voelen julie je eigen weleens schuldig tegen over je hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

heb een vraagje voel jij je weleens schuldig teegen over je hond bv door de vakantie dat je hond niet mee kan of te weinig aandacht verkeerde opvoedings beslising of te weinigtijd voor haar? ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "voelen julie je eigen weleens schuldig tegen over je hond?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DootjuuhDootjuuh 3 doggies

honden foto van Dootjuuh

nee eigelijks nooit.

Ik denk altijd als ik wat wil gaan doen.
Kan het wel voor de honden? zitten ze niet te lang alleen?

of als ik weg ga breng ik ze naar een goede vriend die verblijft dan bij ons in huis en zorgt voor de honden.
De honden zijn inmiddels wel gewend dat als hij over de vloer komt en wij weg gaan dat hij de zorg overneemt.

maar ik denk altijd in het belang voor de honden,
zelf met geldkwestie als ik wat voormezelf wil halen wat ik overhou dan haal ik meestal wat voor de honden.
Ik vraag zelfs op mn verjaardag dingen voor de honden haha O-)

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende 3 doggies

honden foto van YmY en de bende

Ja, iedere dag!
Ik voel me schuldig als ik wegga en ze alleen thuis laat, ik voel me schuldig als het warm weer is en ze niet lekker kunnen ravotten, ik voel me schuldig als ze iets willen wat niet mag.

honden page profiel NatasjaNatasja 3 doggies

honden foto van Natasja

Niet dat ik op vakantie ga.Want ik weet als je een hond neemt dat je niet altijd weg kunt.Maar dat is voor mij geen probleem.Ben niet zo'n vakantieganger.Maar wel met alleen laten dan ben ik het liefst zo snel mogelijk weer terug.

honden page profiel Dewi • Promise • DuukDewi • Promise • Duuk 3 doggies

honden foto van Dewi • Promise • Duuk

Regelmatig.
Inderdaad nu het warm is, en ik niet zo veel met ze doe. Soms ook als ik ga werken.
Verstandelijk weet ik dat ik goed voor ze zorg en alles (bijna) perfect geregeld heb. Ik weet dat ze tevreden en blij zijn. Ik weet dat ze niet denken als mensen.
En toch bekruipt het me zo nu en dan.

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

Ik heb het zelf ook weleens hoor al ik druk in huis ben of even ergens naar toe moet en het loopt uit.
En zeker met die warmte. ;-)

honden page profiel JapjesJapjes 3 doggies

honden foto van Japjes

ik voel me alleen schuldig als ik langer weg blijf dan gepland was............

honden page profiel ElysiaElysia 3 doggies

honden foto van Elysia

Ja... soms wel... Als ik moe ben wanneer ik uit mijn werk kom en ze super blij zijn om me te zien. Dan voel ik me schuldig omdat ik een beetje geirriteerd ben ofzo haha.

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 3 doggies

@Elysia: herkenbaar... ik ben een nogal driftig type. Ik kan dus ook wel eens wat geïrriteerd reageren als Pim en Puzzle ondeugend zijn... om vervolgens gelijk spijt te hebben en ze lekker te kroelen. Pim en Puzzle weten inmiddels dat het vrouwtje in elkaar steekt. En als ik iets te fel reageer, kijken ze me eerst zo aan van 'Kan je weer normaal doen, vrouwtje?' ;-) Ze kunnen dus perfect met mij omgaan ;-)

Mijn honden zijn heel weinig alleen, omdat ik kantoor aan huis heb. We gaan veel met ze wandelen, ze mogen vrijwel overal mee naar toe (m.u.v. boodschappen doen en winkelen) en ze mogen mee op vakantie. Dus daar hoef ik mij niet schuldig om te voelen ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nee eigenlijk niet, schuldig is een groot woord. ik zorg altijd als ik ergens naar toe moet, dat eerst bamse aan haar trekken is gekomen, en ik zal nooit lang weg blijven, ik sport veel, smorgens en savonds, en savonds is hooguit drie uur het langst dat ik weg blijf. kom ik terug dan is zij als eerste aan de beurt, of het nou een wandeling is of een spel, ik neem alle tijd voor dr.

