een wattenstaafje en opgestuurd naar labo. resultaten komen terug vrijdag...

Nu mijn vraag. Hij heeft niets gedaan aan de hot spot. Ze blijft krabben ennu zijn er op amper een dag tijd nog twee bijgekomen. Had hij dit niet moeten uitwassen, scheren, zalfje op smeren. Moet ze geen "lampekap" opkrijgen en pilletjes ofzo om de jeuk te verzachten? Is hetr normaal dat hij zich enkel om de oortjes bekommerd en niet om de hotspots??? ze jankt continu, bijt haarzelf, loopt nerveus rond! Ze is echt doodziek. morgen ga ik terug en eis dat hij iets aan die hotspots doet. Moet ik misschien geen nieuwe DA zoeken?? dit had hij makkelijk kunnen voorspellen niet?? helaas moet ik dit als leek ontdekken en is mijn hondje echt aan het afzien!!!! of ben ik fout en is dit de normale gang van zaken? help!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Doodziek hondje...wat doet dierenarts???" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel isabelle isabelle 3 doggies

honden foto van isabelle

kan van alles zijn...

hmm, je kan vragen om een verdovende/kalmerende zalf?
mss preventieve anti biotica kuur..?

Je kan en mag altijd een andere DA bellen en vragen wat hij/zij ermee zou doen/hebben gedaan.

zo'n kap houdt t krabben wel tegen, maar laat de jeuk/pijn niet ophouden dus wordt het helemaal frustrerend voor je hond, waardoor je zeer ongewenst gedrag kan stimuleren.

honden page profiel Jet en de 4 boefjesJet en de 4 boefjes 3 doggies

honden foto van Jet en de 4 boefjes

Sommige mensen slapen op dit tindstip, haha. Nou, ik dus ook niet, lig in het ziekenhuis vandaar.

Maar je DA had idd iets aan de hotspots moeten doen. Dit was ws niet de hoofdzaak en heeft de DA er verder geen aandacht aan besteed. Je gaat morgen toch terug en maak iig duidelijk dat je wel had verwacht dat hij er iets aan gedaan had moeten hebben en dat je daarin enigszins teleurgesteld was. De reactie die je daarop krijgt zal voor jou veelzeggend zijn. Maak adhv die reactie een beslissing wel of niet een andere DA te nemen. Ik ga ervan dat het geen onwil van je DA is.

Ben te verder wel tevreden met je DA? En blij met zijn/haar kennis? Dit zijn allemaal punten om over na te denken alvorens je switcht naar een andere DA.

Heel veel beterschap voor je hond en sterkte met je beslissing

Gr, Jet

honden page profiel Jet en de 4 boefjesJet en de 4 boefjes 3 doggies

honden foto van Jet en de 4 boefjes

Zo, net ff wat morfine gekregen dus hopelijk kan ik nu ff dromen.

Eventuele typefouten komen door het typen op een mobiele telefoon, tja, je kan hier niet alles hebben, haha.

honden page profiel isabelle isabelle 3 doggies

honden foto van isabelle

:-D ha,ha,ha jet.. zo meteen hele rare verhalen dus :-D ;-)

Ik heb de DA/veearts van mn ouders aan gehouden, die vraagt normale prijzen en zal niet je op elk mogelijke manier (onnodig) het geld uit je zakken kloppen en oordeelt reel in mijn ogen :-)

dus wat Jet (voor de morfine ;-) ) al zei, de reactie v je DA afwachten en daar dan op oordelen :-)

honden page profiel Jet en de 4 boefjesJet en de 4 boefjes 3 doggies

honden foto van Jet en de 4 boefjes

:-) :-) :-)

honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes 3 doggies

honden foto van Monique & de zwart-witjes

Sterkte met je hond, komt wel goed ;-)

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Ik wens je heel veel sterkte met de hond.
Het zal gerust wel goed komen.

honden page profiel MissyMissy 3 doggies

honden foto van Missy

Hotspots kun je zelf uitwassen met betadine scrub, dat ontsmet gelijk. Ik zou de DA om een zalfje vragen ervoor als het al zo erg is. Heet Cortiderm of zoiets.

