Wat zouden jullie doen als je hond aangevald wordt...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ayla & YunaAyla & Yuna

honden foto van Ayla & Yuna

In een hondenpark door een agressieve hond waar de baas duidelijk totaal geen grip op heeft?

Wat zal je doen? (impuls)
Wat moet je doen? (Wijsheid)
Wat kan je doen? (opties)


Gewoon benieuwd :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat zouden jullie doen als je hond aangevald wordt..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel YvonneYvonne 3 doggies

honden foto van Yvonne

Als ik dat van tevoren zou weten, zou ik er absoluut niet naar toe gaan!

honden page profiel MissyMissy 3 doggies

honden foto van Missy

tegen de eigenaar van deze agressieve hond vertellen dat het niet zo handig is dat hij komt met zijn hond en dat het beter is als hij op een niet gezamelijke plek komt met zijn hond

honden page profiel JapjesJapjes 3 doggies

honden foto van Japjes

is mij overkomen liep te wandelen (hondjes aan de riem)komt een loslopende hond uit het niets aangevlogen en ik heb quinty uit de bek van hond gehaalt O-) bij fleur had hij de buikriem eraf gerukt en die is er vandoor gegaan.......had binnen enkele sec beide hondjes kunnen verliezen.
Op dat moment giert de adrealine door je lijf achteraf sta je te trillen en komen de tranen.
Zou het zo weer doen.

Het baasje van de hond zei nog waarom heb je je hond uit de bek gehaalt word hij nog agressiever.....ik zei als ik het niet gedaan had ze zei toen dan had hij haar doogebeten :'(

honden page profiel nicole & rocky , Bickel en maxnicole & rocky , Bickel en max 3 doggies

honden foto van nicole & rocky , Bickel en max

nou ik heb het met rocky gehad
ik ben er tussen gaan staan en rocky voor me geroepen
gelukkig luisterd hij altijd ondanks dat hij gebeten werd
maar toen ik hem vast wou maken schoot de andere hond achter mij langs en beet mij in mijn arm en diep ook
want de eigenaares durfde haar hond niet tepakken
ik vind als je je eigen hond niet aan kan ,dan ben je niet geschikt voor een hond

wat ik de volgende keer anders doen is denk ik met mijn been er tussen en de andere hond eerst weg jaag en de eigenaar er op aan spreken dat ze haar hond vast moet maken omdat hij bijt
ik ga er niet meer van uit dat iedereen zijn hond ondercontrole kan houden

honden page profiel MissyMissy 3 doggies

honden foto van Missy

Ik heb het trouwens 2 weken terug gehad..een agressieve hond aan de lijn op een losloop/speelveld voor honden..
Zo nieuwsgierig als mijn hond is ging ze af en toe even kijken..ging de hele tijd goed..maar op een gegeven moment vond die jackrussel het nodig om te bijten..ze piepte een beetje..ging verder spelen met de bal en pas thuis zag ik 2 wonden in dr nek.. ben benieuwd wat er gebeurd als we die nog een keertje zien

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden 3 doggies

honden foto van Gerdine van der Linden

Heb het ook wel eens gehad,

Impulsief trek je meteen die hond van jou hond, uit elkaar halen.

Wijsheid is om ze goed uit elkaar te halen, door bv de aanvallende hond omhoog te houden aan zijn achterkant.
Zolang jij je eigen hond weg kan sturen, kan laten ophouden is dit de beste optie denk ik :-)

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 3 doggies

Ik heb twee kleine honden, die geen schijn van kans hebben als ze serieus worden aangevallen door een grote hond.

Komt zo'n hond naar ons toe rennen (dus duidelijk aanvallend) dan stap ik tussen die hond en mijn honden en geef ik een fikse brul. Tot nu toe 1 keer dit hoeven doen. De meeste honden schrikken daar wel van.

