Sheltie vs Franse bull...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Door de goede raad van enkele mensen hier ben ik aan 't overwegen een sheltie te kopen.


Maar het liefst zou ik natuurlijk een reu willen omdat Baco ook een reu is en ik ze dan niet uit mekaar moet houden. Pakt een sheltie reu zich met een franse bull reu?

Baco is heel speels met ma haar hond (reu) maar ik weet zelf ook dat ik hem in't begin vooral moet laten wennen, ook omdat hij moeilijker deelt... Maar dit zie ik wel goedkomen omdat hij soms wat gromt (Niet altijd en pakt niet helemaal uit...)

Maar hoe is een sheltie reu tov ander reu's?


Wat Baco betreft ben ik er vrij zeker van dat ze beste vriendjes zouden worden, hij is aanhankelijk, nieusgierig en speelt wel graag met andere honden! Een echte speelvogel, en is altijd zo gelukkig als hij ma haar hond ziet.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Sheltie vs Franse bull..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Iemand raad? Als er iemand is :-D

honden page profiel Laura&ZoëLaura&Zoë

honden foto van Laura&Zoë

Hoi, ik ben er.. (kan alleen topics van de homepage openen,, en daar staat deze tussen :-D )

Ik denk dat je vooral naar de karakters meot kijken in plaats van het geslacht.
Wil je een pup kopen?? hoe gaat je hondje om met pups??
Als je een oudere hond koopt zou ik de honden eerst bij elkaar zetten en kijken of het ''klikt'' tussen de honden voordat je een definitieve beslissing neemt..

honden page profiel Laura&ZoëLaura&Zoë

honden foto van Laura&Zoë

neem bijv geen dominante hond als joune dat ook al is!

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Hihi, ramp hè om op het forum te komen ;-).
Ik heb zelf een sheltie (ben ook sheltiefokker) en ik zeg altijd een sheltie is een van de makkelijkste rassen die er is. Ze zijn vriendelijk, sociaal, leergierig en meestal niet dominant. Maar let wel, meestal want er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen.
Wij hebben zelf een sheltie en chihuahua (de chi was er eerst) en de chi is echt de baas in huis. Die bepaald en regelt alles! Maar als Abby (de sheltie) pups heeft veranderd de leiding en bepaald Abby wanneer Ash met ze mag spelen en wanneer niet. Heel grappig om te zien dus.
Ik denk op zich dat een sheltie met ieder ras samen kan. Mits de andere hond goed sociaal is. Shelties zijn types van eerst de kat uit de boom kijken. Als een hond enthousiast op ze af komt rennen zullen ze eerst in elkaar krimpen voordat ze het leuk gaan vinden. Maar een pupje is natuurlijk wat nieuwsgieriger als een volwassen hond dus na een tijdje gaat dat ook meestal wel goed.
Reuen onderling gaan meestal wat stroefer als teven, dat is nu eenmaal zo. Maar in ons eerste nest zaten ook 2 reuen nou en die zijn beiden vreselijk sociaal hoor, gaan prima met andere honden. Idd zoek geen dominante reu uit, neem een speels en vrij hondje dat gaat altijd makkelijker. En laat ze op neutrale grond aan elkaar wennen...

Als je nog meer wilt weten vraag gerust. Nu ik heb gereageerd is het makkelijker om bij dit bericht te komen ;-)...

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Ja nog een tip... Geen dominante nemen maar ook zeker niet een angstige. Shelties doen meestal alsof ze angstig zijn maar zijn dit niet, maar vooral in de broodfok heb je er nog wel wat ansgtige tussen zitten. En dat werkt denk ik ook niet ;-).
Een speel en vrij hondje dus :-)!
Maar idd wil je een pup of oudere hond erbij nemen (via Sheltie Rescue of zo)?

honden page profiel Thera, Kyra, Tess en LivThera, Kyra, Tess en Liv

honden foto van Thera, Kyra, Tess en Liv

Ik heb ook een sheltie (teefje) en die komt achteraf bij een broodfokker vandaan :'( als je een sheltie neemt, neem een goed gesocialiseerd hondje, mijne is namelijk idd angstig en dat is niet prettig, zeker niet als het bij een andere hond erbij komt. Sheltie's kunnen trouwens ook heel pittig zijn, die van mijn vader was over elke hond de baas... succes met je keuze!