vakantie ? ze gaat mee. en er zijn dagen dat ik alleen met bamse optrek. :-D

honden page profiel Wil KettmannWil Kettmann 3 doggies

honden foto van Wil Kettmann

Eigenlijk zelde, ik geef Mac alle aandacht die hij ook verdient.. krijgt goed te eten en wordt heel goed verzorgt. Is natuurlijk wel eens alleen thuis maar voordat ik weg ga gaat hij gaat hij lekker lang uit.. Soms denk ik wel eens dat hij denkt zo die zijn weg.
Bij warm weer ga ik altijd met hem zwemmen dus hij komt niets tekort.

Wel heb ik medelijden met de hondjes die op straat worden gezet of in een asiel zitten wat voor toekomst hebben ze?

Zwerfhonden nog steeds in alle delen van de wereld laten we daar is aan denken met zijn alle. Ik heb honden gezien zonder haar van de schurft in Cuba toen kon ik wel janken toe ik dat hondje zag liggen bij een voor ons luxe hotel..Dan zoek ik altijd een winkeltje op en haal daar wat lekkers voor ze..Het zal niet veel helpen maar dan heb ik een beter gevoel.

Dus nee is mij antwoordt voor wat betreft onze Mac die komt niets tekort

gr Wil

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Hmm nee, ik voel me niet echt schuldig, heel misschien soms als ik in het weekend een beetje langer slaap, zodat Lola i.p.v. zes uur om zeven uur uitgaat, maar dat wordt dan weer goedgemaakt door de wandeling extra lang te maken :-)

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

ja hoor ik voel me vaak genoeg schuldig als ik hem niet uit kan laten zoals ik wil. of ik heb verkeerd gereageerd. :-D hahahah word soms moe van me zelf

honden page profiel Toos (en boxer Kiara)Toos (en boxer Kiara) 3 doggies

honden foto van Toos (en boxer Kiara)

Nee heb ik eigenlijk geen last van ;-)

honden page profiel MissyMissy 3 doggies

honden foto van Missy

Nagenoeg nooit eigenlijk. Maar dat komt omdat de meiden hier zelden alleen zijn, elk voldoende activiteiten hebben en de baas vind dat de honden buiten die activiteiten gewoon een prima leven hebben. ;-)

Ze gaan mee op vakantie en als ik werk is mijn wederhelft thuis. O-)

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Soms, op momenten als deze als ik bezig ben met de scriptie en mijn administratie en Mexx zielig naast me ligt.
Gisteren is hij om 1 uur 's nachts uitgeweest en vanochtend alleen even in de tuin gespeeld vanwege de hitte. Hij wil zo graag uit maar het is te warm en ik kan slecht vroeg opstaan na een korte nacht (erg moe met dit weer).
Ik ga dus zo maar even met hem langs de winkel wandelen (moet 1 ding hebben) zodat hij een heel klein rondje kan maken en dan straks nog even wat waterspelletjes doen in de tuin.

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Nee , ik voel me ook niet zo gauw meer schuldig!! Vroeger wel toen ik nog meer honden had, was ik bang dat ze te weinig aandacht kregen. Ik was er de hele dag mee bezig, verzorgen, uitlaten, trainen enz, meer ging niet!!
Déru komt niks te kort. We hebben vroeger en ook nu altijd rekening met de honden gehouden, en echt weg zijn we nooit. Ze krijgt de volledige lichamelijke en geestelijke verzorging, wat wil een hond nog meer.

honden page profiel SennaSenna 3 doggies

honden foto van Senna

Soms voel ik me weleens schuldig omdat we geen grote tuin hebben voor haar omdat we op een appartement wonen. Maar in de toekomst hopen we dat dat gaat veranderen. Als net als nu de kinderen vakantie hebben kan ik geen grote ronde lopen pas als mijn man thuis is. Als de kinderen geen vakantie hebben ga ik meestal met haar smiddags al een flink stuk wandelen. Maar over een week is mijn man vrij en gaan we op vakantie met een grote tuin en kunnen we lekker lange wandelingen maken in de bossen en op de hei terwijl mijn ouders op de kids passen.

