het verdriet dat pitbullwet heet :s

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

uitgekomen moeilijk hoor tikken hahahhaa

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "het verdriet dat pitbullwet heet :s" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Sabrina & DanteSabrina & Dante

honden foto van Sabrina & Dante

Ik wil ooit ook een pitbull maar wel als mijn kinderen wat ouder zijn. en ik hoorde dat een pitbull niet zo goed met andere dierlijke huisgenoten kan en ik heb nu nog een poes en een hond vandaar dat het dit keer op een andere ras is gevallen.

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

sabrina heb jij ook een totaal verkeerd beeld van pittbull.
de hond krijgt karakter van ouders en jij kan en moet dat sturen. jij heb de opvoeding toch in de hand. als jij een pup heb en jij laat hem met alles opgroeien en kennis maken kan jou hond met alles. en niet zo veel naar die spookverhalen luisteren en zelf ook niet de wereld in helpen. veel mensen hier op ph hebben pittbull vraag aan hun wat info

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

neemt niet weg dat ondanks een top socialisatie en degelijke opvoeding je met een ras als de ast/apbt/sbt het risico kan lopen dat je hond op latere leeftijd de neiging kan gaan krijgen om niet goed meer met andere soortgenoten om te kunnen
iemand die dit niet snapt blijft beter met zijn handen af van dit ras

Sabrina gelukkig zijn er ook nog mensen die 2x nadenken voor ze een hond in huis halen

honden page profiel HILLHILL

honden foto van HILL

de wetis afgeschaft in 2009..maar wel mooi gedicht

honden page profiel AshleyAshley

honden foto van Ashley

Mijn pup is ook zonder stamboom?
Daar door wil nog niks zeggen dat ik hem niet goed opvoed, Ik zit er ook mee op puppy curcus en ga straks ook op vervolg curcussen omdat ik het leuk vind.
En een pitbull staat kwa karakter op de 2e plek
op de 1e een labrador/goldentriver.
kleinere hondjes bijten eerder, kijk maar naar bv een dwegkees, die zal eerder bijten dan een pitbull
Alleen de bijt van een pitbull is heftiger.
Nou ik ben blij dat de wet is afgeschaft,
Zinno, Ook honden zonder paspoort verdienen een kans ;-) En ze kunnen ook zeker een goede hond zijn, Het gaat om wie de hond is, niet om het papiertje wat er bij zit ;-)

honden page profiel AshleyAshley

honden foto van Ashley

Gedicht is super mooi geschreven trouwens. :-)

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

ik zeg toch negens dat een pit/ast zonder stamboom geen kans krijgt...
ik zeg alleen er is de laaste jaren zoveel miserie gebeurd op het gebied van fokken met deze rassen
er zijn zelf al kruisingen tussen staffs en chiwawa's
grappig he?wel ik vind dit triest
mensen die bewust opzoek gaan naar een deftige fokker van de ast/apbt/sbt daar gaan zo een dingen niet bij voorkomen want die denken wel eerder na
het is bij 99% bij de stamboomloze honden dat deze onberijpelijke dingen gebeuren en dan nog zonder te testen op erfelijke ziektes die je niet altijd ziet

vertel me dan eens wat het fokken van stamboomloze ast/pirbulls bijdraagt aan het ras destafford/pitbull...niks alleen maar geldbelang op de kap van de teef

en waarom als je een kruising hebt moet je er perse altijd de naam pitbull/stafford aan geven noem je hond eens de andere kruising
bv een kruising herder/stafford is automatich een stafford waarom niet een herder
aja stafford klinkt stoerder he

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

trouwens hier is ook een gedicht
voor de idioten toen het rad er nog was die toch besliste om een ast/sbt te kopen zonder stamboom of een pitbull

er was eens een wet
mijn baasje was niet slim
hij liet me ter wereld komen
ik deed mijn oogjes open
en mocht ze gelijk weer sluiten met een spuitje
waarom werd ik geboren
waarom kwam ik op de wereld bij dit baasje
er was eens een wet
een wet die had moeten verkomen dat ik ooit geboren werd
als mijn baasje er niet was
had ik nooit mijn oogjes moeten sluiten

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

ik ben het deels met Zinno eens, want dat gefok zonder stamboom gaat zich vroeg of laat vreselijk wreken, in honden met gezondheids en/of gedragsafwijkingen of niet meer rastypisch (wat men toch zo graag wil) en dan is er geen weg terug want er is NIETS over de afkomst van deze honden bekend.

dat maakt de honden die er zijn niet minder of meer hond als iedere andere hond !!

ik woon in Rotterdam en ik zie het gebeuren, een soort explosie van "bastaard" staffords, look-a-likes met soms afschuwelijk bouw, en al jong erge artrose, kanker komt vaak voor in de botten en bloedstollingsziektes.
En de karakters houden vaak niet over, ik zeg niet naar mensen (in tegendeel) maar wel naar andere honden.