Helpt dit niet, dan doe ik ALLES om zo'n hond van mijn honden af te krijgen. Ik heb 1 keer een uit de kluiten gewassen Labrador van Pim af getrokken en naar zijn baas gesleurd. Overigens waren ze nog niet echt aan het vechten, maar hij hapte Pim steeds in zijn rug. Pim reageerde hierop door weg te draaien. Maar ook bij Pim houdt het dit een keer op. Als het kan, grijp ik dus al in voor het echt escaleert. Het is het gewoon niet waard als het een gevecht wordt.

Houdt een hond vast (en nogmaals: bij mijn kleine honden betekent dit al snel dat het fataal wordt), dan doe ik er echt ALLES aan om die hond los te laten. Het lijkt me niet verstandig om te beschrijven wat ik dan precies doe ;-)

Ik ontloop trouwens ook vaak honden (met baasjes). Zodra ik zie (van een afstand) dat het baasje de hond niet onder controle heeft, loop ik gewoon een andere kant op. Hier in de wijk loopt iemand met een Briard. Deze hond is al sinds het een pup is, wat vreemd. Zoekt echt confrontaties en de baasjes hebben de hond niet onder controle. Aangezien die hond nu tot mijn middel komt, is dit duidelijk een hond die wij ontlopen.

honden page profiel FayFay 3 doggies

honden foto van Fay

Ik heb altijd een busje deo of haarlak in mijn jaszak, mocht er een hond denken dat die aan mijn hond moet hangen zal ik proberen een pufje in en om zijn bek te spuiten, dan word het al heel wat minder leuk voor een agressieve hond, en hij houd er niets aan over, ja een gore smaak in zijn bek en een lekker ruikende of gestylede vacht

honden page profiel Ayla & YunaAyla & Yuna

honden foto van Ayla & Yuna

Wij hebben laatst gehad dat onze pup aan het spelen was met een ander pup en een abnormale dominante rotweiller aan kwam lopen en gelijk begon te grommen, mijn pup pikt dat niet dus die hapt als een male.. ondertussen wist de rottweiler wie hij moest hebben en stond zowat bovenop haar te grommen!
De baas durfde hem niet aan de lijn te doen terwijl beiden eigenaren van de pups erom vroegen :'(
Ze zei ja hij gromt zo vaak maar doet niets hoor!
Terwijl ze een kwartier eerder zei ''je weet het maar nooit met hem''

honden page profiel Bugs      **Taz**Bugs **Taz** 3 doggies

honden foto van Bugs      **Taz**

Dat is een goede vraag.
Die van mij wil nog wel eens lelijk doen, dus als er een hond op hem af komt die ruzie wil, dan is het vaak zo datie dat krijgt.
Gelukkig hoef ik mijn hond maar terug te roepen/fluiten en hij komt. En mocht de andere hond dan nog niet weg gaan dan zou ik die eraf halen..

honden page profiel jessicajessica 3 doggies

honden foto van jessica

Ik heb het meegemaakt met mijn oudste hond Tessa. We gingen naar het bos en ik liep met Tessa vanaf de auto naar de bosrand. Bij een klein restaurantje kwam er een stafford aan lopen. Helemaal alleen zonder baasje, dus ik vertrouwde het al niet helemaal. Ze snuffelde aan elkaar en Tessa wou verder lopen, dus gingen we....totdat de staff haar ineens van achter aanviel. Tessa draaide zich om en het gevecht begon. Wat ik toen deed was ontzettend dom. Ik sprong er tussen om mijn meisje te beschermen en werd op een haar na bijna zelf gebeten. Gelukkig stond er net een man het tuintje van het restaurant te schoefelen. De man draaide zich om en begon de staff met de schoefel te slaan. Het klinkt heel gemeen, maar op dat moment was er geen andere oplossing, want de staff had Tessa vast en liet niet meer los. Hij was immers veel sterker dan mijn oude dame. Na meerdere malen slaan, liet de staff los en vluchte, maar de man ging er achter aan, want wist waar de staff woonde. Daar is hij de baasjes vreselijk op hun donder gaan geven, want het was al de zoveelste keer dat hun staff alleen buiten liep en een andere hond zonder aanleiding aan viel. Tessa was gelukkig dankzij haar dikke vacht ongedeerd. Ik helaas niet want in de strijd was ik gevallen en had een flinke blauwe heup. De man heb ik 1000 maal bedankt en zelfs zijn vrouw heb ik bedankt omdat die mij na de aanval heeft opgevangen door gewoon een fijn gesprek, waardoor ik een beetje tot rust kwam. Ik hoop dat ik het nooit meer mee hoef te maken.