honden page profiel Dafne & PipDafne & Pip 3 doggies

honden foto van Dafne & Pip

Af en toe voel ik me wel eens schuldig. Op de dagen dat ik van 's morgens tot 's middags moet werken en ik weet dat ze lang in dr bench zit. Gelukkig heb ik lieve schoonouders die haar uitlaten en meenemen naar hun huis en hun hond. Daar gaat ze dan ook weer lekker ravotten en dan weet ik dat het goed is.
Verder is het zo dat Pip super veel aandacht krijgt en toen wij op vakantie gingen, ging ze naar mijn vader toe die ook een hond heeft. Ze heeft het super gehad en voelde zich daar helemaal thuis. Ze heeft het naar haar zin en dat hou ik goed in mijn achterhoofd, zodat ik me niet schuldig ga voelen!
En ik maak altijd tijd voor haar, ook al ben ik af en toe wel eens moe. We hebben haar gekozen en zo heb je verantwoordelijkheid naar haar toe! En die moet je NEMEN!

honden foto van ׺°”˜`”°º× Jacq van Sil & Sterre ׺°”˜`”°º×

Ja, ik voel me ook wel eens schuldig. Nu met dit warme weer bijvoorbeeld. Ik weet dat Sil graag met de bal wil spelen en hard wil lopen, maar ik durf het niet aan met dit weer. Daarom vergoeilijk ik het voor mezelf weer met de gedachten dat als ik zijn zin ga doen hij in gevaar komt, omdat er kans op oververhitting bestaat. Het zelfde met autorijden. Sil mag graag mee in de auto, maar ik durf het nu met deze hitte niet aan. Ik zie hem dan sneu kijken, maar ik bedenk dan dat hij binnen in het koele huis beter af is dan in een snikhete auto!!! Gelukkig zakken de schuldgevoelens dan al gauw af....

honden page profiel 3 doggies

Zelden, alleen als Tom eens een puberbui heeft (zelden gelukkig) en ik het al de hele tijd genegeerd heb, heel de wandeling alleen maar moet corrigeren, ja dan schiet ik wel eens uit.
Daar voel ik me dan wel schuldig om, staat ie met die grote onschuldige ogen me aan te kijken...gossie...
Maar goed, dat is maar heel zelden en juist daarom werkt het meestal wel weer heel goed ;-)

Schuldig voelen omdat het warm is? Nee, daar kan ik tenslotte niks aan doen, en hij ligt toch de hele dag te slapen dus kunnen we ook niet veel doen O-)

honden page profiel TanjaTanja 3 doggies

honden foto van Tanja

Ik mag denk ik wel van mezelf zeggen dat ik alles voor mijn hond doe. Ik heb hem nu bijna 4 maanden bij me en mijn leven hieraan aangepast. Als ik ergens naartoe moet en hij kan niet mee dan past een vriendin op hem of hij is even alleen thuis. Ik voel me dan niet schuldig, omdat als ik bij hem ben (eigenlijk altijd) we samen erg veel doen. Verder gaat Joep overal mee naartoe. Hij wordt goed opgevoed en krijgt alle aandacht :-D
Helaas morgen ga ik me wel even schuldig voelen als ik hem weer moet achterlaten bij de DA voor een 2e operatie aan zijn andere oog (cherry eye) dan kan ik wel janken! Maar ook dat is het beste voor mijn beessie!

