Opvoeding Samojeed

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Hallo,

Hebben jullie goede tips om een samojeed op te voeden? want het is echt een eigenwijze hond.

Groetjess

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Opvoeding Samojeed" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Hallo anonieme gast,
In ieder geval zou ik bij de fokker alle mogelijke info opvragen over het opvoeden van samojeden. Zij hebben er, als het een goede fokker is tenminste, ruime ervaring mee.
Naar mijn mening (heb 20 jaar samojeden) is een samojeed niet zo heel veel eigenwijzer dan andere honden. Er gaan ook nog steeds verhalen dat je een samojeed niets leren kan, dit is ook pertinent niet waar.
Wat je sowieso moet doen is een goede hondenschool zoeken en zo snel mogelijk naar puppycursus, of, als je hond al wat ouder is, naar gehoorzaamheidstraining. Ga niet zelf "knoeien" als je zelf al twijfels hebt hoe je met de samojeed om moet gaan.
Over het algemeen heeft de samojeed een hele consequente, maar zachtaardige, opvoeding nodig. Werk liever met beloning dan met straf. En wissel de oefeningen af, want een samojeed verveelt zich ontzettend snel. Train liever 5 keer kort op een dag, dan 1 keer een uur.
En zorg er vooral voor dat jij het meest interessante wezen bent wat je hond kent. Jij moet zo interessant en leuk zijn dat hij of zij er niet steeds vandoor gaat om het plezier elders te zoeken.
Mocht je wat gerichter advies nodig hebben, dan mag je me altijd even een privé berichtje sturen via mijn profiel.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Hey,

Vooral heel concequent zijn en goed gedrag belonen.
Dan ben je al een heel eind.

Goede hondencursus zoeken en daar lekker mee gaan trainen.

Groetjes, Margje

Anoniem (Gast)

dankjewel Nienke en Margje :-)

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Mag ik nog vragen hoe oud je sam nu is?
Mocht hij of zij in de puberperiode zitten, dan zijn ze ook altijd wat lastiger. Alles wat je dacht dat hij kon is hij dan even vergeten, maar dat is met alle rassen zo en niet specifiek rasgebonden.
Er lopen twee door mij gefokte samojeden agility wedstrijden in België (en ze doen het goed!) en de mensen daar zijn altijd helemaal verbaasd dat samojeden dat kunnen. Nou kan je de ene foklijn wel meer leren dan de andere, maar geef de hoop niet op.

Anoniem (Gast)

Onze samojeed is 3 maanden hij is nog heel jong maar echt heel eigenwijs hij doet alleen iets wanneer hij er zelf zin in heeft. Soms bijt hij wel eens tijdens het spelen maar gaat dit over?

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Hallo Anoniem,
Het gaat allemaal over hoor, drie maanden is nog zo jong, maar... alleen met een hele goede opvoeding. Zit je al op hondencursus? Anders beslist doen hoor, niet alleen de pup leert er heel veel van, maar jij nog veel meer. Je leert daar niet alleen hoe je je hond op moet voeden en gehoorzaam maken, maar ook waarom je het zo moet doen. Op een goede hondenschool leren ze je denken als een hond. Nu kan je het gedrag nog veranderen en hoe ouder hij is, hoe moeilijker dat gaat worden. Je kan gemakkelijker goed gedrag aanleren, dan slecht gedrag afleren.

Als hij bijt tijdens het spelen zeg je hard "nee!" en stopt het spel even. Het hondje leert zo snel genoeg dat je stopt met spelen als hij bijt.

Anoniem (Gast)

Jaa we gaan 1x per week naar een puppycursus maar daar is hij zo bang voor andere puppies, de lerares zei dat het komt omdat samojeden erg gericht zijn op hun eigen ras en niet veel omgaan met andere rassen ik weet alleen niet of dit klopt.. ik zou het wel leuk vinden als hij ook met andere puppies ging spelen. Maar voor de rest is het een hele lieve hond soms een beetje druk. Maarja misschien word hij wel rustig naarmate hij ouder word en luisterd hij ook beter.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Het is absoluut niet normaal voor een samojedenpup om angst richting andere honden, helemaal niet voor pupjes, te hebben. Mijn honden waren als pup en nu nog steeds, altijd gek op andere honden. Als ik het zo lees ben ik bang dat je pupje heel slecht gesocialiseerd is bij de fokker. Ik hoor van pupjes die bij mij geboren zijn juist altijd dat ze goed luisteren, tenzij...er een andere hond in beeld komt, dan hebben ze bananen in de oren en weg zijn ze...spelen! En zo hoort het ook te zijn bij een samojeed. Wel heel jammer voor je dat jouw hondje niet zo spontaan is met andere pups. Het is juist zo leuk als ze lekker samen kunnen spelen. (Zijn ze gelijk lekker moe en rustig ;-)

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Hey,

Even een tip tussendoor.
Ik ben het helemaal eens met Nienke.
Wat je op de cursus kunt doen is op je hurken gaan zitten en met je handen een soort koepeltje voor je maken. Daar kan je pup dan gaan zitten en zo voelt hij zich wat veiliger, jij zorgt dat de andere pups op afstand blijven.
Ga hem niet aaien of met een hoge stem tegen hem praten. Je mag wel op een rustige toon: is goed zeggen.
Verder zorg je dus dat hij veilig is en zo rustig kan kijken naar wat er allemaal gebeurd.
Laat hem alleen spelen of contact maken met rustige honden. Vermijdt de 'rauwdouwers' en bulldozertjes ;-)

Groetjes, Margje

honden page profiel SamojeedSamojeed

Ik weet eigenlijk niet of hij goed gesocialiseerd is bij de fokker ik weet niet wat ik me daar precies bij voor moet stellen kan je dit miscchien uitleggen? De fokker leek in ieder geval wel een goed persoon die er veel verstand van had. En Margje bij ons op cursus zeggen ze juist dat je wegmoet lopen als andere puppies naar hem toe komen en hij zich bij jou verschuilt want als jij bij hem blijft en aait dan beloon je hem voor het bang zijn..

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Met socialisatie bij de fokker bedoel ik dat de fokker al van alles met de hond heeft gedaan. Een keertje in de auto, leren aan een riempje te lopen, een keertje naar een plek waar andere honden zijn, een keer een winkelstraat in, etc. Vanaf de eerste injectie kan dat en het scheelt enorm als de fokker dat al doet. Ik krijg altijd complimentjes dat pupjes die bij mij vandaan komen nergens bang voor zijn. Weet ik bijvoorbeeld dat het pupje naar iemand gaat met jonge kinderen, dan ga ik een keer met het pupje naar een school als die net uit komt. We hebben zelfs wel eens pupjes in de klas gehad. Gaat het naar iemand die ook een paard heeft, dan ga ik ermee naar een paard toe.

Je mag mij ook wel even privé een berichtje sturen waar je hondje vandaan komt ,dan weet ik wel of het een fokker is die veel aan socialisatie doet of niet. (Ik kan alle fokkers in Nederland en Belgie). Dan weet je in ieder geval of het probleem daaraan ligt en dan kan je ook beter bepalen of het probleem te verhelpen is, of dat het aangeboren is. (Ik ken ook alle foklijnen en weet wat voor karakter erin zit.)

honden page profiel SamojeedSamojeed

Nienke ik heb je een prive bericht gestuurd :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Opvoeding Samojeed" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^