Duitse Doggen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel --

honden foto van -

ik heb geen duitse dog, maar staat wel op de 2de plek van favo hondenrassen.

een keer toen was de broer van de vriend van mijn moeder jarig
er kwam iemand met een DD aanzetten

ik mocht ermee wandelen
ik vroeg over het kwijlen en hij zei dat het aan het voer lag

deze DD kwijlde niet, alleen als je een snoepje voor zijn neus hield

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Duitse Doggen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel --

honden foto van -

met teveel tussendoortjes ofzoiets... ik wete het niet meer ;-)

honden page profiel isabelle isabelle

honden foto van isabelle

naar mijn idee hangt het dus echt samen met de grote vd lip.

Beer mn uitlaat DD is groter en zwaarder dan daan maar kwijlt en schuimt 100x minder..

Maar zijn lippen zijn ook minder groot dan die van Daan.

Daan heeft van die machtig mooie grote hoekige lebbers en Beer wat subtieler en ronder/ovalen, geef ze het zelfde en merk een enorm verschil.
Ook na het drinken; Daan trekt een spoor met om en nabij een halve liter vocht en Beertje heeft 1 a 2 kwijlslierten hangen en that's it.

Beertje



Daantje



Aan deze foto's kan je goed zien wat ik bedoel, Daan zn lip hangt (veel) lager/over(de onderlip) dan die van Beer en daar zit t m in, denk ik.

Jan (Gast)

geen probleem van pub af aan aan leren dat ze na het eten en drinken de mond met een doekje afgedaan word en klaar is kees ;-)

azerty (Gast)

ik wil er ook een ma mn vader is allergisch van hondenharen maar niet van alle dus misschien weet iemand of dat meevalt bij deze hond

honden page profiel José • Rover José • Rover

honden foto van José • Rover

" ik wil er ook een ma mn vader is allergisch van hondenharen maar niet van alle dus misschien weet iemand of dat meevalt bij deze hond

Eh, nee...
Zoals iedere andere hond verharen ze gewoon.. "

Dolores (Gast)

" Ik wou graag even iets vragen aan de mensen die en duitse dog of meerdere hebben of gehad hebben.

Ik vind dit namelijk echt geweldige honden en ik zou er graag ooit nog een x 1 willen hebben.
Nu is het op dit moment geen optie hoor, ik heb nu al 3 honden en daar wil ik er niet nog 1 bij :-) . Maar voor de toekomst zou ik het graag even willen weten.

Hoe ervaren jullie het kwijlen van de hond??

Ik heb namelijk vroeger altijd met een duitse dog gewandeld en ik verzorgde hem altijd als zij op vakantie waren enzo. Daar was het zo dat het kwijl op het plafond, muren, ramen enz enz zat.
Ik persoonlijk zou hier echt niet tegen kunnen, hoe zit dat bij jullie. Was deze dog een uitzondering of is dit toch wel iets wat veel voorkomt bij dit ras?? "

lafem (Gast)

tsja hoe zal ik het zeggen
onze 1e dog kwijlde niet echt heel erg, hij was een grijstijger reu (is niet blauw, maar een kleur variatie bij zwart/wit)
ons 2 dogje een bordeaux dog teefje, kwijlt ook niet echt
en ons 3e dogje is een reusachtige reu van bijna 1m, ons Rinusje een vlekje, ook hij kwijlt niet echt, maar dit is allemaal in huis, de doggen drinken eigenlijk altijd buiten en dan ff een doekje net als na het eten
hier krijgen ze regelmatig iets lekkers, ook van ons eten maar niet dagelijks dus zijn ze er niet aan gewend en ze eten gewoon brokken

honden page profiel Lotte met HobbeLotte met Hobbe

honden foto van Lotte met Hobbe

@ Femke, dit topic is erg oud hoor ;-)

Dodge (Gast)

We hebben eerst Mastino's gehad en die KWIJLDEN. En kreeg alleen droog voer en water, maar bij een beetje opwinding; als baasje thuis komt, stukje wandelen, iets lekkers ruiken enz. werd er gekwijld.
Nu hebben we een Duitse dog. We kennen genoeg mensen met een Duitse dog en inderdaad ze staan er niet om bekend dat er veel gekwijld wordt.