Tis natuurlijk geen blanco blaadje een pup, daar zit een ingegoten karakter en eigenschappen in, dat is nu juist de bedoeling, anders hielden we allemaal van hetzelfde ras he, en dat is gelukkig niet zo.

In pitbull-terier/ stafford-terrier zit TERRIER. En een terrier, groot, klein, kortharig, ruwharig maakt niet uit zijn pittig tot zeer pittig dat HOREN te zijn. Bij een staff/pitbull zitten ook nog lijnen die bewust zijn gefokt om door te bijten, op soortgenoten.

Ik durf het nog harder te stellen, een am.staf reu die onderdanig met zich laat doen door andere reuen is niet rastypsich, net zo goed als mijn Riesen Schnauzer een fors karakter hoort te hebben, daar is het ras op geselecteerd en gefokt, om belastbaar te zijn en zo dus in heel europa nog dienst te doen bij leger en politie.

Hij is ook niet altijd een allamans vriend, niet naar mensen en niet naar honden, wat is daar erg aan dat ik dat hier neer zet? Niks toch, tis mijn hond, en mijn verantwoording dat hij geen enkel ander levend wezen enige schade of schrik toebrengt, zo zie ik dat.

En ja, mensen zijn panisch van mijn grote, zwarte, ruwharige hond met enorme aanstraling, het interesseert me niks, mensen die ons en onze kennen, weten beter en daar gaat het om.

Ik verbaas me hier telkens mateloos.
Iemand die perongeluk bij een pupfarm terecht komt wordt zo'n beetje 'afgemaakt' op het forum, maar de wildfok rondom alle staffords/pitbull/buldoggen wordt gewoon goed gepraat.

Ik zie heel andere dingen, en helaas deze honden zitten nog steeds voor een flnk deel bij de verkeerde eigenaren, juist omdat deze verkeerde eigenaren heel wat meer 'bereiken" met hun pitbull (in agressie) dan met een gemiddelde labrador. Het 1 versterkt het ander


en dat...... brengt ook dus het stempel en vooroordelen mee, moet je niet de gewone mensen op veroordelen, maar juist het tegendeel willen bewijzen.

net zo goed als onze buren meer en meer en fijne karakter van onze schnaus zien en waarderen.

honden page profiel MackMack

honden foto van Mack

@Gorby2009: Ik zou het niet beter gezegt kunnen hebben, je slaat de spijker op de kop.

honden page profiel AshleyAshley

honden foto van Ashley

Hoe t zo vertelt word geef k jullie gelijk.
Al wil ik wel duidelijk maken dat ik mijn hond niet bij een fokker heb gekocht! De moeder van mijn Am, Bulldog ( waarschijnlijk toch een kruising met wat weet ik niet ) Was zelf nog een pup en er waren geen bedoelingen mee om daar mee te gaan fokken, Dat gezin merkte iets aan hun pup en gingen er mee naar de dierenarts, Waar uit bleek dat een pup zwanger was!! en ze kreeg maar liefs een nestje van 12 puppie's ze is nu ook gelijk geholpen zodat ze geen nestjes meer kan krijgen.
De reden dat ik graag een Amerikaanse Bulldog wou was om het karakter, en de liefde die je krijgt naar het gezin toe, want ik vind het karakter 100 keer mooier en beter ook naar kinderen (in goeie opvoeding natuurlijk) Dan een klein hondje, Die bijten veel en veel sneller.
En idd ik moet je gelijk geven ze worden verschrikkelijk door gefokt, en er word al snel gezegt een stafford of een bulldog omdat vooral onder de hang jongeren het een stoere hond word gezien. waardoor het een verkeerde naam krijg. Maar ik vind dat daar een hond niet op aangekeken mag worden maar de mensen die de valsheid in die honden willen veroorzaken, hun zou verboden moeten worden ooit nog een hond te mogen houden.