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Dat is idd wel zo! Die van mij is onderdanig maar ik ken er ook een aantal die best pittig zijn en hun mannetje zeker staan.
Maar een goede fokker kan hier zeker advies over geven. Ik kijk persoonlijk ook altijd naar de pupjes en hun karakter en op basis daarvan nodig ik mensen uit om langs te komen. En zo is het ook gegaan toen wij Abby kochten. Er werd ook tegen ons gezegt dat zij het meest bij ons zou passen gezien haar vrije en sociale karakter.

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

De loge reu die hier was leeft samen met een toller reu en we wandelen geregeld samen, met Mexx een witjes reu. Maar zij wandelen ook met de andere 3 reuen uit de familie. Hij is dan totaal niet dominant, negeert eigenlijk alle dominante toenaderingen etc.
Alleen als een jonge hond bv blijft door'zeuren' of rijen bv dan zal hij na even zielig doen en onderdanig tonen (om eraf te zijn) wel van zich af bijten en echt even snauwen tot de andere hond het doorheeft dat hij dat niet pikt.
Der komt geen bloed of bijten aan te pas, maar als hij boos wordt!! Dan keft hij echt flink van zich af.

Ik denk niet dat er problemen komen hoor. Als je het gewoon begeleid en Baco is een sociale hond die het waarschijnlijk wel begrijpt als de sheltie ergens niet van gediend is.

honden page profiel ******

honden foto van ***

he Cindy ik heb twee reutjes beiden uit het nest bij ons onze chihuahua was hier het eerste Turbo is zijn naam en is geboren 10 maart 2009 en onze franse buldog Diezel die is geboren op 9 april 2009 ze zijn wel beiden gecasstreerd op 1 december 2009 en alles gaat nu prima en ze kunnen niet meer zonder elkaar8veel succes wat je ook kiest liefs Rina & Alexander Turbo en Diezel

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Bedankt voor jullie reactie's. Ga wel al melden dat het niet voor direct is:-D Wil eerst zoveel mogelijk over de hond inlezen en nog enkele maandjes wachten omdat ik in Okt/Nov toch nog een weekje naar het ziekenhuis moet en daarna nog wat recupereren... Maar hoe vroeger naar info zoeken hoe beter;-)




Zelf ben ik vrij zeker dat Baco het wel zal vinden met een nieuwe hond/ liefst pup, om er direct een volwassen hond bij te zetten lijkt me ietsje minder omdat hij dan miss wel zal uitvallen als de nieuwe hond zijn speeltje pakt. Maar ik denk dat hij vooral op ma haar hond uitpakt als hij moe is of niet wil dat hij Baco zn speeltje afpakt omdat ma haar hond heel ruw is, dat beestje geeft niet op:-D



Baco is heel lief, en wilt met iedere hond spelen! Maar, als hij het spelletje beu is en wil rusten dan mag de andere hond sowieso niet verder over hem hangen of wat dan ook want dan kan hij boos worden:-D
Ben sowieso wel van plan om als ze gespeeld hebben en 1van beide moe is ze beide in een apparte bench te zetten om te rusten.



Met een pup denk ik dat het beter lukt omdat volwassen honden met pups wel vrij rustig zijn (Meestal) maar ben en zeker van dat dit bij Baco zo ook zal zijn, als we op straat naast een jonger hondje lopen is hij ook heel voorzichtig als hij wil ruiken, is het een oudere hond dan durft hij wel eens zot gaan doen.
Denk ook dat een pup bij Baco de kans wel zal krijgen om ook aan zijn speeltjes te mogen, bij een oudere hond week ik niet of hij zal gaan delen...


Ik weet dat 2reuen moeilijker gaan dan vb 2teven of een reu en een teef... Daarom weet ik nog niet heel zeker welk geslacht ik wil, zelf heb ik zo iets van als ik nu een teefje neem heb ik meer kans dat ze zich beter met mekaar zouden vinden dan een reu... Maar dan weet ik ook wel op voorhand dat het teefje gestereliseerd zou worden... Wat wel een beetje (Ietsietje) tegen steekt... Weet trouwens ook niet wat dit kost maar tegen die tijd heb ik het geld natuurlijk wel;-)
Dan denk ik wel van ach, een reu dan hoeft dit niet... Maar dan heb ik wel weer schrik dat ze het minder met mekaar gaan vinden.


Ivm een pup kiezen was ik van plan om Baco mee te nemen? Is dit een goed idee?