honden page profiel JeskeJeske 3 doggies

honden foto van Jeske

Ik heb het nog niet voorgehad maar heb altijd gehoord, dat je best de agressieve hond doet schrikken of afleiden. Heel hard roepen,gillen of fluiten zou moeten helpen. Dit zou dan ook het eerste zijn wat ik probeer. Anders ze natuurlijk uit elkaar halen.

honden page profiel Cheeky BoomerCheeky Boomer 3 doggies

honden foto van Cheeky Boomer

Hier in de wijk wonen 2honden die het altijd hebben voorzien op Boomer :'(
Ik probeer ze te ontlopen mocht ik ze tegenkomen tijdens het wandelen, en wanneer zij het veld opkomen wanneer ik er al ben (zulke baasjes zijn het, blijven het proberen in de hoop dat het nu wel goed gaat) roep ik Boomer bij me en probeer hem achter me te zetten zodat die hond eerst langs mij moet komen, nu is Boomer echt een enorme angstblaffer waardoor dit nog wel eens moeilijk is. Wanneer het toch mis gaat pak ik de hond die ik het eerste te pakken krijg om ze uit elkaar te halen

En hij is een keer gegrepen door een hele grote Berner Senner :'(
Ik zag een achter buurvrouw van m'n moeder met een voor mij nieuwe hond lopen, waarop ik vroeg of dat ie van hun was, en zo uit het niets grijpt die hond Boomer
Nu is Boomer een uit de kluiten gewassen mopshond, maar tegenover zo'n grote hond maakt hij natuurlijk geen enkele kans.
Ik had toen ook Bente nog bij me lopen en die was helemaal ik paniek, die heb ik losgelaten zodat zij een veilig plekje kon zoeken en heb er toen alles aan gedaan om Boomer z’n riempje los te klikken, dit duurde even want die hond stond echt helemaal over Boomer heen. Uiteindelijk is het me toch gelukt om hem los te krijgen en rende Boomer buiten bereik van die hond.
Hij had (gelukkig ) maar een paar kleine wondjes en ik had een hartverzakking, maar wanneer hij nu een grote, langharige hond tegenkomt schiet ie in de verdediging, en wat ik ook probeer, hij blijft bang voor zulke honden.

honden page profiel phrenyphreny 3 doggies

honden foto van phreny

ja ik heb het laatst ook mee moeten maken ik stond aan de grond genageld, die hond kwam in het donker uit de bosjes en kwam zo op ons af en begon boedha meteen in zijn hoofd te bijten! ik stond echt even met mijn mond open maar mijn vriend die godzijdank erbij was heeft die hond aan zijn nekvel eraf getrokken en van ons weggesmeten. ze waren ook nog met zijn tweeen twee duitse herders die altijd los lopen, ik was echt blij dat die andere niet ook mee kwam doen. want ze hebben wel een keer met zn twee het hondje van mijn buurvrouw te pakken gehad. maar als ik alleen ben en zoiets zou gebeuren zou ik denk ik eerst heel hard schreeuwen en als dat niet helpt ben ik bang dat ik die hond een verschrikkelijke schop zou verkopen.. ik haat dierenmishandeling echt heel erg maar ik wil ook ECHT NIET dat mijn hond word opgevreten door een duitse herder no thanks. en daarna zou ik die vrouw een schop onder der kont geven want iedereen in de buurt die daar met zijn hond wandelt heeft haar al gezegd tot ze haar honden aan moet lijnen en anders weg moet blijven

honden page profiel SuusSuus 3 doggies

honden foto van Suus

Wat wij op school hebben geleerd was om beide honden aan de achterpoten bij elkaar weg te trekken zodat ze degene die het doet ook niet kan bijten of een emmer water er over heen flikkeren maar ja wie heeft er altijd nou een emmer water bij zich

