Hoe doen jullie dat met mensen die een pup van jullie hebben gekocht?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Contact houden om het contact is natuurlijk niet nodig, al kan een koper wel altijd bij me terrecht, maar af en toe de ontwikkeling doorgeven en de gezondheidtesten/problemen en een bijeenkomst om de ontwikkeling in de gaten te houden moet iemand toch kunnen opbrengen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe doen jullie dat met mensen die een pup van jullie hebben gekocht?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van cia v.d. heijden



Toch kun je dit kopers nooit verplichten!

Ze zullen dit spontaan voor je als fokker doen maar niet perse voor de ontwikkelingen van een pup die je wilt volgen.

Groetjes Cia

honden page profiel NathalieNathalie 3 doggies

honden foto van Nathalie

Ik hou spontaan contact met de fokker van Isha, en ze volgt ons blogje. Ze is er blij mee, en als ik een vraagje heb, mag ik er nog altijd terecht. Ik vind dit normaal, maar natuurlijk zijn de eigenaars niet verplicht. Al vind ik het niet netjes, dan stel je je ook eigenlijk vragen over het welzijn van de hond die jij met zoveel liefde hebt gekweekt. Hoeft natuurlijk niet slecht te zijn, maar ik vind het onbeleefd...

honden page profiel kees van den broekkees van den broek 3 doggies

Klinkt heel lief en zorgzaam Dobber .
Maar dat werkt niet.
Als jij vraagd of ze contact willen houden zeggen ze allemaal volmondig ja natuurlijk.
Sommige zullen dat menen en later andere zorgen en bezigheden hebben van het dagelijkse leven.
En andere zullen ook volmondig JAA roepen en denken JA DOEI.
Geloof me maar ik fok al een 25 jaar.
Andere fokkers hier zullen dat ook beamen.

honden page profiel  3 doggies

honden foto van

Ja ik ben het helemaal met Kees eens, zoals jij het ziet Dobber ... zo gaat het echt niet.
Denk dat je vreselijk teleurgesteld gaat worden als je het op deze manier wil doen.
Je kan echt niet alle pups zelf gaan houden, want op een gegeven moment is je huis vol!

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

Met contact houden bedoel ik (nogmaals) niks meer dan af en toe een update en (hopelijk) een foto. Misschien ben ik idealistisch (oke, ik ben idealistisch), maar dat is wel wat ik later wil doen. Tsja, ik zal teleurgesteld worden, maar dat hoort er dan ook bij...

honden page profiel Renée en OllieRenée en Ollie 3 doggies

honden foto van Renée en Ollie

Ik ben er een van het compleet andere uiterste, ik zie namelijk de fokster van mijn Ollie iedere week :+ Maargoed, we zitten dan ook met onze pups op dezelfde puppycursus :-) Maar daarnaast gaan we regelmatig met pups & hun kinderen wandelen enzo. Maargoed, haar man en mijn vent zijn collega's en die zagen elkaar buiten het werk ook al af en toe, dus tis eigenlijk gewoon een soort van uitgebouwde vriendschap :P Niet echt te vergelijken met de gemiddelde pupkoop denk ik :-)

Iedereen zegt uit beleefdheid *jah we houden contact!* maar ik denk dat dat voor een hoop mensen gewoon een eerste-paar-weken-iets is.. Als de pup net in huis is ben je er natuurlijk nog bloedje trots op als ie wat leert, als ie gaat wisselen. Maar na een paar maanden wordt de hond ook 'gewoon' onderdeel van het gezin en dan is niet meer elk wissewasje speciaal, dus dan heeft zo'n pupkoper misschien zo'n idee van ja, hij is nu volwassen, wat wil je weten dan? Dat ze zich dan meteen afmelden voor wandelingen en reünieën vind ik ook wat rigoreus, lijkt mij juist waanzinnig leuk om te zien hoe de broertjes en zusjes van mijn pup zich ontwikkeld hebben, maargoed dat ben ik natuurlijk.. Je kunt ene pupkoper er natuurlijk ook niet toe dwingen..