Voor mij lijkt dit wel een goed idee omdat ik dan beter kan zien hoe Baco & pups gaan reageren en bij welke pup Baco & ik + pup zelf zich het beste voelen.

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Ik persoonlijk zou Baco niet toelaten en ik denk een hoop fokkers met mij niet. Ik ken ondertussen wel aardig wat mensen in het sheltiewereldje en weet dat dit echt iets is waarover de meeste van ons het eens zijn, geen andere honden bij de pups.
In de eerste weken zijn de pups immers op hun kwetsbaarst. En ook al is Baco helemaal ingeent, dan nog is het een risico. Een risico dat ik persoonlijk niet zou nemen. Sowieso is het de vraag of mams uberhaupt wel een andere hond toestaat bij haar pups (meeste zullen dat niet doen), maar dan nog is gewoon de kans op infecties te groot. Ik denk dus dat het moeilijk zal worden een goede sheltiefokker te vinden die dat zal toestaan.
Zoals ik al zei een hoop fokkers kennen hun pups echt wel goed genoeg om advies te kunnen geven over welke pup het beste bij welke pupkoper past. En wat betreft of Baco pups goed zal accepteren... Misschien is het anders een idee om eens bij een hondenschool bij puppycursus langs te gaan om te zien hoe hij daar op reageert? Of eens op een dag van de NSV (rasvereniging) te gaan kijken om te zien hoe het daar gaat met allemaal shelties om hem heen? Helaas is de Jongehondendag nu net geweest en komt die voorlopig dus ook niet meer maar de komende maanden staan wel nog wat regiodagen gepland en daar zijn soms ook pups aanwezig en in ieder geval sheltiefokkers en eigenaren die je wat kunnen vertellen over het ras. Misschien is dat dus een idee ;-)?

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**



Welk van beide rassen zijn dan denk je het dominanste? :-D
Baco is wel redelijk dominant maar of het echt een doorzetter zou zijn die absoluut zijn zin moet hebben denk ik ook weer niet...

Dit is bij ma eens gebeurd:
Harold (Patterdale terrier) had een lekker bot vast, Baco wou er ook wel wat van smullen dus deed hij er wel wat moeite voor totdat hij door had dat het echt niet meer lukte...BAco neemt fijn ander speeltje en gaat spelen, ineens komt Harold aangehuppeld en wilt meedoen! Baco laat speeltje vallen en haast zich naar het lekere stuk bot :-D en dan gromt hij wel wat naar ma haar hond...
Ze hebben denk ik wel maar eens 1x een kleine ruzie gehad. Baco gaat denk ik niet echt gaan vechten maar eerder zijn beurt afwachten totdat hij toch zijn zinnetje krijgt.




Baco is idd sociaal en zot van ander honden. Maar qua speeltjes is alles van hem (Een oudere hond zou denk ik moeilijker zijn, en een jonge hond zal dit wel mogen omdat hij dan zelf heel voorzichtig is, dus denk wel dat er dan veel kans is dat hij ook lief blijft omdat hij zelf zo aanhankelijk is en dan heeft hij lekker een vriendje om mee te spelen+ hondenknuffels:-D)

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Wichita:

Ja, daar heb je ook weer gelijk in, het zou een te groot risico zijn dat ik ook weer niet wil lopen:-( Wil geen pupje ziek maken.
Hm, ja een puppycursus met hem gaan bezoeken lijkt me ook wel een goed idee! Ben er 100procent zeker van dat hij zich daar ook super zou vermaken:-D Al die kleine hondjes om zich heen... En miss komen we wel een sheltietje tegen.

Zijn sheltie's dominant en echte doorzetters, vechten ect?

Baco denk ik eerder enne grom en waf, maar meer niet.

Denk dat hij het super zou vinden, is altijd superblij als we een hondje tegen komen:-D

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Zoals ik al zei shelties zijn geen dominante hondjes. Je hebt wel eens uitzonderingen maar ik ken maar weinig dominante shelties ;-).
Ik denk alleen wel dat Baco's bezitterigheid een probleem kan worden. Het is mij alleen uit je verhaal niet duidelijk hoe ernstig dit is. Ashley doet namelijk precies wat jij nu net omschrijft ook om zo een speeltje of botje van Abby af te pakken. En soms gromt ze dan wel eens naar Abby als die het toch wilt afpakken, of gnauwt ze naar haar. En tijdens spelen kan het er soms wild aan toe gaan en kunnen ze soms echt geluiden maken alsof je denkt dat ze elkaar vreselijk veel pijn doen. Maar ze hebben zelden of eigenlijk nooit ruzie. Beiden weten ze hun plaats en doet een van de 2 de ander pijn dat piept die en dan is het ook gelijk over. Zo werkt het in een roedel.
Het is mij dus niet echt duidelijk of je dit bedoeld of dat je echt bezitterigheid bedoeld met een neiging naar vals gedrag?