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

mensen hier uit de straat hebb drie keer een hond gehad met stamboom dus de ouders moeten getest zijn. de honden zijn allemaal nog geen drie jaar geworden. hoera de stamboom. waar zijn ze dan toch met de zogenaamde goede testen . myriam

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

@ myriam
de stamboom zelf zegt ook niets, je kan voor iedere pup waar ouders een stamboom van hebben een stamboom aanvragen, maar ik denk dat je heel goed weet wat ik probeer uit te leggen.

fokken is voor fokkers, die letten op gezondheid, karakter, schoonheid, afstamming (geen inteelt/lijnteelt), beperkt zijn in het aantal nesten en nakomlingen van teef en reu.

maar ik denk dat het zonde van mn energie is dit proberen hier uit te leggen, want als men nu zo door gaat met een x aantal rassen, is er over maximaal 10jaar geen goed exemplaar meer te vinden van die rassen, want dat gaat heeeel snel stuk, vooral als pa veel wordt gebruikt.

dus gewoon doorhameren dat je maar flink moet produceren zonder stamboom, gezondheidsonderzoeken, rastypischheid, karakter etc, veel beter, echt waar O-)

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

heb ik het nu gedaan ik fok toch niet of wel dan ???

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

en praat met niet over inteelt bij veel honden word familie op elkar gezet om een bepaalde bloedlijn in stand te houden. dus zijn net zulke vuillaken als die fokken zonder stambomen misschien nog wel erger

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ben het helemaal eens met Zinno en Gorby!!

En iedereen die een nestje fokt, is een fokker! Ook als dit niet de bedoeling was. De moederhond was zelf nog een pup??? Sorry, maar dat is echt heel onverantwoordelijk van die mensen om pups ter wereld te laten brengen. Ik vraag me af of zulke pups wel worden opgevoed. Net zoals een 13-jarige die een kind krijgt, dat gaat meestal ook niet goed.

Myriam, inteelt komt het meest voor bij mensen die onverantwoordelijk fokken, dus broodfok en oepsnestjes e.d.. Bij de meeste rasverenigingen is dit verboden.

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

maar sommige fokker die fokken met officele fci stambomen zetten familie leden wel op elkaar sommige lijnen intact te houden.
ben ook tegen bepaalde manier van fokken hoor ben ik met sommige eens.
maar je bent ook met me eens dat sommige fokkers aso veel geld vragen voor een pup. of niet. als ze daar ook eens wat aan deden gingen misschien meer mensen met stamboom kopen. ik zelf hoef geen stamboom hond vind het belangrijker dat ze gezond en lief is veradert voor mij een papier niks aan. diva haar moeder en ook een tophond met stamboom loopt ook shows enzo. maar diva heeft geen stamboom.
is voor mij niet van belang.
en iemand die en pup op pups zet sorry die zijn voor mij dus ook niet goed bij der pan hoor. vind dat veel te ver gaan.

myriam

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Gedicht is heel mooi en triest :'(

Gelukkig dat die wet is afgeschaft ! Ik kwam onlangs op een site terecht van mensen die hun vier Staffordjes hadden moeten afgeven, dit enkel en alleen omdat ze geen papieren hadden. Eéntje was nog een puppy en de andere al 8 jr. Nooit hadden ze iets van agressie vertoond en toch werden ze afgemaakt. De baasjes vroegen hen na het inslapen terug en wat bleek..de honden waren ook nog eens mishandeld geweest. Diep geschokt was ik van de foto's en het feit dat zoiets in een "beschaafd" land als Nederland kon gebeuren. Een andere was met haar lieve Stafford ergens naartoe geweest en op het station hadden ze hem gewoon van haar afgenomen, ook zonder reden, enkel wegens het niet hebben van papieren. Walgelijk, is ben er dagen niet goed van geweest. Zovele honden die hun leven moesten verliezen om niets, een schande ! Nou dan kunnen ze maar beter beginnen om de mensen af te maken, je weet nooit wat die in zin hebben !

Zoals een liedje ooit als tekst had "een mens is in de grond veel slechter dan een hond !" En dat is de waarheid, deze wet was daar nog eens een bewijs van !
Ik heb de Staffords leren kennen als lieve honden die de moeite waard zijn, ze zijn de dupe van het feit dat sommige mensen hen agressief maken en dan is het de schuld van het ras :'(

Ivan (Gast)

castreren en steriliseren die zoogdieren!!!!!!
----------------------------------------------
Mijn grootmoeder is 26 jaar geworden,
mijn grootvader is 50 jaar geworden,
maar ja, hun ouders hadden nooit geen foto's laten nemen van enige mankementen voor de geslachtsdaad.