honden page profiel TanjaWDDTanjaWDD 3 doggies

honden foto van TanjaWDD

Wij hebben 2 nestjes van Luna gehad en uit die 2 nestjes is er 1 waar ik nu nog veel contact mee heb.
Daar had ik al veel contact mee tijdens de dracht van Luna.
Van de rest (sommige) 1 of 2 keer nog een mailtje gehad en verder niets.Vond het erg jammer want had graag op de hoogte willen zijn van alle pups maar ik ga het niet afdwingen,na 1 keer een mail van mij kant en geen reactie terug leg ik me erbij neer dat de mensen geen contact wilden.

Wat kees hieronder ook zegt klopt dan ook precies....helaas!

Als jij vraagd of ze contact willen houden zeggen ze allemaal volmondig ja natuurlijk.
Sommige zullen dat menen en later andere zorgen en bezigheden hebben van het dagelijkse leven.
En andere zullen ook volmondig JAA roepen en denken JA DOEI.

honden page profiel LindaLindagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Linda

Shifu, natuurlijk hebben die mensen ook een eigen leven maar wat kost het nou om een keer in de zoveel tijd een updatje te schrijven?! ;-)

honden foto van D en L*je kunt niet alle honden van de wereld redden, maar wel de wereld van een hond*

Te opdringerig ?! Nee hoor, vind het juist super als een fokker (jij in dit geval) interesse toont !

Vind de reactie van die mensen gewoon ronduit belachelijk !

Hadden ze nou een paar schoenen van je gekocht en zo reageren zo...oké, maar dit...raar en vaag ! Het gaat verdorie wel op JOUW nestje, waar jij liefde, tijd en energie in hebt gestoken en zeker ook een band mee opgebouwd hebt, NIET zo gek dus dat je wilt weten hoe het met de pups gaat !!!!!

Ik heb tot op heden nog steeds contact met de fokker van mijn hond, vind ik alleen maar fijn én leuk !

honden page profiel ROXXROXX 3 doggies

honden foto van ROXX

ik zou ook wel willen weten hoe mij pups uit groeien kwa bouw en karakter. maar weet ook dat de meeste nieuwe eigenaren er niet op zitten te wachten ook al zeggen ze je op de hoogte te houden.
In het contract staat wel dat ze niet door verkocht mogen worden en dat ik ze ten alle tijde terug zou nemen of helpen zoeken naar een nieuw baasje

Hier blijven de pups tot 10 weken. En dan brengen wij ze naar hun nieuwe baasje. Ga zelfs een pup naar spanje en aruba brengen. Gelukkig blijven ze nog minimaal 6 weken.

honden page profiel mariskamariska 3 doggies

honden foto van mariska

ik weet dat mijn schoonouders aan elke puppykoper in hun puppypakket een lidmaatschap voor 1 jaar toevoegd van de huskyclub..

dus zo kunnen die mensen ook naar clubmatch enzo, en is het wel heel leuk om daar weer met het hele nest te zijn.

honden page profiel Shiba fanShiba fanbijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Shiba fan

hier minimum enkele keren per jaar contact. en minstens 1 keer afspreken.

de een zal hier meer nood/zin aan hebben dan de andere maar iemand die met deze op voorhand genoemde voorwaarden niet akkoord gaat hoeft bij mij geen hond te nemen. De band met de baasjes en het gevoel hierbij is dus erg belangrijk.

Ik heb mensen die op hun pup aan het wachten waren uiteindelijk geweigerd omdat er totaal geen interesse was in het opgroeien van hun pup. Die dachten even een kast bestelt te hebben, en pas contact te nemen om hem op te halen. dan zit je bij mij goed mis.