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Kijk anders eens op de site van de rasvereniging en Sheltie Rescue, daar vindt je heel veel informatie over het ras en hun karaktereigenschappen ;-)...

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Ok ik ga het direct eens opzoeken.

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Hey, ik ben op het rescue aan het lezen en lees wel in ieder reactie van de mensen dat ze veel blaffen? :-D

Is dit gewoon tijdens het spelen of ook als ze alleen thuis zijn? Bij het alleen laten zal dit wel niet gebeuren als het alleen laten goed word aangeleerd toch?
Tijdens het spelen is niet erg...


Denk dat als er een sheltie pup komt dat ik misschien toch voor een reu ga en er mee naar de cursus ga gaan... Denk dat dit sowieso beter zal gaan lukken dan omdat hij daar ook direct bij ander honden zit enz...

Leuke site trouwens...

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Ja ik weet dat dit veel wordt genoemd maar ik heb hier persoonlijk een andere mening over. Onze Abby blaft namelijk nauwelijks. Sowieso blaft onze chi meer maar ik vind Abby absoluut geen blaffer. En Abby's pups vallen ook best wel mee. Zit eentje bij die wel nogal kan blaffen maar valt ook best wel mee eigenlijk vind ik zelf. Maar ik weet dat het als raseigenschap wordt genoemd.
Het blaffen komt bij onze Abby vooral voor tijdens het spelen. Zodra ze 'te' enthousiast wordt gaat zij blaffen. Dit is veelal het probleem al hoor je toch ook wel regelmatig dat het blaffen voorkomt als de hond veel alleen thuis zit. Ik ben bijna altijd thuis dus heb hier weinig ervaring mee dus kan hier weinig over zeggen ;-).
Ik denk persoonlijk als je van jongs af aan goed oplet (en de fokker dit ook al doet) het best wel redelijk af te leren is hoor. Al zul je er altijd blaffers tussen hebben zitten, maar goed dat heb je bij ieder ras.

Welke site bedoel je trouwens :-)?

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Sheltie rescue ben ik gaan kijken... Daar stond het tussen karakter...

Maar weet zelf ook wel dat zoiets af te leren is en mits dat je ze goed alleen zijn leert wennen zal de hond ook wel niet gaan blaffen... Een franse bull kan normaal ook niet veel alleen zijn stond er bij zijn karaktereigenschappen, en Baco blijft perfect allen, geen gejank/geblaf en hij kan echt uren alleen zijn. Valt niet vaak voor maar als ik een van dees parttime werk gaat hij ook weer iedere dag een 4u allen moeten zijn wat wel gaat lukken. Nu blijft hij soms ook een dag 7u ofso alleen, heb zo eens een keer de camera opgezet om te zien wat hij dan allemaal deed, eerst at hij zn kong lekker leeg en daarna ging hij lekker op de zetel slapen.. Dus als het goed aangeleerd word lukt dit ook wel.


Blaffen tijdens het spelen moet kunnen vind ik;-) En de buren moeten dat maar kunnen verdragen als dat een keer thuis is ipv ergens op een weide:-)

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Ja idd net wat je zegt ;-)!
Alleen wel eens iets... Shelties moeten wel bezig gehouden worden, anders gaan ze zich vervelen. Ik bedoel wat je zegt natuurlijk kun je ze leren alleen blijven en kunnen ze dat ook wel. Maar het zijn van nature werkhondjes dus je moet ze wel iets te doen geven dan. Doe je dat niet dan krijg je namelijk wel een probleemhond die dingen gaan vernielen en doodongelukkig wordt. Veel sheltie-eigenaren doen dus een hondensport met hun hond maar dit hoeft niet persee. Maar ze moeten dan wel lekker buiten kunnen spelen, actief bezig kunnen zijn met de andere hond en af en toe even lekker kunnen wandelen.
Je kunt ze natuurlijk zo lui of actief maken als je wilt. Maar het zijn en blijven werkhonden dus ze vinden het leuk om wat voor je te doen. 't Is toch een ander ras als de bulldog wat dat betreft ;-).

honden page profiel Ilse ft Dazey, Fay & Mainey Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

honden foto van Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

ik heb een sheltie teefje, dus kan niet helpen, haha

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Ja, dat is eigenlijk ook wat de bedoeling:-D Vind mn bull even leuk daar niet van... Maar vind het heel jammer dat ik er bijna niets mee kan in de zomer, als't wat frisser is rent en doet hij ook hoor! Maar weet dat hij niet zoveel aan zou kunnen als een sheltie.