Ik denk als het gebeurt dat je bij beide dingen niet stil staat

Heb het wel een keer gehad toen ik nog bij mijn ouders woonde liep met de hond ze word aangevallen maar wel liepen langs een sloot heb er niet over nagedacht en ze een enorme duw gegeven zo rolde met zijn beiden zo de sloot in MAAR het hielp wel mijn hond eruit getrokken en de baas van de andere hond zijn hond eruit getrokken

honden page profiel LisaLisa 3 doggies

honden foto van Lisa

Het uit elkaar trekken aan de achterpoten werkt alleen als het 2 honden zijn die aan het vechten zijn..

Als jou hond aangevallen wordt dan kan je hem niet aan zijn achterpoten wegtrekken..

honden page profiel SuusSuus 3 doggies

honden foto van Suus

wow lees net me eigen stukje terug wat een type fouten en onlogische zinnen sorry hoop dat jullie eruit komen

honden page profiel S&Y&SS&Y&S 3 doggies

honden foto van S&Y&S

wanneer de ene hond de andere hond grijpt pak dan de hond die grijpt bij zijn achterpoten en draai hem een kwartslag , dan draait de hond op zijn rug en laat hij los. (overgave)

Wij zijn geneigd om te schreeuwen en te gillen , daarmee maak je de hond die grijpt alleen nog maar gekker en je eigen hond hoort aan je stem dat je paniek/angst hebt en wordt nog banger dan dat ie al is..


Dit weet ik dan nav mijn eigen hond die 3 weken geleden is gegrepen door een engelse staff. Waar wij met een paraplu op hebben staan slaan en prikken todat ie los liet. Beter was dus om die staff bij zijn achterpoten te pakken , rustig te blijven en die achterpoten een kwartslag draaien zodat ie op de rug draait.

honden page profiel LisaLisa 3 doggies

honden foto van Lisa

S daar zou ik ook mee uitkijken hoor, wat nou als die staff jou hondje zodanig vast had.. en hij wordt rondgedraaid oei daar moet je toch niet aan denken! Ik denk dat je het beste rustig kan blijven inderdaad wat je zegt en iedere hond moet gewoon het commando los beheersen, zou de wereld een stuk makkelijker maken!

honden page profiel S&Y&SS&Y&S 3 doggies

honden foto van S&Y&S

Plus dat ik t advies heb gekregen om mijn hondje voortaan wanneer ik de Engelse staff los tegen kom mijn eigen hond op te pakken.

Dit omdat mijn jack russel geen SCHIJN VAN KANS maakt wanneer ik hem los laat lopen en de engelse staff hem pakt. Volgens mijn instructrice (tevens gedragstherapeut) mag ik dan alles op alles zetten om die engelse staff van mij af te houden. Kan zijn dat de staff mij in de arm of been grijpt maar dat liever dan mijn eigen hond.

honden page profiel BasBas 3 doggies

honden foto van Bas

Ik heb meestal een tuigje aan als we in het park zijn. soms mag ik dan los en helaas werd ik ook een keer heel erg opgejaagd. Kben er nog bang van en begin tegenwoordig zelf alvast te grommen als het grote donkere honden zijn. Maar dat terzijde.
Mijn baasje heeft me geroepen basje kom maar kom maar, toen ik dicht bij de baas was stond ze zo dat ik in de armen kon springen en dat heb ik ook gedaan.

een andere keer we waren nog maar net op het veld en toen kwam er een grijze pitbull aan rennen. Baasjes zagen hem komen en hebben mij via de lijn aan mijn tuig zo als een vis binnen gehaald. Ik wist niet wat me overkwam. Maar toen hebben ze mij tussen hun ingenomen en met hun lichaam mij beschermd.

toen die baas van die pitbull kwam en mijn baasjes zeiden dat die niet los mocht lopen konde ze een grote bek krijgen.