Hou je idealen Dobber

Als contact houden met je pupmensen je doel is gaat dat ook je manier van fokken beheren.
Het is zeker mogelijk.
Bij mijn ouderlijk huis is tot er een stop kwam door prive omstandigheden altijd contact gehouden met ALLE pupkopers. sommige idd maar 1 maal per jaar, maar NIEMAND vond dit negatief want ze wisten hoe belangrijk dit was en hadden er plezier in om vol trots over hun honden te vertellen. Ook wisten ze dat ze altijd terug bij ons terecht konden als er problemen waren en dat zorgt voor vertrouwen.

honden page profiel Renée en OllieRenée en Ollie 3 doggies

honden foto van Renée en Ollie

@mariska ja dat kregen wij van Ollie z'n fokster ook :-) Maar ik geloof dat het hier om een driedubbele kruising gaat dus dan wordt dat wel heel erg lastig natuurlijk :j

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

Bedankt iedereen voor de reacties (zowel de positieve als de negatieve!). En Mariska: het gaat idd om een driedubbele kruising ;-). Maar dat maakt geen verschil voor mij dat ik daarom niet contact wil houden met de mensen ;-). Maar de noodzaak om contact te houden is er niet zozeer als je kijkt naar het fokken.

Overigens, van iedereen hoor ik dat de honden zulke fijne karakters hebben dus daar ben ik ook blij mee!

En zoals belooft:


Een foto van Rocky. En nog 1:

honden page profiel moniekmoniek 3 doggies

honden foto van moniek

hoi ik had vorig jaar 4 pups ,met het zoeken van nieuwe eigenaren ben ik heel secuur geweest,alle pups wonen in de buurt in een straal van 35 kilometer,met 3 van de 4 heb ik regelmatig kontakt alleen van de laatste pup hoor ik weinig ,maar krijg ik wel regelmatig een foto van gestuurd met een berichtje dat het goed gaat,dat was ook 1 van de voorwaarden die ik stelde want anders kregen ze de pup niet mee,ook heb ik gezegd dat als ze door omstandigheden de hond niet meer willen dat ze hem terug moeten brengen bij mij,ze mogen onder geen beding doorverkocht worden,ik denk dat mijn pups allemaal goed zitten! Lullig van de nieuwe eigenaren om zo te reageren,je heb ze toch met liefde en geduld groot gebracht,misschien een les voor de volgende keer,laat ze een contract tekenen zodat je zeker weet dat het in de toekomst goed gaat met de pups!!groeten Moniek en de doggies

honden page profiel christel & breezer , Shaya en Lucky..christel & breezer , Shaya en Lucky.. 3 doggies

honden foto van christel & breezer , Shaya en Lucky..

hallo dobber,
ik heb woensdag mijn pup en zou het heel erg fijn vinden en "trots zou ik ook zijn" om hun foto's te mailen van toch "hun pup". en zou er geen probleem mee hebben als ze mij mailen of bellen, dankzij hen heb ik woensdag mij wondermooie pupje, dus wat je deed...was goed en mooi

honden page profiel Sky & HaileySky & Hailey 3 doggies

honden foto van Sky & Hailey

Heej snap jou wel heel goed!
Wij hebben de fokker van Sky wel vaak foto`s gemaild, maar hoorde eigenlijk nooit wat terug, toen wat foto`s via de post gestuurd *(miss werkte hun mail niet?)* maar ook geen bericht meer terug, dus zijn er maar mee gestopt.. wij vonden het wel jammer!

Hailey komt niet bij een officiele fokker vandaan dus dat meisje heeft helemaal nooit meer wat laten horen..

honden page profiel tanjatanja 3 doggies

ik heb van een paar mensen gelezen ( oa. nienke) dat ze het verplicht stellen in hun contract
maar stel dat die mensen dat niet nakomen halen jullie de pup dan terug????

honden page profiel kees van den broekkees van den broek 3 doggies

Je kunt mensen een contract laten tekenen met allerlei eissen en regels .
Maar als het er op aan komt doen ze toch waar ze zelf zin in hebben.
En daar kun je niets aan doen.
Je kunt contact niet afdwingen als ze het niet naken zoals in contract staat.