Hun dochter is er nu 69 geworden
Haar kinderen 40 en 44
de dochter heeft de ouders al ruimschoots overleefd, voor de kinderen is het nog afwachten.

mensen(zoogdieren) die sukkelen met hun gezondheid, al is het maar astma, een slechte heup,...
CASTREREN STERILISEREN DIE HANDEL!!!

Is het dit wat jullie bedoelen maar dan met honden?

Ivan (Gast)

Ik wil eigenlijk zeggen , en dan laat ik jullie maar verder kibbelen, dat het leven zo kort kan zijn, voor een mens, voor een hond, voor iedereen.
En dan vind ik het zo mooi dat er mensen zijn die zich blijven ontfermen over zieke dieren en mensen ook al weten ze dat ze misschien niet lang meer te leven hebben, ze geven ze de mooiste jaren en hebben zelf de mooiste jaren. Zie nu het geval van het hondje met het waterhoofdje dat er helemaal bovenop is gekomen met een operatie en heel veel liefde dat anders een vogel voor de kat was. Laat ieder in zijn eigen waarde en genieten, laat ieder uitmaken wat hij het best acht en beoordeel niet te gauw, wees niet altijd zo negatief en wees blij om die ander zijn geluk. Veel liefs aan iedereen Ivan

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

Ivan (Gast) als je weet dat je een erfelijke ziekte hebt waar er 50% kans is dat je die doorgeeft aan je evt kinderen ga je dan nog bewust voor kinderen kiezen
met zo een groot risico

laten we eens een paar jaar afwachten dan zullen we de tranen eens zien in vele huiskamers met ongeteste en stamboomloze amstaffs waar ineens de ziekte ataxia uitbreekt een erfelijke ziekte die door 2 leiders of een drager en een leider of 2 dragers of een drager en een vrije wordt overgegeven aan de pups
een ziekte die pas uitbreekt tussen de 3-4 jaar

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

@myriam
je loopt achter, want voor lijnteelt zijn behoorlijk strenge regels gemaakt. Inteelt is verboden.
Inderdaad gebeurde dat en men zag de gevolgen in de loop van de geslachten en gelukkig !!! kon men dus achterhalen dankzij de stambomen waar het fout gaat en is een heleboel lijnteelt verboden en inteelt al helemaal. Dus sorry, dat verhaal gaat ook niet op.

en dan krijg ik een krabbel dat "men" de ouders van de hond heeft gezien die ze nu hebben en gezien dat ze gezondwaren en dat genoeg vind als basis om maar een nestje op de wereld te zetten

hoewel zo'n nestje vast met zorg en liefde wordt grootgebracht en in die zin geen broodfok ala puppyfarm is, is het wat hond-vermeerdering voor mij precies eender.

honden page profiel Misky, Chukkie, Edge en Khan Misky, Chukkie, Edge en Khan

honden foto van Misky, Chukkie, Edge en Khan

super mooi verhaal :'( :'(

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

ja kan wel hoor gorby dat dat nu strenger word gecontroleerd maar ik weet dat dat vroeger wel mocht myriam

Ivan (Gast)

Beste Zinno,
ik heb meer dan 1 ziekte, zelf een ziekte waar ik nu weer een maand onbekwaam ben om werk te verrichten (bespaar je verdere uitleg), een ziekte die elke keer weer 3 maanden aansleept om dan weer een tijdje weg te blijven.Zien de mensen rondom me me daarom minder graag? Leef ik hierdoor minder graag?
Ik heb 4 kinderen, had ik me eerst moeten laten testen van kop tot teen en me dan laten steriliseren?
Ben ik een minder goede vader dan een 'gezonde' vader?
Ben ik boos op mijn ouders omdat ik hier rondloop? NO WAY! Ik ben zelf misschien meer gelukkig, heb misschien meer plezier in mijn leven dan 'de gezonde' man die 90 jaar wordt en ik 70 jaar.
En Zinno, ik denk als je even realistisch bent dat je ook weet dat het zeker geen garantie is dat wanneer een hond een stamboom heeft deze vrij van kwaaltjes zal zijn, blijven.Mijn moraal van het verhaal: werk maken van strenge controles + petities tegen broodfokkers en deze terugdringen, plaats maken voor gelegenheidsnestjes allerlei MET controles en voor erkende fokkers MET onafhankelijke controles.