Helaas... die van ons heeft enorme hanglippen, waar dus ook veel kwijl in kan blijven hangen.

Krijgt alleen lam/rijst brokken, i.v.m. zeer gevoelige darmen, en water. Maar het is hetzelfde verhaal als bij de Mastino;
bij opwinding / spanning,
lekkere geurtjes,
en warmte gaat onze dog enorm kwijlen.

Kortom altijd handdoeken in de buurt en de muur is af te nemen of schrobben. 

Maar...ik zou er zo nog tien willen. Het is een schat van joekel!

romeo (Gast)

Hallo onze blauwe DD is nu 12 weken oud, dus van kwijl kan ik nog niet meespreken. Maar ik heb wel een andere vraag; bij zijn wandeling doet hij nooit zijn behoefte maar als we thuis komen het eerste wat hij doet is zijn behoefte in de tuin doen.Heeft hier iemand tips om dit af te leren ?

sita (Gast)

zijn idd prachtige honden, ook qua karakter, maar dat kwijlen is er me net teveel aan ;-)

honden page profiel isabelle isabelle

honden foto van isabelle

" Hallo onze blauwe DD is nu 12 weken oud, dus van kwijl kan ik nog niet meespreken. Maar ik heb wel een andere vraag; bij zijn wandeling doet hij nooit zijn behoefte maar als we thuis komen het eerste wat hij doet is zijn behoefte in de tuin doen.Heeft hier iemand tips om dit af te leren ? "


Wacht maar af, jullie kwijl momenten gaan nog komen! ;-) :-D

Als die buiten(buiten terrein) zijn behoefte doet -> juichen, belonen met je stem en aaien en eventueel wat lekkers erin (KAAS is het magische middel wat tot nu toe bij alle doggen die ik heb ontmoet dat altijd werkt/motiveert ;-)

Als die zn behoefte wil gaan doen in de tuin (eventjes dus onopvallend in de gaten houden) en wanneer die dat wil gaan doen loop je op hem af terwijl je (op rustige maar teleurgestelde toon) 'nee, nee, nee,nee' piept/zegt, rustig aan zijn halsband (zo nodig) naar buiten de tuin lijden, ongeacht of die bezig is of niet, en wanneer hij daar dan begint/verder gaat doe je dat belonen weer.

honden page profiel isabelle isabelle

honden foto van isabelle

O, en even buiten reinigen van de geur, dan stimuleert dat hem in ieder geval niet om zijn behoefte daar weer te gaan doen

Romi (Gast)

Ik heb ook een blauwe DD gehad, SUPERRRRBEEST !!  En inderdaad, na het drinken ging ik altijd met een doek dr mond schoonmaken, goed voer gegeven altijd, het kwijlen was eigenlijk geen kwestie!  Ze is helaas maar 4 geworden, daar zij Addison bleek te hebben, en dit is dan weer een erfelijk iets. Heb de fokker dit gemeld ( Maarheeze) maar nooit een reactie van gehad, vond ik een beetje jammer.

Maar goed, `t zij grote vrienden en superschatten !!

honden page profiel Vito & Beba Vito & Beba

honden foto van Vito & Beba

Al een oud topic maarja,mensen vragen het zich vaak af.

Ik heb ook een grote hond met kwabben en ja,na het drinken drupt hij nog even na,hij loopt dan ook nog even de keuken rond met z'n lekbek. Dweiltje er over en klaar. Verder kwijlt hij niet echt,bij bedelende honden zie je vaak dat ze gaan kwijlen en dat gebeurt hier dus niet. Verder vliegt buiten nog weleens schuim rond als hij druk aan het spelen is..dat dan wel

honden page profiel Judith en SammieJudith en Sammie

honden foto van Judith en Sammie

@ romeo zoals willemijn al zegt erg belonen al hij het elders doet. maar ik moet zeggen onze dog poept ook het liefst thuis.....
een mooie mestboy aanschaffen is mijn advies.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Duitse Doggen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: duck vers vlees
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^