Zou een 1x per dag een 3kwartier rennen, en 2wandelingen van een half uur ok zijn voor een sheltie? Buiten het spelen natuurlijk, tegen dan heb ik miss ook nog een woning met tuin dus daar kan hij dan ook rennen, als ik nog altijd in het app woon en dan toch al een sheltie zou kopen dan ga ik desnoods nog een keer extra op een weide voetballen ofso...


Zou het geen slecht idee zijn om ze overdag los te laten lopen? Stel dat ik 4u per dag werk, ik was dan eigenlijk van plan ze in de bench te doen omdat ik wel wat schrik heb MOEST er toch ruzie komen... Dan ben ik niet in de buurt en je weet nooit of het uit de hand loopt...

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Het kan goed gaan, maar zeker weten doe ik het niet. Niet dat shelties moeilijk zijn, zelfs de reutjes kunnen het meestal prima met sexegenoten vinden, maar ze spreken wel een andere lichaamstaal, simpelweg omdat hun lichaam er heel anders uit ziet, bijvoorbeeld de hele lange sheltiesnuit tegenover de gerimpelde bullenneus.
Van samojeden is bijvoorbeeld bekend dat ze vaak slecht met dogachtigen overweg kunnen, omdat ze elkaar niet begrijpen. Bij mijn honden (heb ook een sheltie) valt dat nog mee, maar ik heb wel eens problemen gezien tussen mijn jongste en een boxer, omdat ze elkaar niet snapten.

Maar ook wat betreft het karakter en bewegingsbehoefte vind ik het niet zo'n geweldige combi. De sheltie is een echte werkhond, die moet wat te doen hebben, lichamelijk en geestelijk en heeft heel veel beweging nodig. Doe je dat niet, dan kunnen ze probleemgedrag gaan vertonen. Als ik mijn sheltie zou houden samen met de Franse bullen van mijn achterbuurvrouw weet ik nu al dat ik ze vrijwel altijd los van elkaar uit zou moeten laten, simpelweg omdat de bullen het tempo van mijn sheltie niet bij zouden kunnen houden en maar een half uur lopen kunnen (de ene zelfs maar een kwartier), terwijl de sheltie toch 1 keer per dag een wandeling van een uur (stevig doorstappen) nodig heeft.

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Je kan natuurlijk voordat de pups geboren zijn Baco meenemen en dan kan de fokker zijn karaktertje al een beetje zien.

Wij hebben Sire ook meegenomen naar de Sheltie fokker waar we graag een pup van willen. Zij houdt met de puppykeuze (zij kiest voor jou) ook rekening met het karakter van de eventuele andere honden.

Ik heb ook een reutje, vrij makkelijk reutje naar andere reutjes. De fokker had er geen moeite mee een reu bij ons te plaatsen. Uiteindelijk willen we wel een teefje, maar dat heeft weinig met Sire te maken.

Ik denk dat een pup wel aan de korte neus van een bul kan wennen. Je kan de fokker evt. ook vragen daar bij de socialisatie rekening mee te houden als het bekend is welk pupje voor jullie zal zijn.

