Paar brok vraagjes.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

Chica en Igor krijgen allebei geperste brok van Prins waar ze het allebei gewoon goed op doen :-)
Maar nu ben ik voor Igor over gestapt op de Adult brokken van Prins die er overigens perfect in gaan.
Nu stond op de zak ( en ik voer altijd netjes zoals het op de zak staat ) , en ja ik weet het de een doet het op oog en gevoel en ik doe het met het gene wat op de zak staat.
Maar nu is Igor om en rond de 17/18 kg. Hij is 8 maanden.
Maar er staat dus op de zak dat hij dik 235 gram brokken per dag mag. Is dit normaal? Want als ik dat allemaal in zijn bakje doe dan lijkt het zoveel of verbeeld ik me dat maar? O-)

En Chica ( 6 kg ) , krijgt brokken al sinds ik haar heb van Prins voor de kleine actieve volwassen hond. ( van een klein ras ) . Zo staat op de zak.
Maar nu vertelde een meisje uit de DW mij ( die toch vrijwel altijd wel weet waar ze het over heeft! ) zegt dat als Chica die brokken van Igor ook eet dus " voor de volwassen actieve hond van een middel tot groot ras " , zoals op zak staat dat Chica die dus gewoon mag hebben aangezien de voedingsstoffen gewoon het zelfde blijven alleen dat de brokgrootte een beetj verschilt.
Is dit echt waar?

Moet ik Chica gewoon de brok blijven voeren die ze nu heeft voor " de volwassen hond van een klein ras" of kan ik haar op die brokken van Igor ook gewoon zetten? Scheelt wel in de kosten en kan ik een keer een grote zak van 15 kg voor hun allebei kopen. :-)

Groetjes!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Paar brok vraagjes." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Al die verschillende voeders voor grote en kleine honden etc... is allemaal marketing. Er zit nagenoeg hetzelfde in, alleen de brok kan misschien iets kleiner zijn. Dus Chica kan ook de gewone brok krijgen.

Als jij aanhoudt wat er op de zak staat, dan zal dat het voer zijn wat Igor mag. Vergeet niet dat ze op de zak liever teveel voer aangeven dan te weinig, want hoe eerder die zak op is, hoe eerder jij weer een nieuwe koopt. Zo verdienen ze veel geld. Vandaar dat men zegt dat je op het oog moet voeren, omdat wat op de zak staat niet altijd klopt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Paar brok vraagjes." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: ADHD hond kvv/brok
^