Echt vervelend!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel srtdsrsrtdsr

honden foto van srtdsr

Simba was net mee op visite. Hij kwam binnen verkende het huis, liep heen en weer en snuffelde wat. Toen hij het huis had gezien, richtte hij zich op de mevrouw waar we op bezoek waren. Dit uitte zich in haar handen likken, met twee poten op haar knieeen proberen haar in het gezicht te likken en uiteindelijk omdat ze hem negeerde niet aankeek, gewoon doorpraatte ging hij haar zachtjes in haar handen bijten. Echt niet leuk. Wat ze ook deed hij liep even weg en probeerde het opnieuw. Toen wij hem naar zijn plaats wezen, bleef hij daar ook niet, ook dit was een strijd. Dit ging een tijd zo door, echt vervelend. Uiteindelijk ging hij liggen.

Roep maar want wij weten het even niet, alleen dat je op deze manier hem niet mee kan nemen. We hadden geluk dat deze mevrouw honden gewend is.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Echt vervelend!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Wat ik wel eens doe bij mensen waarbij Bodhi wel mee mag, maar niet van harte.... De hond aan de riem aanlijnen. Eventueel een bench mee, maar daar kan de hond niet de hele tijd in liggen. Dus dan ergens de riem aan vastbinden en de hond gewoon negeren. Bodhi probeert ook wel eens de aanacht te trekken, maar geeft uiteindelijk op... Als de hond rustig is, zou deze mevrouw kunnen proberen de hond te belonen met aandacht (een korte aai), maar niet als hij dan weer wild wordt ;-)

honden page profiel Ina en BorisIna en Boris 3 doggies

honden foto van Ina en Boris

wij hebben hetzelfde gedaan als angela zegt, en dat ging heel goed, zo leert hij/zij zijn plaats.
gr ina

honden page profiel srtdsrsrtdsr

honden foto van srtdsr

Ja dat is inderdaad wel een goed idee! Dank Angela!

Maar waar ik nu mee zit is dat ik dit gedrag eigenlijk echt niet normaal vind. Wat ik vergat te zeggen is dat het begon met zijn speeltje dat legde hij op haar en duidelijk voor haar neer. Ze was slim naar mijn idee want ze negeerde dat en zo ontstond de rest van zijn gedrag. Op zich nog niet zo gek, maar hij ging maar door echt eindeloos. Uiteindelijk klemde hij zich om haar arm en wilde zelfs gaan rijden....dat had hij nog nooit op iets anders dan andere honden geprobeert...

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 3 doggies

Puzzle kan ook echt aandacht afdwingen. Het is alleen een klein een schattig hondje, dus helaas krijgt ze nog vaak haar zin ook. Je hebt in ieder geval al geluk dat mensen bij jouw hond inzien dat het vervelend gedrag is ;-)

Ik ben het met Angela en Ina eens: je moet hem zijn plaats leren. Jij bent het baasje, dus jij bepaalt wanneer hij aandacht mag krijgen. Een ranglaagste mag niet aandacht eisen.

Makkelijker gezegd dan gedaan, want hoe doen we dat? :-)

Het begint al thuis, als visite bij jouw komt. Je hond mag pas gaan begroeten als jij dat aangeeft. Voor die tijd op de plaats houden en negeren. Met behulp van een bench is dit vrij eenvoudig, ik ben inmiddels met Puzzle zo ver dat de mand al voldoende is. Puzzle mag begroeten als ik zeg 'toe maar'. Aangezien Puzzle wel hele dagen aandacht wil blijven vragen, is het na een paar minuten welletjes en moet ze bij de visite weg blijven onder 'klaar nu'. Puzzle is inmiddels 1,5 jaar... ;-)

Op visite gaan? Werkt precies hetzelfde, alleen nu gebruik je een lijn. Je moet hem leren dat hij naast je blijft zitten of liggen. En pas als jij toestemming geeft, hij iemand mag begroeten. En ook weer dat het een keertje welletjes is. Op visite gaan is alleen vaak wat spannender en je zult er meer mee bezig zijn. Omdat ik ook met iemand wil kunnen praten, heb ik een opvouwbare reisbench mee... maar ik heb dan ook kleine honden. :-)

Je hond moet respect voor je hebben, maar je ook vertrouwen. Voedt hem consequent op, sta duidelijk boven hem, maar doe dit op een rustige en waardige manier. Puzzle is bijvoorbeeld heel onzeker en dit overdreven begroeten komt daar ook uit voort. Zou ik heel streng zijn en mijn stem te veel verheffen, dan wordt ze nog onzekerder.

Het kan bij jouw hond ook wat dominant gedrag zijn of in ieder geval het uitproberen, vooral de handen vastpakken doet mij daaraan denken. Ik denk dat het dus heel belangrijk is dat jij in alles wat je doet de roedelregels hanteert. Jij eerst door de deur, jij eerst eten, jij zit hoger en jij geeft de aandacht.

honden page profiel srtdsrsrtdsr

honden foto van srtdsr

Dank je! Ja dat doen we ook heel concequent en eigenlijk neemt hij dat allemaal prima. Thuis gaat het heel goed hij weet veel en kan veel maar als er mensen bij zijn luistert hij gewoon niet. Ik kan het ook niet rijmen met zijn examen gehoorzaamheid waar hij op alle vlakken geslaagd is...daar waren ook meer mensen en het moest zonder beloning. Hij kan het wel...maar dat kan die mevrouw van gister zich nu echt niet indenken....