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Tja ik ben persoonlijk niet echt een fan van benches maar ik begrijp je redenen helemaal van waarom je deze wilt gebruiken. Wij hebben hier in huis dus ook geen benches en bij ons lopen de honden gewoon altijd los rond. Zo doen wij het altijd al en hier zijn wij heel tevreden over. Maar ik kan me heel goed voorstellen dat dit niet voor iedereen werkt en sommige dus liever met een bench werken ;-).
Sowieso moet je de eerste weken de honden toch niet te veel alleen laten. Alleen laten zijn moet je langzaamaan opbouwen en je kunt niet een pupje van een paar weken oud al uren lang alleen laten iedere dag (tenminste dat vind ik dan). Nou ja en in die weken merk je vanzelf wel of ze samen te vertrouwen zijn of niet. Maar heb je twijfels dan kun je denk ik beter het zekere voor het onzekere nemen denk ik...
Ja wat hier gezegt wordt van langsnuiten en bullen bij elkaar heb ik wel eens vaker gehoort ja. Maar persoonlijk weinig ervaring mee dus daar kan ik ook weinig over zeggen. De shelties die ik ken wonen met andere shelties samen, andere collie-achtige of net zoals ik met een chi of vlinderhondje of zo dus dat is toch iets anders dan een bulldog. Wel kan ik zeggen dat van de shelties die bij erkende fokkers vandaan komen, ik er eigenlijk geen een ken met gedragsproblemen jegens andere honden. Bij de broodfok hoor je dit wel veel maar de goed gesocialiseerde shelties hebben hier weinig problemen mee. Maar goed zegt niet dat er geen uitzondering is op de regel, en bulldogs zijn idd een totaal ander ras als de sheltie.

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Oh ja en wat betreft beweging. Ben persoonlijk niet van mening dat een sheltie iedere dag uren hoeft te lopen hoor. Kan best ook wel een dagje niet als het dan maar wel de volgende dag wordt goedgemaakt. Zoals ik al zei je kunt je hond zo actief of lui maken als je wilt, een sheltie past zich goed aan. Maar wat ik bedoelde te zeggen is idd dat een hond niet tot z'n recht komt als die niet af en toe uitgedaagd wordt ;-). Maar als je van plan bent cursussen te gaan doen enz dan is dat geen probleem lijkt mij.
Wat betreft dagelijkse wandelingen laten wij de sheltie en chi meestal ook apart uit maar dit heeft niks met looptempo of dergelijke te maken. Dit is meer omdat de chi nogal moeilijk is dus het handig is als je bij die dame de handen vrij hebt, hihi.
Met wandelen in het bos gaat het met die 2 samen prima hoor, geen enkel probleem! Maar nogmaals een chi is wel iets anders als een bull natuurlijk.

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Meer beweging vind ik ok, daarom wou ik een hond extra die toch wel wat sportiever is... Ik zou vb de honden samen een 3x een half uur uitlaten en de sheltie een 3kwartier/uurtje extra om te rennen. Als we naar het bos gaan dan wil ik ze liever samen mee, qua wandelen loopt Baco goed mee, als we naar het bos gaan wandelen we zeker een uur/anderhalf uur en dan loopt Baco nog heel vaak paar meter vooruit, dan weer paar meter terug naar achter en sleept vanal mee (Soms wel boompjes van 3meter!)
Dus dan loopt hij goed mee, in de zomer loop ik best dan alleen met de sheltie... 'S avonds dan natuurlijk. En Baco 'S avonds nog een gewoon wandelingetje...


honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Onze chi weigert in de winter naar buiten te gaan (chihuahua hè ;-)). Die gaat dan alleen in onze tuin onder de overkapping naar buiten om haar behoefte te doen en verder ligt ze het liefst binnen voor de kachel onder een dekentje. Is dus ook een beetje een uiterste met Abby die juist weer vreselijk veel van de sneeuw houdt! In de winter wandelen we dus ook meer met Abby alleen als met Ash.
Maar ik denk wel dat Nienke een punt heeft wat betreft mekaar begrijpen. Shelties hebben idd een hele andere lichaamstaal als een bulldog dus dit kan voor verwarring zorgen. Mijn advies blijft dus eigenlijk ga eens naar een regiodag van de NSV (in sep en okt zijn er in bepaalde regio's van NL weer enkele en anders zullen ze begin volgend jaar wel weer nieuwe gepland worden in andere delen van NL) zodat je kunt zien hoe Baco op shelties reageert en andersom. Dan pas leer je echt wat over het ras en over de onderlinge omgang. Bovendien kun je dan met eigenaren en fokkers praten wat natuurlijk ook handig is.

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Ja, ik wil hier in België wel iets zoeken waar van die hondenshows, cursussen ofso gedaan worden:-D
Het is wat te moeilijk om even naar Nederland te komen zonder auto... :-D

Maar zoals ik al zei duurt dit wel nog even voor er een hond bij komt, dus eerst goed inlezen en wat rond zien of er geen hondenshow is dat we eens kunnen gaan kijken...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Sheltie vs Franse bull..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: weer terug uit Terschelling Foto's
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^