Tegenwoordig letten mijn baasjes dus nog beter op wat er allemaal op en om het veld loopt en als ze het niet vertrouwen dan word ik geroepen krijg een stukje gedroogde kip en ga aan de riem. Dan ben ik iig in de buurd van de baas die me dan kan helpen. on way or the other;-)

Doodles Bas

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik heb gemakkelijk praten,ik heb Bamse, maar het is het ergste wat je kan overkomen, je hond aangevallen worden door een woesteling.

mijn bamse heeft gezag, gelukkig weet ze dat niet. maar ze straalt gezag uit, door haar groote. gelukkig , want mijn hond is geen held. ze zal nimmer een conflict aangaan. dus als ze wordt aangevallen door een woesteling ?

ben ik er voor dr. en zal van alles proberen om deze woesteling ver weg van mijn hond te houden.

en wat moet je doen ? hopend dat de eigenaar want die weet donders goed dat hij zo,n hond heeft, je komt helpen, zo niet ? dan moet je sterk zijn, anders lukt het je niet, de hond van de tegenpartij , aan zijn staart optrekken, meestal draaien ze zich dan om, gelijk loslaten, en maar hopen dat de eigenaar ingrijpt.

honden page profiel Thera & BartjeThera & Bartje 3 doggies

honden foto van Thera & Bartje

Ik heb het 2 keer meegemaakt dat Dribbel aangevallen werd. Een keer op het strand, toen heb ik de aanvallende hond bij zijn halsband gepakt en zo overhandigd aan het baasje.
De andere keer werd Dribbel aangevallen door een loslopende labrador (baasje amper nog in zicht, zover was zij al doorgelopen). Ik heb toen gewoon mijn best gedaan die andere hond weg te jagen, viel nog niet mee, want het regende en het gras was glad. Uiteindelijk kwam het baasje van de lab aangekuierd en die heeft het kreng toen aangelijnd. Later kwam ik erachter dat diezelfde labrador al zo ongeveer elke hond in de buurt aangevallen had.

Toevallig kwam ik ze vandaag weer tegen, het beest loopt niet meer los, maar wel gewoon aan een lange lijn. Ik ben met Bartje maar even op het gras gaan staan, want ik vertrouw de hond en het baasje voor geen meter.

honden page profiel Thera & BartjeThera & Bartje

honden foto van Thera & Bartje

Ik heb het 2 keer meegemaakt dat Dribbel aangevallen werd. Een keer op het strand, toen heb ik de aanvallende hond bij zijn halsband gepakt en zo overhandigd aan het baasje.
De andere keer werd Dribbel aangevallen door een loslopende labrador (baasje amper nog in zicht, zover was zij al doorgelopen). Ik heb toen gewoon mijn best gedaan die andere hond weg te jagen, viel nog niet mee, want het regende en het gras was glad. Uiteindelijk kwam het baasje van de lab aangekuierd en die heeft het kreng toen aangelijnd. Later kwam ik erachter dat diezelfde labrador al zo ongeveer elke hond in de buurt aangevallen had.

Toevallig kwam ik ze vandaag weer tegen, het beest loopt niet meer los, maar wel gewoon aan een lange lijn. Ik ben met Bartje maar even op het gras gaan staan, want ik vertrouw de hond en het baasje voor geen meter.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

o en ik lees hier, de groote van een hond doet niet ter zake, nou die van mij dus wel.

er zijn hier tig honden die niet sociaal zijn, en bamse de loopt dus niet weg, ze komen niet in dr buurt, want ze heeft een hypnotiserende blijk over zich.

ze blijft strak de hond aankijken, en ik heb al een paar keer meegemaakt dat de hond zich omdraait en weg loopt. blij toe. gelukkig valt bamse niet aan. maar ik zou haar zeker beschermen.

en wat ik lees over een busje meenemen, nee mag niet, maar ik kan me er wat bij voorstellen.