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 3 doggies

Haha... ik ken het hoor!

Puzzle luistert op de hondenschool ook heel goed. Ze werkt graag en heeft heel veel aandacht voor mij. In de lessen is het de bedoeling dat we niet de lijn gebruiken. Geen enkel probleem, ze blijft keurig bij me. Voertjes kunnen haar weinig schelen, dus daar doet ze het ook niet voor. De honden in haar les negeert ze, ookal scheuren die af en toe rond. De baasjes van die honden negeert ze ook.

Maar visite, af en toe kan ze echt bananen in de oortjes hebben. :-)

Het gaat wel steeds beter hoor! Dus er is uitzicht op verbetering! ;-)

honden page profiel FaelynFaelyn 3 doggies

honden foto van Faelyn

Hondje meenemen aan een lijntje en op het moment dat de hond lekker ontspannen ligt kun je de riem loslaten maar wel aan de halsband laten. Zodra de hond weer op wil staan pak je de lijn weer vast. Laat de hond lekker bij je benen zitten of liggen wat deze ook maar wil (geef het woordje plaats er bij) en neem eventueel een kluifje mee waar de hond zoet mee is dan is het ook nog eens erg fijn om bij je te blijven en is de hond ook eerder ontspannen. Na het kluiven vallen ze meestal in slaap.

Ik kan het wel rijmen met je examen. Het is nl omgevingsgebonden. Het veld, de honden, de mensen, geluiden, luchtjes zijn de hond daar al bekend. Bovendien ben je zelf ook onbewust in een andere gemoedstoestand en lichaamshouding.
Bij iemand op visite is er veel wat nieuw is, de geluiden, de mensen, de luchtjes,etc. Jullie zijn ofwel meer ontspannen want hij hoeft daar niet te werken of juist gespannen omdat je hoopt dat de hond zich gedraagt. Dat merkt de hond!

Ennuh als een hond een commando uitvoert op een bepaald veld omdat het hem daar altijd geleerd/gevraagd wordt en het levert hem altijd wat op dan is het vaak dat de hond met een examen ook verwacht dat als hij iets doet toch de beloning krijgt dus doet het dan ook zonder.

Het is raadzaam om je oefeningen die een hond thuis en op het trainingsveld beheerst ook te gaan leren op plaatsen waar net wat meer afleiding is. Bv buiten op straat en als dat gaat dan ook op een plaats waar wat meer honden lopen of meer mensen (bv bij een supermarkt voor de deur, daar heb je meer mensen en ook afleiding van winkelwagentjes) Dit soort oefeningen zorgt er ook voor dat als hij op meerdere terreinen dit aangeleerd heeft dat hij dan echt leert wat het commando betekend en niet meer plaatsgebonden zal zijn.



honden page profiel srtdsrsrtdsr

honden foto van srtdsr

Dank je wel er zit veel leerbaars in de antwoorden!

Het lijkt wel of sim een hond is die niet kan gaan liggen in nieuwe situaties...(ja na een uur) Herkent iemand dat ? WAnt ik denk als ik hem aan de lijn doe en wil dat hij rustig gaat liggen vanaf moment 1 dat hij erg snel gefrustreerd wordt en dan ook strijd...

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 3 doggies

Puzzle ging ook niet liggen na een uurtje... die hield het met gemak een dag of avond vol. Maar Puzzle steekt wel anders in elkaar, want bij haar was er geen sprak van frustratie of strijd, maar meer intense behoefte om aandacht ;-)

honden page profiel srtdsrsrtdsr

honden foto van srtdsr

hoe dan ook, ik voel me er rot om!

honden page profiel Shepherd Story TeamShepherd Story Team 3 doggies

honden foto van Shepherd Story Team

Dat voelt je hond ook weer en gaat hij zich nog rottiger gedragen. Hoe relaxter jij er mee omgaat, hoe relaxter je hond het zal vinden. En tja, het is misschien een dooddoener, maar wat je hond nog niet aankan moet je ook niet gaan forceren.

honden page profiel srtdsrsrtdsr

honden foto van srtdsr

dank je!

honden page profiel FaelynFaelyn 3 doggies

honden foto van Faelyn

Geen drukte er om maken maar heel laconiek binnen komen en de persoon waar je bij op visite gaat ook de hond laten negeren. Ga zitten met de hond daar waar je niet in de loop zit. Want als men steeds langs je hond loopt dan gaat de hond staan en blijft onrustig.

Ga zitten met de hond aangelijnd en leg een kluif neer waar lekker lang meegedaan wordt. Kijk wel uit dat je geen kluif meeneemt die afgeeft als men vloerbedekking heeft of een tapijt dan worden ze daar niet vrolijk van. Je kunt zelfs een eigen kleedje meenemen waar de lucht van Simba al aan zit.

honden page profiel srtdsrsrtdsr

honden foto van srtdsr

zo is simba helaas niet, die gaat niet liggen kluiven..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Echt vervelend!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Teefje rijd op reu
^