alaskan malamute... moeilijk???

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

we hebben nu bijna 5 maanden een malamute in huis en van te voren waarschuwde iedereen mij over het ras en dat het zo'n moeilijke honden zijn..
op sommige vlakken klopt dat wel. zoals dat we hem bijv altijd mee moeten nemen als we ergens heen gaan omdat hij niet alleen thuis kan blijven. qua opvoeding gaat het eigenlijk perfect. hij heeft nauwelijks gepuberd. ik heb het idee dat hij dat soms een paar dagen heeft en dat hij dan weer de heerlijke lieve geweldige hond is die we kennen.

kan iemand me vertellen waarom de malamute bekend staat als een moeilijk ras?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "alaskan malamute... moeilijk???" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel mariskamariska 3 doggies

honden foto van mariska

ik denk omdat ze net zo koppig als de husky kunnen zijn alleen hun zijn nog harder in hun kop.

husky;s staan ook bekend om hun moeilijkheid, het is hoe je er mee omgaat.

malamute is gewoon net nog een tikje eigenwijzer en harder dan een husky1

groetjes,

honden page profiel gorby2009gorby2009 3 doggies

honden foto van gorby2009

5 mnd en nauweljiks gepuberd, is hij dan pas 7 mnd?
dan komt dat puberen nog wel ;-)

en dat niet alleen blijven, is hij bang, of is meneer het niet van plan? misschien is dat dat stukje koppigheid waar dat prachtige ras om bekend staat.

een buuf heeft 2 husky's en 1 malamute (reu), daar heeft ze in huis ook niet zoveel problemen mee, maar buiten, hij is inmiddels 2 jaar ongeveer, is hij mega moeilijk, reageert op alles en is heel moeilijk te bereiken met commando's, onafhankelijk zou ik hem noemen.

hij is wel mooooooooooooi :-D

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

nee hij is nu precies een jaar. en hij is af en toe heel koppig. zeker weten. maar als ik m bijv los laat op het veld komt ie altijd terug.
sommige zeggen ook dat het karakter na een tijd zal veranderen. maar als hij zo blijft zoals nu dan wil k nooit geen andere hond meer

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

claudia, op deze leeftijd kunnen honden moeilijk zijn, als jij conseqwent blijft is dat al een pluspunt. net als de husky zijn deze honden wat eigenwijs, volgens mij weet je dat ook wel, maar of ze nou zo moeilijk zijn ?

wat alleen betreft , ook dat kan je leren, je hebt twee honden zie ik op je profiel ? dus alleen is je hond dan niet, begin er aan om de hond alleen te laten, al is het in het begin maar een paar minuten, ook als je thuis bent, ga eens een poos uit zicht. zo leert je hond dat alleen zijn niet zo heel erg is.

honden page profiel YvonneYvonne 3 doggies

honden foto van Yvonne

Een hondenras is zo moeilijk als het jezelf maakt.

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

nee precies willemijn, en opzich lukt dat ook goed als ik m een paar minuutjes alleen laat maar als ik m langer dan een uur alleen laat gaan ie slopen. pas had ik m in zijn hok gedaan. ging ik even wandelen met de vakantielogee expres een rondje in de wijk zodat ik kon horen wat ie deed. dat ging echt super goed. hoorde m alleen in het begin zo af en toe. daarna niet meer.

yvonne dat klopt. amar k ben gewaarschuwd door vele mensen dat deze honden niet de gemakkelijkste zijn en dat ze vroeg of laat zich tegen je kunnen keren.

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

mmm die van mij begon pas echt met pubberen rond de anderhalf jaar.
toen hij pas echt moeilijk was daarvoor na dat hij wist waar hij stond tussen haakjes was hij echt een doetje :-D
wie weet komt het nog wel

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "alaskan malamute... moeilijk???" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

^