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

beste Ivan, je haalt dingen door elkaar, omdat dit je duidelijk persoonlijk raakt :'(

ik ken iemand van zeer zeer nabij die bewust geen vader wilde worden, tegen een sterke kinderwens in, ivm een akelige spierziekte. omdat je mens bent, kan je die keuze's maken, door de wetenschap helaas, moeten we steeds meer keuze's maken. :'(

Dat maakt jou geen slechte vader, maar misschien zelfs wel 1 die nog bewuster in het leven staat, mensen hebben nu eenmaal een ander plek op deze aardbol als honden.

om het cru te stellen: als mijn hond verlamd raakt (om wat voor reden dan ook, erfelijke ziekte, ouderdom, ongeval) laat ik hem inslapen omdat het leven niets "honds' te bieden heeft voor hem en hem in leven houden alleen maar voor mezelf zou zijn.
Mijn moeder is (deels) verlamd door een cva, maar ik ben elke dag dankbaar dat ze er nog is, ik kan met haar praten, haar zien en voelen en zij is blij dat ze er nog is, en hoewel anders, zij zker nog heel veel heeft om voor te leven.

Maar we hebben het hier over honden die nog geboren moeten worden, uit ouders waar niets van bekend is, niet eens of ze uberhaupt echt wel raszuiver zijn, laatstaan of de a.s. ouders getest zijn op gezondheid. Ik lees zelfs niet eens iets over het ongelofelijke akelige HD (en ED) wat toch echt toch killing bij grote honden, zoveel pijn doet.

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

beste Ivan (Gast)
leer eens lezen heb ik ooit ergens beweerd dat een stamboom een garantie is voor een gezonde hond die nooit ziektes gaat krijgen man man man
echt leer eens lezen
ik zeg bij de fokkers van de ras vereneging bij de ast die met stamboom fokken die testen ook automatich op allerlei aandoeningen en erfelijke ziektes zoals oa ataxia
ik vind het onverantwoord te gaan fokken met honden van dit kaliber (ja ast/apbt/sbt is niet een ras wat bij de eerste de beste thuis hoort)
als fokker heb je een groote verantwoordelijkheid met deze rassen,niet alleen in het verantwoord gaan fokker (testen,juiste lijnen op elkaar zetten enz)
maar ook in het verkopen van je pups en het opvolgen ervan
de laaste jaren schieten de pitbull,stafford nesten als paddestoelen uit de grond 80% wat je op forums en marktplaats ziet trekt dan ook nog niet eens op iets en is een afkooksel van wat de originele amstafff,pitbull is maar ze staan wel allemaal stoer te doen ik heb een amstaff,pitbull gefokt/gekocht
tewijl er niet het minste bewijs is over de ras zuiverheid kijk ze maar eens na de amstaffs van 45 kg en 55 cm hoog dan lach ik eens goed en denk ik:weer zo een idioot die heeft liggen kloten met verschillende rassen om een hond te krijgen waar die stoer mee kan doen,met liefde voor het echte ras heeft het in veel gevallen al niet meer te maken
zolang hun hond er maar stoer uitziet
dat het geen echte amstaff/pitbull is dat boeit hun niet maar ze scheppen wel al te graag op dat ze een amstaff:pitbull hebben en het is net voor deze mensen dat het rad onder de vorm van verplichte sterilisatie/castratie tergu zou mogen komen
dan kunnen de echte liefhebbers en deftige fokkers weer zien hoe hun ras terug vooruit gaat qua standaard inplaats van achteruit

en dat jij voorstander bent om met een reu en teef te gaan fokken die beide ataxia hebben dan ben je een groote IDIOOT

Ivan (Gast)

hoi Gorby,
had de evolutie voor de wolf maar sneller verlopen dan bij de mens, ze hadden het heel anders gehad.
Zo lieten ze ons als aapjes onze balletjes wegnemen en konden wij naar hun pijpen dansen :-)

een dikke knuf aan je mams x

honden page profiel Sabrina & DanteSabrina & Dante

honden foto van Sabrina & Dante

@ Myriam.. me man wou nog geen stafford of pitbull soort. Ik wou het wel. Maar als gezin kies je samen een hond en niet in je uppie. Maar er komt echt ooit wel 1 maar wel van een goede fokker.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "het verdriet dat pitbullwet heet :s" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 4 12 34
Volgende forumvraag: nu al overstappen ?
^