Anoniem (Gast)

Met mijn hondjes gelukkig nog niet meegemaakt, maar komt denk ik ook omdat ik heel scherp in de gaten hou wie er van welke kant aankomt. Bij een losloper kijk ik wie er bij loopt en hou de hond in de gaten en desnoods roep ik richting baasje of hij z'n hond wil vasthouden.

Vertrouw ik het niet dan loop ik ff om.

Is de andere hond aan de riem dan kan ik Jim's aandacht vasthouden en dan gaat het goed, maar bij een losloper gaat mijn hond he-le-maal uit z'n kanarie en blijft de hond dan ook nog snuffelen etc dan vrees ik echt dat Jim gaat uithalen.(uit angst weliswaar, maar toch....)

honden page profiel Kelvin, Monique en Kira & MilaKelvin, Monique en Kira & Mila 3 doggies

honden foto van Kelvin, Monique en Kira & Mila

Hier eigenlijk nooit meegemaakt zelf, nog met Kira of vorige honden om eerlijk te zijn.

Tuurlijk wel eens meegemaakt de bekende grom, hap en grauw naar elkaar, en soms een beedje ruig spelen wat ontaarde in grommen en blaffen, normaal honden gedrag.
En soms heb je wel eens baasjes die ook dan al in paniek raken bij het eerste grom hap blaf, maar dat tel ik niet mee.

Nog nooit echt meegemaakt dat ik echt moest ingrijpen met vechten, en om eerlijk te zijn zit daar ook niet echt op te wachten om het mee te maken.

honden foto van ׺°”˜`”°º× Jacq van Sil & Sterre ׺°”˜`”°º×

Ik heb het gisterenmiddag nog meegemaakt!!!

We lopen in het bos. Sil loopt los. Komen er mensen met een duitse herder aan, ook los. Sil loopt niet gauw op een andere hond af (angst). Maar deze hond loopt wél op Sil af. En begint uit het niets Sil te bijten. Ik begon te schreeuwen. De eigenaren deden niets. Ik stond klaar om met de riem op de herder te slaan (ja, ik laat mijn hond niet bijten!!!). Beginnen de eigenaren tegen me te schreeuwen dat ik dat niet moet proberen. En dat de honden het zelf maar uit moeten vechten!!! (Ja hoor, herdershond tegen kooikerhondje). En dat ik duidelijk géén verstand van honden had. Ik heb gezegd dat ze zich na moeten laten kijken O-) !!! Toen zijn we doorgelopen met Sil. Akelig rotvolk. Tuurlijk regelen honden hun ding, maar soms moet je als mens in grijpen als de partijen bijvoorbeeld niet gelijkwaardig zijn (herder-kooiker) of als het écht uit de hand gaat lopen!!!!

honden page profiel Ivonne, Diego , Dora & BootsIvonne, Diego , Dora & Boots 3 doggies

honden foto van Ivonne, Diego , Dora & Boots

Gisteren is Diego aangevallen,Hij is 6 mnd en de ander was 1,5 jaar,

Was bij puppytreffen , er was ook een hond uit een vorig nest,zijn vrouwtje wilde Diego aaien en de hond werd jaloers en viel Diego meteen aan :'(

Gelukkig ging de moeder van Diego er meteen op af en greep de andere hond en zo liet hij los, Diego ,en wij ook , behoorlijk geschrokken , maar gelukkig had hij niks , heeft alleen 10 min mank gelopen, en durfde daarna niet meer met de andere honden te spelen,

Van morgen is hij uit geweest en heeft gelukkig gewoon met 2 bekende honden gespeeld,

Dadelijk ga ik nog eens met hem uit , waar ook vreemde honden zijn , hopelijk is hij dan ook niet bang.

voorheen is hij nooit bang geweest voor honden

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat zouden jullie doen als je hond aangevald wordt..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Ik ben zo blij!
^