Heidewachtel, Friese Stabij of Duitse staande korthaar

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SimoneSimone

honden foto van Simone

Hallo allemaal,

we zijn er eindelijk over uit dat we een hond in huis willen nemen.
Nu waren we eerst erg onder de indruk van de Duitse staande korthaar (en nog steeds), maar raken nu ook gefascineerd door de Heidewachtel en Friese Stabij.
We zijn een echtpaar wat dol is op wandelen en van activiteit houdt, het liefst hebben wij dan ook een hond die zelf ook actief is, maar ook goed met kinderen kan en rustig thuis is (uiteraard moet hij zich dan wel voldoende hebben kunnen uitleven buiten).
Verder zitten we erover te denken om sowieso een gehoorzaamheidstraining met hem te doen en evt. behendigheid oid.

Wie kan ons helpen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Heidewachtel, Friese Stabij of Duitse staande korthaar" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Kim en Laika!Kim en Laika!

honden foto van Kim en Laika!

hallo,

ik heb we heel erg verdiept in de friese stabij en in de heidewachtel (hierbij ook nog de drentsche patrijs). De friese stabij is wat eigenwijzer, heeft wat minder uitdaging nodig als de heidewachtel en heeft ook wat minder jachtinstinct. De heidewachtel is wat actiever, heeft meer uitdaging nodig en bezit ook wat meer jachtinstinct. We hadden uiteindelijk gekozen voor een heidewachtel maar toen kwam Laika (friese stabij x border collie) in ons pad O-)

Er zijn ook heel veel boeken in de bieb over de friese stabij (bij ons in de bieb niet over de heidewachtel dus heb ik het heidewachtelboek van de vereniging gekocht) Ook heb ik boeken gezien over de duitse staander dus die zijn er ook

Groetjes Kim :-D

honden page profiel Nicole en de woefkesNicole en de woefkes

honden foto van Nicole en de woefkes

kijk ook eens op de site van de rasverenigingen (als je dat nog niet gedaan hebt), staat ook veel informatie! ;-)

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker

honden foto van Gea

Om heel eerlijk te zijn denk ik dat niemand je zou kunnen helpen. Een ras kiezen is zo persoonlijk en er zijn zoveel rassen....

Wij hebben een herder, working kelpie , mini en toy aussies en border collies en ze zijn allemaal goed met kinderen en rustig in huis... Dat is een stukje opvoeding. Wij hebben niets met jachthonden en willen graag met honden werken en daarom deze keuze voor onze honden.

Ik hoop dat jullie een leuke hond zullen vinden die bij jullie past!!

baasje van 2 heidewachtels (Gast)

denk er goed aan dat alle honden die jullie leuk vinden jachthonden zijn en lees eerst meer over ieder specifiek ras, ik hoop alleen maar dat niet alweer de zoveelste hond weggegooid word omdat die hond teveel wil van zijn baasjes... dus ga zowieso iets doen met jullie hond naast alleen wandelen aub. informeer jullie gewoon over alles voor jullie een nestje pups zien, want dan neemt iedereen een pup mee. want ze zijn zo lief en leuk die pups. succes en veel plezier met jullie nieuwe hond die elke dag van jullie houd en elke dag heeel veel aandacht vraagd. groetjes
ps: honden geven heel veel liefde en plezier OF heel veel ergernis en haat....
maar dat ligt altijd aan de eigenaar/baasjes van het beest!
ze zouden alle baasjes naar het asiel moeten doen ipv de honden,en na een tijd dan een spuitje geven...

denk er allemaal maar eens goed over na....

sandra (Gast)

Hallo Simone. Ik heb een duitse staande langhaar en train met kortharen. Jachttraining dus.. want onderschat dat instinct aub niet. Het zit er heel diep in. ik heb er nog geen 1 ontmoet die het niet had, ook al doe je nog zo je best het niet te stimuleren.

het zijn super geweldige honden, mijn langhaar is heel erg gek op kinderen, makkelijk, leergierig, aanhankelijk, dol op lange wandelingen maar als er een konijn, haas, eend, reiger etc etc te vinden is dan is ze weg en luistert dan echt met HEEL veel moeite.
Van de korthaar weet ik dat ze vaak een iets dominantere kant hebben maar niets extreems zolang je er goed mee omgaat.

Ik zou er 1 nemen.. zeer aanbevolen, maar ik zou dan ook jachttraining gaan doen etc, want dat vinden ze prachtig

(ik wil geen andere hond meer dan de DSL!)

honden page profiel Harry & ScottHarry & Scott

honden foto van Harry & Scott

Zoals op de foto te zien is hebben wij een Heidewachtel.
Daar moet je zeker mee aan het werk, zijn verstand laten gebruiken en hem prikkel zijn naast het nodige werk dat hij wil verzetten voor je absoluut nodig.
Als, zoals ik lees een cursus gevolgd wordt gaat het zeker een heel goede hond voor jullie worden.
De Heidewachtel is, als aan bovenstaande een beetje voldaan wordt een heel plezierige hond in huis die zich goed aanpast aan je leefgewoonten.
Onze Scott is nu bijna 3 jaar en we zitten nog steeds op cursus, omdat we het beide gewoon leuk vinden om iets meer te doen dan alleen maar wandelen.
Als je de Heidewachtel als makker kiest heb je in ieder geval een zéér trouwe hond, maar geef hem wel het nodige denkwerk te doen anders gaat hij zelf iets verzinnen en dat loopt niet altijd synchroon met wat je zelf als beeld voor je had met de aanschaf.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Heidewachtel, Friese Stabij of Duitse staande korthaar" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: tanden dentine te zwak
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^