Raar dat de DA niet naar de hotspots heeft gekeken. Je had daar ter plekke over moeten beginnen hoor. Gewoon bellen en om dat zalfje vragen dus. En als het krabben/bijten heel erg is dan is een kap idd een goed idee om te voorkomen dat het erger wordt!

honden page profiel MissyMissy 3 doggies

honden foto van Missy

Oh, als je geen goed gevoel bij deze DA hebt, dan is het misschien wel een idee een andere te zoeken. Op je DA moet je kunnen vertrouwen immers!

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 3 doggies

honden foto van Uma & Joker

Heel veel sterkte en beterschap met je hond!

honden page profiel ........

honden foto van ....

Vrijdag nog maar eens naar de DA geweest. Daar kreeg ze een jeukstillende injectie (zou goed zijn voor 5 dagen) Druppeltjes tegen gist in het rechter oor, en nog andere druppeltjes tegen een schimmel in beide oren. Zag er dit weekend allemaal vrij goed uit. Ze was kalmer en de jeuk leek minder. Maandag opgestaan en gezien dat de hot-spot zich in omvang verdubbeld had. Ze had zo erg gekrabt snachts, de hele boel is wederom gaan bloeden. Naar de apotheker en een zalfje gaan halen (hier aangeraden op hondeformu en als ik op net surf komt de naam regelmatig terug = calendula-zalf). Leek te helpen. Deze avond thuis gekomen en gezien dat haar oogbolen "verdwenen" zijn. What the hel?!!? Ik moet het ooglid naar achter trekken en dan zie je het bruin van haar oogjes pas. Heb haar (op afraden van de laatse van de drie artsen die ik bezocht) dan toch maar een kraag aangedaan. Ze krabt werkelijk haar hele hoofd open, nu blijkbaar inclusief oogjes? Zou anders niet weten waarom ze zo naar achter draaien, moet toch van irritatie zijn??? Morgen vroeg TERUG naar de DA. Hopelijk doen ze nu iets dat haar helpt. Voel me toch wat in de steek gelaten. Elke dag komt iets nieuws bij. Zitten ze niet op het verkeerde pad??? Ik ben het vertrouwen kwijt. Ze gaat er steeds op achteruit en de medicatie die ze krijgt lijkt niet te helpen...

honden page profiel MissyMissy

honden foto van Missy

Calendula kun je niet in open wonden smeren hoor!!!!

Het lijkt me idd een goed idee om terug te gaan naar de DA en dan specifiek voor de hotspots. Want zo geneest het natuurlijk nooit. :'(

honden page profiel marionmarion

honden foto van marion

Spike mijn jr. Had het ook. Een voedsel allergie bleek dit later. Misschien daar eens naar informeren? En luca had het voor drie maanden terug bleek een kattenvlooi op zich te hebben. 1 stom beestje! Maar van luca was maar een klein heel klein spotje. Spikes verhaal komt overeen met die van jou. Alleen had mijn da het na het tweede bezoek al door.

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah

honden foto van Amber & Lootah

Er kunnen heel veel oorzaken voor jeuk zijn, dat is het vervelende er aan. Vaak is een allergie de oorzaak maar dan is het nog de vraag waarvoor de hond allergisch is. Is het de voeding? Huisstofmijten? Andere soorten mijten? Gras/boom pollen? Of toch haren en huidschilfers? En zo kun je er nog wel een aantal dingen aan toevoegen.

Wat bij de kliniek waar ik werk de normale gang van zaken is, is om allereerst haren rond de hotspot weg te halen, zodat je een mooie kale plek hebt. 2-3 keer per dag de plekken soppen met betadine (korstjes er af!) en even laten drogen en Hydrocortiderm zalf er op. En jeuk stillende en allergie onderdrukkende medicatie (afhankelijk van de oorzaak). Ook word er direct naar een oorzaak gezocht (mijten, vlooien, schimmel infecties). Zijn die niet direct te vinden dan word er gekeken voor een behandel plan, wat word er eerst onderzocht (eliminatie dieet) of doorverwijzing naar een specialist die allergie testen kan doen op de huid (zoals bij mensen ook word gedaan) om te kijken waar er reacties op treden.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Doodziek hondje...wat doet dierenarts???" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^