Tanja.
Nee je kunt je hond niet terug halen.
En waarom zou je.??
Als ze geen contact willen zegt nog niet dat ze niet goed voor de hond zijn.

Net zo goed als dat je niet kunt voorkomen dat je hond doorverkocht word of in het dieren asiel beland.
Je kunt mensen op hun uiterlijk beoordelen maar niet in hun hart of kop kijken.
Je kunt klaar staan met advies en raad ,maar voor de rest moet je het maar los laten .

honden page profiel tanjatanja 3 doggies

dat bedoel ik juist kees

hun hebben het erover dat ze het in het contract zetten
maar een puppy koper zegt dat hij contact blijft houden en doet het niet
dan heeft die regel in het contract ook geen zin

honden page profiel gwendagwenda 3 doggies

honden foto van gwenda

Hier heb ik met de meeste pupkopers ook nog contact.
Van eentje hoor ik niets meer en dat vind ik heel erg spijtig. Die mensen hebben mijn nummer, maar ik het hunne niet dus ik kan ook niet eens even bellen ofzo, maar ik kan er niets aan doen en das een beetje de keerzijde.
De andere 7 zie of hoor ik heel regelmatig. Enkele die bij mij op de club trainen, andere die mailtjes sturen. Er zit er zelfs eentje in Nederland en ook van hen hoor ik regelmatig iets over hoe hun kerel het doet en das gewoon super.

honden page profiel connyconny 3 doggies

honden foto van conny

wij hebben zaterdag onze pup opgehaald, Noa :-D
we waren nog niet eens thuis of de fokster had al een mailtje gstuurd, hoe de reis verlopen was.

super vind ik dat!!!!!

laat toch wel zien dat ze van de pups houden en zich zorgen maken, ik heb haar ook gevraagd of ze aan de nieuwe baasjes van de andere pups uit dat nest het mailadres wou vragen om zo toch nog wat contact te houden.Hoop dat ze het goed vinden

en wat de fokster betreft, daar ga ik zeker contact mee houden, heel lief mens, en misschien laat ik Noa ook wel bij haar trimmen, combineren we gewoon met een weekendje limburg dan :-)


kan het alleen maar waarderen als je als fokster contact wil houden met je puppy's

honden page profiel gorby2009gorby2009 3 doggies

honden foto van gorby2009

ik zit een beetje tussen alle reactie's in.

van mij hoeft dat contact ook niet zo nodig met de fokker van mn hond(en), leuk als je ze bv op een show eens tegenkomt en ff praat maar verder.......... neuh.

ik ben in de loop van de jaren wel heel dwangmatige contacten tussen eigenaren en fokkers tegengekomen, tot ergenis soms van eigenaren, die zich onvrij en gecontroleerd voelden (bv als het om castreren ging ofzo) en das dan het andere uiterste van een leuk contact.

Maar ik heb beetje dezelfde reactie; tis onze hond nu, en wat ons betreft is het goed zo.

Maar ik zou het nooit zo bot gebracht hebben, ik laat het dan een beetje doodbloeden, waarom een ander pijn doen als die het goed bedoeld?

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Mooie hond die Rocky!Lief hoofd.

Grappig om te zien dat de langere haren van de Stabij er dan opeens weer te voorschijn komen :-)

Groetjes Soraya&Mila

honden page profiel ......goedgekeurde fokker

honden foto van ...

Vorig jaar kreeg mijn teefje haar 1e nest van 12 pups, waarvan er helaas 2 zijn overleden bij de geboorte!

Ik heb met alle kopers contact, met de een meer dan met de ander.

Toch kan je ze niet verplichten contact te houden, tuurlijk is het leuk om op de hoogte te blijven en foto's te ontvangen en zo af en toe een bijeenkomst te organiseren!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe doen jullie dat met mensen die een pup van jullie hebben gekocht?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Slaag?
^