Liefs

honden page profiel phrenyphreny 3 doggies

honden foto van phreny

umm ja heb me een keertje vreselijk schuldig gevoeld, maar toen zat ik er echt eventjes doorheen. ik had al superlang veel te weinig geslapen, ik was ongesteld, het was 3 uur snachts en ik moest om 7 uur opstaan. en boedha was echt heeel erg vervelend. en ook steeds blaffen in de bench, en snachts kan ik dat niet negeren want dan word de hele flat wakker, dus ik naar buiten met hem, beet hij me echt keihard, trui kapot en echt best een diepe snee van 2 cm ofzo, ik weet dat het verkeerd is en voel me der nu (6weken later) nog steeds rot om, maar toen werd ik opeens zo kwaad en toen schoot ik zo erg uit men slof dat ik hem een klap tegen zijn hoofd heb gegeven :'( . niet echt hard ofzo, maar hij schrok wel. hij hield er ook meteen mee op. ik voelde me meteen zo slecht heh toen heb ik hem eens lekker verwend, heb ik me de volgende dag maar ziekgemeld van school en zijn we lekker naar het park gegaan en daarna nog een extra lekkere kluif voor hem gehaald. moet wel zeggen dat hij me nooit meer zo hard gebeten heeft. arm beestje gelukkig is ie niet bang voor me geworden .
verder hoef ik me gelukkig niet schuldig te voelen over dingen, heb wel medelijden met hem als het zo warm is.. en toen die aan zn kontje was geopereerd ging ik stuk van de medelijden

honden page profiel wolfsberoseswolfsberoses 3 doggies

honden foto van wolfsberoses

ja soms wel..
als ik een lange schooldag heb en mijn ouders toevallig allebij moeten werken,
dan moet Mara zichzelf flink wat uurtjes vermaken

op zo'n moment voel ik me wel eens schuldig!
gelukkig komt zo'n dag zelde voor!

honden page profiel GeenZinMeerGeenZinMeer 3 doggies

honden foto van GeenZinMeer

Pijn in mijn hart als ik naar mijn werk moet en de honden in hun benches moeten.

honden page profiel Zzoef Rossi & LorenzoZzoef Rossi & Lorenzo 3 doggies

honden foto van Zzoef Rossi & Lorenzo

ja soms wel..
als ik langer weg blijf dat de bedoeling was ofzo..
maar nooit met vakantie. zzoef gaat altijd naar mijn moeder als we weg gaan. daar worden goede afspraken over gemaakt, en daar voel ik me niet schuldig over want hij heeft het bij mijn moeder heel goed! ;-)

maar mijn moeder zegt altijd: een hond is niet zielig!!

ik vind namelijk bestwel veel zielig O-)
haha maar toch ben ik consequent!

honden page profiel Lunae ~ AmyLunae ~ Amy 3 doggies

honden foto van Lunae ~ Amy

nee eigelijk niet.. amy heeft een prima leven :-) vooral als je die reclames op tv ziet hebben de meeste hondjes hier in nederlands niets te klagen

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Als Baco wil spelen en ik niet... We spelen veel, heel veel! Maar vind het vb niet zo leuk dat als ik een half uurtje wil tv kijken dat hij dan afkomt en in mn oren gaat bijten/likken, met piepertjes afkomt... Als ik hem dan negeer haalt hij gewoon zijn hele bak leeg in de hoop dat ik miet IETS wil spelen:-D Eigelijk wel een lieverdje e? :-) Maar n half uurtje tv mag ook wel:-D Soms ben ik dan ook wat boos en zeg ik van 'NU NIET' en dan legt hij zich neer met n droevig kopje:-)

honden page profiel Fokke & FelienFokke & Felien 3 doggies

honden foto van Fokke & Felien

ja als ik geen zin heb om ver te lopen of om uberhaupt te lopen (met dit weer) dan voel ik me kl*te voor felien.
maarja ik ga meestal wel.. en dan denk ik ik wil naar huis en dan zie ik haar genieten en dan denk ik, oke kom op nog een stukje lopen voor haar.

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Heel soms als ik mij niet zo lekker voel en ze willen spelen en ik zeg dan niet nu.Maar als we op vakantie gaan voel ik mij niet schuldig om dat ze super goed worden verzorgd.Ze zijn dan bij een borderterrier opvang die altijd borders heeft gefokt en ze dus ook heel goed met ze om gaan.Ze hebben daar twee prachtige ren velden ze zijn in huislijke kring.Kan toch niet beter.En ze MISSEN natuurlijk.We gaan ook nooit langer dan 8 dagen. :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "voelen julie je eigen weleens schuldig tegen over je hond?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: golden retriever kwal
^